Gott Nytt År

Vill bara önska er alla ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År :)


Hästarna mådde jätte bra och vi hade mysiga turer..

Nu måste jag skynda mig då vi ska åka alldeles strax. Men ha en trevlig kväll :)


Kram Evelina ! !
Nytt år

Jajjemensan imorgon är sista dagen på 2009. känns lite konstigt, och året har verkligen bara sprungit förbi... Galet..
Funderar på en årsresume så som alla gör nu i dagarna , men jag kommer nästan inte ihåg vad som hunnit :O Får kika igenom bloggen lite... Blir dock om någon dag...

Hur gör ni med era hästar under nyår.. ?

Jag vet inte riktigt hur mycket det smälls där våra hästar står, men jag tror vi kommer att ta in hästarna tidigare ( det har jag gjort i alla år ) tycker att det är så många som är ute och smäller tidigt, och jag vill inte att mina hästar ska  bli uppskrämda och kanske till och med smita för att de blivit skrämda av lite raketer.. Nej tack. De kommer in tidigt, får sova med radio på ( För att förhoppningsvis slippa undan en del ljud från raketerna i alla fall ) och så får de extra hö inne naturligtvis :)

Det brukar fungera bra för oss om vi gör så , så jag hoppas det går bra även denna kväll / natt :)


I övrigt känner jag mig less. Och högst upp på önske listan min står för tillfället EN NY BIL !! En bra bil , hyffsad i alla fall, som kan klara av att dra transport, som jag VET att jag tar mig fram med ( med eller utan transport ) . Jag håller på att bli galen, jag vill träna , men med min bil ( Som just så pass tar sig upp från pappas gårdsplan utan transport ) känns det rätt hopplöst att ha minsta möjlighet att ta sig iväg till något ridhus Med transport + häst i.. Usch så trist :(

Och sen , VILL jag så gärna hitta den perfekta köparen / fodervärden till Looydn, men det verkar tyvärr HELT dött på den fronten :( Hur trist är inte det ? Han kommer i alla fall hem 9 -10 januari något..


Och sen ännu ett Och och Vill.. Jag VILL verkligen ha min kära häst uppstallad någon annan stanns.. Någon stanns med mer möjligheter . Helst ridhus men det kan jag drömma och glömma om ;)
Men en ordentlig ridbana med hindermaterial.. Det skulle verkligen göra HUR mycket som helst för Mave , han skulle verkligen behöva det, men jaa...
Måste nog skaffa jobb innan jag har råd med det :(

Tänk att allting ska handla om pengar jämt.. Det är så trist :/.. Men vem vet, kanske man skulle ta och köpa sig en triss lott trots allt ;)


Nej nu ska jag sluta beklaga mig, hoppa isäng och se fram emot en dag med härliga ridturer imorgon och ett härligt nyårsfirande :)

Sov så gott allihopa :) !!


Ännu mer...

Pjuhu, jätte dålig uppdatering från min sida.. Men livet känns lite upp och ned just nu, så jag har inte haft någon motivation alls.

Men hästarna lever och mår :) Här har det äntligen slutat snöa ( Vågar man säga sånna saker ) :O?
Men istället gott över till aningens kallare grader, idag stod temperaturen på -18 när jag åkte till stallet vid 12.
Nu på kvällskvisten visar den dock lite behagligare grader , ca - 10..
Hoppas det håller i sig imorgon så man inte fryser ihjäl, men jag har en erfarenhet av att det alltid brukar vara ruggigt kallt på nyårsafton :S

Idag fick i alla fall Mave gå en kort sväng då jag nämligen red på ängen. Och här kan vi snacka MYCKET snö. skrittade fram honom efter vägen sedan red jag tillbaka och red på ängen som sagt.. Det var tungt så vi red inte alls länge, vill inte överanstränga lilla pojken :)
Skrittade mest eftersom de i alla fall har snö över knäna där... Men lite trav blev det också och där jobbade han riktigt bra :)
Sedan skrittade vi av ute efter vägen en sväng också :)

Cento red jag ut en sväng, testade lite men inte allt för mycket vilket jag tackar för eftersom det inte är så lite snö i dikena ;)
Han skötte sig annars rätt så bra , jobbade på fint och var positiv , :)

Blev inte en så jätte lång sväng för honom heller då det som sagt var var så himla kallt..

Imorgon vänder vi nog på steken och Mave får gå en sväng i skogen och Cento på ängen :) , känns som att man trots allt måste passa på att använda sig av ängen så länge det inte är klibb snö eller en yta av skare ovanpå :)

Annars så har jag fått lite försenade julklappar av mammsen, vilket jag är helt chokad över, min mamma är ju alldeles galen med julklappar i år :O?

Fick i alla fall ett halstäcke åt Mave, ( fast hals ) Men det gör inte så mycket,han har ändå ett extra täcke under så då ska lix hela hals täcket av på nätterna så då kvittar det.. Jätte fin blev han i det, och det kom lämpligt såhär i dessa kyliga tider :D

Jag fick ett par ridbyxor

Och reflexor, så jag skyndade mig att kassera mina som nog är alldeles för gamla ;)

Tack tack tack mamma <3

Nu är jag sjukt taggad på tävlingsterminen ;)


Tävlar

Nu tävlar jag hos StokholmsJenna , om en ridhjälm från hööks. Skynda och tävla du med :)
Snösnösnö

Och det snöar ... Ovanligt va ? Det är vad det har gjort den senstaste veckan, Och det kommer inte LITE heller...

Åkte till stallet och släppte ut i morse, det blåste riktigt mycket ute också så det blev kaaallt ..

Efter att stallsysslorna var klara for jag och Mave ut som planerat Lilla rundan, och jisses vad hemskt. Svin kallt blåsigt och Hur mycket snö som helst. Hade ingen känsel kvar i ansiktet när vi kom tillbaka , såg ingenting alls större delen av ridturen , tur Mave skötte sig idag ;)

Har inte så mycket att säga om den ridturen egentligen, var rätt kravlöst eftersom jag varken såg frammåt eller var jag red så var jag mest angelägen att ta mig hem ;)

Vi  mös på i stallet ett tag innan han fick gå ut i snöyran igen..

Cento och jag tog en vända på ängen  , han skötte sig rätt bra, blev rätt kravlöst det passet med eftersom jag som sagt inte såg någonting alls :/

Mamma sa att det skulle snöa fram till på onsdag, det hoppas jag verkligen inte. Det måste ha kommit HUR mycket snö som helst bara idag... Huvva, jag ville självklart ha snö, men nu räcker det ett tag.

Jag har hållit mig inne resten av dagen, vilket jag har stora planer på att fortsätta göra..
Hur är vädret hos er ? Är ni lika insnöade som vi ?
Och vad hittar ni på när det är sånnt här väder allt mest ?


Det här var den första snön, nu ser man inte längre skillnad på var vägen går, har man tur har någon bil kört så man kan följa lite bilspår annars är man rätt som det är i ett dike, och då lär man typ drunkna i snö ;)


Dagens fundering- Pessoasele ?

Det snöar fortfarande, tar det aldrig slut :O?
Jag vet att jag tjatade efter snö, men nu kan det gärna få vara uppehåll ett litet tag i alla fall !!

Hade egentligen tänkt åka till stallet tidigt i morse men det blev inte så . När jag klev upp och såg vädret så ides jag rent inte. Istället åkte jag in till stan med mamma. Hittade min nyårsklänning som jag tyckte var jätte söt och lite annat , ( det var inte igår jag unnade mig själv någonting utanför stallet ) :)

Sen hade vi även tänkt åka på royal och se vad jag riktigt ska spenadera mitt present kort på, meeen det var stängt :(
Jag kan inte bestämma mig, som arbetslös har man ju inte mest pengar i världen så egentligen skulle jag kunna lägga det på
 • FODER
 • Grimskaft (alla mina har typ gått sönder :O )
 • Lite putsgrejjer
 • Någon extra grimma
Men hur kul är det på en skala ? Helst skulle jag vilja lägga det på

 • Täcke med avtagbar hals
 • Tjockare stalltäcke
 • Pessoa sele
 • Träns
 • Ridskor
 • Chaps
Jaa jag kan fortsätta i en evighet att rabbla saker..

Vad skulle ni köpa ?
Och vad har ni för erfarenhet av Pessoa selen ? Har bara läst lite om den , men dock bara positiva saker . Och vad är det för skillnad på de "äkta och inte äkta" ??

I alla fall så drog jag ut på tiden så jag åkte till stallet senare när det skulle passa med intag av hästarna. Mina hästar har fått tagit det lite lugnare nu juldagarna så jag tänkte ta en lugnare sväng med dom. Dock när jag väl var klar med stallsysslorna så var det mörkt,  blåste HUR mycket som helst och snöade( Vilket det visserligen gjort den senaste veckan kan jag snart säga :P) , så jag bestämde mig för att bara longera dem en kort stund var.

Började med Mave och insåg snabbt hur SJUKT mycket snö det var på ängen , jag har alltid Boots på mina hästar när de arbetar i djupare snö. Han fick jobba utan insänning och mest i skritt . Vill inte överanstränga dem när det är så mycket snö och de inte är vana vid den typen av arbete. Men lite hann han med att trava och busa såklart buspojken ;)

Cento var ännu mer på G, jobbade han också utan inspänning men han var inte alls vidare sugen på att bara skritta ;) Men efter ett tag lyssnade han i alla fall på mig :)

Blev bara ca 10 -15 minuter jobb för vardera häst. Jag kände själv hur grymt jobbigt det var efter att ha plumsat omkring där denna korta stund så jag tror det blev lagom.

Imorgon blir det en sväng runt lilla för Mave, och antingen om jag får sällskap av nina så far jag ut samma vända med Cento annars får han nog plumsa lite på ängen med mig på ryggen :)

Hästarna fick komma in lite tidigare än vanligt, och det såg de ut att uppskatta, var verkligen hurvigt och kallt ute ..

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och se någon mysig film och hoppas att jag inte somnar allt för sent då jag har utsläpp imorgon :)

Natti natti på er !!


Tävling

Iiigen ;)

Nu tävlar jag hos Sabina Borenius om ett års prenumeration av tidningen Equipage, visst vore väl det kanon att vinna lite hästtidningar, aldrig fel att få läsa sådant :) Så var med och tävla du med ! !


Tävlar

Jag är med och tävlar om ett halsband med valfri text på hos Lamia Var med du också ! :)Sen tycker jag även att ni ska titta in på denna hjärtskärande videon :) , tänk om man hade sånna vänner...
Fast iofs så skulle nog min mamma göra så för mig med ;)http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5180150.ab

Teckning - porträtt

Här kommer fotot och teckningen jag fick som tavla i julklapp av mamma, den är helt sjukt fin..
Tack tack tack mamma <3 :)Julklappar

Nu var även denna julen över.. Känns rätt bra ändå måste jag säga :)

Jag hade en bra dag igår, massa julklappar, kanske inte det som stod på min önske lista riktigt men ;P

Vi började med att gå till mamma och fika lite, mamma har varit helt otrolig ,
av henne fick jag 4 Back on Track paddar, 1 Back On Track Schabrak OCH ett Back On Track täcke ! ! ! Detta fick jag dock tidigare, men jag är typ i chock. Tack tack tack världens bästa mamma , detta är självklart saker jag velat ha , men inte ens tänkt tanken att ens önska mig, men se där <3
Jag fick även en riktigt fin tavla på Mave, en tjej som har ritat av den, helt sjukt fin och det ser verkligen precis ut som Mave ! Den ska sättas upp fort, ska se om jag även kan ta ett kort på den om det blir bra så  får ni se den :)
Sen påstår hon att jag ska få ett paket som inte kommit än, nyfiken blir jag då minsann ;)

Av pappa fick vi en stoor helkropps spegel, nästan så stor så jag inte vet var jag ska sätta den:O ?
En soda streamer, en dricka till den , bäddsätt, ljus och en jätte fin ljus stake, sen fick jag också ett presentkort på Royal häst sport, får se vad jag ska köpa , antingen blir det bara typ häst mat osv, eller så är jag lite sugen på en pessoa sele, eller så får jag lägga lite pengar emellan och köpa ett täcke med hals åt honom.. Den som lever får se :)

I övrigt fick jag

 • Stekpanna ,
 • stekspade, en te grej,
 • mer ljus och "ljushållare ",
 • termometer,
 • godis skål,
 • en tillbringare i form av en ko jätte söt,
 • Black Beauty filmen ;) Den ska jag se ikväll ! !
Sen var det nog slut på det roliga ;) Idag känner jag mig slut och slö, så det blir en väldigt lugn eftermiddag hemma, med surströmming till middag med mamma på besök , och imorgon kan jag återgå till det vanliga livet igen , känns skönt.

Jag har fortfarande väldigt mycket att fundera på.
Sen är det fortfarande ingen som har hört av sig på Looydn, jätte trist :( Jag vet inte alls vad jag ska ta mig till. .


Nu ska jag bara ta det lungt och njuta av det. hoppas alla hade en bra julafton och att ni fick en massa fina julklappar. Ha en bra dag :)

Dagen före

Nu är julafton snart här, och det händer väldigt mycket. därav min dåliga uppdatering.
Men snart lugnar det ner sig hoppas jag och jag kan återgå till mitt vanliga liv ;)

Men bara en snabb uppdatering nu för att önska er alla en God Jul och hoppas ni får en jätte fin dag imorgon . Jag har ingen som helst aning om jag kommer hinna med någon typ av bloggning imorgon.

Men i alla fall
 • Hästarna mår lika bra som vanligt, och ser ut att uppskatta all snö i hagen, det är mysigt tycker jag :)
 • Hade en trevlig tur på stan idag , fick prata av mig en massa ;) Skönt ! Tack för sällskapet ..
 • Hade en mindre trevlig väntan i bilkö på minst 1 timme för att göra ett snabb besök in på solbacken, det var äckligt mycket folk där ! Usch aldrig mer lämna huset annat än för stall besök dagen före julafton hädanefter, tror ni jag kommer ihåg det nästa år ;) ?
 • Det snöar fortfarande hur mycket som helst här i Kåge ! ! Nu tycker jag vi klarar oss för ett tag. Är allt för obehagligt att ligga efter vägarna i detta före, och vi vill ju helst slippa undan en massa bilolyckor ..
 • Ikväll har vi spelat bingolotto och druckit glögg.
Ja det var ett litet ihopdrag, dock rätt mycket utanför hästarna , men som jag skrev, I'll be back ;) Så fort julen är över så ska jag komma på en massa spännande att skriva, Jag lovar !

Nu viker jag dock in, måste upp tidigt imorgon för att hinna med hästar och alla besök som ska göras. Hoppas jag får med mig mamma så kan hon göra lite sysslor medans jag rider ;) ?

Men i alla fall än en gång God Jul , ha en trevlig dag, hoppas ni får en massa fina klappar, kör försiktigt och far ut och busa med hästarna i snön innan ni slår er ner framför Calle anka imorgon ;)

God Natt !


Gårdagens hoppträning

Den här dagen blev ju som sagt var inte som planerat, så mina hästar blev inte ridna idag, och jag vette tusan hur jag ska hinna imorgon heller om jag ska vara ärlig. Men men det är jul och jag gör så gott jag kan .. Dom plumsar runt rätt ordentligt i sina hagar med Jätte mycket snö i så det är ju tur det i alla fall ;)

Men åter till hoppningen igår.

Det var mycket lydnad och markarbete som stod på schemat, vi började med att trava bommar på böjt spår i en serpentin, det gick sisådär, han blev stressad och vi hade rätt mycket problem att hålla oss i trav genom bommarna. Men som även erika såg rätt fort så blir han väldigt stressad av de andra hästarna, när man gör sakerna i " ström" och alla bara rullar på efter varandra, folk kommer för nära och smackar på när de är bakom oss, det blir bara för mycket för stackars Mave.. men vi fick till det efter ett tag i alla fall när vi red de första bommarna bara på volt. Så det var skönt i alla fall :) Tyvärr finns detta inte på film..

Sen övergick vi till att lägga upp bommarna så de blev hinder istället precis som vi gjorde på senaste anneli träningen  , och med tanke på hur mycket problem vi hade då så är jag mycket nöjd och det kändes mycket bättre :)

Och sen skulle vi hoppa en linje på 3 hinder med 3 galoppsprång emellan, räcke - oxer - räcke ( från båda hållen ), var även vattenmatta och lådor under. Dock varierade vi med att hoppa räcke 3 galoppsprång oxer och sen lägga en volt över 3 galoppbommar sen oxer igen , 3 galoppsprång - räcke och att komma på alla 3 på en rak linje.

Det gick väl sisådär. Vi hade rätt stora problem med att få till volten efter men det tar jag på mig lite själv . Men det var faktiskt svårare än vad det såg ut att vara.
Jag är nöjd med min häst, Erika kom fram till att vi ska prova rida på vårt vanliga bett nästa gång, det blir spännande ;) Men som ni ser blir han studsig och det känns som att han försöker komma undan bettet så det kan nog hända att nu när han blivit så mycket mer välriden på backen så kan det nog vara klokt att bestla ner igen :)

Han var ändå betydligt mycket lugnare än jag trodde att han skulle vara så det var skönt. Hade bara huvan och inge bomull , får se kanske kör med båda på nästa träning.

Det som är trist nu under vintern är att jag inte har så stora möjligheter att ta mig till ridhuset med min FIIINA bil :/ Så troligast kommer jag inte hinna hoppa något till nästa gång .. trist , men men finns inte så mkt att göra åt...

Här kommer filmen i alla fall, ni lär ju se var våra brister är ;) Men men det blir nog bättre .. Jag är taggad :D


Minne som en guldfisk ! !

Jaa eftersom det fortfarande bara vräker ner snö, så kunde jag inte ta bilen till stallet i morse då det inte var skottat och våran fantastiska volvo inte riktigt är bäst att köra i djupsnö ;)

Så när jag då PLUMSAT hela vägen till stallet ( Snö upp till knäna större delen av vägen ) Så var jag grymt trött.. Efter att sedan ha släppt ut 5 hästar i minst lika djup snö ( Cento älskade dock snön i hagen kan jag konstatera han uppskattade den väldigt mycket , hagarna var helt igensnöade, trots att hästarna kom in tidigt igår ;)) och sen mocka och kunna köra ut skottkärran i denna snö, och hämta in nytt snö.. Puuuh det kändes som ett träningspass för en hel vecka om jag ska vara ärlig :O

När jag sen fick ett samtal mitt i allt detta slit så blev jag snabbt påmind om att jag skulle äta julbord med Mickes mamma och syster idag.. Hallå ?Minne som en guldfisk eller ?

Jajja då var det bara att skynda sig och bli klar så fort som möjligt och gå hem igen... Som tur var så hade de skottat överallt på vägen hem ( förutom stallplanen då , men den är ju inte så stor att det gör någon skada ) .  Så det gick lättare i alla fall. Jag känner mig dock rätt slut nu.

Har lite ångest över hästarna, men får se vilken tid jag kommer hem om jag hinner rida dom när jag kommer hem , för denna dag består även av att jag ska tvätta, baka bullar och saffrans bullar tillsammans med mamma slå in julklappar och städa, jisses vad mycket det blev såhär före jul ;P


Nu ska jag skynda mig att göra mig klar så jag är färdig när de kommer och ska hämta mig..


Hoppas ni har en bra dag, och än en gång kör försiktigt .


Jag vill verkligen ha det där täcket till Mave .. Han skulle vara så fin så fin i det ...


Dagens ridpass

Trots att det snöade HUR mycket som helst, så begav jag och Nina oss ut på en ridtur på hästarna. ( Jag kan väl erkänna att jag älskar att rida när det ligger så här mycket snö på marken :D - det var oplpogat )
Hästarna skötte sig bra, Cento tyckte nog det var lite jobbigt då vi faktiskt höll oss undan julspåren ;) Men jag tror det var nyttigt. I galoppen skötte han sig riktigt bra, inga bockningar varken i fattningarna eller efter ett par språng. ! Duktig kille :)

Har nog inte mycket annat att påpeka än att vi hade kul , hästarna hade kul och skötte sig kanon .
Det ända var att Cento blev lite tung framåt neråt vilket nog beror på att det som sagt snöst så mycket för honom och det blev betydligt tyngre , men mysigt och härligt var det :D

Mave och jag åkte ju som sagt på hoppträning för Eirka Sjöström, jag är super nöjd faktiskt. och ni får inte veta mer än så om det för nu MÅSTE jag sova..

Ska upp och släppa ut hästarna imorgon . Får se om man tar sig fram med bilen eller måste gå dit i djupsnön. ?

Måste även säga att det är tur mickes föräldrar är super snälla, fick låna deras bil idag så jag hada 4hjuls drift, annars hade jag aldrig kommit fram :O
Tusen tusen tack <3 sen hade mickes mamma gjort gravad lax och julskinka åt mig, hur bra är inte det :D ?

Ni får film och en ordentlig uppdatering om träningen imorgon. Nu ska jag sova.

Natti natti, och kör försiktigt i snön är ni snälla :)


Tidig kväll !

Jag är verkligen grymt trött, och har varit det hela dagen, har kämpat med att hålla mig vaken ;)
Så därför tänker jag nu krypa isäng!

Ska bara ...
Brukar vara så och 3 timmar senare kommer man isäng ;)
Nej men jag ska sätta kameran på laddning så ni kan få lite film från träningen imorgon, försöka få veta om det är jag eller Ninas mamma som har morgon i stallet imorgon, kan vara bra att veta , eller hur ;)

Borsta lite tänder osv sen ska jag krypa ner under täcket..

Jag är riktigt taggad på hoppning imorgon, hoppas bara att Mave håller sig i skinnet, han är ju lagomt taggad just nu, sen var det typ 1 år sen vi var in i SRK s manege och det brukar ju om inte ( de andra 4 hästarna gör det ) få igång honom rätt rejält, sen en bunt med hinder på det, de kan bli spännande ;) Men huvan är packad får se om det bara blir huva eller både huva och bomull.. Den som lever får se :)

Jag ska i alla fall åka till stallet på dagen ( eller morgonen ) ? och göra klart allting, sen rida Cento . Försöka hinna få i mig någon middag och så fort mamma slutar beger vi oss sedan, Hoppas det går fort så kanske vi kan se lite av första gruppen i alla fall ;)

Nej nu ska jag som sagt göra mina måsten , dags att sova så jag är pigg och rask till morgon dagen :D

Natti natti på er !
Dagens ridpass

Nu är jag hemma och klar i stallet.
Skönt, måste jag faktiskt säga. det är rätt kallt ute idag igen..

Red först ut Mave och han gick SÅ bra <3 Finns inte mycket mer att säga om det , jobbade på som igår och ja superhäst ;) Imorgon är det träning för erika och det blir spännande !! :)

Cento fick som planerat ett dressyr pass på ängen, han var buuusig ;) Jobbade mycket med avbrott och igångsättningar mellan alla de gångarterna och han gick riktigt bra på slutet :) Fin killen ! !


Jag har inte fått i mig någon frukost ännu  (!) Så nu ska jag ta och sätta mig och äta , sen är det dags att slå in lite julklappar tror jag minsann.. Bara 4 dagar kvar till jul . Usch så fort tiden går..
Jag är såå taggad på att få hoppa imorgon :D


Än en gång en liten lista

Lite att göra, trots att jag borde krypa isäng för länge sen stal den här från Linnea

Listan för alla tävlingsryttare

Hur började det:

1. På vilken klubb började du rida?
Skellefteå ridklubb ( Började dock hemma innan det, då jag fick min första ponny när jag var 3 år)
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?Svår fråga. Trots att mamma inte är någon ryttare har hon gjort väldigt mycket, sen är det nog en salig blandning av tränare egen vilja och vijan att lära sig på egen hand och lära genom att se på andra.
3. Vilken häst har lärt dig mest? Looydn absolut eftesom han funnits i mitt liv så länge . Men alla hästar jag har haft har lärt mig någonting
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar? Oj jag vet inte - 02 kanske ?
5. Vilken häst har du mest placeringar med?
Looydn ;) Han var bäst ! Kom inte hem från en enda tävling på ponny utan placering, den ni ;)

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?
Ponny måste jag nog säga och då var det Farenheit, - Hade gått fei dressy ? Han var riktigt roliga att rida i dressyren när han var på bra humör ;)
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?
Har inte tävlat i dressyr
3. Vad är det svåraste program du ridit? Minns inte, var så längesen jag red program men något LA program red jag dock inte på tävling
4. Vad tävlar du för klasser?
Har inte startat dressyr än
5. Vad har du tagit för placeringar i år?
Inga..

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?
Lilla Looydn faktiskt, 145
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?
Looydn 120
3. Vad tävlar du för klasser? 0.90-1m, tills mave är redo för högre klasser
4. Vad har du tagit för placeringar i år? Har bara tävlat klubb och träningstävling, dock en andra placering med Looydn och en 1a och en 2a placering med Mave :)
5. Vilken klubb föredrar du att tävla hos?
Oj svårt, men på ponny älskade jag Vännäs regionala tävlingar , Urf har alltid haft bra tävlingar också.. Måste nog välja de 2

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?
Oj det var en svår fråga.. Kan inte svara på den
2. Vem är den starkaste hästen du ridit? Det var nog när jag red Emmas ponny hon hade på foder eller vad det nu var ? Den var grymt stark :P
3. Vem är den minsta hästen du ridit?
En shettis , Billy hette han
4. Vem är den största hästen du ridit? Det kan jag nog rätt säkert svara på är sandras Valle
5. Vem är den häst du tog grönakortet på? Oj var en Brun tråkigt häst på SARf, kommer inte ihåg hennes namn...
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr? Har inte tävlat dressyr
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning? Tävlade en ( Då ) Stor häst Lolita på en typ klubbtävling på kåge, det gick inte alls om jag säger så, hon sprang åt ett håll och jag ville åt andra hållet , jag minns det så väl ;) Men sen började det hela med Looydn och då gick det bara uppåt .
8. Vem är den häst du tog din första placering med? Looydn
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med? Maverick och Looydn på träningstävlingen
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med? Looydn , Presto ( kanske farenheit  ? ) Och så red jag Morre en gång

Antingen eller:
Häst
- Ponny
För gammal för ponny helt enkelt, skulle gärna få gå tillbaka till de härliga ponnytävlingarna bara någon gång ;)
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida
Säkerhetsväst - Utan
Vitt schabark - Personlig färg
Svart - och grått är det för det mesta
Ridstövlar-Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hage - Ensam i hage
I nuläget i alla fall, beror ju naturligtvis helt på vad man har för häst
Sandbana - Grusbana

Efter en placering med laget i stöcke skulle jag tro ; Siri på anntösen Jag och Looydn Elvira på Don Juan De Marco och Hanna på Pocahontas
Det var tider det ! <3

Dagens ridpass

Sen uppdatering idag och jag borde egentligen ligga under täcket redan.

Åkte till stallet hyffsat tidigt i morse, efter att ha gjort stallsysslorna så tog jag inte Mave och for ut en sväng med honom. Tog på huvan idag eftersom han varit lite " nipprig " på senaste.. Men med huvan på så slappnade han verkligen av, han jobbade riktigt bra och var bara super fin <3
Jobbade mycket sidvärts avsaktningar och igångsättningar . Och jag har inget annat att säga än att han var super idag :D Ser verkligen fram emot träningen på måndag ! !
Vi träffade på årets första skoter också, den var snäll och stannade medans vi passerade och stod still tills jag hunnit en bit, det uppskattas. Dock en mycket kort stund kommer det en bil och blåser förbi i typ 70. Tack för den !! Han höll sig i skinnet med den bilen , men det sätter sig alltid i huvudet på honom när de gör så , så efter typ 10 sekunder kommer det ännu en bil som saktar in , men det hjälpte inte nu blev han sprättig, höll sig dock hyffsat i skinnet, men varför ska dom göra så ? Helt seriöst jag blir galen på bilisterna... Sen passerade det ytterligare en bil sakta och då var han lugn igen som tur var :)

Cento fick vila idag, skulle in till stan med mamma ..

Imorogn blir det en sväng med Mave igen, blir nog att jobba på samma sätt som idag , och försöka kunna lägga upp galoppen utan att han ska börja bralla ;)
Sen blir det nog att rida på ängen med Cento, försöka jobba igenom honom så ordentligt som möjligt ! :)
Har vi tur ut på måndag med Nina och Calle, alltid härligt med sällskap :D

Just nu känns det som jag har lite blogg torka, åtminstone lite trist blogg.. Men det händer inte så mycket alls just nu tyvärr.. Och jag har mycket att tänka på ..

Snart är det dessutom jul , jag är i princip klar med julklapparna så det är skönt :) Vad har ni för planer inför helgen ?

Tråkigt nog så är det fortfarande inte någon som visat något som helst intresse för Looydn... Jätte trist verkligen :(


Klar!!

Ja så är det faktiskt, jag är klar i stallet redan.. Duktig flicka !

Klev upp väldigt tidigt, åkte till stallet direkt medans hästarna stod ute och tuggade hö till frukost så gjorde jag klart allting som ska göras. Därefter tog jag in Cento och gjorde i ordning honom , sen gick jag ill ängen och longerade en stund. Han jobbade bra efter ett tag, det var en hel del bus innan han kunde fokusera på rätt saker ;) Men efter ett tag gick han kanon bra :D <3

Mave fick som planerat sin vilo dag idag.


Nu har jag nyss kommit ut ur duschen och ska åka in till stan..( Ovanligt ? Nej.. Men idag ska jag söka jobb faktiskt ) . Har inga större förhoppningar, men man måste ju söka det som finns och det som passar för att kunna hitta ett jobb ;D

Nej nu ska jag se om jag hittar någonting att stoppa i munnen innan jag ska åka.
Ha en bra dag på er och kom ihåg att klä er ordentligt innan ni går ut !Jag vill ha sommar nu !


Tävlar

Nu tävlar jag hos Mikaela om benlindor från kingsland, var med du också :)


Kyligt värre

Jag har verkligen haft svårt att sova om nätterna. Vet inte vad det är något som ligger och gror så jag bara ligger och vrider och vänder mig och funderar på alldeles för mycket saker. Därav har det blivit alldeles för lite sömn de närmsta nätterna.

Jag hade egentligen tänkt kliva upp tidigt i morse också trots att jag inte hade morgon i stallet , men då jag somnade riktigt sent inatt ( gick och la mig kring halv 11 men det tog ytterligare timmar att somna ) så sov jag ut i morse och tog det lungt hemma innan jag åkte till stallet.

När jag väl kom dit så gjorde jag i ordning allt som skulle göras klart. Sen for jag och nina ut och red ( vi trotsade vädret skulle gissa på att det i alla fall var 17- 18 minus något.. Burrr vad jag frös.
Hästarna var på g och studsade lite fram och tillbaka. Tränade mycket avsaktningar och igångsättningar på Cento . Mycket galoppfattningar , även idag försökte han sig på lite bocksprång i galoppfattningarna och även när vi rullat på ett tag, men ingen större skada skedd då de inte är så " farliga" än så länge i alla fall ;)

Han var även ner i ett dike idag, trots sällskap, men varken jag eller Cento gjorde någon större grej av det och så fort vi kommit upp ur det igen så fortsatte ridturen rätt harmoniskt :)
Duktig kille, det är roligt för jag känner verkligen att det händer saker i ridningen på honom varje dag :)

Efter denna ridtur var man som sagt svin kall ( Påminn mig om att jag måste köpa nya vinterskor ! ! )
Så jag dolade på lite och värmde mig i sadelkammaren innan jag sen tog in Mave, på grund av kylan så fick han nöja sig med lite longering på ängen. Han var totalt GALEN till en början, men efter lite om och men så gick han riktigt riktigt bra.. Kunde till och med jobba honom lite i galoppen :) Han fick även använda sina nya paddar idag:)
Tror jag ska införa longering för även honom 1 gång i veckan tills han sköter det riktigt bra då ska jag börja om med tömkörningen igen :) Jag longerar aldrig längre stunder då det inte känns så jätte hälsosamt för hästarna att bara nöta på runt runt . Men longerar dem tills de är avslappnade jobbar bra i de gångarter jag vill, bjuder frammåt , och lyssnar på mig. Jag har även inspänning på Både Cento och Mave, ( dock så löst det bara går att ha) Ingen av dem skulle nog gå vidare bra att longera utan inspänningstygel. Jag önskar allra helst att jag hade en pessoa sele, men det får bli någonting för framtiden :)


Efter stallet har jag skrivit ett CV och ett personligt brev, det tog längre tid än jag trodde , men nu är det klart och jag ska söka jobb imorgon. Man kan ju alltid hoppas för att lite extra klirr i kassan skulle verkligen inte sitta fel i nuläget !!

Så imorgon kommer jag åka till stallet så tidigt jag bara får mig upp, släppa ut mocka och göra i ordning allt som ska göras , sen longera Cento. Mave får sin vilodag imorgon eftersom jag inte vill att han ska vila för nära kursen på måndag men ändå bör få vila i veckan :)

Har jag tur, och får mig upp tillräckligt tidigt kanske jag hinner longera Cento innan jag måste vara hemma igen. Det vore jätte skönt!

Det ryktas att det ska vara varmare imorgon , runt -12 såg jag nina skriva, det vore skööönt, jag vill ha vinter men gärna inte allt för kallt :S

Nu ska jag skynda isäng så jag orkar upp imorgon.


God natt, :) 

Världens Bästa

Burr, Idag är det kyligt minsann. Och Kallare ska det bli i veckan.. Bara att bita ihop, snön stannar ju i alla fall kvar då ;)

Släppte ut hästarna i morse sen åkte jag in till stan på " kompetenstorget " där jag kommer tillbringa mycket tid i framtiden... Hmm.. Efter det åkte jag hem åt lunch och när värmen återfunnit sig så åkte jag till stallet :)

Red ut Mave direkt , han var rätt nipprig och studsig vet inte riktigt varför - Eller det knarrar väl lite annorlunda i backen i princip alla soptunnor låg välta vid vägen och det var mörkt ute.. Det säger väl allt ;)?
Tror lilleman ska få ha huvan på sig nu i någon dag så han kanske kan fokusera på rätt saker och jobba på rätt sätt :) !  Försökte byta en brodd på honom som blivit rätt nött men nej då, fanns inte en möjlighet i världen att jag skulle få lös den :O ?Måste be mamma hjälpa mig så han inte nöter upp för mkt...

Cento fick vila idag, eftersom han saknar rätt mkt kondition och muskler så försöker jag lägga in vilodagar lite oftare än vanligt, tror det kan vara bra under uppbyggnads perioden :)

Mockade och gjorde klart stallet, sen åkte jag hem och åt middag, nu har jag sysslat med tvätten ( SOM VANLIGT ;)) !!

Nu ska jag kila ut och hämta in det sista..

Men jag vill bara påpeka en sak . Jag har verkligen VÄRLDENS BÄSTA MAMMA ! ! Det ni...Hej mitt vinterland...

Jippie , idag har det kommit en massa snö :D

Stallet gick smärtfritt även idag ;) Nej men skämt och sido..
For ut och red Mave direkt jag kom till stallet ( för att hinna rida bägge innan mörkret kröp sig på )
Han skötte sig som en pärla bortsett från att han blev aningens taggad och busig ( Tror snön gjorde sitt faktist ) ;)
Annnars gick han kanon och det finns inte så mycket att säga faktiskt !

Cento och jag for ut tillsammans med Nina och Calle, mycket härligt med sällskap ! :)
Varken Mave eller Cento har snösulor ännu , Med Mave gick det bra men för Cento klibbade det rätt mycket tyvärr :/ Men så länge det gick att hålla igång i trav eller galopp så gick det bra..
Han kändes mjuk och fin, lyssnade på bra och blev till och med lite busig i galoppen och gjorde lite försök till bockningar ;) Söt hästen ! !

Imorgon får vi se hur jag gör, har någonting jag måste fara på på förmiddagen ( Kommer inte ens ihåg vad det hette- men via arbetsförmedlingen ) och jag vet inte hur länge det räcker, men för hoppningsvis inte längre än lunch.. Så morgondagen får utvisa om det blir att rida båda hästarna , låta 1 av dom vila eller longera en av dom ..

Det händer inte mycket spännande alls i mitt liv just nu annat än mina dagliga rutiner i stallet. Hästarna rids mestadels ut så jag ber om ursäkt för rätt tråkiga inlägg ..
Nu hoppas jag dock att snön packas ordentligt på vägarna så kanske man kan börja lägga upp mer planerade och seriösa pass med hästarna. Då kanske jag kan få ihop lite mer intressanta inlägg ;)
Något ni funderat på annars under tiden ??

Nu ska jag hoppa isäng så jag hinner släppa ut hästarna i godan ro innan jag ska befinna mig i stan. Ha en trevlig dag, och kör försiktigt i snövädret !Dagen

Idag känns som en bra dag :) Vet inte varför egentligen :P ?


 • Fodra och släppa ut hästarna
 • Mocka och göra klart stallsysslorn medans hästarna får äta sitt hö i lugn och ro !!
 • Rida Mave, hoppas på bra underlag så vi kan få lite ordentigt arbete gjort !
 • Rida Cento, får se om vi provar oss på en uteritt ensamma eller om det blir ett pass på ängen, får se det beror på underlaget och hur jag känner mig, rida blir det i alla fall !
 • Åka och handla mat åt hästarna ( Kraftfoder - Grund ) Jag och mamma for och köpte havre hos bonden idag- billigare och nära, blev ca 100 kilo den här gången ! :)
Mave gick super bra idag <3 Jobbade honom på ett lite annorlunda sätt ( de ställen där underlaget var ok, de andra ställena jobbade vi enbart i skritt ) Fina fina pojken :)

Efter att stallet var klart och Mave riden åkte jag in till stan och handlade foder, passade också på att åka på Kvatum en sväng, hem lämnade matvororna och sen åkte jag tillbaka till stallet igen. Väl där så kom Centos uppfödare på besök :) Det var jätte trevligt, höra lite om hans mamma och syskon, det är alltid kul med uppfödare som engagerar sig i hästen även när den är såld, tycker i alla fall jag :) !

Sen for vi ut och red med Nina, trevligt sällskap och trevlig häst. Han kändes jätte positiv och arbetsvillig idag ! :) Duktig pojke !

När hästarna var klara och utrustningen smord så åkte jag hem har ätit kycklingtacos och hunnit somna i soffan redan ? Så ja jag ligger i sängen nu och bara väntar på att få sluta igen mina ögon !

Morgondagen ser ut något liknande som dagens skulle jag tro. Hoppas bara på en massa snö så man kan fara ut och rida hästarna riktigt ordentligt :D


Nej nu är det natti natti för mig !


Söndag

Allt för många gånger kommer jag åt någon knapp så alla mina långa inlägg försvinner!
JA man blir rätt omotiverad av att skriva om allt då, så här kommer en kort samanfattning :

I princip all min tanke verksamhet går åt till att fokusera på att komma på något alternativ åt Looydn. Inte en människa har hört av sig, tidigare gånger när jag har annonserat ut honom har jag blivit ner mejlad och ner ringd !
( Inte så konstigt dock med tanke på att det inte ens är 2 veckor kvar till julafton, kanske inte är hästar folk har högst upp i prioriteringen just nu !!! )

Vill bara hitta det rätta till min fina kille, det förtjänar han , och han skulle verkligen älska att få komma ut och hopptävla med någon liten tjej ! Verkar dock inte finnas någon :(
Hästarna mår bra och sköter sig fint. Jag börjar känna mig rätt frisk och hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll ! :)

Imorgon har jag morgon i stallet och det blir en rätt vanlig dag;
 • Fodra och släppa ut hästarna
 • Mocka och göra klart stallsysslorn medans hästarna får äta sitt hö i lugn och ro !!
 • Rida Mave, hoppas på bra underlag så vi kan få lite ordentigt arbete gjort !
 • Rida Cento, får se om vi provar oss på en uteritt ensamma eller om det blir ett pass på ängen, får se det beror på underlaget och hur jag känner mig, rida blir det i alla fall !
 • Åka och handla mat åt hästarna ( Kraftfoder - Grund ) Jag och mamma for och köpte havre hos bonden idag- billigare och nära, blev ca 100 kilo den här gången ! :)
Sen får vi se, har nog inte så mycket mer planerat !

Tack för alla tips och ideer om bett, får se på erika träningen vad hon säger. Hoppas vi kommer fram till något vettigt :D

Dagen : Skritt tur och longering

Idag trotsade jag febern ;D Gick vääldigt sakta för min del i stallet, men vad kvittar det ? Jag är inte stressad jag inte ;)

Åkte dit och gjorde klart allting som vanligt, sen tog jag in Cento. Eftersom det har töat och underlaget är jätte dåligt igen så var det enbart skritt som stod på dagens schema ( kanske lika bra för mig ;) ).
Vi for ut med Nina och Calle och det var trevligt med lite sällskap, hann prata av oss rejält !

När jag kom tillbaka var det Maves tur. Trött och slut som jag var så bestämde jag mig för att longera honom, spände in honom eftersom han har haft en tendens att vara lite brallig vid longering ( Hjälm bör bäras för egen säkerhet ;)) Han var lite studsig, blåste upp sig rejält till en början men jag tycker trots allt att han höll sig i skinnet ! Duktig pojke. Efter ett tag i båda varven var han riktigt fin, lyssnade på mig och travade på riktigt trevligt, fick super fin trav :D * stolt*

När han gått avslappnat och fint ett tag i båda varven så gav vi oss. Han var avslappnad och fin, tog ut stegen istället för att trippa fram och han lyssnade på mina komandon . Det är ungiefär vad jag kräver av honom när jag longerar, vill inte stå och nöta hur länge som helst ...
Höll det även bara till trav och galopp eftersom underlaget på ängen inte var 100 procentigt. Det höll bra för skritt och trav men ville inte chansa mer än så, han fäll in i galopp några språng här och där när han var som mest uppspänd, men finns inget att säga om det, de få språng han fick ta skötte han kanon, i samlad galopp och utan en massa påhitt :) Duktig pojek !

När jag kom hem hade jag en massa feber, så jag hoppas det lugnat sig imorgon, har utsläpp i stallet sen tänkte ja vända på det och skritta ut Mave och longera Cento, det är som lagomt när man inte mår så bra att rida en häst och ta den andra från Backen :)

Jag är i alla fall nöjd med dagen och önskar nu ett skyfall med snö till imorgon ;) ?

Dagens vill ha är i alla fall  en pessoa sele, jag är riktigt nyfiken på dom , och vad jag läst från folks kommentarer osv så tror jag det skulle göra gott hos båda hästarna :)

Tack för alla bett tips föresten, det blir i alla fall inget bett som jag pratade om i förra inlägget då det garanterat är alldeles för skarpt på honom. Skulle däremot vilja prova lite andra varianter av pelham - jaktkandar.. Får se hur vi gör, tror egentligen det är jag som är lite kinkig...

Nu ska jag krypa ihop i soffan för att se vem som vinner idol , vem tror ni  ??
Sen ska jag gå isäng.. Jag behöver verkligen sova :) !Ha en fortsatt trevlig kväll


( Ja jag har lite bild brist just nu.. får jobba på det ) !


Byta bett ?

Jag är lite fundersam.. Jag vill byta bett på Mave IGEN , ja jag vet, men jag trivs inte riktigt på pelhamet känns det inte riktigt 100 och på jaktkandaret brukar han bli lite trippig , och ni förstår hur jag menar, lite för mycket " uppåt " och tar inget stöd på bettet.

Jag har ingen aning vad jag ska prova, skulle helst vilja prova ett flippanbett men eftersom de är ett typ utav gummi bett så går inte det ( han gnisslar tänder när man rider - då går de sönder ) . Har kikat runt på lite olika hemsidor, och är sugen på ett kombinerat hackamore - bett... Har någon erfarenhet av det ? Och har ni något att berätta om det i så fall ? Jag har ingen som helst erfarenhet av dem men blir sugen på att prova.

De finns både i 2 och 3 delat, vilket av det skulle man i så fall välja ?

Hmm..

Svårt när man nästan bara ridit tidigare hästar på vanliga 2 och 3 delade bett...


Bilder lånade från grand-prix.se
Någon som har erfarenheter av detta som kan berätta lite om det , och vad det har för inverkan  ? :)

sommar längtan

Risig ! ? Ja det är jag det..

Skyndade iväg till stallet i morse. Släppte ut hästarna pysslade med dom och gjorde klart övrigt. så fort jag var klar åkte jag hem duschade och vidare till stan.

Fixade lite papper så jag kanske får pengar den här månaden också ;) ? Köpte klart lite julklappar och åkte hem.
Är inte alls fräsch idag heller.. Hoppas att jag känner mig bättre imorgon, hästarna måste få röra på sig !
Så gott det går, ute är föret skit igen.. Det har töat hela veckan och idag har det blivit kallt igen = Isbana ! Yippie .

Börjar verkligen fundera varför jag inte flyttar söderut när vi inte ens kan få ordentlig vinter i tid längre :( Finns snart inga plus med att bo här.. Eller gör det de ?

- Dålig vinter ( Vill ha vinter i tid så det blir ljust ute , vägarna är bra att rida på och man kan plumsa i snön med hästarna ;) )
- I princip inga tränare ( Ok, det är bara skellefteå som har det problemet iofs ) !
- Lite tävlingar

+ Familjen
+ Antar att det är billigare att ha häst här än söderöver !

Sen kan jag inte komma på så mycket mer som är positivt ... För tillfället i alla fall ;)

Väntar på att tork tumlarna ska bli klara i tvättstugan så ska jag hoppa isäng så fort tvätten är klart ! Skönt :)
Sitter och klickar på min mejl hela tiden och hoppas att ett mejl på Looydn ska dyka upp - Nej jag är inte desperat ;) ?

Imorgon ska jag försöka röra på Mave och Cento, får se vad underlaget erbjuder.. Antar att det bara går att skritta.. :(

Nu ska jag kila ut till tvättstugan . Ha en trevlig torsdagkväll :)Annonsen

Nu är annnonsen ute på Blocket igen , hoppas någon bra dyker upp.. Det som kändes så bra och så rätt :(

http://www.blocket.se/vi/25060026.htm

Ångest

Idag har varit en seg dag. Eller jag har i princip bara vilat. = Förkylningen var värre.
Beslutade därav att hästarna fick ännu en vilodag. Får se hur det blir imorgon, för av någon konstig anedning har jag insett att man inte blir frisk vidare fort om man inte vilar :/

Och jag tror inte hästarna dör av någon extra vilodag :)


Jag klurar fram och tillbaka på hur jag ska göra med lille Looydn.. Det slår mig att jag kanske ska försöka sälja honom ? Men det svider i hjärtat att tänka så.. Åhh, ut på annons ska han i alla fall fortast möjligt. Och jag är glad att jag har en månads uppsägningstid på honom , annars vet jag inte alls vad jag skulle ha gjort..


Nej något mer spännande än så blir det inte idag. Utsläpp imorgon i alla fall, lika bra det då får man sig upp och iväg i tid ;D


hur har er dag varit ?

Big Problem ! - Fodervärd sökes !

Yes.. Fick ett samtal nu från Looydns fodervärd.. Han har inte slutat upp med sina buserier så dom vill säga upp kontraktet!

Jag måste alltså så fort som möjligt hitta någon ny plats till min lilla stjärna !

Han är en tuff ponny, han har egen vilja och kan busa. Dock har jag inte varit med om att han medvetet kastat av någon tidigare. Kan bara vara hans sätt att busa. Och har då ryttaren inte sådär super balans så går det ju inte alltid så bra..
Känns jätte tråkigt då jag verkligen gillade familjen, samtidigt som jag förstår dom.

Men om ni vet av någon som skulle passa och kanske skulle vara intresserad, hör av er snarast. Mer info finns under mina hästar Deloitte N. Touche


Tyvärr är det här rätt akut, och det är det sista jag vill att bara slumpa iväg honom till första bästa.
Men för tillfället finns det inte stallplatser - hagar - eller ekonomi för mig att ha 3 hästar..


Usch...Träningsdags

Nu händer det grejjer ;)
Nu har de äntligen lyckats styra ihop lite träningar på SRK, 21 december och 7 januari för erika sjöström

Så kom igen nu folk , sluta fundera och anmäl er nu. Nu är det dags att träna så vi är igång när tävlings säsongen börjar :D

Mejla josse för mer info och anmälning :

josefine.86@hotmail.comFilmer från träningen

Här kommer filmerna från träningen i helgen

Cento

 

Maverick

 


Promenad

Idag blev det en väldigt kort dag i stallet, släppte ut hästarna och gjorde iordning allting, sen tog jag in Mave borstade och fixade honom sen tog vi en promenad, istället för att hoppa upp och fara ut och skritta uppsuttet så gick vi ut och gick en promenad på ca 45 minuter. det var härligt och både mave och jag tyckte det var rätt skönt :)

Cento fick som sagt var vila idag :)
Jag börjar känna mig sjuk, blää.. Hoppas jag känner mig någorlunda så jag kan fara ut och rida bägge i morgon :)
Om jag är allt för risig rider jag en och longerar eller tömkör den andre :)
Den som lever får se helt enkelt !! :)Skrittur med Cento

Idag fick Cento skritta ut, vi hade sällskap av Nina och Calle, härligt :) Han skötte sig hela vägen och testade inte en gång , skönt ! dock var ju passet helt kravlöst och vi hade sällskap ;)

Mave fick vila idag och vi ska ut och skritta imorgon, Cento får vila imorgon istället :)

Sen får vi se hur resten av veckan ser ut, nu verkar det ju som att vintern är på väg att försvinna igen :(
Huvva är så less...

Nu är det dags för mig att sova.. God natt !Helgens Anneli träning

Den som väntar på något gott... Eller hur var det nu ;)

Helgens summering:
Lördag Cento : Värmde upp lite kort och lösgörande, lite tempoväxlingar för att få honom lite på gå.
Sedan började vi värma upp på lite travbommar , 3 travbommar - hinder . Trodde han skulle stå emot på det mer än vad han gjorde med tanke på hur han gick när jag skulle hoppa 5 ½an. Sedan gick vi vidare till att trava de 3 bommarna  hoppa hindret galoppera något språng göra halt sen komma fram till trav igen och trava över 3 bommar och hoppa en oxer. Själva halten gick väl sisådär han blir lite " seg , tung i handen och då blir jag det i handen också men det är nog något vi måste jobba mer på ute för att han ska hitta styrkan och balansen ! när det fungerade så lade vi till att antingen rida vänster och komma på ett räcke med galoppbom före - Bom ett galoppsprång räcke . Eller att rida höger på en bom 2 galoppsprång räcke.
Det gick han riktigt bra på :) La sedan ihop det till en bana och han skötte sig kanon ! Duktig pojke :)
Det Anneli ville att jag skulle fokusera på var att få honom mer uppåt, och lite mer " på , allert " om ni förstår hur jag menar ? Gick sisådär, han blev lite mer taggad men tappade istället takten i traven, så jag fick hitta ett mellan läge tills han är starkare i kroppen. Fick rida med lite hög hand mot hindren.

Söndag Cento : Red inte fram allt för länge, utan såg till att han var lösgjord och svarade på framåt och när jag tog tillbaka honom. Trodde han skulle vara mer slut eller ha mer träningsvärk men han visade inte något av det i alla fall :) Övningarna vi gjorde får ni se i filmen orkar faktiskt inte beskriva dom. Men vi travhoppade som framridning, gick bra samma som lördagen, fick jobba med att få upp honom lite mer. Hoppade så smånigom en jobbig linje som stod böjt , som ett s nästan, och det trodde jag skulle vara jätte stora problem för honom , men efter någon gång så förstod han vad han skulle göra och skötte sig prima :) Han är lite " valpig" i hoppningen men det tar sig. När vi hade fått det att fungera så fick vi även komma på hindren "rakt " trots att hindren stod snett ( som man hoppar dem i omhoppning ibland ) Och även det gick jätte bra. Vi hoppade lite studs och det behöver han verkligen göra oftare ;) Sen hoppade vi en kombination och bara jag fick fram honom så hoppade han den kanon. Vi hoppade även bana och det gick jätte bra. Jag är super nöjd med Cento i helgen, han skötte sig verkligen över förväntan ! :)


Lördag Mave: Vi hoppade samma övningar som ovan. Mave skötte sig jätte bra, han var dock lite hysterisk. Travhoppningen gick bra halterna emellan gick sådär. Ungiefär samma här på Cento att han blev lite för stark och bara drog blev inte så lungt och fint som jag önskar . Hade nog hoppats på att det skulle fungera bättre på Mave än det gjorde. Men räckena med bommar före gick kanon, sedan hoppade vi det som en bana det gick hyffsat, vi gjorde även om mitten övningen ( Med travbommar ) Till en kombination, Mave kastade sig som vanligt genom kombinationen från början men Vi fick till det riktigt bra på slutet måste jag säga, och han lixom bromsade upp sig själv :)

Söndag Mave: Red fram rätt ordentligt och han kändes fin, lite stressad av de andra hästarna som han kan bli emellanåt men annars kändes det bra. Framridningen gick hyffsat, men sen eftersom han har börjat fungera så bra i det lägre tempot har vi beslutat att börja sätta upp hoppningen i ett mer " tävlings tempo " för att ska man hoppa högre klasser kan man inte sitta och rida jätte sakta, men han blir aningens hysterisk av det och kan lätt banga ur då han inte riktigt vet hur han ska göra i det tempot. Men vi jobbar vidare på små hinder och när väl allt sitter som handen i handsken, jag har fått mer förtroende och han har fått mer självförtroende så kan man börja höja =) Mave hade lite problem med den böjda linjen , mestadels för att han var på ett sånnt hetsigt humör skulle jag tro, han bara kastar sig fram.. Så jag hann även med att ramla av, huh.. ? Händer INTE ofta, gick dock bra , lite mör i kroppen idag bara ;)
Men men det är bara att bita ihop och kämpa vidare,.. Han testade även lite men det var ingen större skada skedd =)

Jag vet att jag lovade er film redan igår men det får nog vänta till kanske imorgon , har inte riktigt haft tid för att uppdatera eller göra något sådant :)

Jag är i alla fall nöjd med hästarna. Mave känner jag lite att jag inte vet hur jag ska gå vidare med. Och Cento gick verkligen över förväntan, med lite serier och studs kombinerat med styrke och konditionsträning hemma så kommer det nog bli riktigt bra ;D
Mamma tyckte dock att han redan såg ut att ha musklat på sig och det var ju kul att höra :)Var med och tävla du med


Jag tävlar hos : reitsport.blogg.se
Duktiga pojkar på träning

Hoppkursen idag har gått KANON, Cento gjorde enligt mig stora framsteg bara sen sist jag hoppade honom, vi travhoppade mest, med bommar, och efter ett par gånger så förstod han hur han skulle göra :) galopphoppade också lite med bom och han hoppade super, duktig pojke, han blev inte sådär supertrött idag så det blir faktiskt så att han får vara med imorgon också :) Kul kul, med snabba framsteg måste jag säga :)

Mave var smått hysterisk, dock rätt lugn på framridningen ändå :) Duktig kille <3
Det blir lite för sällan för honom att hoppa bara varannan vecka, så får se hur vi ska lösa det, men han gick bättre och bättre och sen tror jag han kändes ännu mer på efter att jag ridit Cento eftersom han är tvärs emot mave i princip :)
Han hoppade kombinationen riktigt bra på slutet i alla fall, det tar sig sakta med säkert..


Skriver mer utförligt imorgon, och Film på bägge har vi, men det kommer imorgon skulle jag tro, jag ska krypa isäng nu och försöka få mig några timmars sömn innan morgondagen.

- Släppa ut
- Göra klart stallet
- Rida första häste 08.30 ! :S

Jag kommer vara tröööttt imorgon ;)Visst är det mysigt att rida ut när snön äntligen har kommit :D
Dock var det oroväckande varmt ute när jag åkte och tog in hästarna :S

Hästar efter trafikerade vägar och travhästar

Efter gårdagens insident har jag tänkt extra mycket på trafiken. ( eller jag har iofs tänkt skriva det här inlägget ett tag nu ) . Jag rider ( när jag rider ut alltså ca 5-6 dagar i veckan med hästarna ) Efter en trafikerad väg, det är en grus väg men det är hus och så vidare efter den så det är alltid bilar, traktorer, moppar krossar, EPA traktorer , lastbilar ja alla de fordon man kan tänka sig efter den.. Det är inte rusningstrafik , men man möter oftast ett par fordon per ridtur... Beronede lite på vilken tid man är ute...

När jag tänker grusväg ( Ur en bilists syn ) så kör jag aldrig fort , särskillt inte när det är hus efter vägen. För det första ligger det ofta rullgrus på vägen vilket kan göra att svängar och inbromsningar inte alls blir som dom ska. Samt att det ofta bor mycket barnfamiljer efter vägarna, mycket djur - Hundar katter och hästar som vistas efter vägarna..

Men hos oss tänker inte folk så där gasar dom på som aldrig förr. kommer det en häst eller inte, maioriteten av folket bryr sig inte. Till min stora förfäran, Mave är 95 procent av tiden helt cool när det passerar fordon, han kan dock ( som vilken annan häst som helst ) Hoppa till för annat, som till exempel saker i diken , skog osv.
Och kör bilen för nära, för fort eller det är lera som skvätter på honom kan han bli rädd... Hans vanligaste reaktion är att hoppa mot fordonet, oftast är jag så pass med på det och kan avstyra det..

Mitt sätt att hantera detta är att oftast rida mitt på vägen så dom måste sakta in. Många förstår budskapet saktar in och kör lite på sidan för Min , hästen och deras ( troligast mest bilens ) Skull. Vissa bromsar in, men slickar i princip hästens sida , Inte kul men vad gör man när man har gigantiska diken på andra sidan ? Och en del , dom gör som en bilist som kom bakom mig för någon dag sedan, han tutar tills jag flyttar mig och skiter fullständigt i att sakta in eller flytta sig åt sidan,.. Smart ? Min åsikt NEJ !

Att Mave sedan reagerade på bilar som han gjorde igår är för mig en gåta som jag kanske vet svaret på kanske inte.. Det har i alla fall aldrig hänt något som han har blivit skraj av..
Men tänk om bilarna som kom igår hade varit sånna ( Ursäkta mig ) Idioter som vissa är i trafiken och bara blåst förbi, då hade det slutat illa... Som tur var det inte det...

Jag vet inte vad man ska göra för att få folk att inse ? Det är djur vi sitter på , hur trafiksäkra de än är så KAN de hoppa ut på vägen de kan tvärvända de kan sparka mot bilen , med mera ..

Det skulle ju för allas säkerhet vara betydligt bättre om folk kunde tänka efter när de sitter bakom ratten, det är stora djur som väger mycket. Det är i princip som att köra på en älg, föraren, ryttaren och hästen kan gå bort på grund av förarens körning. För mig är det ofattbart att man kan passera hästar på grusvägar , eller vilka vägar som helst i 70 km / h ??

Jag vet inte var jag vill komma med detta inlägget egentligen, var bara tvungen att få skriva av mig lite irritation..

Sen har vi nästa parentes. Mina föräldrar har alltid haft trav hästar, jag har haft varmblod osv. Så jag har inget emot Travfolket i sig.. Förutom vissa... De som håller på med hästar men inte kan avläsa andras hästa.. När jag möter en häst, sitter inte jag i full galopp och börnar förbi den, SÄRSKILLT inte om jag ser att den får panik och hoppar över ett dike av rädsla ( Vilket hände för nina för några veckor sedan ) . När jag hade Mave i mitt tidigare stall så hade vi en travbana som man ofta red efter för att komma vidare in i skogen, en vacker dag kommer jag och rider efter den, ser att det kommer 2 travhästar i FULL fart efter mig, jag fattar galopp och tänker jag kanske hinner över järnvägen om jag har tur ( Travbanan var INTE bred ) Vilket jag inte hinner, Mave studsar hoppar far och slår bakut = Blir stressad för att det kommer någon i full fart bakifrån. Kusken SAKTAR INTE av, Mave är då milimeter från att inte sparka hästen eller kusken när han rejsar förbi mig, och Mave var därefter i princip o hanterbar resterande bit på grund av att han blev så stressad av momentet.. Kusk nummer 2, med betydligt mer vett saktar in och frågar om det gick bra, hoppas han hyvlade av den andra kusken ordentligt sen... De är trots allt hästkunnigt folk, visst bör man sakta in när man ser att en annan häst framför en blir totalt urflippad !?
Samma sak hände mig när jag var yngre , kanske 10 år ? Jag och mamma var ute och skrittade på Min arab ( El goodan ) och mamma körde Looydn - Båda var nykastrerade.. En passerar i full fart, min häst blir tokig direkt han ser honom i ögonvrån flyger ut på en äng och bockar som en dåre tills jag flyger av, trampar mig på armen och sticker hem...

Och nu för inte  så länge sen hände samma sak här i kåge fast under aningens mer kontrollerade former, när jag är ute och skrittar Mave, rider brevid travbanan, kusken ser att min häst blir aningens uppstressad, har svansen i vädret och steppar, han kollar på mig kör till " vänd platsen " och kommer tillbaka bakifrån i FULL FART.. Mave blir då INTE lugn.. Satt ju som tur var kvar men det tog god tid innan jag kunde lugna ner honom igen...
Är det för mycket begärt att åtminstone fråga om det är okej att passera igen i full fart när han vänt ?
Jag tycker inte det, men att respektera andra verkar vara gode svårt för vissa människor, men sen sitter det nog i att mycket trav folk inte tycker om ridhästar, de tycker ofta att de är odrägliga o uppfostrade osv osv..

Men jag tycker att hästfolk åt minstone borde respektera varandra, och de kan ju trots allt läsa av situationerna... Men icket.. Eller jag ska ju naturligtvis inte dra alla över en kant för det finns bra bilister och bra trav"människor " också :)


Hehe skulle kunna fortsätta skriva hur länge som helst på det här inlägget.. Men då är det nog ingen som orkar läsa .. Jag tycker det i alla fall är någonting som många borde tänka på och ta till sig av. Det handlar faktiskt för det mesta om allas säkerhet...


Min kompis blev påkörd när hon var ute och red för inte så länge sen.

Turligt nog slutade det rätt bra, men hästen går i princip inte att ha i trafiken längre

Och det förstår väl jag, att han är rädd för bilar efter det...


" En lista"

Har lite att göra såhär innan idol , så jag hittade den här listan hos http://hobbyryttaren.blogg.se/


Vad har du för färg på dina ridbyxor? Svarta, grå och mina vita .. Jaaa jag har bara 2 till vardags, hemskt!
Har du ridstövlar eller ridskor? Stövlar när jag hoppar, tränar , tävlar annars skor
Vad är din favorithäst för ras? Mave är ju min favorithäst och han är Halvblod / Fullblod
Anväder du chaps? Inte nu, gjorde det tidigare
Vad har du för storlek på din hjälm? 58 ? Olika på olika modeller
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 4 kanske?
Är hästar ditt liv? JA!
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Har lite bilder inramade i sovrummet
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Ja, båda jag rider nu är ca 170
Har du ridit en helsvart häst/ponny? tror inte det
Har du ridit en fjordning? Ja
Har du ridit en shettis? Ja
Har du ridit en travare? Looydn är ju varmblod så självklart
Du rider dressyr i bland? Ja
Du använder alltid hjälm när du rider? Ja
Du kan stallreglerna? Ja
Du är i stallet mer än 7 gånger i veckan? Varje dag, ofta 2 gånger per dag
Har du en speciell favorit häst/ponny? Maverick
Du rider mer än 4 gånger i veckan? Ja
Du bor nära ett eller flera stall? Ja
Du går på ridskola? Nej
Du brukar rida i ridhus eller paddock? Rider mest ute, men även i ridhus och på ridbana så klart
Har du haft sommarhäst? Nej
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? Ja.
Tycker du om att hoppa? Ja
Tycker du om att rida dressyr? Ja
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Svårt att säga , är ju inte bara färgen som spelar roll utan även utstrålningen
Hur många hästar har du haft? Som mest hade jag 4 hästar/ ponnyer samtidigt, under åren har det hunnit blivit en hel drös
Rider du för någon privattränare? Ja
Hur länge har du ridit? Sedan jag var 3 år, fick min första ponny då - Welsh mountain hingst
Vad fick dig att börja rida? Minns tyvärr inte det då jag var så liten, men mamma och pappa har alltid haft hästar så på den vägen blev det , de tyckte det var farligt när jag som pytte liten unge stod och borstade deras jätte hästar, så därför köpte de en ponny åt mig så tidigt, eftersom det inte gick att hålla mig från stallet ;)
Vilken gren gillar du mest? Hoppning
Har du egen häst? Ja, en häst och en ponny.. Ponnyn är utlånad på foder och jag har ytterligare en häst på foder
Isf, vad har du för sadlar? Henri de revel
Vad har du för träns? Flera olika
Hur många täcken har du? Vet inte exakt men kanske 2 vinter/höst, 1 regntäcken, 4 fleece, 3 ländtäcken, de är Maves täcken, räknar inte med Looydn och Centos
Hur många benskydd har du? Ett par när jag tävlar och tränar och ett par hemma
Hur många vojlokar/schabrak har du? Oj, kring 10 kanske ?
Hur många grimmor har du? 3ST En svart, en svartvit och en gul med reflexer
Hur många grimskaft har du? det har jag ingen aning om. Måste dock köpa 2 nya med kedja ( det enda jag hade kvar gick sönder i förrgår


Dagens ridpass

Blev stallet och utsläpp i morse som sagt. Det var inte lika kallt idag som igår och det var ju skönt :)
Pysslade på med alla vanliga sysslor medans hästarna fick stå ute och äta sin frukost.

Sen tog jag in Mave, han ser jätte fin ut där han trampade sig igår - som tur var. Inte alls svullen eller varm.. Hoppas det ser lika bra ut imorgon :)
Red honom på ängen , han var super lugn till en början , nästan så man funderar ;)
Men efter ett tag vaknade han till liv :) Han kändes som vanligt, blev ett rätt avslappnat pass, kollade så allt fungarade, start - stopp,  sidvärts , och " styrningen" jobbade lite i alla 3 gångarter, sen gav jag mig .
Det är nämligen så att jag gjorde mig rätt ordentligt illa igår, troligast när jag hoppade av Mave som snabbast i farten när han fick panik för bilen, anledningen till att jag inte kände mer än vanligt då är nog att mina fötter var så stelfrusna att jag knappt kände av dom... Kände det igår kväll när jag skulle sova, och i morse när jag klev upp kunde jag knappt gå :( Och fotleden ? på insidan " bakom och under " fotknölen är svullen.. Gick bättre och bättre ju längre tid jag hade hållit igång.. Gick att rida  men det var ju naturligtvis ingen höjdare... Därav gjorde jag passen inte allt för långa, ska ju trots allt palla med hoppningen imorgon :P

Vi myste i stallet ett tag tills det var Centos tur, han fick också gå ett pass på ängen, mer intensivt, mycket avsaktningar och igångsättningar i alla gångarter, flyttade lite osv, han kändes fin och mjuk, testade lite men det blir inte riktigt på samma " nivå" när jag är på ängen som det blir i skogen ;P Han försökte även bocka lite men det gick bra det med :)

Efter att jag ridit bägge stjärnorna så putsade jag upp 3 träns och båda sadlarna, magplattan stövlarna och Centos martingal .. Duktig jag är :D Det är så mycket roligare att putsa grejjerna när man i princip gör det varje dag, de är så mycket renare och det går betydligt fortare. Sen är det ju SÅ mycket roligare att använda rena och fina saker :)

Så mycket mer än det har inte hänt i stallet idag :)
Nu väntas en kväll med idol och fredagsmys ;) Imorgon är det hoppkurs för Anneli, och det ser jag verkligen fram emot ;D

Linnea, Ska ta med plattan till dig imorgon ;) Ska göra allt för att INTE glömma det !!! :)


Hur har er dag varit ? :)Uppdatering Looydn

Idag stod det även på schemat att jag skulle åka in till Looydn och hjälpa dom lite :)
Han har ju nämligen varit lite busig , så de har åkt av honom lite ;):S

Sagt och gjort, åkte dit vid halv 6, tur de har upplyst ridbana :) !

Satt upp först och red lite , och han kändes bra, som vanligt , behövde lite påminnelser till en början bara !

När de satt upp såg jag ganska fort vad som behövde korrigeras - de var alldeles för " snälla " med honom , bad dom honom att trava så hände det inte föränn si och så många steg senare osv , ni förstår säkert ?

Så efter lite hjälp, lite förklaringar och många avsaktningar och igång sättningar så förstod dom hur han skulle ridas och det gick SÅ mycket bättre :)
De fick honom att trava ordentligt, hitta takten och bara flyta på , jobba bra även på volten, de hade en tendens att släppa yttertygeln lite för mycket och då tappade Looydn allt, jag hjälpte dom även att rida bättre i galoppen , visa hur de skulle göra för att göra det enklare för honom och för att han skulle få en ordentlig och rundare galopp, och även det blev SÅ mycket bättre.

Känns skönt att ha kunnat hjälpa till och att båda tjejerna fick lite av en Aha upplevelse, kommer absolut följa med dem fler gånger, det är super kul för mig att få hjälpa dom :)
Han har hamnat hos en toppenfamilj, och jag hoppas inte han fortsätter busa med dom så han får stanna kvar :D


Han såg fin ut i hullet, han såg fin ut i pälsen och han såg ut att må jätte bra :) Super kul !!

Jag är så nöjd med hans nya hem , och hoppas det får bli ett nytt hem under en längre tid :)


Nu vet även ni hur läget är med Looydn ! :)Dagen - Kaos ! ?

Puh, nu borde jag sova .. men inte det inte...

Tog faktiskt en ordentligt slö förmiddag.. Skönt var det.
Begav mig sedan till stallet, snälla Nina hade mockat en box åt mig :)
Gjorde klart allting och plockade in Mave, det var super kallt ute, så jag övervägde att tömköra istället då jag som vanligt var för lite klädd !? Men jag Tog mig i kragen och höll mig till planerna - Backträning mot ersmark..
När jag rider till ersmark och tillbaka blir det ca 1,2 mil..

Det gick bra till en början ( Hade hackamoret även idag) Jobbade på , galopptränade i backarna ( Skritt nerförs - galopp uppför) Stod i lätt sits nästan hela tiden, lät Mave rulla på samtidigt som jag fick träna benen lite extra ;)

På hem vägen slog det dock om för Mave, han är inte rädd för bilar, han kan hoppa till lite om dom blåser förbi i för hög hastighet, men inte mer än så.. Idag kom en bilist bakifrån, Mave fick släpp tvär snörde sig sen började det han studsade flög och hade PANIK... Var i princip okontakt bar.. Tillslut hittade jag en liten skogsinfart som jag red in på och lät bilen passera, han steppade slog med frambenen och var super stressad.. Tillslut lugnade han ner sig så vi skrittade på för att han skulle slappna av ordentligt..

Då kom nästa bil och exakt samma sak hände igen.. Han blev tokig var okontaktbar och HELT HYSTERISK !!!!

Hittade ingen avfart och visste inte vad vi skulle ta oss till, han for upp och ner ur diken hade inte kontroll på ett enda ben tillslut hoppade jag av , fick oss in på en äng och stod och försökte få någon typ av kontakt med honom från backen, vilket jag tillslut fick.. Bilen rullade närmare oss och stannade en liten bit ifrån, kvinnan i bilen klev ut och visade sig vara " sadel pia " så hon kom och pratade med oss en stund, vi såg att Mave hade trampat sig på kronranden bak ( inte så konstigt så som han steppat omkring), var dock väldigt ytligt, men det kan ju blöda en hel del i alla fall... Hon hjälpte mig upp igen och jag fick skritta förbi den stillastående bilen medan hon gick med oss, han var fortfarande nervös av sig men det gick bättre och han var i alla fall kontakt bar :)

Skrittade väldigt långt efter det sen tog jag lite lungn trav och kollade så han inte haltade bak , skrittade ett tag till tog en galopp i vardera galopp och sedan lite trav sen var det avskrittning sista biten.. Som tur var mötte vi inga fler bilar...

Jag förstår inte var detta betende kommer ifrån , han har aldrig någon sin betett sig på detta sett tidigare.. Huvva :( Stackars liten... Såret såg i alla fall ok ut .
han var inte öm och det var inte alls djupt, bara ytligt. tvättade det och så sen lämnade jag det olindat eftersom det är så " fräscht " ute med snön.. Lilleman , hoppas han inte fortsätter vara såhär :S ? Känns jätte konstigt... Förstår inte, det har ju inte ens hänt någonting ???

Blir nog ett dressyrpass på Banan eller ängen imorgon, vi får se hur det känns, " vågar" mig nog inte ut på vägen imorgon igen ifall han är likadan, när vi har träning i helgen, vill inte riskera att han ska skada sig :S
Får ta itu med det efter helgen tror jag...


Sen var det Centos tur, eftersom minusgraderna var rätt så höga jag var väldigt dåligt klädd och mörkret började smyga sig på så bestämde jag mig för att longera honom , till en början var han smått hysterisk lyssnade inte på någon typ av inbromsning försökte dra lite repor osv, men efter ett tag så lossnade det i båda varven och han gick riktigt bra, hittade super bra takt i traven, tog bara liiite galopp eftersom jag inte riktigt litade på underlaget.
Jobbade rätt likvärdigt i båda varven. När han var lugn och fin, lyssnade på mig och travade avslappnat med fin takt så gav jag mig , båda Cento och jag såg nog rätt nöjda ut :) - Skönt !!

Imorgon blir det troligast dressyr med både Mave och Cento på ängen som det känns idag :)


Visst är dom söta dom små :)Dagens ridpass

Idag red jag ut Mave först, hur underbart är det inte med snö :D ?
Red stora rundan , mycket galopparbete i " tävlings / ban galopp.. "
Jisses vad pigg han är, red på hackamoret, han kan dock bli lite tung framåt neråt om man inte passar sig, men idag blev han inte det, han jobbade på bra gjorde luftsprång och var allmänt lycklig över livet skulle jag tro ;)
Han börjar få riktigt riktigt bra kondition nu också, han blev inte det minsta slut och den är trots allt en bra bit .. menmen..
Imorgon (om vädret är ok,) så tror jag det blir att backträna honom mot ridhuset, med hackamoret även då, det borde få honom lite slut och se till att han blir av med lite överskotts energi i alla fall ;)
Han är så söt och fin min underbara häst:)

Efter  Mave så var det dags för Cento, efter lite funderande så bestämde jag mig för att rida honom på ängen ( Vi har ju en hel del att gå igenom , och med väldigt många dikesbesök osv, så beslutade jag att det är bättre att jag rider honom där ett par dagar, får jobba igenom honom , och OM han testar även där så har jag i alla fall gott om yta och behöver inte bli stressade över de meters djupa dikena..

Sagt och gjort, skrittade fram lääänge och väl jobbade med mycket halter volter sidvärts och ja kollade av att han lyssnade, gick sedan över till övergångar i trav, då blev han busig, drog några bock repor och provad att tvär vända osv, men jag satt kvar som tur var och efter lite om och med så gick han Riktigt riktigt bra måste jag säga :D Jobbade lite med galoppfattningar också, tog det lite försiktigt eftersom underlaget inte är 100 .
Kändes riktigt kul att få rida igenom honom ordentligt måste jag säga :)
blir nog ängen torsdag och fredag också, känns bra både för honom och för mig att få jobba lite ordentligt ! :)


Skulle sedan försöka raka honom, vilket resulterade i kaos, och en häst som är klippt på ena sidan - halva halsen.. Hm, får se hur jag ska lösa det och vad jag ska ta mig till.. Han har väldigt mycket päls och det känns inte alls kul när man ska in i en manege och härja :S


Imorgon har jag inte morgon i stallet, men jag ska försöka orka upp hyffsat tidigt ändå. Ska även till Looydn och hjälpa dom lite, det blir spännande :D


Åh, jag vet hur irriterande det är när folk skriver långa inlägg, man orkar knappt läsa dom, men för min del blir dom ALLTID jätte långa, men jag har så mkt att skriva om :S

Nu är det natti natti för min del, hoppas ni haft en bra och lika fin dag som jag :)Saknar denna underbara ponny <3


Massa måsten...

Måste bara skriva ner lite saker som MÅSTE göras inom en väldigt snar framtid..
Sponsors summor mottages mer än gärna, mejla mig på : looydn_95@hotmail.com
Haha skämt och sido, vet inte ritkigt hur jag ska vända på slantarna den här månaden för att få pengar till allt som behövs.


 • Gå till naprapaten, kolla om jag är sne och kolla vad som gör ont i nedre delen av min rygg
 • Skicka Maves sadel på omstoppning ( Tror den är lite sne på grund av min snedhet) Någon som har tips på en bra omstoppare ( Sadelmakare kanske man säger ? Haha jag vet inte ) Som inte tar 100 år på sig att göra det och som inte kostar sjukt mycket pengar. ? Tips motages snabbt ..
 • Ta ut Equiterapeuten och kolla igenom Mave. Alltid nyttigt, skulle hästen vara sne , musklat sig snett eller liknande så är det bra att ha kollat upp det i tid.
 • BYTA BIL !!!
Känns som att de 3 översta punkterna hör ihop, och bör göras inom en rätt nära tid till varann  ( eller kolla upp mig borde jag iofs ha gjort igår helst :S )

Nej nu ska jag sova, tips på någon som kan stoppa om , och gör det BRA har ju hört skräck exempel, och eftersom Mave är så känslig och trivs med sin sadel så vill jag att den ska vara stoppad som den är som " Ny " haha ...


Sov gott !

Dagens

Idag har vi som sagt haft snö.. Underbart..
Men dagen var inte så perfekt som den brukar vara ...

Visste att det var kallt ute, men trots det så tog jag på mig för lite kläder.. Ovanligt ?
Bilen var inte det lättaste att hitta under all snö ...

Körde fast bilen på pappas gård, för min fantastiska volvo är ingen höjdare direkt föret inte är 100 procentigt... Någon som vill ha en beige volvo att gulla med ?? X( Billig för tillfället !!!

Mockningen och allt gick på som vanligt, Mave är ingen vacker syn för ögat just nu men det är bara att vänja sig ;)

Skrittade fram länge och väl, fick lite styltor så vi halkade lite otrevligt mycket ( Trodde absolut det vaar för kallt för styltor :O ? ) Han var lite tjaffsig till en början i traven och galoppen, men får skylla mig själv med min bristfälliga framridning minsann... Men på slutet gick han riktigt bra, och han är så " frammåt " nu vet inte hur jag ska förklara det, men han blir inte bara pigg " uppåt" studsar hoppar och slår bakut , utan nu går han på frammåt och tar för sig ordentligt istället , han får jätte trevlig och rund galopp..

försökte finslipa rakningen lite när jag kom hem, men det blev inte mycket bättre inte...

Sen var det dags för Centos del , han bestämde sig för att idag ska Evelina inte få en lätt match, och det vore ok om han testade BARA han inte backade rakt ner i dikena, kan bli riktigt otrevligt på vissa ställen, är inga smådiken vi har direkt :S höll på att gå omkull.. Huvva... Men men , när han slutat testa gick han riktigt bra, travade på ordentligt, blev inte tung i handen och inte allt för låg heller.. Galoppfattningarna tog han mycket bättre också , skönt att det går lite frammåt i alla fall ;)

Nu ska jag skynda mig att vika igen mina ögon, utsläpp imorgon och jag tänkte hinna ikapp en massa saker i stallet, känns som att en hel del bara är uppskjutet ... Dags att rycka upp sig :)Äntligen

Nu har jag slöat på länge nog här hemma.. Nu ska jag hoppa i stallkläderna och bege mig till hästarna :)
För vet ni vad ! ? Idag har vi snö !! Wiie, .

Jag längtar redan ut och rida i snön ;) Trots att det kanske inte är MÄNGDER snö, men det är ju alltid lite . Nu hoppas jag bara att det får stanna kvar :)

Det är dessutom sol ute, kan inte bli bättre !

RSS 2.0