Sista dagen !

Nu var sista dagen på jobbet gjord.. Nu får vi se vad som kommer hända i framtiden !

Min chef var gullig och kom med en "kaka" - " bulle " eller vad man nu ska kalla det och bjöd på för att säga tack för den här tiden :]
Sen fick jag 4 burkar hemmagjod sylt av en arbetskamrat, åh vad dom är snälla,jag blir så glad :)

Nu ska jag snabb slänga i mig något att äta sen blir det att synda iväg på hoppträning :)
Återkommer ikväll :)

Edward Gal and Moorlands Totilas - Rysningar !!!

Gårkvällen var trevlig, har dock en låsning i ryggen som suttit i  2 dagar nu som trycker på andningen, så jag hoppas det släpper till imorgon då det är hoppning på schemat ;)

Idag har jag tagit det lungt och tittat på dressyren och hoppningen, och blir man inte sugen ? Helt fantastiskt !!

Denna häst är ju nästan av en annan värld man får rysningar av att se på honom och man kan inte sluta se !
Helt fantastiskt underbar häst, som jag redan längtar till sjag får se nästa gång !!!
Tills det kan vi alla få dregla över denna video , se och njut, HELT fantastiskt !! Jag ser tyvärr inte videon när jag lägger in den direkt på youtube :S Någon som vet hur man får det att fungera ?
Men här har ni i alla fall länken så kan ni alla dreggla lite ;) http://www.youtube.com/watch?v=RZhtiCqBAGM


Kan inte släppa denna häst !


Mina hästar har aldrig betett sig som dom gör ! Helt galna till och med Biggen ränner omkring i hagen. Mave vill inte från gården sen taktar han och blåser upp sig :S

Imorgon är det hoppning och efter det hoppas jag det har släppt ( Och som ni förmodligen förstår så skyller jag dessa beteenden på BJÖRNEN ! ) så jag hoppas den och alla lukter har försvunnit till imorgon !!

Pratade med Nina idag för att höra hur lilla Tyra mår !
Och hon sa att hon är inte gamla vanliga Tyra än, men hon tar sig har börjat äta mer och går på toa osv. Nu hoppas dom och vi att hon ska fortsätta bli bättre, nina oroade sig bara för att hon skulle åka på någon lung inflammatino, Men vi hoppas för allt vad vi kan att det ska gå bra, och jag tycker att det känns bra att hon har blivit bättre, det borde vara ett bra tecken :) !

Samtaler bröst tyvärr när vi pratade men Nina berättade att dom hittat björn bajs på "naturstigen " precis där mave steppat på , och det är ju när vi kommer från vår gård ut på vägen och förbi den han har steppat blåst och velat vända hemmåt.. Huvva skona mig från dessa djur :S Jag skulle kunna tänka mig att stöta på en björn , MEN då vill jag vara i säkert förvar i vår bil ;)


Nu är det dags för mig att krypa till kojjs så jag orkar med jobbet imorgon ;)
Ha en bra dag tills nästa gång ;)

Slut på regnet :)

Sådårja, då var man klar i stallet duschad och allt är packat :)

Blev en ridtur på mave det blev uppehåll som tur var :) Största delen av ridturen var han spänd som en fiol sträng, han taktade och Blåste allt vad han hade.. Men på slutet var han riktigt fin och slappnade av :)
Red på nya bettet idag och det kändes bra, var nog tur eftersom han var som han var idag ;)


Nu ska jag packa in det sista i bilen och så bär det av :)
Ha en bra dag och så återkommer jag imorgon :)

Regn regn regn

Här öser det ner regn, kände därför inte någon vidare stress till att släppa ut de små djuren :/
Får se om det inte lugnat ner sig medans jag gör klart resten i stallet så blir det nog ingen ridning i detta väder :S

Idag ska vi även ut på andra äventyr dock inte häst relaterat, vi ska åka iväg till Mickes stuga med lite vänner för en trevlig dag och kväll, det kändes också väldigt trist med detta väder :/
Vi kommer hem imorgon igen :)

Jag uppdaterar nog innan jag åker dock :) Ha en bra dag i alla fall :)

Björn skräck !

Ja vad ska man säga helgen är äntligen här , och bara en jobbar dag kvar :S

I alla fall den här dagen blev INTE som planerat !! Som rubriken tyder så går det björn i kågemarken !
Den är sedd av 2 ryttare på häst som satt och red på en äng, och även av 2 karlar !

Och finns det något som jag är mer rädd för än björn ? NEJ !!! Så tyvärr ställde jag på grund av detta in ridturen idag !
Men det som är ännu mer skrämmande är att Ninas lilla hund tyra som ALLTID går lös på gården, och alltid har gjort ,idag när Nina for iväg för att skjutsa sin son till skolan och sedan kom hem en kort stund senare inte kunde hitta igen hunden började fundera, dom har letat och letat.. Hela dagen..

Andra hunder runt i kring dom har betett sig konstigt inte velat vara ute haft svansen mellan benen och varit knäppa... Detta gjorde ju att man börjar fundera om kanske lilla tyra blivit skrämd av denna björn ??

Efter att dom i många timmar sökt Tyra så gav sig en bekant till dom sig ut och gick efter ån med deras hund, när han sedan vände och gick hemmåt igen gick han genom skogen och in på "griseriet " eller vad man ska kalla det ( Det ligger bara en liten bit bakanför Ninas hus ) Då hittade han lilla Tyra ner sprungen i en Skit balja eller vad man ska kalla dom ( jag har inte sett dessa med egna ögon men som jag förstår det så är dom STORA )

Hon hade legat där och kämpat i många timmar och när P, tillslut kom till platsen så hade hon gett upp endast hennes nos stack ovanför all denna skit , när han ropade på henne tog hon sina sista krafter och simmade lite till så han kunde få upp henne !

Hon spolades av det värsta och åkte sedan genast till veterinär. Hon har genomgått en ordentlig undersökning , fått ögon salva till ögonen som var alldeles röda och äckliga, hon har även fått en massa dropp, tempen när hon kom till veterinären var endast 32 grader så jag vill inte veta hur nerkyld hon var när hon låg där :(

Stackars lilla Tyra ligger nu nerbäddad hemma hos sin familj och vi ber ( sen när vart jag kristen ? ) för att hon ska klara sig, Det ser kritiskt ut, men familjen gör allt för sin lilla hund och jag håller alla tummar och tår som jag har !
Vilket hemskt öde hon höll på att gå , hade P kommit några minuter senare hade det kunnat vara för sent :(


Jag hoppas verkligen hon ska klara sig för sin och familjens skull !


Jag hoppas även att björnen har tänkt vandra vidare bortåt så den vanliga sinnesstämmningen i KågeMarken kan återtas, så jag vågar mig ut och rida som vanligt och hundarna kan slappna av igen :)

Fick även kanske en förklaring till varför Mave var som han var igår, stingslig och steppade fram i traven när vi red genom skogen !

Ska trots detta försöka våga mig ut på en ridtur imorgon , får se om jag besöker ridbanan en kort sväng och jag kommer INTE ta några korta vänder inne i skogen på ett bra tag framöver ;)

Jag vill INTE stöta på en björn, det är min största mardröm. Ska jag se en björn i friheten så ska jag sitta i säkert förvar i en bil !

Skulle ni vilja stöta på denna ? När huvva...

Nu ska jag kika vidare och försöka glömma björnarna för en stund så kanske jag slipper drömma om dom ;)

Blandade känslor

Jag är helt slut, kan inte sova och ja ni vet hur det är med förkylning feber och tät i näsan.. Halsen har äntligen  gett med sig :)

Känns som att så länge jag inte ger mig tid att ta det lungt så kommer jag inte heller att friskna till :(

Jobb idag från 6  - 15, sen cyklade jag på ica och handlade lite smått, hem åt mat åkte direkt till stallet där jag så klart INTE kunde låta hästen stå, eftersom han har behovet att ridas idag och vem kommer inte först då han eller jag ? Jo Mave så klart..
Men det blev ett väldigt lungt pass efter vägarna mycket framskrittning mycket avskrittning, lite flytta för skänkeln eftersom han har kännts så stel på senaste och så klart lite galoppjobb, traven jobbade jag nog inte så mycket med eftersom den gick tyngst och min kropp inte orkade med det :(

När jag kom tillbaka tog jag hand om Mave, stretchade och släppte ut honom igen
Min mamma har varit BÄST och gjort klart allt åt mig även idag <3 helt underbart skönt särskillt när kroppen inte riktigt orkar..
Efter det tog jag in Looydn och gjorde i ordning honom för ett kort pass tömkörning,. Han  var lite sur och tyckte nog att jag krävde aningens för mycket av honom ( Han har ju fått ha det rätt slappt och skönt sen jag lämnade iväg honom ) Men det är lika bra och visa vad som gäller :)
Han slöade på och försökte ta komandot men gav sig efter en stund och jobbade rätt bra, ska nog ta och rida honom till banan någon dag , det är betydligt lättare att jobba honom uppifrån ( I alla fall för mig )  :)

Hannah ville ta in hästarna idag så dom fick gå ute till strax före 8, skönt för dom :)

Nu ligger jag nyduschad i sängen och ska försöka sova :) Imorgon tar jag nog med mig Hannah ut på Looydn ( Min kropp pallar inte med något hårdare pass så länge jag är förkyld ) Och då är det lika bra att hon får följa med ut :) Vill inte släppa ut henne själv föränn jag vet att hon klarar upp det ifall han testar henne ;)

På måndag är min sista arbetsdag.. Blandade känslor inför det måste jag säga...
Känns surt samtidigt som det känns liite liiite skönt just för tillfället eftersom jag är så trött och slut, men när pengarna kommer lär jag genast vilja tillbaka till verkligeheten ;P


Får se vad som händer i framtiden =)

Ha det så gott och ursäkte för dålig bloggning , förbättring kommer när jag frisknat till och fått mer energi :)
Natti natti på er :)


Dagens ridpass + bettet

Sådärja då har man internet på sin lilla dator igen . Skönt !

Dagen har spenderats på jobbet, känner mig verkligen jätte risig.. Dock måste jag stå ut mina sista 3 dagar, skulle kännas rätt värdelöst att sjukanmäla sig och så typ bli skyldig dom pengar :P Såå, det är bara att kämpa på  !
 
Efter jobbet åkte jag hem och kastade i mig mat, och åkte sedan vidare till stallet, jag har världens bästa mamma så allt var klart i stallet <3

Tog in hästarna direkt och for ut och red, ( Hannah skulle rida Looydn ) :)
Vi tog en mysig ridtur med aningens mer trav och galopp än senast . Dock är min kropp HELT slut, så det blev väldigt kravlöst arbete för Mave, lite skänkelvikningar över vägen , lite slutor och så annars fick han mest ha det bra (A) !
Looydn skötte sig fin fint, såg dock väldigt pigg ut ;) Men Hannah sköter det bra , jag skulle haft rida honom till banan och rida igenom honom ordentligt, får se det bör nog väntas tills jag har återfått orken i min kropp dock :)

Sen fick busungarna rida Looydn en stund när vi kom tillbaka och då blev dom jätte nöjda så klart :)
Satt i stallet och bara njöt av att titta på hästarna tills den nya balen kom då bar jag in hö i boxarna och tog in dom små djuren sen har jag bara farit hem , hämtat en liten grejj hos mamma, HELT FANTASTISKT FIN !! Ni får se senare ! Ja det är till Mave naturligtvis ;)

Här har ni bettet jag "vunnit " det var på en bloppis och jag kom undan mycket billigt tycker jag :)
Märket är Trust Equestrian. Detta märke säljs bla av Teun van riel och Svensk Ridsport i Kungsbacka är svåra att få tag på annars. Metallen på bettet är blå  på mundelen sötmalmen ska främja salivavsöndring och ge hästen en "varm känsla" i munnen. Nypris på detta bett är 1190 kr. det är endast använt 2 gånger och därmed i mycket fint skick. Jag har ju absolut ingen aning om cvad mave kommer att säga om detta bett, men det är värt att prova, jag vann detta bett för 300 kr plus en frakt på 30 kr. Kan absolut inte klaga och det ska bli spännande att prova det :) Kommer troligtvis att sätta på det någon dag nu när jag bara är ute och rider och sen på hoppningen på måndag :)
Jag gillar att prova nya bett, dock har jag i princip inga andra än dom vanliga betten så nu utforskar vi nya miljöer ;)


Nu ska jag krypa isäng och sova, hoppas jag får mer sömn än natten till idag, så kanske jag har lite mer ork imorgon :)
Vill rida rida rida och träna träna träna.. Dock längtar jag VERKLIGEN tills Anna kommer, så jag får veta om det bara är att tuta och köra eller. Litar på henne till 100 procent :)


Ha det så bra så länge :)

Soffa

Blää.. dagen har gått fort och tungt på samma gång :/ Jag är så himla slut ( håller på att bli sjuk IGEN !!!
Men jag måste hålla mig frisk tills jag slutat jobbet, skulle kännas hyffsat onödigt att bli sjuk nu :S ?


Så jag har tagit det rätt lungt på eftermiddagen vi har varit och kikat på en ny soffa :D Helt kär i den :)
Hästarna mådde bra idag , dock väldigt irriterade av små krypen som virvlade omkring i luften :/
När ska dom försvinna :O ?

Idag har jag vunnit ett nytt bett, som jag HOPPAS hinner komma innan måndag, så hinner jag använda det på måndag då jag rider för Annelie, kännns som att han behöver något nytt ett tag =)


Vårat internet fungerar inte, . Så jag sitter hos mamma en tväris mellan tvätten :)
Hoppas det är bra med er !

Varm i hjärtat :)

Måste bara snabbt slänga in en sak till.. Efter att ha sett att Maves uppfödare lämnat en kommentar på bloggen så kikade jag in på hennes sida och mötter av det här inlägget

"På Evelina´s blogg kan ni läsa om henne och Maverick :).
Om medgångar, motgångar, träning och brall.
Evelina - "What goes around, comes around"

Maverick är en halvblodsvalack som jag fött upp.
När han var 2 år lämnade jag ut honom på foder till Evelina, innan jag lämnade norrland.
Julen 2006 köpte Evelina honom, då jag bestämt mig för att sälja (förutsatt att HON ville köpa honom).
Jag kunde absolut inte ha gjort ett bättre val.
Evelina är en fantastiskt duktig och tuff ryttare.
Hon hanterar honom med bra hand, och har vad som krävs.
Tack Evelina, för att Mave-man fick komma till dig !

Maverick
2003
Cardento - Music Boy xx
Saddam The Log"


Hur glad blir man inte av att läsa det ? :) Åhh , nu blev jag alldeles varm i hjärtat och alla tvivel försvann genast :)


Tack Åsa för de varma orden :) Åsas blogg hittar ni här :http://frufoxy.blogg.se/index.html

Annelie träning

Det var trevligt att få lite respons på förra inlägget i alla fall :)
Gillade Carinas " den som snackar skit om andra snackar även skit om en vän ".. Och " en pappa " skrev också mycket kloka ord.. Tycker det är jätte roligt :)
Men men nog om det nu.. Det är troligtvis någonting som kommer att dyka upp igen när jag är på " funderar humör " eller besviken på någon i min omgivning..

Dagen i ära, har i alla fall spenderats på jobbet och på häst ryggen.. Som vanligt...
Hade väldigt ont i ryggen men det gick hyffsat efter uppvärmningen i alla fall..

Mave dock, han kändes knackig och Annelie tyckte han såg stel ut, så mycket lösgörande arbete så blev det betydligt bättre :)
Enligt Annelie mycket fina språng, jag höll det dock på en väldigt Basic nivå då jag som sagt var inte känner att allt kanske inte är som det ska.. Han var lite " hetsig " idag men lyssnade ändå, slog lite grann ( Vilket han inte gjort på evigheter ) Och det fick mig också att fundera ännu mer.. Men men , vi travhoppade först fram på ett räcke, sen hoppade vi en oxer några vändor, sen hoppade vi på murskynket , vilket inte alls gjorde honom upprörd på samma sätt som senast , sedan hoppade vi vattenmattan i en 8a vilket han skötte kanon :) Så i det hela gick han bra,  men precis som förra gången hade jag inte riktigt den rätta känslan :/


Så efter att jag hoppat fram ordentligt och hoppat den lilla banan på väldigt låg höjd så travade jag ner och skrittade av. Ringde sedan direkt till min favorit Equiterapeut Anna http://www.stallmassage.se/index.html
Så hon kommer tyvärr inte att dyka upp föränn nästa onsdag, men jag är beordrad att rida honom som vanligt fram tills dess, så det blir nog träning på måndag igen om han inte känns värre vill säga :) Anna litar jag på, hon har gjort enorma framsteg på honom tidigare gånger och ja jag trivs med att ha henne att behandla min häst :)

Nu får vi väl se vad och om hon har någonting att göra, ska slänga iväg ett sms åt henne, kanske är lika bra att avanmäla från tävlingen på en gång ? Är ju trots allt 96 timmars karens på de flesta utav hennes behandlingar, och även ifall det inte är något större fel brukar hon ju ge honom någon typ , sist fick han acupunktur, inte till maves förtjusning till en början, meen ;)


För höra mig för och se, känns lite tråkigt när man är inställd på det, men allt för hästens bästa :)

Känner mig dock allmänt .. Jag vet inte nere, tvivlar på mig själv, tvivlar på oss och tvivlar på framgångar.. Inte alls likt mig tyvärr så nu får jag minsann ta och rycka upp mig.. Peppa mig själv och tänka posetivt.. Nästa år då jäklar får dom passa sig ;) Haha

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag minsann gå och sova hoppas ni haft en bra dag i alla fall :)Sammanhållningen ! ?

Efter att jag kom hem från stallet har jag tänkt och funderat på en massa saker. .

Och en av mina stora funderingar är, varför tar svart sjukan och skit snacket över jämt ? Varför kan vi inte glädjas med varandra PÅ RIKTIGT ? Varför kan man inte få känna att gud vad kul att fara på träningen och träffa alla trevliga människor istället för att man ibland nätsan ska ha ont i magen för att man är orolig över vad folk ska säga för att man kanske är i en svacka ?

Istället för att peppa varandra och stötta, så vänder folk ryggen till och tisslar och tasslar..
Varför kan man inte åka på tävlingar tillsammans och ha roligt, istället för att stå med hornen i pannan och önska att det ska gå dåligt ?

Visst är väl ändå ridsporten någonting vi gör för att vi tycker det är roligt ? Det är någonting vi har gemensamt som vi borde ta vara på , i andra sporter : " Fotboll, innebandy , hockey med mera " där har man visserligen ett lag, man har roligt tillsammans och man peppar varandra.. Varför kan det inte vara så inom ridningen ?
Som jag skrev, det är någonting vi gör för att det är kul, varför inte ta vara på det och ha roligt tillsammans, det skulle bli så mycket roligare och så mycket enklare.. Varför låter man avensjukan ta över ? Klart kan man vara avensjuk, det kan jag med.. Men å andra sidan så behöver man väl inte snacka skit och vända ryggen till för det ?

När vi tävlade ponny var vi ett gäng, vi hade roligt tillsammans vi tränade tillsammans och vi peppade / Stöttade varandra.. Men var har det tagit vägen nu ? Nu finns det ingenting sådant kvar, och det gör mig verkligen SÅ lessen, Ja rent ut sagt lessen...
 
Och varför är det som det är i ridsporten , eller är det bara så här i lilla skellefteå ?
Vissa dagar , vissa träningar önska man att man bara kunde flytta, flytta långt här ifrån.. Starta om på nytt och se vad som händer.. Men tänk om det skulle bli likadant på det nya stället ?
Vad gör man då, då står man där helt ensam.. Ja , jag är helt enkelt alldeles för feg :(

Men en sak är säker , är det en sak som skulle kunna ta bort både viljan och lusten för mig inom ridningen så är det denna dåliga stämning, har man motgångar så skulle det kännas lättare om man hade folk som stöttade en istället för att gotta sig i andras motgångar..

Det här blev kanske ett lite " djupt " inlägg, och lite rörigt, men det är bara så tråkigt, och jag hoppas inte att det är så här runt om i världen och att andra städer / klubbar har lyckats bättre ! TROTS att inte alla ryttare rider för samma klubb tror JAG att man skulle kunna göra mycket som skulle vara bra för både klubbar och ryttare från olika klubbar.. Men det verkar tyvärr svårt att förändra saker här och jag tycker att det är FRUKTANSVÄRT tråkigt...Hur är det hos er, hur är det på era klubbar , hur är det där ni bor ???

Och snälla tänk på det, ge hellre en positiv kommentar och ett leende än att vända ryggen till, ett leende och en positiv kommentar gör så mycket mer än man kanske själv tänker i den stunden..Hoppas detta inlägg ger er någonting att tänka på i alla fall och jag hoppas att när vi nu i framtiden kommer oss ut på tävlingarna igen att allting kommer förbättras att det kommer att kännas som på " ponny tiden " det skulle verkligen kännas så mycket roligare =) För som sakt , Visst gör vi det här för att det är roligt :D ?
Vi har så mycket i utbyte av varandra, så kom igen nu och ta vara på det :)

Mammas ridtur ! :)

Godagens, idag har jag mest spenderat en massa tid i stallet :)
Klev upp runt halv 8 ? När maria väkte mig där någon gång.. Klev upp, tog på mig kläderna och cyklade iväg till stallet , där fodrade , släppte jag ut mockade och fyllde vatten. Sen cyklade jag hem igen, gick till mamma och fick varma mackor  :D Mums !

Sedan åkte vi och plockade ner sommar hagen, hämtade mitt skåp hos nina och kikade på " lilla grisen" så klart  :)

Väl tillbaka till stallet plockade jag lite med höt, mamma höll på med ena " sommarhagen " och sen blev det lite ändrade planer, hade ju som sagt tänkt tömköra idag, men då mamma FRIVILLIGT erbbjöd sig att vi skulle fara ut och rida med mig så kunde jag naturligtvis inte låte bli ;)

Så vi sadlade Looydn och Mave och for ut en sväng :)

Det gick bra, Looydn satte dock mamma på lite prov när mave blev rädd för någonting och hoppade ner i diket och höll på, mammsen satt kvar men det var rätt roligt att se på ;)
Men sen efter mamma tagit en liten duskussion med Looydn så gick det bra vi travade och galopperade lite och det gick så bra, han slog även lite bakut men tur mammsen har balansen kvar ;)
Haha däremot kände hon redan av träningsvärken , jag längtar redan till imorgon ;)Imorgon blir det Annelie träning, det ska bli Kul :D
Alltid kul !

Nu ska jag ta och hitta på något här hemma och försöka få ut Micke så småningom att byta däck på bilen så kanske jag slipper cykla till stallet ikväll när jag ska ta in ;)


Hopps ni haft en lika trevlig förmiddag som jag :)Film från 18 augusti - Annelie träning

Sådärja nu är filmen färdig, och jag har hunnit se ARN 2, den var bra tyckte jag :)

Här kommer i alla fall filmen


Det var som sagt var mycket lydnads träning , och som ni ser så är meningen att jag ska lägga honom nära hindren på första övningen och inte låta honom hoppa av för tidigt ( han gör nog det trots allt ändå någon gång ) .
Sedan hade vi det lite stökigt med avstånd och liknande, antingen gick det lite för fort eller aningens för sakta..
Han lyckas även hoppa kombinationen med 1 galoppsprång för lite i utsprånget som jag bjuder på ;P
Ja som ni vet var detta inte någon träning jag hurrar över men , ni bör ju få se hur det ser ut när jag tycker att det känns sämre  också..

Första varvet på "banan " ser ni kanske att han krullar ihop sig i en högre form ( Jag försökte få " loss honom " ) men utan att lyckas något vidare , han bromsar även upp sig i galoppen mot oxern sedan gapar och är besvärad mot räcket, mot andra oxern bormsar han och står emot ännu mer.. Därav lägger jag volterna som jag gör, tror någonting störde och irriterade honom, kändes som att han var besvärad över någonting. Men det lossnade sen till andra vändan så ingen skada skedd :)


Och observeras bör också göras att jag HAATAR att rida utan att ha håret uppsatt, men jag tappade gummisnodden vid början av passet så då var det bara att stå ut :(Nu är det natti natti för min del , hästarna ska ju ut imorgon också så att :)
Men sov så gott på er :)

Nu kan jag slappna av igen ;)

Nu känner jag mig gladare igen :) Jag är rätt duktig på att måla faan på väggen eller vad det nu är man brukar säga ..
Verkar hästen konstig på minsta lilla sätt, eller om han har lite ont i ryggen en dag eller ja ni förstår vad jag menar så har jag genast en häst med de värsta åkommorna, som minst måste vara konvalesent i 1 månad om det nu ens går att göra något åt.. Och då har jag inte heller varit direkt skade drabbad, Mave var konvalecent i 2 månader i vintras annars har vi klarat oss rätt bra, så man ska väl inte jaga upp sig så mycket i onödan :)
Och med det vill jag säga att när jag åkte till stallet senare idag var Mave helt bra i ryggen igen, skönt.. Funderar och funderar över vad det kan vara som spökade, men han är ju rätt tjollrig och känslig av sig.. Han kan ha brallat till i hagen och råkat spänna till sig, sånna saker kan han få ont av.. Så jag hoppas det ser lika bra ut imorgon , då ska jag tömköra honom

Och fortsätter det vara bra så åker vi och hoppar lite lätt för Annelie på måndag :) Har ju faktiskt skickat iväg anmälan till SURF nu, gahhh... så det börjar vara dags att träna ;) Vet inte om det finns möjlighet att få uppstallning, och om inte vet jag inte alls vad jag ska göra , han gräver ju som så mycket om han står still i transporten ensam :( Ser som sagt ut som att Cissi inte ska med, tråkigt nog. . Men men...


Idag och ikväll gör jag sådär jätte lite.. imorgon blir det dock som vanligt upp tidigt, släppa ut hästarn, mocka och putsa vidare. Sen tänker jag nog cykla hem igen äta lite frukost / lunch och sen ska jag och mamma åka och hämta mitt tävlingsskåp som står och tar upp plats hos nina , sorry :/ Plocka ner sommar hagen ( vet att jag skrev att jag skulle göra det idag, men det gick inge vidare då det som sagt var va punka på bilen :P
Sen ska jag försöka mig på att tömköra Mave och får se om jag provar att tömköra Looydn också, det var ju ett tag sen ;)

Hoppas innerligt att det blir hopp träning för Annelie på måndag för våran del behöver lite posetivt nu :)

Ska lägga mig ner nu och se om jag kan snickra ihop någon lite video från träningen i måndags, hoppade ju som sagt mest lydnad och en liten mini bana på små hindershöjd då jag inte kände att något stämde så ville jag hellre hitta flytet  på de små hindren än att höja upp och så blir det bara kaos ;P Vi är ju som sagt inte helt på topp än, eller vad säger ni ? :)


Hoppas ni har en trevlig kväll så länge :*

Här rider jag på min första ponny :) Laeryds Romeo, 3 år var jag då jag fick denna vackra Welsh mountain hingst ;)
Och mamma var stenhård " för jag skulle ha bra balans, och fick därför alltid rida utan stigbyglar", och jajjemensan det har gett resultat , så det har jag minsann min käre mamma att tacka för :)

:(

Blä nu blev jag negativ och lessen... Visst är det så att man alltid ska säga ta i trä eller bara vara tyst :O ?
mmm, igår skrev jag ju så glatt att Mave inte hade ont i ryggen och inte haft det på VÄLDIGT länge... Tji fick jag för det,... För idag är han öm i ryggen.. Åhhh ! Fast jag kan inte riktigt klargöra det där för mig själv, känns lixom nästan som det sitter i "huden" då han är väldigt känslig vid beröring nästan innan jag har börjat röra :S Skumt ? :O

Hade i alla fall tänkt köra på tömkörning iställdet då bara för att han ska få röra på sig och mjuka upp sig en aning, men då inser jag att jag inte har någon gjord hemma.. Gick länge omkring och fudnerade på var jag kan ha lämnat den, och kom så klart så småningom fram till att den är i mitt skåp som står i Ninas stall :O Ahh MÅSTE HÄMTA HEM DET NU !!

Cyklade till stallet då jag hade punka på bilen idag också (!) Det går bra för mitt lag , alltså kunde jag inte ta hem sakerna, inte heller åka och plocka ner sommarhagen.
Har försökt få tag på mamma HELA dagen och det går inte heller så bra.. hade även tänkt mig att hon skulle få komma och hjälpa mig, kika lite på Mave hämta grejerna och framför allt ta hem däck och verktyg så Micke kan få byta däck på bilen.. Ahh, går det dåligt för mig idag kanske ? !


Vi får se , har inget bättre hänt när det börjar vara dags att åka och ta in hästarna så tror jag minsann att jag cyklar och hämtar min gjord, kändes lite jobbigt att cykla med den då jag varken har pakethållare eller cykel korg. Men vad gör man inte ??
Skulle också vara kul att tömköra Looydn lite :)

I morse gick jag i alla fall till jobbet, hämtade Cykeln för att sedan Cykla till stallet. Sen när jag kommit mig dit , släppte jag ut mockade fyllde vatten och foder sedan började jag min upp putsning av grejjer, putsade 1 sadel, 2 träns och Maves magplatta sen fick det vara nog ;P Använde mig först av läder tvål och sen utav läderbalsam, så jag tycker jag kan vara rätt stolt ändå ;)


Har i alla fall just kikat igenom tisdagens hoppträning, och jag måste ändå säga att det inte såg lika förfärligt ut som det kändes, vilken lättnad och jag som nästan har bävat för att titta på det ;P
Sista biten var dock från när han hoppade kombintionen som skulle innehålla 2 galoppsprång på 1, det är dumt gjort :P Meen det gick ju bra ;) Sen filmade mamma inte mer, eller så var det de att han markerade just efter det så jag inte hann hoppa mer, minns helt ärligt inte ritkgit..


Men men.. Näe nu ska jag göra mitt bästa för att få tag på mor min och sen ska jag se vad som händer, finns som sagt inte så mkt alternativ då man inte ens har en bil att färdas med :P


Återkommer säkert senare då jag har tråkigt :)


Jag är hoppsugen !!!

Nostalgi !

Nu ligger jag här som vanligt på fredag kvällarna (A) , jag läser bloggar , kollar på hemsidor och kikar på filmer på youtube..
Och gissa vad jag hittade, som jag inte sett tidigare :)

Jo, Förra sommaren Fick Mave och Caravell ( Carina och Carros förra häst ) gå på bete tillsammans. Och jag hittade en video från betes släppet, åhh.. Det ändå jag kan säga är att gud man blir alldeles lycklig i magen av att se detta , hästar som verkligen får vara hästar, dom får springa och busa äta en massa gräs .. Helt underbart, se och njut
Och jajjemensan, mave sprang rakt igenom staketet en gång, ( eller var det 2 ) :P ? Men han vände lika snabbt och sprang in igen ;) Han är så trogen min käre häst.. haha,.. Näe men sen höll dom sig kvar resten av betes tiden =)


Och med denna vackra video säger jag godnatt, och sov så gott tills vi ses igen ! ;)

Bett och dagens ridtur =)

Det gick minsann rätt fort i stallet idag med, har blivit bortskämd de senaste dagarna då min lilla syster mockat åt alla hästarna idag med ;)
Så det jag pysslade med idag var att blanda foder, rengöra och byta vatten åt hästarna inne och ute bära in hö, pyssla med Mave och rida han med Hannah och Looydn :)

Ridturen gick kanoners, tog hannah några få minuter på korta tyglar att jobba ihop Looydn och komma på honom, och det tycker jag inte är så illa för en ridskole ryttare på 11 år minsann ;) Vi skrittade nästan hela väger bortsett från en kort trav och en kort galopp bara för att jag ville kika lite på hur det såg ut :) Och det såg kanon ut och han såg nöjd ut ;)

Mave gick fint och var lugn och snäll som vanligt :) Imorgon väntas markarbete / hoppning eller tömkörning har inte riktigt bestämt mig än :)
Looydn får sig en skritt runda, åker vi på ridhuset kanske han får följa med och skritta några varv på banan, så han får mjukas upp och arbetas lite i skritt, aldrig fel :)
Och sen tror jag inte det kommer dröja allt för länge att sätta igång honom heller, så det känns skönt, :) Han verkar glad över att få komma ut och röra på sig i alla fall :)


Imorgon ska jag åka och plocka ner sommarhagen , motionera hästarna som sagt, sen blir det att smörja upp saker och se om jag kanske kan få ihop ett till träns åt Mave, skulle vilja ha något mer bett att variera på , ( Lat som jag är har jag gärna några träns igång så jag slipper ändra om  ;) ) Blir nog i så fall att sätta på det raka bettet, han gick super bra på det till en början , men efter ett tag blev han lite framtung, och då var jag tvungen att byta.
Många säger ju att man ska vara flitig och använda många olika bett, men det måste jag erkänna och säga att jag är väldigt dålig på, hur gör ni  ? Varierar ni ofta ? Och vilka olika bett använder ni er av :) ?
Ursäkta att det mest blir samma bilder hela tiden, men jag sitter vid mickes dator och jag har nästan inga på den och tar därför tidigare använda ;)

Fundering..

Sådärja, nu har man fått i sig lunchen ( lite sent mot för vad jag är van vid.. menmen.. )

Sitter här och läser bloggar och filosoferar innan jag ska ta och pallra mig iväg..

Det som jag har tänkt på länge och som nu har kommit upp i lite bloggar är Pessoa selen : Rebeccas och Mikaelas.
jag har själv inte provat den, men jag skulle verkligen vilja göra det, och funderar verkligen på det. Dock så är det ju en del pengar som ska ut, för att ska jag köpa en så vill jag ha en äkta, och den kostar kring tusen lappen.
Jag är ju även väldigt sugen på en BoT paddar, ( och ja ska jag väl köpa dom så vill jag ha 4st, 2 räcker ju ingen stans ;) ) ni vet dom där " smalare " som man skulle kunna ha både som natt / dag bandage och när man rider vid behov. Efter som den större / tjockare padden har gjort så stora framsteg på Maves rygg så tror jag ju inte direkt att paddarna skulle vara dåliga för benen, men men vi får se vart det hamnar, inget av det är ju direkt billigt för en snart arbetslös tjej som mig som har lägenhet och 2 hästar att ta hand om :P

Men men , vad skulle ni köpa och vad anser ni om de 2 "objekten " ? Visserligen är det 2 helt olika saker, men men det är en annan sak ;)
Jag är lite kluven, jag är väldigt sugen på att prova selen, och se vad det kan göra just för min häst. Någon som har prövat det på en häst som har relativt känslig rygg ? Nu när han visserligen har en sadel som ligger jätte bra och jag använder BoT padden regelbundet har han inte haft problem i ryggen sen förra vintern då han var hel rakad och det lilla hår han hade kvar över ryggen skavdes bort ... Nu när han rakades denna gång lämnade jag naturligtvis kvar hår efter ett schabrak :) Tycker vanligtvis det är väldigt fult , men jag har det hellre kvar än riskerar att lilla Mave får ont i ryggen igen :)
Så just nu har han ju egentligen inte ont i ryggen, kom nog största delen från sadeln som efter ett tags arbete inte låg bra längre då han troligtvis byggt om en massa muskler :)

Näe nu har jag spunnit på mina funderingar allt bra länge här , kom gärna med era tips och era funderingar , så ska jag åka iväg till hästarn :)Bye.

Lång natt

Puuh, äntligen helg, eller vad säger ni :)

Ursäkta för dålig uppdatering... Men på grund av senaste veckornas sömn brist ( Och natten till gårdagens enbart 3 sovda timmar ) Så inträffade detta igår :

Jag jobbade, fick sluta tidigt eftersom det blev lång arbetsdag i onsdags, direkt jag kommit hem åkte jag till stallet där jag fick Looydn skodd, äntligen vi skrittade ut en vända och han skötte sig KANON !! <3 Får se, kan hända har inte övervägt det klart än men kanske jag far ut och skrittar Mave idag och så får Hannah fälja med på Looydn, jag vill gärna följa med de första gångerna :)

I alla fall när jag väl var hemma från stallet, så lovade Hannah att ta in hästarna , vilken pärla <3 , så jag lagade plättar och gick sedan och la mig i sängen för att dämpa huvudvärken, vad tror ni hände ?
17.30 somnade jag, och vaknade 04.30 i morse av väckaren, härligt och välbehövligt kan jag lova :D

Så nu är jag fit for fight igen och känner mig redo för att ta nya tag, ska stoppa i mig lite lunch ( om jag hittar någonting ) sen blir det att åka iväg till stallet, blir nog troligast att fara ut med Hannah som sagt, sen imorgon får vi se om jag kanske får med mig mammsen på KDRF och rida med lite bommar och kanske några små språng med Mave, efter förra träningen har jag kommit fram till att han måste ridas markarbet / hoppning 2 ggr i veckan annars blir han vild ;P
Hade också tänkt ta mig en riktig putsar dag i stallet, och pyssla på, bara lite tråkigt när man är ensam :(


Nu ska jag pysa vidare, återkommer med uppdateringar senare ;)

Andas ut igen !

Jag är verkligen helt slutkörd :(
Blev en lååång arbetsdag idag, men får sluta tidigt imorgon istället då så det är det värt så här i efterhand  ;)

Näe jag kom hem stod maten på bordet, så jag bara åt och åkte iväg till stallet, där hade snälla Hannah mockat åt Biggen och Looydn, tack <3

Så jag mockade åt Mave, gjorde i ordning maten och tog sedan in Mave, kollade igenom hans ben som både såg bra ut och kändes bra, linementerad och lindade sedan benen igår när vi kom hem med mina tjocka paddar, som han sedan fått stå i tills idag :)

Mös på med honom ett tag sedan sadlade jag och for ut en sväng, blev ett väldigt lungt pass, mycket skritt, mycket lösgörande och så lite avslappnad trav och galopp, han kändes precis som vanligt idag. puh äntligen kunde jag andas ut :)

När jag kom tillbaka stretchade jag honom och lindade på nya lindor, borstade och så , sedan fick hästarna komma in och få sitt kvällsfoder :) Mycket nöjda såg dom ut då ;)

Imorgon skulle mamma släppa ut hästarna åt mig <3
Så jag kan sova en hel timme längre , Yes =)

Sen slutar jag som sagt 13.00, då blir det bara att kasta sig iväg till stallet då Looydn ska skos, sen ska jag skritta ut honom göra klart i stallet och sedan blir det eventuellt dressyr för Carina, puuuh, hoppas kroppen känns bättre imorgon ..


Näe nu ska jag skynda ut i  tvättstugan och hämta tvätten sen ska jag skynda mig isäng, och sova, oj så skönt det ska bli :)


Hoppas ni haft en bra dag , :)


Inte rätta känslan...

Nej , hoppträningen idag gick inte alls som jag önskat, redan när jag red fram kändes han först slö och sen väldigt spänd och steppig / tittig..
Men men mamma sa att hon inte såg någon skillnad, så jag intygade mig själv att jag innbillade mig ;P

Vi började trav hoppa och det kändes bra han tog förhållningar och framåtdrivande precis som han ska.. Sen skulle vi hoppa en 3 kombinationmed 2 galoppsprång emellan, och då stannade han på deras nya "mur skynke " och blev alldeles hetsig.. men efter lite om och men så tog vi oss över, grymt orytmiskt och ja ni förstår.. Sedan skulle vi hoppa denna kombination och efter första hindert lägga en 10meters volt sen komma på B hindret - lägga en 10meters volt och komma på sista hindret.. Han var uppjagad och kastade sig över hindren var svår att få tillbaka..
Men efter vi nött denna övningen ett par gånger i båda varven kändes det MYCKET bättre , skönt :)

Hoppade sedan en böjd linje med oxer räcke från 2 olika håll ( alltså 2 linjer ) det skulle vara 5 galoppsprång och jag hade aningens problem att hitta rätt blev gärna en bruten linje och 6 galoppsprång istället. Lyckades med ett litet missförstånd på räcket men ingen skada skedd.. Sen la vi ihop allt till en bana , jag hoppade den lågt då jag kände att vi inte hittade flytet och han inte lyssnade på förhållningarna direkt jag la upp tempot lite..

Jaa, vad ska man säga det gick Annelie var mycket nöjd med många språng, jag kände dock att allt var skit och jag ville bara gräva ner meig.. Sista rundan gick dock helt ok !

Så skulle hon höja upp kombinationen lite grann då blev han totalt galen , bromsade in på första så jag fick rida på för att det inte skulle bli långt, då KASTADE han sig istället och tog b - c på 1 galoppsprång istället för 2.. Ahhh knäppa häst...
Han var sådär stum i munnen idag, får se pratade med Annelie om att han inte hoppat / markarbetat något sen sist, och vi kom fram till att jag bör hoppa / markarbeta minst 2 ggr i veckan för att han inte ska göra så stor grej av det, så jag hoppas det räcker :)


Skulle även hoppa kombinationen lite lägre sen för att få tillbaka honom riktigt ordentligt, men troligtvis trampade han på någon sten och blev jätte halt :( Stackars ponken !
Skrittade något varv på ridbanan och när jag sedan sprang med honom igen så var hältan borta. Men eftersom jag är så rädd om honom så ville jag inte rida mer, inte värt att chansa, ledde honm en stund sen fick det vara klart..


Så summan av det hela, Mave var spänd och uppstressad, vi hittade inte någon känsla och läget mellan att rida för fort och lagom eller lite för sakta är GRYMT hårfint.. Både jag och Mave hade en dålig dag idag, försöker intala mig själv att det inte är någon större fara.. Vilket det naturligtvis inte är, hade nog kännts snäppet värre om vi skulle ha åkt till Vännäs, men men ..
Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka hitta någonting posetivt från gårdagen att suga på istället ;)


Imorgon är jag sugen på att ta honom på töm, men jag är verkligen inte bra på det så vi får se, annars blir det en lugn tur i skogen med enbart lösgörande arbete :)


Hoppas ni haft en bra dag, nu ska jag SOVA, tröttheten håller på att gå till överstyr, och när väckarklockan ringer på morgonen för att cykla till stallet är jag i princip död.. Huvva...Jag saknar dom här dagarna, då var det minsann inte alls komplicerat ;)

Min häst är fantastisk !

Varför blir det alltid så sena kvällar :O ?

Vi gick i alla fall till pappa, micke var sugen på att träffa Looydn ( den enda av mina hästar han tycker om , trots att han är det enda som kanske skulle kunna nypa till men det vill han inte tro bara för att han vågat leda in honom en gång ;))
Satt inne hos pappa och pratade en stund, gick ut och gjorde ordning allt i stallet sadlade Mave ( nu börjar kodan sakta men säkert försvinna i takt med att han bytt hage, SKÖNT !!! )
Sen for jag ut och red, satte på honom grammanen , faktiskt lite av ren lathet och att han oftast blir mer avslappnad vid uteritt om den sitter på, vet dock inte om detta stämde idag, skrittade fram rätt länge, stötte på Carina och hon tyckte att  han såg så himla lugn och fin ut, vilket han fortfarande gjorde, men när jag börjat arbeta honom och sätta igång ordentligt blev det riktig sprutt i pojken och han var riktigt på G,

Han jobbade kanon och var en RIKTIG stjärna... Gud vad jag älskar denna häst och jag blir verkligen glad av att sitta på honom :)  <3

Efter att jag var klar i stallet så gick vi hem igen och sen gick vi över till mamma då micke skulle försöka hjälpa henne att få igång datorn, vilket tyvärr inte gick sådär super.. Men men får hoppas på bättre lycka nästa gång ;)

Imorgon är det Annelie träning , wiiie jag är taggad till tusen,..
Men jag borde däremot hoppa isäng, klockan är närmare 11 och jag ska upp halv 5 imorgon som vanligt för att släppa ut hästarna..


TÄnkte bara säga att Cissi försöker övertala mig att starta dressyr på hemma tävlingarna... Måste erkänna att en liten del av mig blir faktiskt sugen.. Men , den andra delen tar nog över och vi väntar nog tills nästa år på det ;)


Hoppas alla haft en bra dag, själv har jag haft  min häst som verkligen har lyst upp min dag ÄN EN GÅNG !

Nu är det dags för sängen för min del, ha en bra dag :)

Natti nattiPromenad till stallet nu...

Nu så var måndagens arbetsdag avklarad, skönt !

Har just fått i mig lite makaroner och korvstroganoff, nu väntas en promenad till stallet, ska mocka blanda foder rida mave och pyssla lite med Looydn, sen plocka in hästarna och gå hem igen ;P

Trött som en tok är jag som vanligt, så det är väl bäst att jag pallrar mig iväg på en gång annars kommer jag bli dyng trött och allt kommer gå ännu segare :P


Hoppas ni har en bra dag och att ni inte blåser bort, här har det blåst hur mycket som helst idag :/

Deloitte N. Touche

Jaa ni, detta är min lilla ponny, som varit i våra ägor sedan han var en liten fölis. Det vill säga i 14 år :)
Deloitte N. Touche även kallad Looydn *f 1995
e: Lord Quick u: Pirum ue: Lep Hannover

Han har och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, vi har varit med om allting tillsammans och han har alltid ställt upp, som ni kanske förstår ovan så är han ett varmblod, han är 148 cm hög och har placeringar upp till LA hoppning med mig. Jajjemensan ni läste rätt, mitt lilla varmblod gick LA utan problem med mig, ett DM silver hann vi med att ta hem och även fler placeringar i LA.
En ponny med mer ärlighet och hjärta är det svårt att hitta. Han hoppade allt jag styrde på om han så var tvungen att klättra för att ta sig igenom det, han älskade att hoppa och han var lättsvängd. Han är som sagt var ett varmblod och har kanske inte den bästa galoppen men den är helt okej för att vara varmblod. Vi har tränat på banor upp till 120 och tävlat det en gång det gick dock inte riktigt så jätte bra, sen hann vi inte med så mycket mer på grund av att ponny tiden var över.
På träning har vi hoppat upp oss på 145 vilket jag tycker är ganska facinerande gjort av denna mannen :)
På dom åren vi tävlade ponny hann vi delta i lag upp till div 1, vi tävlade flitigt och kom inte hem från en enda tävling utan placering.

Eftersom han har en sådan speciell plats i hjärtat hos mig så kunde jag inte göra mig av med honom efter ponny åren , så jag startade lite låga klasser som häst, sen skadade han knät och blev konvalecent i ½år , huvva det var otäckt...
Sedan skulle gården vi hyrde säljas och jag visste inte var jag skulle ta vägen med hästarna eller var jag skulle bo, beslutade mig därför att låna ut honom , han bodde i ca 1 och ett halvt år hos sin fodervärd där han fick ta det väldigt lungt och bara ha det bra :)

Nu har han flyttat hem igen och jag har planerat att sätta igång honom igen, ska känna på honom och se var jag har honom, vem vet kanske han dyker upp på någon tävling igen , man ska aldrig säga aldrig ;)

Han är en liten buse men egentligen världens snällaste, han kan försöka små naffsa och göra sina små hyss, rymma från hagen har också varit hans speciallite genom åren, inte någonting som har uppskattats från mig dock ;P

Så det var en liten beskrivning av Looydn, är det någonting mer ni funderar på så är det bara att fråga på så svarar jag så gott jag kan ;)


Till Salu !

Maverick

Maverick även kallad Mave, är min storhäst .
Han är en valack  född 2003,
e: VDL Cardento u: Saddam The Log xx ue: Music Boy xx.


Jag tog Mave på foder som 3åring från en tjej från stan, tanken var att jag skulle ha honom i 2 år till att börja med.
Men efter inte ens ett år blev jag erbjuden att köpa denna skönhet från ägaren då hon tyckte att det kändes rätt, och vi kunde naturligtvis inte låta bli. Sen dess har vi haft våra duster.. Han är sten hård och ger inte vika i första taget samtidigt som han har väldigt mycket egen vilja.

Vi debuterade 90 och 1m när han var 4 år, och red även felfritt i en meter, det blev dock rätt få klasser då jag inte ville stressa på.

Sen dess har vi haft väldigt mycket motgångar, sadeln låg fel och han fick ont i ryggen, sen började han testa och bråka en hel del.. Men vi har kämpat och kämpat, och jag vet att många i den här stan har tyckt att jag varit helt dum i huvudet som inte sålt och gott vidare. Men sån är inte jag, jag vill klara av det jag tagit på mig och absolut inte låta hästen vinna. I vintras blev Mave sparkad och var tvungen att stå i 2 månader. men nu är vi på gång igen, och han går som en klocka.
Vi får se hur det blir men som det ser ut i nuläget så blir det kanske någon start nu i höst annars ska vi bara träna på som galningar för att komma igång på allvar 2010 !

I hoppningen tränar vi regelbundet för Annelie Buren, och det har verkligen hjälpt och gett oss framsteg, vi har även tränat en hel del för Marianne Bäckström.
Och i dressyren rider vi 1 gång i veckan för Carina, och det har gett stora resultat på kort tid, det uppskattas verkligen :)

Han är världens goast och mysigaste häst från backen, uppsuttet är det dock andra bullar, men som sagt även Mave kanske börjar inse att han inte är 3 år längre , och har lugnat ner sig en hel del :)


Är det någonting annat ni undrar så är det bara att fråga, jag skulle kunna sitta och skriva i evigheter och min fantastiska häst men, ni ska ju orka läsa det också ;)Frisering

Nu så är man hemma från stallet igen :) Lite blöt om fötterna och så , men vad hade jag annars räknat med när jag åkte i mina vanliga jogging skor i detta regn ;P?

Min käre lilla syster hade tydligen mockat alla boxarna åt mig när jag kom dit, och det må jag säga det uppskattas :)
Tog in hästarna på en gång eftersom inte alla hade täcken på sig så var dom ju rätt blöta :P

Dom såg ut att uppskatta att få komma in och äta mat inne istället :)
Idag fick Looydn sin lilla upp piffning så nu är han en riktig liten snygging igen ;) ( Manen blev dock lite kort kanske ) ! Men bättre det, de är nästan svårt att klippa dom när manen har hunnit växa och bli vildvuxen och lång upptäckte jag :P

Nu väntar skoning och sadel provning sen är vi fit for fight igen ;) Ska skritta igång honom ( Vilket jag tror att efter några gånger får hannah hjälpa till med det ;) sen ska jag rida igenom honom ett par gånger och känna hur han känns och var jag har honom, sen får hannah börja rida honom och då ska det tränas , blir intressant att känna var jag har honom och hur bra kondition han har :)

Vore kul att hinna hoppa lite små hinder innan man måste börja hålla till inomhus igen ;)Sen berättade Hannah en sak för mig, ( Ja hannah 11år och emilia 10 är de vänner jag har i stallet för tillfället !!!! ) hon sa att hon sett lappen jag satt upp på ridhuset om stallplatser och att hon efter ett tag förstått att det var jag som satt upp den.. När hon sedan kom dit nästa gång så hade någon ryckt ALLA lappar ( Jag skrev namn och nummer sådär på snedden ni vet som folk kan dra och ta med hem om dom är intresserade ) och även strykit över mitt nummer som jag skrivit på lappen också.. HUR ORKAR MAN !!! Och det jävligaste är att jag vet precis vem som gjort det, och jag blir så ARG !!! Hannah hade i alla fall varit snäll och omtänksam och skrivit dit mitt nummer igen , men då även nästa gång hon kom till stallet hade denna person gjort samma sak IGEN !!!! JAG BLIR SÅ HIMMLA ARG ALLTSÅ !!!!!! Hannah var söt och skrev dit det igen, så vi får väl se imorgon när hon ska dit igen om det är samma sak som uppstått igen :/
Våga mogna säger jag bara .. Det är bara pinsamt men men.... En sak är säker , personen i fråga visar bara ännu tydligare att jag gjorde rätt i beslutet jag tog i vintras !!!...


Nu ska jag släppa tanken på det där , får se hur jag ska lösa det.. Ta en varm dusch krypa in i morgonrocken och sätta mig framför tv,n äta en avocado och lite cashew nötter :)


Imorgon väntar jobb igen, så jag hoppas på att regnet har avtagit känns inte så peppande att cykla annars :/Jag är hoppsugen !!! Men på tisdag är det dags att träna för Annelie igen :)


Jag och Looydn på den gamla goda tiden ;) MSV B i boden tror jag det var :) ?

Dagen ser ut som sådan

Idag ser planen ut som så att ta det så lungt som det bara går ;) Haha näe skämt och sido...
Ska pallra mig iväg till stallet på ett tag, blir att försöka rida Mave, hoppas att det inte ska regna, det känns inte så motiverande i så fall ...
Sen ska Looydn friseras till, han ser nämligen ut som, jag vet inte vad med lång man och hela faderullan ;)
Ska ringa Peter och höra ifall han kan tänka sig att komma och sko Looydn , han har fått gå utan skor hela sommaren då han enbart vilat och fått äta gräs ;) Han har väldigt lätt för att bli ömfotad så det blir att sätta sulor fram på honom :)
Hoppas han kan komma i veckan, så kan han få börja skrittas igång :)


Någon som vet var man kan få tag på garderober, skulle haft några ( Typ 3 att ställa i stallet ) Vill gärna ha med några hyllor på, vet inte var man hittar sånna ? ?

Skulle också haft få tag på lite krossad havre då det inte är allt för mycket kvar nu, det är bara det att jag vill hitta någon snäll och billig bonde att köpa av så blir det inte lika dyrt som att köpa det på lantmanna ;)


Näe nu vet ni mina planer för dagen och dagens funderingar ;)
Hittade detta på Saras blogg, gissa om jag blev glad när jag läste det :) :

Hejhejhallo

Kollade på Ewes blogg Och såg vilket härligt jobb hon har gjort med Mave, han ser rent trevlig ut nu, motför för ett halv år sen då han bara var knäpp.. Men alltså han ser ut som en helt annan häst! Härligt jobbat ewe, ska du inte ta dig an K ? ;) haha

_______________

Nu ska jag kila vidare här blir det ingenting vettigt gjort, stallet är ju trots allt o mockat och hästarna omotionerade så nu är det dags att pallra sig vidare ;)

Ha en bra dag så återkommer jag troligtvis senare ;)bloglovin

Kräftfest !

Nu börjar man minsann återhämta sig efter gårdagen ;) Haha näe då jag har bara varit allmänt seg och njutit av att bara kunna ligga i sängen och inte känna någon stress alls eftersom min lilla hannah tog ut hästarna åt mig <3

Gårdagen var SUPER trevlig, först lite tipsrunda ( Vi var uppenbarligen helt värdelösa ) ! Sen en massa gott att stoppa i munnen = Västerbottensost paj, rom röra kräftor bröd och ostar. Till maten dracks det öl, sjöngs snappsvisor och naturligtvis dracks snapps .. Inte min favorit men det gick rätt bra ändå ;P

När maten var äten och alla var lagom glada så bar det av ner på ängen där det blev brännboll.
över 30 mot under 30 ( Barn under 10 fick tillhöra sina föräldrar ) Tror denna regel tillkom efter tidigare matcher ;)
Jag kände mig nästan lite nervös då detta spel var nästan på liv eller död, men jajjemensan jag sköt mina bollar utan någon miss alls och kunde till och med springa på dom, så rätt så stolt är jag minsann var ju ändå väldigt länge sen jag spelade faktiskt :)

Sen blev det lite efterätt som bestod av glass , maränger banan och chokladsås, mums.. Efter ett och annat så bestämde sig jag och Therese oss för att gå på statt trots allt, men till min besvikelse var det lite folk, och inte någon höjdar musik heller.. Övervåningen var inte alls bra musik, nedervåningen dög emellanåt, men ja.. Vi dansade och hade trevligt i alla fall :) strax före 2 kilade vi ut och gick mot therese och när vi hunnit en bra bit kom micke och hämtade mig :)

Vi åkte hem och jag somnade väldigt fort, i morse slog jag upp ögonen som om någon tryckt på en knapp kl 8, och jag var nästan på väg att åka till stallet ,men då slog det mig att jag ju hade sovmorgon så jag la igen ögonen tog en välförtjänt sovmorgon ;)

Nu har jag ätit lunch och funderar på att åka iväg till hästarna en sväng, får se beror lite på regnet ;PHoppas ni hade en lika trevlig kväll som jag hade igår ;)

Nu är han hemma igen <3

Det blir minsann inte mycket till uppdatering idag heller, ..

For till stallet och mockade och gjorde i ordning, mamma kom dit vi fixade sista hagen, fixade lite mer hö sen bestämde vi oss för att hämta Looydn redan idag :D
Så nu står lilleman hemma hos oss igen :) Han fick ta över Biggen och bli Maves hagkamrat då Biggen inte varit så jätte snäll hela tiden, men det såg ut att fungear jätte bra att släppa ihop Mave och Looydn, mave tjöt som en hingst från början ( vilket han aldrig gjort tidigare, men sen var dom så nöjda så, stod och kliade varann hela tiden och mös, så det ska nog bli kanon...

Nu ska jag skynda in i duschen för att åka vidare till Therese sen, Hannah är en pärla och tar in hästarna åt mig ikväll och släpper ut dom imorgon <3 Tack !

eftersom det blev mycket annat så kastade jag om dagarna så Mave fick vila idag istället för imorgon , men det känns som att det inte har någon vidare betydelse :)
Dock är kanske jag aningens mer trött imorgon ;P


Ha en bra dag / kväll gott folk nu ska jag skynda på, ska bjuda på lite kort på min ofriserade ponny senare ;)Äntligen helg !

Fruktansvärt skönt med helg, alltså bara 11 dagar kvar till arbetslösheten :(

Tankarna snurrar runt på allt möjligt när jag strosar omkring på jobbet och försöker komma på olika ideer ... Får se vad som händer...


Nu ska jag i alla fall pallra mig iväg till mave och göra klart stallet, blir en härlig ridtur lungt och skönt ska vi ta det :)
Får se om det sen blir en lugn ridtur på lördag också, sen vila på söndag igen, han kan behöva en lite lugn helg, och så kör vi till veckan igen :)

Sen har jag lovat mamma att följa henne en sväng på stan ;)
Blir även att åka och handla en vända .. Ahh, jag vill ha lön igen !! Den har bara sprungit ifrån mig känns det som :/ Och det värsta är att man inte ens kan komma på vad man gjort av pengarna ;P

Näe nu ska jag skynda vidare så jag får mig iväg någon gång :)

Ha en bra dag i solen ( Dock är det inte alls varmt här, tror det var ca 4 grader i morse när jag cyklade till stallet ) ! Hösten har kommit eller vad tror vi ?

Dressyr..

Vad ska jag säga..
Jag känner mig helt slutkörd , efter 5 veckors semester ( visserligen inte en sov morgon dom 2 sista ) att efter dessa 5 veckor börja kliva upp 04.30, äta frukost cykla till stallet släppa ut hästarna sedan spendera dagen mellan 6-15.00, komma hem äta middag åka till stallet fixa dona och rida , och sedan åka hem igen hoppa i duschen och inte sova föränn efter 23..
Det börjar ta ut sin rätt just nu... Min kropp är slut mitt huvud är slut, helt enkelt så är jag slut, . Det enda jag vill säga med det är MER SÖMN!!

I alla fall åkte till stallet vid 17, mockade tömde ut Looydns blivande box på gammalt spån packade hö påsarna och fyllde vatten. Sedan tog jag in Mave borstade ( Efter en ordentlig borstning ser han fortfarande grymt skitig ut, någon som har tips på hur man får bort kåda :P? ) Skrittade till ridbanan..

Där blev det mycket nyttig träning, mer ridande med sätet ( Min rumpa kommer ha väldigt ont imorgon kan jag lova ) !
Sen lite tempoväxlingar, avbrott och igångsättningar, skänkelvikningar osv..

Hästen var duktig , lite stel i kroppen vilket inte är så oväntat men jag hade inte så mycket till val än att ge honom en vilodag igår..
Själv  är jag JÄTTE missnöjd, huvva usch och fy... Ingen ork i kroppen alls och totalt slut i huvudet... Näe kvällens träning är jag inte nöjd med.. Hästen var duktig carina kämpade på bra men jag... Näe fy !! :(


Jag vet att man ska försöka tänka på det poosetiva man kan hitta , även om det är lite, så jag fokuserar på Mave, på hans lugna coola sätt och ja att han är en helt ny häst helt enkelt :) ..

Näe nu ska jag gå och duscha , sen skynda mig isäng och hoppas att jag somnar direkt jag nuddar kudden ( Vilket jag dock betvivlar ) har aningens svårt att slappna av ordentligt och somna in när jag lägger mig på kvällarna :P


Sov så gott så småningom i alla fall :)

Det är över nuuuu..

Idag kom det... Brevet jag inte ville ha...
Från och med sista augusti står jag här utan jobb.. kul, nej ! känner mig stressad och lite tom på grund utav det där :/

Men vi får se vad som händer, .. Kan ju alltid dyka upp någonting igen man vet aldrig...

Blää... Blev lite lagon nerstämd av det där faktiskt... :/

Men men nog om det nu. Har precis ätit middag, ska ta och sitta ner ett litet tag sen åker jag till stallet och gör klart där, sen blir det att åka och träna dressyr för Carina , blir kul minsann , ser framemot det ( Och den eventuella träningsverken imorgon ) Haha..

Ja det är i alla fall tur att jag har Mave som muntrar upp mig i sånna här dagar :)
Och snart har jag även lille Looydn som hjälper till med det :D
Hämtar hem honom nästa helg , kommer bli en ordentlig frisering och troligtvis kommer han behöva bantas och sättas igång ;) Han har vilat och gått utan skor i sommar så även skorna ska på men sen så är vi nog fit for fight igen ;)


Nu ska jag kila vidare, ha en bra dag jag återkommer senare ikväll med uppdatering om träningen :)


Grattis

Och inte att glömmas, grattis på födelsedagen Malin :*


Hoppträningen i film

Dålig bloggare blev jag hipps vipps... Men jag har uppenbarligen inte lika mycket tid sen jag började om att jobba... Har i alla fall klarat av 3 dagar nu , bara 2 sen är det helg !!! Puh, längtar :)
 
Skyndade mig till tvätten direkt jag slutat, och tvättade upp en MASSA schabrak, det var på tiden kan jag lova (A) !! Nu är dom rena och fräscha i stallet igen, skönt minsann :)

Efter det åkte jag till stallet där jag Mockade, gjorde i ordning fodret , fyllde vatten pysslade med Mave och släppte in dom, Mave fick sig en välförtjänt vilodag idag, och han såg minnst lika nöjd ut med det :)

Har bestämt att inte starta i Vännäs i alla fall, blev så mycket tjoller och dom kunde uppenbarligen inte behaga att ringa upp och då blev jag lite tjurig ;)
Satsar på SURF,s istället, så ska ringa lite samtal imorgon sen skicka iväg anmälan .. Jag måste nämligen försäkra mig om att ha uppstallning även om jag bara åker och tävlar över dagen, då min häst gräver sig igenom golvet i transporten annars :( Men men, det ska nog lösa sig, Annelie peppar mig på att tävla nu , så ja det är väl dags ;)


Får se när Carina vill köra dresyrträningen, imorgon eller fredag pratade hon om, blir det inte imorgon så ska jag och Mave ut på en härlig runda i skogen imorgon med lite uppmjukanden :)


Har fått ordning på filmen som jag ska låta er kika på , ser kanske inte så WOW ut, men men som Annelie sa igår, det skulle varit roligt att haft en före och efter film för bara för ett år sedan var han totalt knäpp, och jag ville bara grina efter varje träning , men skam den som ger sig, nu funkar det och det är bara fin slipningen kvar <3

Han är dock så sjukt finkänslig och jag måste rida perfekt för att det ska bli perfekt, och igår var han rätt taggad därav en del missförstånd på videon och lite bommar ner, men trots allt jag är SÅ nöjd och jag blir SÅ lycklig av min häst <3Jag låter verkligen som en 10 åring som jag skryter upp min häst, men när man kämpat och kämpat väldigt länge ca 2 år, då behövs det inte mer än så här för att man ska bli världens lyckligaste :)
Han stannade inte ens på ett enda titt hinder, åhh vilken pärla han är, men skam den som ger sig, det är så man säger va ;) ?

Nu ska jag krypa till kojjs, jag har varit galet trött idag, och skyndar jag mig inte isäng så vet jag hur irriterad jag kommer vara på mig själv när jag vaknar upp imorgon och är ännu tröttare ;) ( Någon som känner igen sig ;O )


Natti natti ..

God Morgon och ha en trevlig dag !

Det går riktigt tungt iadg.... Saken att det regnar ute gör inte att man känner sig mer peppad direkt :/
Nu ska jag skynda ner och ut och iväg till stallet och släppa ut i alla fall..


Ha en trevlig dag
/ En dö trött evelina   bloglovin

Annelie träning

Gud vad min häst är underbar alltså, jag bara ler när jag tänker på honom :)

Träningen gick kalas bra, han var aningens övertaggad till en början, men efter ett tags å lugnade han ner sig och skötte sig precis som jag vill :)
Det börjar verkligen klicka, och rider jag som jag ska så går han som en klocka <3


hoppade en bana med massa svåra linjer och ja banan blir fort trång när vi hoppar dessa svåra linjer och så men banan låg väl p åca 105 ungiefär ..Försöker bygga upp mitt självförtroende sen allt inte gick så bra , har därför ingen brådska med att höja upp hindren, utan ligger hellre på den här höjden och nöter tills jag hittar flytet och hur jag ska rida =)


Ni ska få se en film senare, hinner dock inte fixa det ikväll då klockan springer fram och jag måste hoppa isäng :)

Tack Cissi som filmade åt mig <3 mamma blir så glad  när hon slipper och bara kan kika istället ;)
Och så hade vi ju både Maria och Hanna som tog kort, jag längtar , så sussie va inte för seg och för kräsen nu, du vet att dom duger åt mig ;)haha


Dagens ridpass + annat tjoller

Vet ni en sak, Min häst är bara SÅ HIMMLA FIN !!!
Han gick rent ut sagt som en klocka idag, trots att jag bara var ute i skogen och red, Åhhhh, jag blir nästan alldeles rörd :) trots att han var lite skvättig och rätt på g idag så använde han det bara till rätt saker istället för att bocka och slå bakut <3

Blir spännande att se hur hoppningen ska gå imorgon, jag är nästan lite övervänt, och vill att det ska bli imorgon  .  nununu :)
Hoppas att mammsen hinner sluta, så hon kommer hem och åker dit med mig, jag har bestämt mig för att börja köra, men skulle helst av allt vilja ha någon som sitter brevid mig och hjälper när jag får panik i 4a trafiken imorgon :S
Och det blir nog svårt att få Maria att hinna komma och åka dit med mig, så antingen mamma eller helt ensam.. Gaaah jag blir nervös ju :(

Men men det är morgondagens problem, ..

Fortfarande så fungerar TDB Jätte dåligt för mig, har inte fått svar på mitt mejl och ingen förbättring.. Ahh så irriterande !
Jag ska i alla fall prata  med Tävlingsansvarig imorgon om Vännäs tävlingarna.. Känns ju lite jobbigt nu eftersom jag har satt in pengar till deras tävling på TDB, men dom lär jag ju inte komma åt.. Ahhh,. jobbigt, men men vi får se vad hon säger imorgon, kan bli att efteranmäla sig, eller så skiter jag i tävlingen , känner mig lite allmänt negg just nu faktiskt ...

Det blir dock att starta på våra klubbtävlingar som jag fått mejl om i alla fall, det är ju alltid något, och en liten förändring fån vanlig träning så att säga :)

Jag bara babblar på en massa onödigt nu som vanligt, imorgon är det upp samma tid, cykla till stallet och sen till jobbet mellan 06.00 - 15.00 sen hem hoppas micke har lagat middag åt mig som jag kan snabb snöra i mig :) Sen vidare till stallet och träning :)

Sen ser Maves schema ut såhär till en början, har inte planerat längre eftersom jag inte vet hur det blir med dressyren , vad Carina vill och säger i veckan, det är ju lite jobbigare nu när jag jobbar igen, men jag hoppas hon är sugen för det är jag :D
Måndag : Uteritt
Tisdag: Hoppträning För Annelie
Onsdag: Skritt eller vila

Hade i alla fall tänkt få in ett till hopp / markarbetes pass i helgen , lite beroende när nästa veckas annelie träning blir, han behöver som sagt så mycket dressyr , markarbete och hoppning som det bara går, samtidigt är jag nogrann med att vi ska hinna ut i skogen och ha roligt också det är väldigt viktigt för både mig och hästen är jag helt övertygad om :)
Sen kan man ju faktiskt göra rätt mycket nytta i skogen också om man bara engagerar sig ;)


Nu är det slut svamlat för min del i alla fall och dags för att sova, om jag ska vara lite piggare imorgon :) Tveksamt....


Hoppas ni haft en bra dag, natti natti

Tung dag....

Jaa jag överlevde första dagen på jobbet..
Tungt gick det vill jag lova..Har haft fruktansvärd huvudvärk HELA dagen och varit super trött, min axel har värkt jätte mycket .. Men annars, annars har det väl gått bra ;)
Haha !

Nu sitter jag här och läser bloggar, ska snart ta tjuren vid hornen och åka iväg till hästarna, blir att göra stall sysslorna och rida en sväng, är grymt trött, så det blir inget extra ambitiöst gjort idag inte :/

Imorgon är det dock annelie träning så jag bör packa mina saker ikväll redan, eftersom första gruppen börjar kl 16.00... Vill gärna hinna stoppa i mig någonting när jag kommer hem före jag åker och tränar om jag ska kunna prestera hyffsat ;)


Nu ska jag i alla fall ta och åka iväg till hästarna, ska ta hem grillen från pappa också så ska vi äta lite grillat ikväll, mumma :)

Återkommer ikväll, om jag inte somnat innan jag ens närmat mig datorn vill säga ;)

Ha en bra dag :)


Jag vill flytta till Skåne ! (eller vilken annan stad som helst skulle nog fungera just nu )

Sådärja , då var man hemma igen... Vet inte om jag ska skratta eller gråta.. Näe men vad sägs, flytta till skåne eller ?

Näe men skämt och sido, det är tråkigt att det ska vara svårt att få det att fungera med en bra tränare.... Önskar att Man bara fick ihop någonting kontinuerligt som flöt på bra och som alla var nöjda med...
Dom som det skulle kollas upp var mycket intressant för min del i alla fall, vill bara att det ska börja typ... Imorgon ;) Haha.
Jajjja hoppas kan man ju alltid göra i alla fall ;)

Vilka tränare tränar ni för ? Och vilka tränare kan ni rekomendera ? :)

På tisdag är det i alla fall Annelie träning och det ser jag JÄTTE mycket fram emot, kommer bli kanon kul :)
= Det är alltid kul !!!


NU ska jag skynda mig isäng illa kvikt, jobb imorgon, och eftersom jag måste upp typ kl, hmm.. 04.30 så kan det vara dags att besöka sängen nu :(


Jag kommer troligtvis kräkas på det här livet innan onsdag.. Hur ska jag orka, kliva upp halv 5, cykla till stallet för att släppa ut ( Förhoppningsvis äta frukost innan annars kommer jag typ svälta ) , sen iväg till jobbet som jag börjar kl 6 för att jobba till kl 15.00.. Och sen hem äta middag och åka vidare till stallet igen för att göra stallsyssloran och rida hästen sedan ta in hästarna åka hem och förmodligen somna på golvet innan jag ens hunnit säga hej till micke ... Blä, snälla någon flytta in i stallet med mig <3 Jag är less, jag saknar Cissi :(Näe slut på klagerier nu ropar sängen, önska mig lycka till att jag får mig upp imorgon :O !!!


Natti natti på er :)Summering av Semestern 2009

Ja vad ska man säga... ? Snart är den här dagen över och sen är det bara åter till det vanliga livet igen, som inte alls känns vidare kul.....
Sen , jag menar tänk om jag bara får jobba nu augusti ut ?? :O KUL ! ! !
Vad ska jag ta mig till då ? Och ja..

Jag skulle gärna ta mitt pick och pack ( Hästen ) och åka iväg och jobba i något stall, där kanske även jag och hästen kan utvecklas en hel del... men det finns så många men.. * Jag skulle ju inte kunna lämna micke här för att åka iväg och jobba :(
* Mamma, hur skulle jag klara mig utan mamma ? ( haha jaa jag är lite av en mamma gris )

Sen är det väl allt annat också, kompisar, allt det där som har med vanor att göra helt enkelt :P

Näe tål att funderas på, jag vet ju faktiskt inte hur det blir i slutändna än :)


Satt och kikade på slutet på ponny SM , hoppas det kommer upp i arkivet snart, så kan man kika på hela :)


Nu ska jag snart iväg på möte om Marianne träningarna , blir intressant, hoppas det blir några SNART !!!!, jag är SÅ taggad på att träna nu :)


Jag har i alla fall funderat vad jag har hunnit åstakomma på mina 5 veckor ledigt jag har bland annat hunnit med :
 • Festivalen ( dock bara torsdag kväll och lördag dag )
 • En 9 dagars resa till Kreta, kanon väder god mat och mycket bad ( Fruktansvärd solbränna hem längtan och otrevlig flygresa, låååånga bilresor )
 • Börjat min nya hårdträning dressyr, ( Som nu börjar ge resultat vilket då resulterar i att jag tycker det är roligare och roligare och skulle kunna träna dressyr flera dagar i veckan :) Tack för det Carina !!!
 • Tränat en massa för Annelie , och hoppningen har äntligen börjat fungera åt rätt håll, hästen börjar hitta lugnet och bråkar inte alls , tycker det bara är kul vilket även jag gör Wiiie vad jag är taggad :)
 • Lite festande ( Har inte blivit så mycket annat än det vi hann med på resan till Kreta 
 • Bröllop ( Mickes syster Maria och Anton gifte sig, vackert bröllop :) )
 • Besök i stugor
 • Och en massa massa stall tid
Jag tror inte det har blivit så mycket mer än så faktiskt, vädret har ju här i Skellefteå inte varit sådär super tyvärr, men jag fick ju min sol i Kreta så jag känner mig rätt nöjd ändå :) Nu sista veckan har ju faktiskt varit kanon det måste jag säga :)

Kreta: ( jaaa, ni ska få se fler bilder, jag jobbar på att engagera mig;)Träning :


Bröllop : ( Ska försöka bjuda på fler även härifrån, dock så blev det inte så jätte mycket bra kort då det var rätt mörkt i lokalen :/Och så alla dessa stug besök med familj släkt och vänner :Ja det var ungiefär vad jag har sysslat med i sommar, ni fick nöja er med 3 bilder till vardera sak, skulle bli ett ALLDELES för långt inlägg annars ;)


Men när nu är det dags att engagera sig ska strax åka iväg, ha en bra kväll och lid med mig... Nu är det över, och jobbet börjar om :(

Solsken =)

Sådärja då har jag gjort mitt för dagen ;)

Gick till stallet i morse, fodrade sen red jag Mave, han var RIKTIGT fin idag , åh vilken känsla jag hade när jag satt där ute och red :D trots att jag var ute i skogen :)

När jag kom tillbaka gjorde jag klart resten i stallet, sen gick jag hem igen .. Puh vilken potionär jag kommer att bli ;)


Nu har jag just duschat och hoppat i rena kläder, ( var tungt att gå i denna värme i svarta ridbyxor :S )
Och micke kör fram bilen nu så ska vi åka iväg till pappa, så detta fick bli ett kort inlägg, men man kan ju inte sitta inne en dag som denna ;)

Återkommer ikväll :)


Ha en bra dag :)

Film

Och just så blev det klart ;)

Se och njut .. Eller ;PStuds

Lite dålig uppdatering har det minsann varit idag,
Klev upp som vanligt och åkte till stallet, där jag fodrade släppte ut mockade och satt i stallet och mös :)
Sedan åkte jag på affären en snabbis ( Ovanligt ? :O )
Gick till mamma och så begav vi oss tillbaka till stallet igen, eftersom allt hindermaterial var utplockat från ridbanan på ridhuset så ides vi inte åka dit, utan jag skrittade till Marias ridbana där mamma snällt hade plockat fram lite studs ;) Red fram lite grann ( eftersom det är en bit dit hinner man skritta och jogga fram hästen en del innan man är framme :)

Hoppade sedan lite studs = på slutet var det 5 stycken varav 3 stod på sockerbitar och 2 med hinderstöd , de 2 med hinderstöd var de sista svängarna upplagt på 1m, och min lille kille skötte det galant :) Han kastade sig in över första en gång vilket resulterade i att han rev andra men sen rättade han till sig resten av serien , duktig kille det tar sig :)

När vi var nöjda fick mamma ställa fram det till en oxer som vi hoppade kanske 3 språng på, och det kändes verkligen inte alls bra, men när jag senare såg på videon såg det inte så pjåkigt ut i alla fall :)


Sedan skrittade jag hela vägen tillbaka och väl därhemma svampade vi av honom ( det har varit super varmt ute idag så trots rakningen var han svettig ;P  ) ! Och satte även på " slangarna " vet inte riktigt vad dom heter men det är i alla fall slangar som man "lindar runt benen " med hål i, och så sätter man på kallvatten och låter hästen sedan stå med dom på så länge man orkar ... Idag fick han stå och beta med dom i ca. 20 minuter , svårt att säga vad han tycker om dom, lite både och tror jag, så fort han är van vid dom kommer jag sätta fast honom i porten och låta han stå där medans jag gör annat, eftersom jag gärna vill att han ska ha dom på ett längre tag så kan det vara skönt om jag kan göra annat under tiden =)

När jag kommit mig hem efter stallet så städade vi lägenheten jag har hunnit baka en cheesecake och duschat, och nu håller jag även på med tvätten... Huuga .
Har också lagt in film från dagens ridpass , men det går inte så fort att få den uppladdad på Youtube men så fort den är klar så lägger jag in den här :)

Vet ni vad, imorgon är min sista lediga dag... Sen börjar det om igen... Huuuvvva.. Jag verkligen gruvar mig som en tok :S

Nu ska jag strax kila iväg till tvätt stugan igen ..

Hoppas ni andra har haft en lika bra dag i solen som mig i alla fall ;)HÅR

Jajjemensan, vad har ni sysslat med en fredagskväll som denna ? Eller sysslar med kanske man ska säga..

Själv har jag stått i stallet för att få mig själv täckt med hår !!!
Ehmn, näe det är inte så illa som det låter, ;)

Jag har i alla fall klippt Mave nu, dock har jag en hel del påbättring att pyssla med, men det spar jag till imorgon, då han blev hyffsat otålig på slutet och visade ett ordentligt missnöje till klippmaskinen , så när grunden var tagen så lät jag honom få gå in i boxen och äta sitt kvällsfoder istället :)

mave är snäll att klippa, dock väääldigt otålig, och tycker att vissa ställen är väääldigt olämpliga att jag ska få klippa ( Sen är inte jag någon stjärna på den heller då jag bara klippt, 2 eller kanske 3 hästar förra vintern ) !
Om då hästen kunde stå still och låta  mig böja mig hur som helst och inte rycka för varje drag man gör ( Han är väldigt tjollrig för viss beröring ;P ) så skulle det ju underlätta, sen att hästen med jämna mellanrum steppar runt som värsta dansaren underlättar ju inte heller.. Imorgon hoppas jag på att mamma infinner sig i stallet för att eventuellt åka och hoppa lite på KDRF, och då kommer hon att få hjälpa mig lite grann med detaljerna ;)
Och ja jag vet mamma , mave är ouppfostrad.. Han är snäll, men vissa saker har han lite jobbigt för, och av någon anledning så får han uppenbarligen komma undan med det (A)
Men han går att klippas, sen hur snyggt det blir är ju en annan femma , men vem ska klaga då ? Kunde ju vart värre ;PSkyndade mig in i duschen snabbt när jag kom hem eftersom jag som tidigare nämnt var TÄCKT av hår , tro mig det kliar...
Sedan mös jag ner i soffan med hjärtat där vi såg Race to Witch Mountain, den var ok, men ingen WOW film direkt...
Tillbaka til TDB föresten, så uppkom ännu ett problem för mig när jag var i full gång med att fixa och få någon ordning / koll på hur det fungerade.. Fyllde tidigare idag fältet " mina hästar " där jag naturligtvis bara  fyllde i Maverick, letade reda på honom via registreringsnummret eftersom han inte har någon licens ännu, han dök fram helt rätt jag accepterade eller vad det nu stod att man skulle göra sen tänkte jag inte mer på det föränn när jag loggade in nästa gång, och kikade in på Mina hästar och såg att min häst inte längre hette Maverick utan var denna häst : Namn Jeunesse Födelseår 2003 Kategori Ridhäst... Hmm tänkte jag, och jaja raderade bort den gjorde om samma procedur igen .. Men än en gång kom Jeunesse fram efter att jag har lagt till Maverick ?? Hur kan detta uppstå, ...
Provade även låta denna främande hästs namn vara kvar och lägga till Maverick igen ,. Men ingenting hände... Så jag skrev ett låååångt mejl till deras support och hoppas att dom löser detta, för att hade jag nu haft mina pengar inne i tid på TDB så hade ju min anmälan blivit försenad på grund av detta problem vilket jag inte alls skulle ha uppskatta ( nu är ju visserligen inte fallet sådant men men.. )

Jaa vad ska jag säga, går det min väg nu, känns inte som det är meningen att jag ska tävla ;)

Näe men vi får hoppas dom kan lösa det så snart som möjligt och att jag får mig iväg på tävlingen ;) Är ju sjukt peppad alltså :)


Nu ska jag gå och plocka bort lite i köket, sen blir det en tidig kväll för mig, som vanligt så är det stallet som gäller direkt på morgonen imorgon, kanske att vi åker och hoppar lite ? Sen kommer Erik och Elin hit och äter middag på kvällen :) Så ja, det är fullt upp... Men det ska nog hinnas med ska ni se :)

Hoppas ni har en trevlig kväll Natti natti snart ;)
hade velat tävla lite idag med ;)

Jag måste faktiskt erkänna att jag inte riktigt har kommit över irritationen ännu :/ Känns inte alls bra det här.. Jag vill inte vara efteranmäld :( Det kostar mer pengar ! man får väl starta först ( visserligen är det unghäst men ändå ) . och ja allmänt irriterat nu bara...Och så insåg jag ju att det är tävlingar i umeå i helgen, varför är inte jag där IDAG och rider ? Nu blev jag lessen i ögat, hade verkligen varit jätte kul ju, = Peppad tjej, vi får väl se hur fort jag blir nertagen på jorden igen efter vännästävlingarna om det blir att starta vill säga ;)Näe nu ska jag gå och se om jag kan hitta på något ärende för att åka in till stan kanske :)Jag är jätte trött idag, det är inte kul , jag gruvar mig jätte mycket för att börja om att jobba, känner mig inte alls redo för detta :P
Jag oroar mig över min axel som uppenbarligen inte tänkt bli bättre utan snarare går åt andra hållet :/ ( hur ska det ens vara möjligt att storstäda med en axel i det här skicket :O ? )
Och så gruvar jag mig självklart över att eventuellt inte ha något jobb till hösten... buhuu.. ge mig lite posetivt nu mina vänner ;)


Tur jag har Mave som lyser upp dagarna i alla fall ;)Jag lider föresten med Cissi också som råkade ut för en oturlig olycka igår... Huvva, inget man skulle velat prova på kan jag lova...... Men det kunde ha gått värre om sparken träffat på ett annat ställe :SStal detta från Carinas blogg, så ni får se mer utförligt vad vi gjorde på dressyren igår :

Idag har jag haft dressyr för Ewe och Mave. Måste säga att idag var ekipaget ett helt annat. Mave är så otroligt lättlärd och tar verkligen till sig av vad Ewe vill att han ska utföra. Dagens träning var mycket böjda spår och lydnad.
Jag la in även lite ryggning, där jag ville få honom att rygga endast 2-3 steg. Men vi får träna mer på den biten då han inte riktigt gör rätt utan går över handen vilket är något jag vill få bukt med. Istället ska vi få honom med eftergift på tygeln om så bara rygga ett enda steg.
Hon har även fått jobba bågar med volter som är mycket lösgörande och som Mave verkligen tyckte om.
I både trav och galop fick hon först komma på 3 bågar som går från spåret in till medellinjen.
Mjuka omställningar vid varv byte. Mave bjöd framåt utan att gå i ett överilat tempo men då Mave tappade takt och tempo ville jag att Ewe skulle jobba på större bågar och volter till mittlinjen.

När  Mave var riktigt lösgjord och gjorde omställningarna utan att spänna sig la jag in volter på flera av bågarna.
Ewe jobbade fint med Innerskänkeln och Mave tog stödet på yttertygeln i volterna. 

Vi fortsatte övningar med förvänd galopp på båge men börjadeförst enbart med övergång och byte av galopp på medellinjen.
Mave var jätteduktig och övningen fungerade hur bra som helst.
En mycket svettig men mycket nöjd Mave fick som vanligt läggas ner på volten som avslutning.

TDB... Uppdaterad tjej , nej !

ÅH vad irriterande.. Plötsligt känns allt bara skit, nu har jag helt enkelt varit borta för länge :(

jag har absolut inte hängt på allt vad som heter TÄVLINGSDATABASEN !!! Och alltså inte satt in pengar på TÄVLINGSDATABASEN !!! Vilket resulterar i att hur jag än vrider och vänder på detta nu så kommer jag att bli efteranmäld till tävlingen i vännäs... SKIT också... *Mutter mutter*!!


Nu är det i alla fall slut tjollrat och nu ska här igång och tävlas så jag hänger med på förändringar i framtiden ;P
Jag känner mig som dom gamla tanterna som säger att... Det var ju minsann bättre förr !! En enkel lapp som man fyllde i , och skickade in i tid, man hade med sig pengar och betalade på plats, svårare än så var det inte ;)

Nu fattar jag ingenting, vart väljer man uppstallningsalternativ osv osv ?? ..
äsch överkurs minsann :PNäe då var det bara att invänta att pengarna ska vara insatta så småningom då så kanske man KAN efteranmäla sig :SNU, slut på bitterhet, jag var jätte trött imorse, eftersom klockan hann rusa iväg innan jag fick med mig micke hem igår :/
Men tillslut så kom jag mig upp ur sängen åkte till stallet. fodrade hästarna och red sedan Mave lilla rundan , han kändes jätte fin och lösgjord :)
Sedan mockade jag och gjorde klart resterande bitar i stallet nu har jag fått i mig lunch och sitter som sagt här och muttrar över detta nya system som jag inte hade någon aning om hur man hanterade :(

Ska ta och hoppa in i duschen tror jag, eller njaa, tänkte försöka börja motionera ? Så kanske ska ta min långa powerwalk före duschen ;) Det vore nog en idé, ska bara smälta maten och ta det lungt en liten stund före :)


Ha en bra dag, och njut av solen så länge det varar ;)

Dressyrträning

Sådärja nu är hästen skodd igen, hoppas det håller längre än 4 veckor i alla fall ;)

Direkt efter skoningen blev det dressyrträning för Carina :D
Och jag måste säga att jag är SÅ nöjd, han gick så himla bra var så avslappnad och allt flöt betydlkigt bättre än vad det gjort tidigare gånger :) Och jag kände mig absolut inte som en nybörjare som jag gjort vid tidigare tillfällen ;)

Jag blir så glad och till och med peppad på dressyren när det går sådär bra :)

Sitter just nu och försöker få lite bukt på Vännäs tävlingen, eftersom jag bara tänkt åka dit på fredagen så kändes det liiiite dyrt med en meeting avgift på 300 kr för en spilta i 2 dagar ;)
Men ja dom hade inget upplagt om det på proppen och dom lät rätt konffunderade över det själva, men dom skulle prata runt och kolla lite och höra av sig :)

Wiiie jag är så peppad , måste bara få med mammsen på noterna lite mer ;)
Känns som att det var år och dar sedan jag tävlade och jaa... Haha ..

Näe nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning, ska iväg till mickes stuga på ett tag... Ville helst bara få lite ordning på det här med tävlingarna innan men jag har ju morgondagen fram tills 18.00 på mig att anmäla mig och betala så det borde vara lungt ;)
Återkommer nog inte föränn imorgon morgon igen. så ni får ha det bra ute i solen tills dess:)


Se vilken snygging till häst jag har ;)

Film Från Hoppträningen

Här kommer filmen från i Tisdags, nu ska jag skynda mig iväg till stallet :)


Bio + Bilder

Oj, vad tiden rinner iväg... Kom hem, fastnade i bloggar som vanligt samtidigt som jag fixade klart filmen som jag lovat er !!!
Idag har vi som sagt var ätit god mat på Ms Norway, dock ingen resturang jag skulle gå till själv och måsta betala för men vi hade ju faktiskt presentkort så ;)

efter det tänkte vi sätta oss nere vid älven en stund och fördriva tid innan bion började men där var det så himla mycket folk så vi for hem till Maria och anton en sväng istället och pratade ett tag ..

Sen åkte vi vidare till Bion, vi såg transformers 2, den var väl helt ok, inte ritktigt min typ av film , men vad gör man inte ibland ;) ? Micke däremot han är i extas ;P

Nu är jag så trött så jag tror ögonen skulle kunna falla igen medans jag sitter här... Och imorgon blir det tidig morgonen igen som vanligt, hovslagaren kommer kl 9, hade tänkt vara klar i stallet då också så jag " bara " har ridningen kvar efter det ;)

På eftermiddagen åker jag till mickes mamma och pappas stuga där det vankas middag och lite fest ( Det kommer lite släkt från Piteå och hälsar på med husvagn ) . Själv tänker jag hålla mig nykter, Så jag kommer mig hem på kvällen och orkar fara till hästen på fredag ;)Sitter och väntar på att filmen från träningen ska laddas upp på youtube men jag kan bjuda på lite bilder till dess ;)


Och filmen kommer så fort uppladdningen är klar :)

Bio ikväll

Dagen har verkligen MASAT sig fram...
Ingen ridning vilket känns skit tråkigt...

Sitter här ny duschad och klar , ska iväg och äta middag på MS Norway och sen gå på Bio med älsklingen ;) Det kommer nog bli mysigt :)

Håller även på med filmen från igår, väntar bara på att sussie ska skicka lite bilder så fyller jag ut lite tid med det ;)
Nu ska jag kila vidare , har inget roligt att dela med mig av, för jag har verkligen inte gjort något kul alls idag, som tur var får hästen skor imorgon , det blir KANON ! Dressyr blir det någon dag det ser vi framemot ;)Näe nu ska jag gå och göra mig klar hoppas ni har en bra dag =)


 

Hoppträningen

Jag måste faktiskt säga att den gick KANON !!!
Är Så himla nöjd, Det var en bana som blev väldigt svår på deras lilla bana, mycketlinjer allt från 3 till 6 galoppsprång, och både raka och böjda.. Men nyttigt var det :) Banan var något lägre än förra gången, men jag tror ändå att det tog ut sin rätt med alla vägarna ;)

Hästen skötte sig kanon varje liten förhållning framför hindren fick honom att hoppa upp sig bättre än vanligt, och jag var iskall och sköt inte iväg honom på något hinder, väntade till och med in på trippeln och slapp ett sånnt där otrevligt språng som jag oftast brukar se till att vi får :)

Fick även mycket kommentarer om att han var SÅ fin på backen och folk sa att det syntes att vi legat i och tränat dressyr ;) Kul !
Annelie kom efter hon hjälpt dom andra ett tag med framridningen och sa.. Ja , fan då vad ska jag säga till dig då Evelina..... Du ser lite trött ut * Skratt *
Och det tar jag som en posetiv kommentar ;)


Är riktigt sugen på att åka till vännäs och tävla, blir dock bara att vara där den 21 i så fall.. Och att bara starta en 90 och en 1m . Men man måste ju börja någon stanns =)
Pratade lite snabbt med Annelie om det idag, och hon tyckte absolut att jag skulle prova på en start där :D Hon sa att det kan inte bli värre problem än vad vi haft , och jag har tagit mig ur dom, och hon trodde att vilka problem jag än får så tar jag mig ur dom, och hur kul är inte det att höra ;)

Så vi får se, hittar jag någon som vill samåka ( Finns en viss risk att min häst river transporten annars ) så blir det nog att åka.. :D

De problemen jag själv kan tänka mig att jag hamnar i är :
 • Att han blir tittig och tjollrig och att vi då kan få något / några onödiga stopp just eftersom han inte är van att fara på nya ställen alls :/
 • Eller att han får ett tupp juck och blir galen !!! :S
Haha ,men vem ska någonsin få veta om vi inte provar ;)


Ska försöka ladda upp någon film från idag , fast jag gör det imorgon .. Nu är det dags att sova för min del ..

Och föresten grattis till mig !!! Min häst tappde en sko idag, troligtvis när jag travade av honom ute på terrängen :(
Blir att sko om honom på torsdag , peter ska komma och göra det, lika bra att sko om trots att det bara gått , vet inte exakt men 4 -5 veckor sen förra skoningen :S Men hans hovar är torra och dåliga på sommarn sen verkar dom växa fort också.. Så det är väl bara att lida och göra det ändå ... Så imorgon blir det en ofrivillig vilodag till för Mave, menmen inget att göra åt...


Nu ska jag som sagt hoppa isäng, hästarna ska ju trots allt sova imorgon också :P

Men ska ni till Vännäs 21 och bara vara där över fredagen så är det bara att hojta till om ni inte vill åka själva ;) Blir ju både billigare och roligare att åka tillsammans med någon ;)


Måste bara även flika in att jag körde hem transporten själv idag .. Wiiie duktiga jag =) ( Mamma åkte ju så klart med på sidan men det är ju ett stort steg i rätt riktning i alla fall ;) ) !


Sov så gott :)
Ännu en dag med sol :)

Jag var riktigt dyng trött i morse när väckarklockan ringde, tur Maria ringde och schasade upp mig ;)

Åkte till stallet släppte ut hästarna mockade och sopade ur Gunde och Uzos boxar.. Sen skrubbade jag utsidan av ;  Maves boxdörr, Kanels gamla box, gundes boxdörr den tomma boxens utsida och halva uzos utsida.... Huvva det är ett himla skrubbande och både Gunde och Uzos utsidor tror jag att jag måste ta 2 vändor X( .. Längtar tills det är klart !

Sen städade jag ur garderoben och lite hyllor, känns som rena rama bombnedslaget i stallet nu :/ Inte alls kul !!!

Gjorde ordning fodret, packade för ikväll sen åkte jag till ridhuset satte upp en lapp på anslagstavlan om stallplatser, och pratade lite med Sara och Hannah :) Nu har jag just fått i mig lite lunch ( Rester från igår ).

Får se vad jag ska hitta på nu, känner  mig fortfarande trött , åker nog till stallet vid 15 och gör klart allt tills mamma kommer :)

Sen åker vi mot bergsbyn och hoppar lite, hoppas EVELINA sköter sig bättre denna gång ;)Lite bilder från förra veckans Annelie träning :)

Mera skrubbande

Idag var jag jag duktig när jag åkte tillbaka till stallet, och skrubbade utsidan av "gundes" box.. Har bestämt att alla boxarna som behöver det ska jag skrubba och det innan semestern är slut :) Lite drygt men välbehövt....
Jag bävar nog mest för Uzos.. den är rätt grisig även på utsidan :P

Sen fyllde jag lite spån åt Mave, och for sedan ut på en ridtur, det gick bra men han var på G och på hel spänn så jag fick inte slappna av en sekund tyvärr det var farligheter i varenda dike i princip ;)
Men han fick inga rejäla utbrott och bråkade ingenting så jag ska inte klaga på lilleman ;)!!

Nu ligger jag i sängen och ska sova, Annelie träning imorgon och det taggar vi för :)

Banträning tror jag minsann det skulle bli om inte Annelie ändrat sig förståss ;)

Jag bävar mig för att kliva upp imorgon , det gick så himla tungt i morse .. Huvva.. Önskar mig avbytning någon enstaka dag i alla fall.. Jag har ju trots allt inte alls många dagar kvar tills semestern är slut :(
 äsch nu ska jag inte klaga på detta vis utan vara glad för att jag fortfarande har semester och att jag har en så superfin häst som jag har där i stallet, sova kan jag väl göra sen någon annan gång ;)

Nu är det dags att vika igen mina ögon ...
Sov så gott allihopa :)

Ångest och mardrömmar

Dagen gick som den skulle ;)
Åt lite lunch i form utav rostade mackor, sen åkte jag iväg till stan gick en sväng på ÖB, sen in på Ica Maxi och handlade lite mat, sen åkte jag iväg på kliniken och skrev annonsen och så kopierade mamma den åt mig, pratade lite och strosade på :)
Sen åkte jag vidare till Kusen & Co, där även sandra var.. Så vi hann med en hel del pratande ;) och nina försökte övertyga mig om att ta föl.. Himlar så sugen man blir alltså... Tål att funderas på ... :O


Sen skulle jag vidare hem för att få på Mave tappskon :)

Någonting väldigt hemskt hände på vägen hem... Jag kommer och kör efter torsgatan, då jag ser att en katt kastar sig över vägen jag gör allt i min värld för att inte köra på den stackarn.. Men ... Han sprang rakt mot bilen *gråt böl grin * Det är min absolut största mardröm fy fan.. Jag började grina när jag körde på en fågel en gång :(

Katten vet jag tyvärr inte hur det gick med, då den gjorde en volt sen sprang för livet ut i skogen... Kunde inte se om den fick några åkommor men jag hoppas verkligen att det gick bra.. Huvva.......
Nu kommer jag ha dåligt samvete över det här JÄTTE länge...... Stackars kisse !!


I alla fall så med hjärtat i halsgropen och tårar på kinderna så körde jag vidare hemmåt och hämtade upp micke som promt skulle med till stallet ( ? ) Där pappa kom och slog på Mave skon, hoppas att den andra sitter kvar nu tills nästa skoning, skulle nog ha lärt mig att sömma om själv då det ser ut som att jag behöver sömma om en gång mellan varje skoning :S men men det får vi se hur det blir med den saken...


Kom hem och lagade middag, vilket bestod av Phadthai ?? Ursäkta stavningen.. Men en maträtt som jag fått smak på hos maria och malin, och mumma så god den är ;)


Nu ska  jag snart åka iväg till stallet IGEN för att rida hästen :) Vill som inte att han ska vila 2 dagar före hoppträning det är inte alls någon vidare bra idé ;)

Sandra fick mig föresten att bli väldigt tävlingssugen :O Vi får se vi får se vad som kommer att  hända framöver ...Tål att funderas på :)
Fick föresten en massa förslag på sett att förbättra hovarna på hästen :) Tackar :
 • Ge ett kilo morötter om dagen
 • Smörja kronranden och sulan på hoven med olivolja
 • Enzion
 • Det ska även finnas alger alt. Nypon som man ska lägga i fodret för att hästen ska få bättre hovar...
Detta tåls att tänka på och jag kommer nog att prova mig fram, för det är inte alls roligt att ha en häst med dåliga hovar, i slutändan finns det knappt något att spika i när skorna ska på :(


Näe nu väntas klädesbyte och så hästen :)
Ha en bra fortsättning på dagen :)

Blä...

OTROLIGT!!!
Det händer alltid när det inte FÅR hända, ja som vanligt, hästen har en tapp sko, jag KAN INTE HITTA DEN... Blir tokig... Och det är hoppträning imorgon :/

Måste alltså in till stan nu på en stund ska bara försöka få i mig lite mat, för att pappa sedan ska göra ett försök att slå på den igen :/
Pappa tycker inte om att slå på Mave skor för han brukar bli lite extra bråkig då ;P

Men men ... provade med peter först men han hade inte tid föränn kanske onsdag och det går ju inte !!

Det är inte roligt att ha en häst med dåliga hovar, skorna tappas allt för ofta , och värst är det nu på sommaren när dom blir torrare än vanligt, trots att jag inte tycker dom borde vara så torra eftersom det har varit så blött i backen hela sommaren i princip :S

Jag ska nog börja sätta på honom vatten bootsen på nätterna igen, någon annan som har någon bra idé på sånna här hov problem ?


Blir i alla fall att försöka sig på en ny ridtur senare i eftermiddag istället :)
Är ju som sagt var hoppning imorgon och jag har inte sådär super stor lust att låta honom stå dagen för hoppträning...

näe nu ska jag ta och försöka få i mig någon mat, sen bege mig mot stan och försöka göra lite ärenden :)
Jag hoppas att öppettiderna till kusen stämmer i alla fall så hon öppnar kl 15,idag så hinner jag slinka förbi där en snabbis innan pappa kommer till stallet också......ha en bra dag idag , verkar ju faktiskt som att vi får oss lite sol idag , inte helt fel ;)

Sängdags

Nu får det nog vara dags att gå isäng för min del :)
Kan behöva en tidig kväll så jag är på topp imorgon igen och redo att ta tag i allt som behöver tas tag i ;)

Tänkte mig en härlig tur ut imorgon, får se hur långt och hur upplägget blir men någonting si sådär lagomt så han är alldeles lagom på g på tisdag ;)

Jag tänkte även hinna med en sväng på solbacken , handla lite på Ica maxi och kanske en sväng på ÖB ;)
Sen tänkte jag även kika förbi Ninga en sväng på Kusen och Co :)


Än så länge är det inga framsteg på hyresgäst fronten tyvärr :(
Ska nog kanske ta och skriva ihop en liten lapp och hänga upp på ridhuset imorgon :) ( eller okej jag har nästan redan skrivit lappen ) ;)
Man bör väl kanske annonsera för att folk ska veta att det finns överhuvudtaget ;)

Annars börjar paniken bli allt större och större i vetskapen om att sommaren snart är slut och jobbet börjar om, , huvva känns inte alls allt för peppat kan jag ju ärligt erkänna, huvva jag skulle nog trivas bra som rik hemma fru eller något sådant ;)

Näe nu är det dags för sängen, börjar längta ordentligt efter en sovmorgon ska jag nog erkänna ;) Men det känns som att jag kan se i stjärnorna efter det som det ser ut i nuläget :(


Natti natti och sov så gott :)

Bröllop och fest :)

Detta inlägg tilägnar jag mina kära vänner som tappert läser mina inlägg i hopp om att det ska stå någonting annat än häst i dom ;) ( Blir du glad nu Malin :* ? )

Trött och sliten som få är jag idag :/
Gårdagen var fin, rolig och jaa bara jätte bra :)

Vigseln var alldeles lagon och alldeles lagom lång :) Marias klänning var alldeles gudomligt fin !!

Sen var det Middag och fest i bureås båtklubb, förätt var räk någonting och mums så gott det var, och huvudrätten var Fläskfilé potatisgratäng sallad och sås , även det riktigt riktigt gott .. Och efterrätten var naturligtvis en väldigt god Bröllopstårta som herren i självaste brudparet hade gjort, riktigt god och fin :)


Kvällen spenderades med en massa öl drickande, sånger , och lekar...
Bland annat hur bra bröllopsparet känner varandra och dom fick tävla mot sina föräldrar, och jajjamensan Anton och maria vann, snyggt ;)


Sen skulle dom även hitta igen sin partner genom att
Anton : 5 personer ställde sig bakom ett skynke som det var klippt hål i, anton fick därefter gå och pussa alla personers mun och hitta igen Marias;)
Han fick gå ett och ett halvt varv för att hitta igen Maria , men han tog rätt på första "försöket i alla fall ;) "


Maria : 5 killar ställde sig på stolar, drog ner byxorna, och hon fick gå och klämma på alla för att känna igen Antons ben ( Och ja hon höll sig faktiskt till låren ;) ! och jajjemensan duktig tjej hon kände igen Anton på en gång :)

Sen var det ännu mer sjungande, en massa dansande ( Om jag hade ont i fötterna helt sjukt alltså, och jag verkligen HATAR att dansa på sånnt där vis, men någonting hände för jag dansade en massa ) !

Vid 01 . 00 begav vi oss hemåt då Mickes kusin och hans tjej som också bor  i kåge skulle hem och eftersom det inte känns allra enklast att hitta skjuts hem från Bureå till Kåge så åkte vi hem med dom..
Och lika bra var nog det , eftersom att jag har mått riktigt riktigt dåligt idag ( Jag brukar ALDRIG må dåligt) så vill jag inte ens tänka på hur jag skulle ha mått om vi blivit kvar ännu längre ;)

Fick inte ens i mig lunchen till en början idag :P Men efter att ha stoppat i mig en alvedon, lagt mig och vilat någon timme var jag fitt for fight igen ;)


Ikväll ska vi lyxa till det , nämligen med KRÄFTOR romröra med räkor i , västerbottensost paj, sallad och rostat bröd !
Den ni ;)

Sen blir det att åka iväg till hästarna och göra klart stallet, vilket jag INTE orkade göra i morse, tror det är fösta gången sen jag började ta in dom igen ;)Näe nu ska jag gå och börja med vår goda middag och se om det går att få liv i  Micke igen ;)

Hoppas ni hade lika roligt som mig igår, trots att jag tvivlar på det ;)
Jag lovar att bjuda på kort senare, sitter bara framför fel dator, vet att jag fortfarande inte bjudit på kort från utlandet än heller, men jag ska ta igen det jag missat , den som väntar på något gott,eller vad är det man brukar säga ;)


Ha en trevlig kväll återkommer kanske senare :)Uteritt och lite hoppning :)

Sådärja
Då är man klar i stallet, har ätit lunch och är nyduschad :)


Åkte förbi ridhuset före jag for till stallet och kikade hur hindrena stod, var rätt bra, la bara dit en kombintione med räcke räcke .. Sen for jag till stallet fodrade mockade och blandade mat, sen gjorde jag  i ordning min lilla pärla och begav mig till ridhuset, til ridhuset från vårt stall är det 5,6 km jag red ett rätt normalt pass dit, med skritt trav och galopp mycket avbrott och igångsättningar, ökningar och minskningar för att kolla så jag hade honom där jag skulle.
Skrittade en bit före vi var framme så han skulle ha kvar lite krut i alla fall ;)

Började rätt snabbt med att trava de upp höjda bommarna som låg framme, hoppade ett lågt plank och böjd linje åt båda håll med ett litet räcke med 2 galoppsprång emellan.. Sen hoppade jag en liten linje någon oxer, även nu med vatten matta under som han skötte sig som en pärla på igen , :) La ihop allting till en liten bana ( Inklusive travbommarna och små hindren )
Banan låg på allt mellan 90- 110. Han skötte sig utmärkt och jag satt nästan och sov bitvis... Rev 1 räcke i en linje en gång men jag tar på mig det felet då jag var och trixade i tyglarna ( som vanligt ) ;)


Efter det skrittade jag hemmåt skrittade kanske 2 km, sen tog jag en kort trav och galopp skrittade ett tag till sen lite trav och galopp igen och sen fick han skritta igen :)


Han var lite trött när vi kom hem men rätt nöjd ändå :) Stretchade honon, och lindade benen sen fick han gå ut till Biggen.. Jag gjorde lite andra sysslor som att linda upp olindade binlindor och plocka undan lite.. Sen var jag nöjd för dagen :)

Nästa hoppträning blir på tisdag , yippiee :)


Nu ska jag börja stoppa in lite kläder i garderoben och börja städa undan en del :) Sen kring 4 beger vi oss mot Bureå och bröllop , eftermiddagen och kvällen kommer nog bli jätte trevligt :)
Hanna tar han om hästarna ikväll vilket känns skönt då enda möjligheten annars hade varit att låte dom sova ute vilket inte känns så kul då det är dåligt väder :(Imorgon får Mave antingen en vilodag eller en skritt tur kanske runt  lilla rundan eller något :)

Hur jag mår imorgon får nog avgöra det ;)


Ha en trevlig kväll, kommer nog inte fler uppdateringar föränn imorgon någon gång nu !


Morgonstund har guld i mun !?

Då var man vaken och borde skynda sig till hästarna..
Är trött som en galning.. Huvva, blev senare än tänkt igår då jag fastnade i att kolla på annonser, - Sadlar !

Jag skulle ju nmäligen behöva få tag i både en billig hoppsadel åt Looydn och en ny dressyr sadel åt Mave :S


Jag är verkligen dålig på sadlar, men HDR Dressyren är den väldigt lik hoppsadeln under eller ?
Eftersom jag vet att både Mave och jag trivs jätte bra i den skulle jag vilja hitta en dressyr som ligger  lika bra, och även då en begagnad, då jag verkligen inte har råd med en ny sadel för tillfället...

Någon som är duktig och har lite koll får gärna uttala sig i ämnet ;)

Sen som jag sagt tidigare söker jag även en hopp / allround sadel åt Looydn !
Tidigare hade han en pessoa  ponny som jag nu dock lyckats sälja bort :S
Han skulle nog lika gärna funka med en vanlig och inte en ponny sadel då han är så lång i kroppen,  han har låg manke och han är rund över ryggen . Behöver inte alls vara någon märkes sadel, utan fräsch och i gott skick och inte allt för dyr :)


Nu ska jag pallra mig iväg och göra mina sysslor i stallet :)


Ha en bra dag Allihopa, för mig väntas stallet nu, sen hem och städa undan ( hunden löser HUR mkt hår som helst just nu ) Sen iväg på Bröllop, så ja det kommer bli en lång dag för mig :P
Och nu börjar ångesten komma, nu har jag enbart 9 dagar kvar på semestern... Huvva... 

RSS 2.0