Motivation

Helt ärligt, så är motivationen på botten nu.. Det är kallt ute - Jätte hårt i backen , och som plus i kanten så regnade det idag, = underkylt regn...

Hästarna kan i princip bara skrittas, efter ett par dagar skrittandes så blir de som tickande bomber, - Mave kan inte behärska sig, och Cento testar mer än vanligt... Jag förstår dom dock...
Blä ge mig en ORDENTLIG vinter NU , eller sommar på en gång skulle vara ännu bättre... Jag är less nu !!

mamma kom i alla fall till stallet och hjälpte mig med rakningen av Mave idag.. Det blev inte vackert, men det går inte att få bra på den hästen, det är inte alls kul att raka honom, han blir arg sur och steppar omkring, och man får ha snabba reaktioner, men hellre en ful rakning än ett ton päls för mkt :P
De blir alldeles för svettiga och hemska med lång päls, och när det så småningom blir kallt ute så är det inte så kul med dyngsura hästar :S

Ska försöka mig på Cento någon dag, kanske imorgon ?
Hoppas nina kommer till stallet under dagen så kan hon i alla fall vara där och se så det går bra, han är aldrig rakad förr, och släkt som de 2 grabbarna är så har jag inte så höga förväntningar, hahaha :P

Näe jag hoppar att jag vaknar upp imorgon med aningens mer motivation, och att vädergudarna faktiskt kommer ihåg att det är 1a december imorgon, att vi bor i norrland och att vi vill ha snö ;)


Hur håller ni motivationen uppe i detta tråkiga väder, dåliga underlag osv... ?Nu tävlar jag igen,

Nu är det tävlingsdags igen, jag medverkar i en tävling hos ; ronda.blogg.se !
Gör det du med !Kall söndag

Den här söndagen har varit jätte slö..
Känns lite trist att man varit hemma hela helgen och missat globen... Men men jag har ju inte sprättat en massa pengar i alla fall ;) Har varit där en gång och det var riktigt kul :D Var dock mååånga år sedan ;)

Sitter och kikar på live sändningarna nu i alla fall, Nu : Prisutdelning i körningen, 4spann.. Tomas Ericsson vann !


Idag är det riktigt kyligt ute, har ingen termometer så jag kan inte ge er någon siffra , men kallt är det. Marken är sten hård och hagarna är SKIT DÅLIGA... Usch , var är snön när man behöver den som allra mest :P?

Hästarna fick sig en skritt tur idag i alla fall, vad ska man göra ? :O


Imorgon däremot har jag tänkt hinna med följande :

 • Släppa ut hästarna
 • Göra klart stallsysslorna
 • Rida Mave och Cenot ( Skritt tur troligast, kanske lite trav, får se hur marken ser ut)
 • Raka antingen Mave eller Cento ( I alla fall försöka ) ;)
Sen får vi se vad eftermiddagen bjuder på :)

Looydns fodervärd ringde mig ikväll, han har det bra, men han är lite vild och busig ;) Så jag ska åka dit och se om jag kan hjälpa dom på torsdag :) Kan tänka mig att det är en blandning av nya människor, ny omgivning, konditionen börjar bli bättre och all denna vädersvängning.. Men men det ska nog bli bra :)

Nu tog live sändningarna slut här på svt, men jag inväntar stjärnornas hoppning som börjar om ca 30 minuter..Vad har ni haft för er, och vad gör ni med era hästar när underlaget är omöjligt som det är just nu ?
Dagens ridpass

Nu blir det en snabb uppdatering.. Åkte till stallet och släppte ut och arbetade sakta som vanligt ! ? Vad är det med mig riktigt :P

Tog in Mave och for ut och red, var hårt i backen nu igen, för hör och häpna det är nog minus grader ute igen ?
Men jag skrittade och travade en vända, han var väldigt lugn och avslappnad idag :) Duktig pojke !

Sen var det dags för Centos tur, red samma sväng och även han med lite skritt och trav.. Han var dock bråkigare idag än igår, men men bara att kämpå på , jag har ju klarat ut det med Mave hyffsat så jag borde väl lyckas med Cento också ;)

Lindade benen på båda innan jag släppte ut dom. Känns bra att göra det när man ridit på hårdare underlag trots att man tar det rätt bra..
Hoppas vintern kommer nu, och att den kommer för att stanna ! ! ! Snö tack !!

Sen snabb putsade jag tränsen och fixade fodret, sen åkte jag hem.. Har nog fixat mig lite snabbt ( Måste alltid stressa eftersom jag är så seg i stallet:P ) Väntar på mickes mamma som ska skjutsa oss till stan.. Blir nog en trevlig kväll :)
Har inte fått svar från mamman om morgondagen än, men jag håller tummarna för att hon vill vara med mig ;)Jag vill ha vinter ! !

Ursäkta ännu mer frånvaro, men dagarna har inte alls blivit som planerat på senaste ..

Blev en låång dag i stan igår med arbetsförmedlingen och dylikt, dom gör mig så förvirrad.. Men men ja det blir säkert bra får vi hoppas, ett jobb skulle verkligen vara bra nu, tävlingsterminen börjar trots allt närma sig och lite mer klirr i kassan skulle INTE sitta fel inför det..

Första tävlingen är nu inplanerad redan i Februari i Boden, en endagars lokal tror jag det var, men det känns bra och lagom som start :)


Men men i alla fall i stallet blev det inte mycket gjort igår, och hästarna fick 2 dagars vila.. Inte bra av mig ,men men what to do..

Annars är hagarna leriga som bara tusan, huvva inte alls kul .. Jag bor alltså i norrland, ,det är 3 dagar kvar i november, vi har inte en snöflinga på backen och 5 +grader ute, var är detta på väg ??


Idag hade jag däremot morgon i stallet, så jag har gjort klart allt i stallet och ridit bägge pojkarna :)
Mave var rätt lugn och fin till en början, men fick sedan ett ryck och bockade och försökte sedan sticka med mig, Vilket han ALDRIG tidigare gjort :O ?

Konstigt.. Men men annars skötte han sig bra, red rätt kravlöst, lite ökad galopp och lite sidvärts förflyttningar, duktiga pojke :)

Cento fortsätter testa mig, dock är han lättare att få att komma ur sina små tester nu, idag åter kom de 3 gånger men han gav sig fortare än han gjort tidigare , så det är ju skönt :)
Tränade jätte mycket galoppfattningar = Skritt -galopp 8 galoppsprång -skritt -galopp 5 språng- trav osv. Han tyckte det var super kul och lyssnade riktigt bra på slutet :)
även han måste ha kännt någonting för på precis samma ställe som Mave fick sitt ryck så blev Cento jätte stressad steppade omkring och blåste , hehe rätt läckert att sitta på så länge han inte närmar sig dikena allt för mycket ;)

Jag funderar, har björnarna gått i ide än ;)  ? Haha jaa jag är verkligen jätte rädd för björnar :P

Får se vad jag ska hitta på imorgon, så länge det är så blött i backen och + grader så är det lika bra att hålla igång hästarna rätt bra så dom får göra av med energi :)
Cento har verkligen blivit en liten myspropp, Mave har jag ju alltid vetat att han är det, jag hämtar ju deras kvälls hö i hagen eftersom de har bal, och jag kan lova att det inte är det lättaste eftersom båda bara ska stå och mysa med en :) Men det är kvalitetstid på sitt sätt det ;)


Har morgon i stallet imorogn med, men det är rätt skönt tycker jag för då får man sig iväg i tid så man hinner rida innan mörkret kommer :)


Ska iväg och ta in hästarna lite senare, huvva tycker synd om dom som ska måsta stå ute i de leriga hagarna, men vad göra ? Man verkar ju inte kunna styra vädret :/ ( då skulle jag ha sommar året om ;) )


Vad har ni för planer inför helgen ? Och har ni redan börjat längta efter tävlingsterminen ;) ?


Lång dag

Den här dagen har inehålliet en massa, annat än stall...

Åkte till stallet , släppte ut hästarna mockade och gjorde i ordning, för att sedan skynda vidare hem duscha och byta om sedan åka i ilfart till AF för att inse att jag var en dag tidig för "mötet" jag skulle på , men blev då genast inskyfflad på något annat där 2 ambulansförare stod och pratade om hur det var att jobba inom ambulansen.. Hmm, slöseri med tid när jag vet att jag inte kommer jobba med det i framtiden :P

Åkte sedan och lämnade igen lite kläder på kommunen och pratade lite med gamla chefer..
Sen skyndade jag vidare och inhandlade ALLA julklappar.. Har bara mickes och mammas kvar nu, hur skönt som helst ! Storhandlade på Ica Maxi. Och åkte hem . Åt lunch-middag ? Sedan var det dags för tvätt stugan, och jag kan nog inte sticka under stolen med att jag hade MYCKET tvätt :/

När det var klart åkte jag iväg till stallet och tog in hästarna som såg ut att uppskatta det rätt bra att få komma in, hur kul är det att stå ute i super leriga hagar i regnet :S ?

När jag kom hem kröp jag ner i soffan och myste, såg Hidalgo och mådde gott.. Hur bra är inte den filmen egentligen ? :D


Båda hästarna fick som sagt, tyvärr vila idag, och jag måste ju som sagt iväg till AF imorgon också, för hoppningsvis på ett snabbare möte än dagens som kanske också ger någonting ?

Efter det ska jag ila hem och byta om för att fara till stallet och försöka hinna rida båda 2 innan det mörknar ute, usch jag gillar verkligen inte att rida i mörkret :/

Som ni kanske förstår har dagen inte varit så spännande, men det känns som att jag har hunnit med mycket i alla fall och det är skönt, imorgon blir det en härlig dag i stallet, det längtar jag minsann efter :)


Har ni haft en härlig dag ? Visst börjar man bli less på vädret och all jäkla lera.. Dock verkar det inte löna sig att klaga , för det verkar varken bli kallare eller sluta regna för det.. Så jag antar att det är onödigt att lägga ner energi på det ;PNu är det dags för sängen för min del :) !


Fiina ponny <3

Edenside Hay Presto och jag i Vännäs


Dagens Ridpass, Cento - Mave på ridhuset

Sagt och gjort, vi packade in hästarna och åkte till ridhuset, det var rätt spännande Tyckte Cento men han traskade på transporten på en gång. Var lite spännande i stallet också men när jag fått på honom sakerna och fått mig upp lugnade han sig en aning, red fram och han gick rätt bra, mamma ville att jag skulle rida på honom lite mer frammåt, men jag håller som igen farten lite för att han ska orka och bibehålla form och takt, men det kommer nog med mer muskler och kondition :)

Jobbade lite i alla gångarter, försöker göra allt så kort som möjligt för hans konditions skull, och med den vinterpälsen i KDRFs varma manege är rätt jobbigt ;)

Började travhoppa på ett litet räcke som vi sen gjorde till 5½an, han tyckte det var väldigt spännande till en början, efter några språng gjorde vi om det till 6½an så han fick galoppera in, och det gick bättre och vi fick bättre flyt genom serien :) Han känns lite valpig i hoppningen men han gick bra och jag är kanon nöjd med honom och hans uppförande :)

Sen var det dags för Mave, red fram först i alla gångarter, flyttade lite gjorde lite galoppombyten sen hoppade jag några vändor på 6½an, mamma orkade inte göra något annat ;) Och han gick super bra, han känns så positiv och "på" nu, super kul, jag skulle vilja att tävlingssäsongen skulle börja nu ;) När jag hoppat upp till 120 gav jag mig med hoppningen och red lite dressyr igen, gjorde lite travökningar och så .. Mamma var lite imponerad han har ju verkligen inte haft någon super trav, men det tar sig , våra " dressyrpass " i skogen verkar ge resultat minsann ;) Nu är det mest formen jag skulle vilja jobba på... Men jag vill verkligen ha hjälp, någon som har tips på vad jag kan jobba med tills jag hittat någon att rida dressyr för :) ?


Här har ni filmen, jag bjuder till och med på lite framridning idag, och jag vet att sitsen inte är någon höjdare, men det är INTE kul att rida i hoppsadel när man rider " dressyr " usch vad jag vill ha en dressyrsadel :)

Skriv på !!

Idag har jag varit på ridhuset med båda hästarna, och jag är nöjd med dagens resultat, uppdatering om det och film kommer snart..

Medans jag jobbar på det kan ni roa er med att skriva på mot FEIs nya regler att tillåta Butta vid tävling, helt sjukt...


http://www.no-fei.com/

Looydn

Fick en fråga tidigare idag, så jag tänkte att jag kunde svara på den här, för det kanske är fler som undrar =)

Jennifer om Dagen:
Hej hur går det för Looydn? :DFör Looydn går det jätte bra, har dock inte varit och hälsat på honom något än, skämms på mig !!
Men får mycket uppdateringar i mejl om hur det går.
Han håller sig *Peppar peppar* Innanför staketets fyra sidor än så länge ;) Han har testat tjejerna, men de har dock tyckt att det varit lätt att avstyra än så länge *Skönt* , De har även införskaffat fler täcken, ( Det har ju inte varit den roligaste tiden med allt regn och rusk, kan behövas dubbla uppsättningar... ) de har även införskaffat en sele och en rockard åt honom, så de ska börja köra honom igen. Det kommer han tycka är super kul tror jag:)

De har även sagt att de är sugna på att tävla några klubbtävlingar osv, så jag kommer absolut hjälpa dom i framtiden Looydn blir så glad om han får komma ut på lite tävlingar :D
Små som stora, är bara själva grejjen som han älskar :D

Han har det bra, han har hamnat hos en toppenfamilj i ett fint stall ! Ska försöka ta mig i kragen och åka och hälsa på snart, vore kul att få se hur han har det :)
Så fort jag får kort från dom så kommer jag publicera dem, men som sagt så har det ju inte varit något super kul foto väder :/Ni får hemskt gärna ställa frågor så ska  jag svara så gott jag kan :) Bara kul att få lite frågor :)Dagen

Blev en lååång härlig dag i stallet idag igen :) Det ända jag måste lära mig är att äta frukost eller ta med mig något att äta, inte ok att åka tidigt på morgonen för utsläpp och inte komma hem efter 14, och inte ätit en smula på hela dagen ...

Jag dolade på med allt som göras skall, plockade sedan in Mave gjorde i ordning honom och pussade på honom , söta hästen :)
Han var verkligen jätte jobbig att ha att göra med till en början av passet men sån är ju han emellanåt ;) Jag är bara glad att han inte är sån varenda dag och hela passen längre ;)
Red till ridhuset och tillbaka, ca 1,2 mil. Planen för dagens ridning var galopptäning, med inslag av byten även idag..

När han väl börjat fokusera på rätt saker gick han kanon, jag började lägga in lite byten här och där, läste en blogg här om dagen efter en klinik dom hade på runsten med Helena Persson och Kristian von Krusenstierna, där hade Kristian tagit upp detta med galoppombyten och han" tyckte att om man inte var nöjd med ett byte ska man rida ett galoppsprång i den nya galoppen och sedan halt eller skritt, alltså ingen bestraffning utan endast avbrytning. Dock ska man inte korrigera i själva byten, det är lika självkalrt som att man inte kan korrigera i luften över ett hinder. Då gör man istället halt mellan hindrerna."

Den inställningen gick jag in med idag och jisses vad mycket bättre det gick efter några byten, fin fina häst :D Nu ska vi jobba vidare på detta och jag tror han kommer göra riktigt fina byten snart :)
Kristian hade även tagit upp att folk ofta rider i för lågt tempo när dom gör byten, men det tror jag nog inte att jag gör faktiskt... Om ni vill läsa mer om kliniken så läs mer här i så fall; http://www.bloglovin.com/m/55970820/0

Jobbade även mycket i galopp och jag stod i lätt sits för att låta Mave gå i en friare galopp, och träna mina ben lite ;)
Han var jätte fin och stadig på slutet ,och lika mjuk som vanligt ;)


Sen när jag kom tillbaka bestämde jag mig för att prova töm köra Cento, vilket inte alls var någon bra idé , på en äng.... Hmm, blev inte mycket vettigt gjort, han blir alldeles alldeles för övertaggad, men lite fick vi gjort och det blev en liten promenad runt på ängen också :) Vi höll på i ca 30 minuter, nästa försök väntar jag nog med tills jag kan vara inom staket eller något ;)
Han var super mysig :)

Efter det så mockade jag boxarna en gång till ( Mave fick stå inne med Fleece täcket i boxen så han torkade medans jag gjorde höll på med cento ..

Sen putsade jag alla träns , Centos sadel och förbygel / Martingal och mina stövlar... Duktiga jag ;)


Nu är det snart dags att stoppa något i magen, jag har fortfarande inte fått något i magen ..


Hur har er dag varit ? Bara jag som längtar efter snön och den " riktiga vintern" !
Lite brist på nya kort, jaaa...Men det är så trist väder att fota i :(

Älskar det

Nog utsätter vi oss för fara varenda dag, men usch vad jag ÄLSKAR den här Sporten ..
Vad vore livet utan dessa djur ?
Hittade den här videon hos Johanna Kruse
Lite brutalt bitvis men..

Helgen, ridpass *2+Ridpass*2

Har ni saknat mig :D ?
Förstod väl det, har helt enkelt varit full rulle hela helgen :)

Igår när jag kom till stallet hade jag turen att ha alla boxar mockade, lyx !
Gjorde därav i ordning allt annat sen tog jag in Cento och gjorde i ordning honom sen for vi ut en runda, och om jag säger såhär * Smekmånaden är härav över * Haha, började med att vi skulle passera en barnvagn som hade typ regnskydd på , det tyckte han var JÄTTE äckligt så att passera det var inte alls något han ville göra, och efter det kom han på sig själv att nu var det dags att se om fröken på ryggen hängde med i svängarna .. Så vi provade backen i ett x antal diken , körde lite rodeo ute på en äng.. Men vi överlevde bägge 2, än så länge sitter jag kvar och efter ett tag skötte han sig riktigt bra :) O så fint han gick måste jag säga, Duktig polle ! :) <3
Lilla rundan har som blivit standard runda för stackarn, men den är som så lagom för hans kondition, man får rida en runda ( Slipper vända , vilket jag tycker är mycket bra ) Och man får med ett par fina backar på vägen, vägen är bred så man kan köra mycket sidvärströrelser osv :)

När jag kom tillbaka såg jag dick att han hade trampat sig bak, kronranden, men han verkade inte särskillt brydd när jag rengjorde men jag ser till att ha det lindat i alla fall :)

när jag var klar med honom så var det dags för Maves tur, han gick kanon bra , har inte mycket annat att säga än det, bitvis lite övertaggad men det får han gärna vara så länge som han går så himmla bra som han har gjort nu på senaste, fiiiina fiiina pojken min <3

Hade kväll igår då tog jag av Cento bandaget så han fick stå utan inne i boxen :) Vi hade främmande av Hanna och Jocke igår och det var trevligt minsann :)

Idag var det morgon i stallet som stod på schemat, och av någon konstig anledning var jag inte hemma föränn halv 2 :O ?
Släppte ut, mockade åt mina, biggen och en av ninas, körde in en massa spån och trixade med resterande saker, tog sedan in Mave, det var rätt hårt i backen idag så vi jobbade bara i Skritt och trav, han var gudomligt fin idag med, helt galet, jag sitter bara och ler när jag rider honom, hur underbart är inte det :D ?

Sen var det dags för Centos del, red ut med Ninas mamma och kotten, både hästarna testade lite här och var men Cento skötte sig ändå betydligt mycket bättre än igår, och trots att han testade så tog han mina korrigeringar mycket fortare och bättre än igår , kul :)

Blev en kort sammanfattning av mina  2 senaste dagar ! Imorgon är det morgon i stallet som gäller igen, ska göra klart allt direkt på morgonen och rida båda 2, det är verkligen guld värt att kunna rida på dagarna :)


Har ni haft en lika bra helg som mig ? Hoppas det, och jag ser redan fram att rida de små bustrollen imorgon :)


Nu är det sängdags för min del så jag får mig upp imorgon, natti natti !Önskelista

Yes mor och far här kommer den ! !
Meen, det är nog bäst att ni blundar för  det är inte den billiga varianten ;)

 • Systemkamera !! ( Önska kan man alltid, börjar vara SÅ tråkigt att ta kort med digitalkamera när alla andra tar med system ;)
 • Ny ridhjälm, vet inte vilken faktiskt. Trivs ju dock rätt bra i IRH hjälmarna. Ska fundera vidare på det spåret
 • Vintertäcke med hals ( Löstagbar hals vill han ha) http://www.myone.se/e-handel.html?category=2025&product=39582 Någonting i den stilen typ :)
 • PENGAR, att sätta in på " tävlingkontot på tävlingsdatabasen" vore kanon att " slippa betala lite tävlingar nästa år ;)
 • Ridskor + chaps, gärna snygga med dragkedja
 • Innetäcke med hals, här funkar det bra med fast hals .. www.rytteriet.nu har ett superfint Mark todd under rug ;D
 • Minneskort till min videokamera
Ja det är nog det som står högst upp på önskelistan just nu sen säger man ju aldrig nej till ridbyxor kläder med mera :)Trist väder

Dålig uppdatering idag.. Det är inte mycket som är bra idag faktiskt om jag ska vara ärlig..

Vad är det här för vinter egentligen ?? Regn och + grader.. Inte kul inte kul ! !

Jag fick onödigt arbete i stallet idag för att ett gångjärn gick sönder på ena boxen, fick flytta om saker och hästar tills far min har svetsat dit ett nytt...

Och jag höll som vanligt inte mina scheman för hästarna, på grund av vädret och allt annat så fick BÅDA hästarna vilodag idag istället för imorgon och söndag.. men men sånnt är livet..

Hoppas det blir bättre väder imorgon i alla fall, jag vill ha riktig vinter nu :)

I alla fall , imorgon blir det stora rundan med Mave, och Lilla för Cento !!

Har ni haft en bra dag, eller har ni regnat bort ?
Dagens ridpass 2 - Maverick

Skyndade mig ut med Mave direkt efter Cento för att slippa mörkret, och även vi for "lilla rundan" , Mave fick ett rätt kravlöst pass idag med, lite halter igång sättningar och samla öka och lite enkla byten idag med, försöker lägga in ett par stycken varje pass för att han inte ska göra så stor grej av det:)

Han kändes faktiskt hyffsat avslappnad idag, fick några ryck när vi passerad han som fällde träd, som tur var så fällde han inget just när vi passerade ;)

Det var inte så mycket mer avancerat än så får Maves del idag.
Han känns i alla fall bättre i benen igen, han har haft dom lindade rätt mycket i veckan och så har hagarna blivit aningens bättre, "knölarna " har ju tinat upp lite mer så nu är det visserligen lera men inte lika mycket klumpigt, som tur är :) Vill ju min lilla stjärnas bästa naturligtvis :)

Mave vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp dagarna med...

Fredag: Dressyr på Banan ( Om den är ok, och öppen ?) - Alternativt galoppjobb mot ersmark i backarna ( Om underlaget är ok
Lördag: Stora rundan
Söndag:
Vila
Måndag:
Stora rundan
Tisdag:
Ridhuset och ta några små språng ( om mamma kan )
Onsdag:
Lilla rundan

Sen avvaktar jag med att uttala mig längre än så ;) Allting handlar om underlag och väder tyvärr... Men snart, någon gång i framtiden kanske det kommer snö och blir vinter ;)Dagens ridpass 1 - Cento

Jag började med att fara ut med Cento idag, eftersom jag åkte till stallet senare än vanligt så valde jag att rida innan jag gjorde stallsysslorna, Inte vanligt ..

Trots att Nina var i stallet så valde jag att rida ensam, så jag kunde rida lite mer effektivt , ett kort men passivare pass.. Han var lika upprörd på gången, men desto lugnare när jag red , red en kortare sväng på ca 45 min , men lite mer intensivt dock, så han skulle få göra av med lite överskottsenergi ! :)
Skrittade fram länge , sedan travade jag fram gjorde lite skänkelvikningar öppnor och slutor , halvhalter avsaktningar (chekade av så han lyssnade och var mjuk) . Sen galopperade jag honom lite kortare stunder, lagomt tempo och gjorde istället många fattningar och avsaktningar.. Han var jätte positiv och lugn, känns verkligen som att han är super positiv till arbete, och det är kanon kul ! :)
red förbi en karl som sågade ner träd och fällde ett precis när vi passerade men han brydde sig inte alls :) !


Kändes rätt tur att jag inte satt på Mave då om jag ska vara ärlig ;)

Sen planerar jag med Cento;


Fredag:"Lilla rundan"  Liknande pass som dagens
Lördag: Vila
Söndag:Dressyr på banan ( Om den går att rida på och är öppen)
Måndag:Rida mot ersmark samma upplägg som dagens, och rida i lite backar
Tisdag: Ridhuset och ta något enkelt språng ( Om mamma kan )
Onsdag: Vila

Det är min spontana planering för Cento, får se om jag kan hålla den ;) Beror på väder och vind !


Han var en fin häst idag och det är superkul att få sitta på honom ! !"Djupa funderingar "

Nu har jag krupit isäng med min dator och har tänkt försöka sova..

Men under tiden kom jag på vissa saker... Såg vissa saker och tänkte vissa saker...

 1. Det är dags att ta tag i den egna träningen nu, ska man kunna prestera bra på hästryggen På tävling, träning och även under ridturer i skogen så måste man orka själv, ha god kondition och starka muskler ( Säte , rygg ben m.m) .. Dags att komma igång nu, någon som har tips på bra träning ( Enkel och billig ;) ) Och hur hittar man motivationen i den annars så grå vardagen  ? !
 2. Varför ska ryttare ( vet ej om det är likadant i andra sporter också ) ha så svårt för att berömma varandra, för att stå vid varandras sidor stötta och peppa ? Det krävs så små ord för att man ska lysa upp bli glad och kämpa vidare.. Tänk på det, säg ett vänligt ord vid nästa träning i stället för att vända ryggen till.. Alla behöver vi höra någonting positivt från andra ibland...
  Fick en kommentar på FB igår när jag länkat min blogg, från min tränare Anneli :" Oj så trevlig läsning du har på din blogg. Det märks verkligen att du älskar dina hästar och har en otrolig ödmjukhet inför ridningen. Sådana som du ska ha häst!Kram" Hur glad blir man inte av en sån text ? I alla fall jag blir jätte glad, och vips så gick allting så mycket enklare idag :D
 3. Jag vill gå någon typ av kurs i mental träning.. Det behövs ! Finns det något sådant här i skellefteå, någon som vet ? :)
 4. Sen var det slut på djupa funderingar och jag tänker här länka till Alexander Zettermans blogg, mycket bra, peppande och motiverande läsning
Nu får det vara nog med tankar och funderingar från min sida.. Jag ska försöka sova nu, så kanske jag är pigg och utvilad imorgon, och bloggen är " fylld " av peppande kommentarer , träningstips och andra " djupa funderingar " ... Inte för att jag kan påstå att det är någe vidare djupa funderingar, men bara lite allmänna funderingar såhär på onsdagskvällen :)


Ser fram emot ridningen på mina små stjärnor imorgon, får se hur jag gör med Cento, om jag gullar och får följa med Nina eller om jag ska prova mig på en ritt ensam :)


Ha det så gott och dröm söta drömmar !!


Dagens ridpass

Idag blev det en låång och härlig dag i stallet :)

Åkte dit och släppte ut hästarna och gjorde alla " dagliga sysslor " Tog sedan in Mave och borstade och gjorde i ordning honom.. For sedan ut och red, red på det 2 delade sweet iron bettet , och han går verkligen kanon på det :)

Red ett rätt så kravlöst pass, lät honom rulla på , kollade bara av så start och broms fungerade, gjorde lite enkla byten från vänster till högre och tillbaka i galoppen, just för att försöka honom att inte göra så stor grej av dem :)
Han skötte sig rätt bra, blev lite busig och så på ett ställe men han lugnade ner sig rätt fort igen :)
Han är fin min kille, och han förtjänar ett kravlösare pass mellan varven :)

Putsade hans saker och gav Ninas hästar lunch, åkte hem och stoppade i mig lite lunch ( Nudlar, det är verkligen inte lika gott som det var förr i tiden ;P )

Åkte sedan tillbaka och skulle rida  Cento med Nina och Calle, tog in honom och det var lättare sagt än gjort, han var väldigt springig och stressig på gången, men vi borstade och gjorde hästarna klara , kliade Cento en hel del och då lugnade han ner sig :) När vi väl kommit ut och jag fått mig upp på honom var han lugn och fin och jätte snäll :)
Han skrittade på och var avslappnad, nästan mer avslappnad än 18 åriga Calle ;) Söt.. Vi tog det väldigt lungt, mycket skritt, lite samlad trav ,jobbade honom flyttade och gjorde lite slutor, han kändes jätte samarbetsvillig riktigt mjuk och fin, öronen var spetsade rakt fram under hela ridturen :)
Duktig pojke :)

När vi kom tillbaka och han fick komma ut i hagen så saknade Mave honom och huckrade efter honom , söta pojkar :D

Putsade sedan upp även Centos grejjer, och sen bagav jag mig hemåt :)


Imorgon får vi se hur jag gör om jag kanske provar fara ut själv med honom, för ridas det ska han,så han får bli av med lite energi, han känns som en rätt arbetsvillig och positiv kille, så då bör han ju få göra det han tycker är kul , eller hur :D ?

Hoppas på snö inom en snar framtid i alla fall, om vi kunde få lite snö, så skulle det underlätta ridningen, och jag skulle kunna börja göra lite mer scheman för hästarna :)


2 fina pojkar har jag minsann i stallet :)Pussgurkor i hagen

Nu så kan jag sätta mig ner och ta mig tid till en ordentlig uppdatering för att klara upp lite fråge tecken :)

Ja , stallet har alltså en ny häst nu. Och nej jag har inte köpt en ny häst. Jag har fått den ofantliga turen att få låna en häst :) Så nu är allt som det ska och jag har 2 hästar igen ;) haha..

I alla fall så är han 6 år hans namn är Cento ca 170 cm hög trevlig kille, social och mysig, han och Mave ser redan ut att trivas kanon bra tillsammans :)

Jag har inte " berättat " detta för någon av er.. Antar att ryktet redan har spridit sig genom större delen av Skellefteå, få personer har jag berättat det för av vissa anledningar... Men resten ..Nej, jag känner den här staden tillräckligt väl för att veta vad som är bäst för mig :)

Skulle lika gärna kunna hålla detta för mig själv ett tag till, men då jag använder min Blogg som en dagbok så tycker jag det kan vara trevligt för Centos ägare att kunna läsa i den vad vi gör , och titta på kort och filmer :)


I alla fall, åkte till stallet i morse mockade hela stallet och gjorde klart allt annat.. Sen kom Cento så vi släppte ihop han och Mave, och det var ett väldigt odramatiskt ihopsläpp :) De tydde sig till varandra rätt fort !!
Efter att ha kikat till dom ett tag så åkte vi hem och åt lite, sedan åkte jag tillbaka till stallet igen för att rida Mave och kolla så det fortfarande var lungt, och det var det !

Tog in Mave och Cento stod direkt och tittade efter honom och gnäggade :]
Pussade och borstade på Mave som vanligt, satte på honom grammanen idag inte för att rida med den spänt utan bara för att ha den där då han kan bli lite mer avslappnad med den ( han har ju varit så " stissig " nu när det varit isigt och jätte blött ) .. Han var lite bättre än igår i alla fall, livrädd för en barnvagn dock ;)
Trodde det skulle vara stenhårt, men det kändes helt ok, så det blev rätt mycket skritt , lite kort galopp och rätt mycket trav - Ökningar och samlingar och sidvärtsförflyttnignar ! Duktiga fina pojke <3


När jag kom tillbaka släppte jag ut honom till sin kompis, de stod och busade och gosade sen återgick dom till att äta igen ;)

Åkte hem för att äta lite middag och vila huvudet en aning.. vid 19.10 gick jag tillbaka till stallet igen, där var allt lungt och fridfullt, tog in hästarna och ställde Cento på gången och borstade upp honom, sen fick han gå in i boxen och äta upp sin mat, han var dock mest sugen på att kika sig omkring i boxen och pussas med Mave som står mitt emot honom ;) Sötnosar är dom minsann :) ! !

Imorgon har jag morgon i stallet, så det blir att göra allt som ska göras sen rida Mave.. Jag och Cento ska fara ut med Nina och Calle mitt på dagen någon gång, det blir skönt att få sällskap i alla fall första ridturen :) Då får vi se om han kan hitta på några tokerier med mig ;)


Här har ni de 2 pussgurkorna :D
Ser ni hur hemska våra hagar ser ut :( Får se , det ska kollas upp snarast om vi kan få lite bark inkört på de värsta ställena i alla fall :)

Imorgon var det tänkt att Mave skulle få åka till tandläkaren, men det blev inte av då mamma fick lov att jobba på kliniken :P .. Så jag hoppas att det blir snart i alla fall , hade nämligen tänkt passa på att raka honom när han är lite lagom drogad där på kliniken ;)

Ny stjärna i stallet

Nu har den nya stjärnan anlänt, Mave blev glad för sitt nya sällskap och mös på i hagen, har stoppat i mig lite mat och nu ska jag bege mig till stallet och motionera Mave som jag inte hann i morse :P


Duktig flicka !

Vädret fortsätter att vara trist, var blank is i morse när jag åkte till stallet , huvva .. Plus grader och en massa regn..


Hur som helst så har jag varit duktig idag, släppte ut hästarna , mockade våra och Ninas boxar, flyttade om i stallet spånade boxar satte om grejer, blandade foder bytte vatten och tog in hö :)

Sen tog jag in Mave, borstade och gosade med honom, han kändes lite varm i Alla ben, tror att det kommer från att hagarna är så himla dååliga :( Han var dock inte svullen, och det kändes bättre att han var varm i alla och inte bara i en. Så vi for ut och red, det var som sagt blank is överallt.. :/ Och en massa tinat vatten, vilket Mave tyckte var super äckligt... Så han var inte någon fröjd att sitta på idag ( Vatten är det värsta han vet ) . Men jag jobbade på så gott jag kunde , mycket avsaktningar och igång sättningar för att försöka få honom att lugna ner sig,.. Gick bättre på slutet men vi tog det hyffsat lungt eftersom underlaget inte var det bästa :/


Lindade benen på honom innan jag släppte ut han igen, Inte det roligaste att göra i det här vädret, men bästa Nina skulle kolla lindorna på honom ikväll och var dom blöta så skulle hon linda på nya , Visst är hon super snäll :D ?

Putsade grejjer och gav Ninas hästar lunch när jag var klar med det ..

Var en riktigt skön dag i stallet idag och jag fick mycket gjort :) Imorgon blir det nog en ännu längre dag och det händer andra grejjer ;D

Funderar på att höra med Nina om hon vill ha sällskap någon ridtur imorgon :) ? Vore trevligt :)

Nu ska jag börja med maten i alla fall, har inte intaget ikväll, känns alltid som att jag har missat något när jag inte måste till stallet och ta in ;Pregn

Jag känner mig trött och sliten idag .. :( Vädret är super trist, vintern som så fint hade kommit är på väg att förvandlas till slask igen, .. + grader och regna har dagen bestått av..

Hästen mådde lika bra som vanligt, gick dock inge vidare att rida då marken blev isig och det klibbade i hovarna :(

Hoppas på bättre lycka imorgon minsann ;)

Om det likas ska bli vinter, visst kan den komma på en gång då ? Och ordentligt, inte snöa regna töa osv. Hagarna blir geggiga och dåliga i detta väder, det blir dåligt underlag på vägarna och man glider fram med bilen som på en isbana :P Ingen höjdare precis..


Jajja det kommer väl tids nog för att stanna, eller ja.. Jag skulle helst av allt kunna tänka mig sommar på en gång ;)?


Våra mål och planeringar... ?

Nu sitter jag här framför datorn med jätte trötta ögon, kanske dags att gå vidare till sängen, känns dock lite sisådär en lördag när man inte ska göra någonting speciellt imorgon :P

Sitter dock och funderar för fullt.. Det är nu alla börjar planera fundera och sätta upp mål för nästa säsong..
Det första utkastet av västerbottens tävlingstermin har nu kommit ut. Och eftersom jag och min käre häst inte har haft det så lätt ;) Så har vi ju inte kommit ut på vidare många tävlingar .. Ingen alls i år för att vara exakt ( Räknar inte med klubb och träningstävling då ) ! I västerbotten kommer det finnas 12 tävlingar för oss att åka på nästa år. Många är 2 dagars, och en del har lokal - nationell nivå.
Första tävlingen är 25 april på SURF, en endagars lokal tävling.. Urf har naturligtvis en 3 dagars nationell tidigare men på den nivån är vi tyvärr inte ;)


Jag kan inte säga att vi ens kommer vara på nivån att det kommer löna sig att åka på de tävlingar som är Lok - Nationell, men det återstår att se..

Men förhoppningsvis är vi klara och i det skicket att jag kommer kunna åka på SURFs tävling, troligast och bara rida 90 - 1m, men det är bätter än att inte komma ut alls ;)
Dock känns det tråkigt, att jag vet inte alls hur han kommer fortsätta utvecklas , om han kommer stanna upp eller kanske backa bakåt igen så vi står och stampar där vi tidigare har gjort..
Därav kan jag inte sätta några mål för nästa år jag kan inte planera in tävlingssäsongen heller.. Tråkigt värre.

Men jag kan sätta upp, vad jag tycker är realistiska mål och så kan jag sätta upp "dröm mål ".
Jag har haft Mave sen han var 3 år, tror jag tog honom i mars eller någonting, vi köpte honom samma år kring vintern.
Vi har inte hunnit vara ut på många tävlingar, vi har bråkat mycket och inte kunnat ta igenom det på tävlingsplatserna, men vi har 0at i 1m och inte mycket mer än så.

Just nu känns det dock som att vi är på väg åt rätt håll .
Det känns bra.

När jag sitter här, trött i ögonen och drömmer mig bort, så sätter jag ändå låga mål .

Mina mål för nästa år är att kunna vara på tävlingsplatser UTAN större problem , att Mave ska palla trycket och inte få " släpp" på framhoppningarna. Att vi ska kunna starta 90 - 1m med lugna fina och rytmiska rundor, gärna nolla ett par stycken så vi får lite självförteroende höjande. Jag vill att han ska kunna slappna av trots att han är pigg och allert, så jag kan rida honom som jag ska och få ut det bästa ur honom , inte att det ska slå slint i huvudet på honom så han inte vet var han ska ta vägen.

Sen har jag en inre önskan att vi ska kunna starta 110, det låter rätt löjligt eller hur ? För jag menar 110 är egentligen inte ens högt... Men jag vill inte sätta för höga mål, vi har haft så mycket motgångar och jag har fått kämpa mig igenom riktigt jobbiga tider och de flesta har nog tyckt att jag varit dum i huvudet som ens har fortsatt, men jag har inte velat ge upp.. För i mina ögon är den här hästen MIN häst en helt fantastisk individ , en helt underbar varesle, som inte riktigt vet hur han ska bete sig ibland,..
Men jag hoppas och tror att det går åt rätt håll nu, jag vill så gärna få komma ut och visa upp min fina fina häst för alla där ute.. Vi ska lyckas :)

Nu blev det lite mycket känslor inblandade här på slutet av mina mål ;)

Men mina mål är inte 140 , mina mål är inte SM eller NM eller DM , mina mål är att vi ska kunna fungera som ett ekipage på tävlingsbanorna, att vi ska ha kul tillsammans, efter det kan vi sätta högre mål.

Men så länge som jag har kämpat hitills så ser jag ingen anledning att stressa, men 110 vore kul att få debutera ;)

Mer planering av tävlingsterminen kommer senare när de har fastställt den och när norrbotten har fastställt sin ( det har inte kommit ut något alls från den än så vitt jag hittar ) . Har vi tur, kanske dom har någon tävling tidigare än SURFs ;) ? Det känns verkligen långt till sista april :P ?


Har ni börjat planera era tävlingar ? Och har ni satt upp några mål ?
Jag tror det är väldigt viktigt att göra det så man har någonting att kämpa för, stora som små mål , varje gång man uppnått ett mål så känner man att man har utvecklats  , i alla fall jag :)


Med Looydn hade jag högre mål , men det kommer mina vänner, jag tänker inte ge upp..
Mig slipper ni inte, vi har bara tagit en liten " paus " ;) Och kämpat på annat håll...

Nu ska jag hoppa isäng så jag känner mig pigg och fräsch imorgon helt enkelt :)
Och orkar ni läsa allt det här så får ni en guldstjärna ;) Men skrev mycket av det här för min egen skull ! :)

Dåligt av mig ...

Grymt dåligt av mig att inte uppdatera på senaste, men det har helt enkelt inte funnits någon tid alls för det ..
Gårdagen bestod av mycket olika, släppte ut hästarna tidigt på morgonen gjorde allt i stallet och for ut och red var hemma och åt frukost redan kl 10.
Mave var grymt fin, IGEN !! Det är helt Galet hur fin häst jag har, är SÅ taggad på dressyrträning ...
Och det är inte likt mig ;)


Resten av dagen bestod av andra spännande saker, men det får ni veta mer om någon dag :)

På kvällen fick vi besök av Mickes syster och bror, vi åt gott och och dom drack gott själv höll jag mig rätt passiv och nöjde mig med någon , hade morgon i stallet idag och då vill man ju inte vara så hängig :)
Men det var trevligt med sällskap :)

Idag släppte jag ut hästarna och gjorde klart stallet, gick ut och gick en promenad med Mave, ( oväntat jag vet ) men det var mysigt, och skönt , skönt att få ränsa tankarna lite :) var ute i ca 45 min , super skönt och min lilla gubbe skötte sig jätte bra , inte alls som när vi var ute med Nina och kotten ;)

Sen åkte jag hem igen, Micke fick någon typ av magsjuka ? och de vi skulle till ikväll ställde in då även de har åkt dit på sjukdom,.. Men men det känns inte helt dåligt ändå har inte känt mig riktigt på topp de senaste dagarna...

Imorgon tror jag det blir ridning ändå istället för tömkörning ;) Jag är så sugen :D
På onsdag ska mave till tandläkaren, var inte så länge sen han var in senast, men vi bestämde att eftersom kliniken här kanske läggs ner och det då blir ca 14 mil ENKEL väg till närmsta klinik så är det värt att kolla upp en extra vända... Särskillt när han gnisslar så mycket tänder och och tuggar på betten...
Vi funderar även på att passa på att raka honom en vända till när han lix kommer vara drogad :)

Annars är det inte så mycket inplanerat till veckan, men det får vi se hur det blir med det ;)

Jag är allmänt super sugen på Anneli träning igen, men det är ju ett tag bort :S
Får försöka hinna in och hoppa någon dag innan mamma börjar om att jobba ;)
Transporten skulle även ha fixats.. Mycket som skulle ha gjorts nu minsann...

En sak till, Jag Vill Ha Ett Jobb! ! Måste göra något åt det, undrar om AF har glömt bort mig :O ?


Nej nu ska jag bädda ner mig i soffan, och hoppas att få se något annat än hockey :P Jag längtar till stallet och min fina häst :) Känns verkligen konstigt de dagar jag inte har kväll i stallet :P

Vad har ni hittat på med era hästar i helgen :) ?

Jag kan inte sluta titta på det  här kortet, jag tycker min häst är SÅ vacker :)


Underbara häst :) - Dressyrhäst ?

Åh vad min häst var underbar idag,, <3 allting bara flöt på som en klocka, han var SÅ mjuk , han tog varenda förhållning precis som han skulle och han brallade nästan ingeting !!
Underbart.. Red stora rundan idag istället för igår, var helt OK underlag och det klibbade ingenting :)
Dock var det riktigt hurvigt ute, typ -5 grader !!

Huvva, jag vill ha sommar igen :O ?

Eftersom jag som vanligt inte är så bra på att planera mina veckor till häst, så hoppas jag på att hinna rida imorgon och skjuta upp hans extra vilodag lite. Så imorgon blir det någon typ av mellan pass ute efter vägarna på morgonkvisten skulle jag tro :)


Jag borde verkligen sova nu, imorgon ska vi ut på äventyr.. Så något mer spännande får ni inte skrivet av mig ikväll för jag borde ha gått i säng för länge sen :)

Natti natti och sov så gott :)

Diken

Som sagt. . . Jag är värdelös på att hålla mig till planerna ..


Blev en lugn tur med Nina och Calle istället för stora rundan och galoppträning ;P
Man kanske lika bra när man kikade på underlaget ute :P

Jag önskar MER snö... Och att den sen får stanna kvar :)

Mave var lite laddad och hade aningens svårt att hålla sig i skinnet ;) men det gick hyffsat i alla fall, vi gjorde ett besök i diket, då Mave hoppade jämfota ner i diket, lika fort som han landade blev han chokad och hoppade upp igen, väl upp blev han lite bestört / arg så han slogbakut / bockade lite för att visa sin frustration , haha sötnos :)
Dess värre drog han ingen lärdom av det och var bra nära att besöka diket igen bara någon minut senare... Hmm..


Imorgon hoppas jag på bättre underlag så vi kan fara ut och göra slut på lite mer energi , det vore nog bra :)

Har morgon i stallet så det blir skönt, alltid jobbigt när man ska upp, men sen när man väl är i stallet osv, så känns det SÅ mycket skönare att få sig iväg, man blir som så mycket mer allert då :)


Nu ska jag hoppa in i duschen på ett tag , sen tror jag att jag ska göra en tidig kväll minsann :)


Vilodag idag

Burr , idag har det varit riktigt kallt ute..

Släppte ut hästarna i morse, mockade fixade foder och putsade lite saker , 2 träns magplattan och stövlarna .. Fin fint blev det, jag har minsann blivit riktigt riktigt duktig , smörjer efter varje användning ;)

Sen tog jag in Mave och borstade och pussade på honom en massa , eftersom han hade vilo dag idag fick han gå ut igen sen :)

Försökte komma på hur jag riktigt ska lägga upp veckan, men jag vet verkligen inte... Det är svårt när det är så varierande underlag...

Men blir nog inget ridhus i alla fall...


Måndag : Skrittur, uppmjukande efter träningen
Tisdag : Vila

Onsdag : Stora rundan, mycket galopp - Konditionsträning
Torsdag : Dressyr om banan är öppen ( Annars kanske ängen )
Fredag : Vila ?
Lördag : Stora rundan
Söndag : Tömkörning

Vi får se om jag kan hålla någonting av detta ;) jag är tyvärr jätte dålig att planera veckorna för hästen, jag MÅSTE bli bättre....


Det jag håller strongt på i alla fall det är att efter tävling / Träning så skrittar jag alltid ut dagen efter och mjukar upp honom, sen vilar han oftast dagen efter det, precis som den här veckan.. Då menar jag inte efter en kort hoppträning med några få språng, men som i helgen 2dagars hård träning ..
Det händer ytterst sällan att han får vila dagen efter sånnt !!
Skrittur

Idag åkte jag till stallet vid halv 12, gav hästarna lunch och medans de åt upp den så mockade jag ( nina var där samtidigt så vi hann prata av oss en hel del vill jag lova ;) Alltid lika härligt.. Gjorde klart allting och sen plockade vi in våra små busar :)

Mave och Kotten , vi for ut och skrittade dom en sväng, det var riktigt kallt att fara ut och bara skritta kan jag lova ;S
Men underlaget var inte heller helt ok så det passade bra med en liten skritt tur.. Mave var rätt butter på stallgången , båda Nina och jag funderade vad han " surade " över, men jag tror nog han kan ha varit lite slut i kroppen efter helgens träning, för när vi väl kom ut så blev han den vanliga positiva hästen som trampade på i full fart ;)
Även när vi kom tillbaka så var han positiv som vanligt igen ;) Han är bara sötast och gosigast av alla min lille kille <3

Sen åkte jag och hämtade hö hos bonden ...

Sen skyndade jag hem igen för att hjälpa till och storstäda, men kom hem till en helt nystädad lägenhet, hur underbart är inte dt :D Tack älskling !!


Imorgon vet jag inte alls vad jag ska hitta på... Mave ska få vila , det kan han behöva ...  Men det  blir lite putsning och dylikt på morgonen när jag släpper ut i alla fall.. Sen får vi se vad jag hittar på :)


Jag har lite blogg torka, känns som det händer lite så jag har inte så mycket att skriva känns det som...
Är det någonting speciellt ni skulle vilja läsa om ?


Ett skämt ?

Till att börja med tänkte jag bara berätta en annorlunda grej. Hade glömt plocka bort annonsen på Looydn ( Det är gjort nu ) så igår morse när jag kollade mejlen hade jag fått ett väldigt annorlunda mejl.. När jag lägger ut en häst på annons och särskillt när jag lägger ut en för foder så vill jag gärna när folk mejlar till mig berättar så utförande om sig själv, frågar lite om hästen och att dom ska kännas ödmjuka och inte vara så himmla PÅ , utan faktiskt tänka på att det är JAG som ska VILJA låna ut hästen till dom... Här kommer då det väldigt ( Enligt mig ) annorlunda mejlet, hon har inte mejlat mig tidigare vi har alltså inte haft någon kontakt innan och i annonsen stod det att jag enbart vill låna ut honom inom skellefteå

"Hejsan
Jag tar gärna din häst redan idag.
Bor i skåne.
Jag är en väldigt envis ryttare och jag är väldigt ansvarsfull tjej.
Jag kan ta din häst redan idag mot att du / ni står för första månaden 2 månaders stallhyra då jag endast jobbar 75 % nu fram till januari.
Går att diskutera. Öppen för förslag.
MVH" + telefonnummer då..


Känns i princip som ett skämt i mina ögon :O ? jajja nu har jag hittat ett bra hem förhoppningsvis i alla fall :)

_____________________________

Annars allmänt kaos idag, lite missuppfattning i hö leveransen idag så när jag var i stallet  för att ta in hästarna hade han fortfarande inte kommit med hö.. Men snälla Nina lät mig köpa en bal av henne.. Och nu ringde pappa och sa att han hade pratat med honom och skulle få åka och hämta balarna själv och låna hans traktor.. Hm, tror ni traktorn fungerade.. NEJ !!! Så jag hoppas han fixar den imorgon under dagen, jag kommer hur som helst måsta fara hem till honom och packa hö där i hö påsar, KUL, Jag känner mig som en tjuv då fast han sagt att det är ok... :P Men det vet ju inte hans dotter som bor i huset på gården och inte de som har hästarna i stallet heller , så jag hoppas det inte är någon där då blir jag så stressad ;)
Hoppträningen

Dålig uppdatering idag, men tiden har inte riktigt funnits..

Åkte till stallet direkt på morgonen för att släppa ut hästarna och göra klart stallet innan träningen, och det hann jag, hann även i tid för att se första gruppen :)

Sen när det väl var dags för vår grupp så var Mave grymt fin på framridningen, skötte sig optimalt och jobbade på super bra <3

Skötte sig även hyffsat när vi började trav hoppa drog iväg lite grann emellanåt tycker jag kanske men ändå helt ok. Sen galopphoppade vi fram på samma räcke utan bom , sedan hoppade vi på lite olika linjer och samma här han gick bra men var lite för på och drog iväg mellan linjerna och efter hindren. Men fick bukt på det och han hoppade sedan banan kanon bra :) Visserligen hoppade vi väldigt lågt, men jag känner att vi behöver absolut inte höja upp, utan det vi har att jobba på är att få honom att ligga i ett normalt tempo = inte undertempo och inte ösa på som en tok .
När allt sånnt sitter kan vi börja hoppa banorna högre, för höjderna har han inga problem med utan det är allt emellan som är problemet ;)

Jag är i alla fall SUPER nöjd, och det kändes som att det var riktigt bra att få rida en 2 dagars kurs , var på tok för länge sen...

Anneli var också nöjd med honom, och framförallt var det riktigt kul att kunna rida fram honom ordentligt utan att han bara studsade fram och for som han gjorde igår :)

Duktiga häst <3

Längtar redan tills nästa gång !!Nu är det dags för mig att åka iväg till stallet igen, för att plocka in hö till kvällsfodringen, kanske linda Maves ben och ta in hästarna :)

Har föresten fått ett mejl om lite uppdateringar från Looydn, och allt går bra hitills, han hade varit lite kaxig mot sin boxgranne vid kvällsfodringen igår, och det är ju inget nytt, han passar på när han står bakom galler och kan vara tuff ;) Dom hade även ridit lite idag, är ju inte bästa underlaget utan snösulor men båda tjejerna hade ridit honom och mött bilar traktorer och barnvagnar med mera , och han hade skött sig exemplariskt <3 Duktiga ponny, jag tror på det där :)
Hoppträning 7 / 11

Idag var det som sagt hoppträning som stod på schemat.. Vi byggde upp 4 Trav bommar på volt i ena varvet, och 4 upphöjda galoppbommar på andra kortsidan på volt, ena långsidan bestod utav 3 studs och andra en linje med räcke in oxer ut med 21 m emellan. sen hade vi även en 5 & ½an på vändsnätt igenom...

Jag var nog aningens förvirrad när jag packade i morse så jag hade inte med mig Maves huva.. Han var rätt uppjagad och levde lite rövare på framridningen, studsade snörde sig slog bakut med mera med mera.. Men tillslut fick jag honom att slappna av och kunde jobba honom i lite slutor och flytta honom =få honom att tänka på annat...


När alla var uppvärmde började vi på volten över travbommarna vilket Mave klarade riktigt bra faktiskt !! Kan erkänna att jag är rätt slarvig på att jobba med bommar på backen tyvärr.. Efter det övergick vi till att ta galoppbommarna, de var aningens svårare för lille Mave, han klarade det , men det var lite svårt att hålla huvudet i styr så han blev lite väl hetsig och började gnissla tänder och ville bara kasta sig över bommarna, men vi fick till det riktigt bra på slutet måste jag säga :)

Efter det hoppade vi studs som gick kanon, höjde upp mitten hindret och han skötte sig kanon :)

Sen till 5&½an, även här ville han ånga på lite, gick samlat och bra in i traven men sen gick det fort ;) Men jag är nöjd han hoppade riktigt bra idag tycker jag , kändes riktigt riktigt bra, hoppade upp oss på 120 tror jag sen var vi nöjda :) Och gick över till linjen , och det var där problemen kom, då jag var tvungen att ha en bra galopp in och samtidigt få honom att INTE rusa genom allting och bara kasta sig genom hindren,, Fick lägga en volt mitt i linjen vissa gånger och komma rakt på vissa gånger och det blev bättre abslout men fortfarande MYCKET kvar att jobba på där, men det kommer det kommer ;D


Sen byggde vi om till en liten bana skulle jag tro, mycket linjer kombintion och bruten linje, så ja det blir intressant att se hur han beter sig imorgon ;) Var ju riktigt länge sen det var 2 dagars kurs senast så det blir spännande :)

Mamma filmade lite idag, men jag försöker lägga upp det imorgon då jag måste sova nu. Har utsläpp imorgon och första gruppen börjar 9, dock ponnyerna men dom var ju så få så man vill ju gärna vara där i tid...
och jag är en sån som gärna har gjort klart stallet innan jag åker och tränar annars går det så tungt :P
Så är det någon stackare som är morgonpigg imorgon så får ni gärna ringa och väcka sömn tutan evelina ;)


Natti natti !!


Deloitte N. Touche, ut på nya äventyr !

Sådärja , nu har Looydn lämnat Kågemarken för ett förhoppningsvis långt boende hos den nya familjen... Jag hoppas det kommer fungera bra där så han får ha mycket roligt och dom får ha mycket roligt.

Han var i allafall lugn och såg nöjd ut, han fick gå in en sväng i stallet och boxen innan vi släppte ut honom, och han la sig ner och rullade på en gång i sin nyspånade box :) Han är verkligen enkel att ha och göra med, bekväm att hamna på nya ställen så det är skönt :)


Hade tänkt hjälpa dom att rida lite på banan idag och visa honom lite extra, men med all snö och allt klibb så kändes det inte som någon bra idé :/ Men så fort det går bra att rida så ska jag absolut åka dit och hjälpa dom, det ska bli kul... Jag hoppas dom kommer vara sugna på att hoppa så han kanske kommer sig ut på någon klubbtävling ;)


Näe nu ska jag ta och stoppa lite lunch i magen sen är det dags att åka vidare och hoppträna :)
Kul kul !!!Snö idag

Allting går verkligen super segt för min del idag... Inte bra inte bra :/
Men men jag har fått det viktigaste gjort i alla fall :)

Klar i stallet det flöt på men som sagt allting går sakta ;P For ut och red Mave , tänkte mycket lydnad så han kanske lyssnar lite extra imorgon ;)
Så jag mycket skritt - halvhalt - halt i uppvärmningen, flyttade lite osv.. Sen gjorde jag samma sak i traven , varierade från trav - skritt och trav - halt och samma sak i igångsättningen  , halt - trav eller skritt trav.. Ökade och minskade traven.

Och sen samma arbete i även galoppen , varierade mellan avsaktning till trav skritt och halt , och halt med ryggning och sen fram i galopp igen.. Han gick SÅ bra idag.. Jobbade även mycket med att samla galoppen , och jisses vad mycket bättre han gjorde det än i tisdags, satte sig riktigt ordentligt och bytte inte från vänster till höger hela tiden..

La upp tempot en aning och samlade och så jobbade jag på det viset en stund !

Han skötte sig jätte bra, dock blir han aningens taggad av sånna här övningar, men så länge han håller sig i skinnet blir han bara flaschigare ;)

Tvär smorde tränset när jag kom tillbaka, hade tänkt hinna packa både Looydns saker inför flytten och Maves inför träningen men det hanns inte med då jag hade tvätt tid kl 11.

Får kliva upp tidigare imorgon istället helt enkelt ;)

Imorgon har jag dock rätt mycket att göra;

 • Göra klart stall sysslorna
 • Packa Looydns saker inför flytten
 • Packa Maves saker inför hoppträningen
 • Åka med Looydn till hans nya hem ( Kring halv 10 - 10 )
 • Rida Looydn på plats, och hjälpa hans nya ryttare en stund
 • Åka och hoppträna Mave, ska vara på plats på KDRF för frambyggning halv2
 • Ta in hästarna
Så ja,jag har en del som står på schemat i hästväg imorgon, vill inte behöva stressa när jag lämnar Looydn, men jag hoppas det där är nog med tid i alla fall :) Han ska ju inte så långt bort så !!

Annars så är jag taggad på hoppträning, jag har ( tyvärr ) Rätt stora förväntningar på Mave, vilket aldrig är bra när vi inte tränat på ett tag, men, jaa jag hoppas det går bra och att han beter sig ;)

Idag rider Hannah Looydn i alla fall, så får hon passa på att säga hej då till honom :) !Mysig dag

Idag har det varit en lång dag . En rätt mysig stund i stallet tillsammans med Nina.
Först satt vi bara och pratade av oss lite.. Sen medans hon tog hand om Calle så mockade jag mina boxar och tjollrade på lite.. Sen plockade vi in våra 2 bus troll - Mave och Kotten. Mave ville mest bara pussas med Kotten på gången medans kotten tjöt som en hingst ;)

Sötnosar ! !

Vi for ut på en väldigt lugn och harmonisk ridtur och det var riktigt härligt och det tror jag våra hästar också tyckte att det var :)

När vi kom tillbaka med hästarna och hade släppt ut dom i hagarna igen så gjorde jag klart resten av sysslorna och putsade upp tränset jag använt, jag börjar bli duktig på att göra det efter varje ridtur minsann, tack Nina för de bra inflytandet ;)

Imorgon ska jag fara ut med Mave igen, hoppas underlaget är lika bra som idag så vi kan jobba rätt ordentligt och känna att allt stämmer, mjuka upp lite osv, inför lördag :)
Jag är taggad ! !

Måndag: Uteritt, "lilla rundan" Underlaget avgör arbetsnivån
Tisdag :Uteritt en längre bit förhoppningsvis högre intensitet, hoppas på bra underlag
Onsdag:Ridhuset Dressyr
Torsdag: Lugnare Uteritt med sällskap
Fredag:Uteritt med mycket lösgörande
Lördag: Hoppträning för Anneli
Söndag: Hoppträning för Anneli


Jag är rätt stolt över mig själv, jag har hållit en hel veckas planering, hur ofta händer det :P?
Imorgon tror jag minsann det ska ringas lite samtal och kolla möjligheter för eventuellt dressyrtränande.. Jag är taggad på det med ;)


Imorgon är det utsläpp i stallet, och vet ni vad... På lördag förmiddag flyttar Looydn till sin " nya familj " :) Spännande, hoppas det funkar så han får stanna där länge :)

Har ni haft en bra dag ? Ni börjar trots allt vara rätt många som kikar in här varje dag, men dåliga är ni på att lämna kommentarer, jag vill ju veta vilka ni är :D ?
Dagens ridpass - Dressyr

Då var man hemma efter dagens ridtur =)

Åkte som sagt till ridhuset för att nöta lite dressyr ..

Först mockade jag och mamma och gjorde klart allt som skulle göras i stallet så nu är det bara att ta in hästarna ikväll !

Sen åkte vi som sagt vidare, vi hade tur att vi blev ensamma i ridhuset rätt direkt, Sara var klar med sin häst när jag kom in så han var faktiskt väldigt ovanligt lugn ! Dock riktigt oarbetsvillig, hade det 2 delade bettet med fast ringar på honom.. han var tung i handen och stretade emot precis allt jag bad om .. Jag tror jag red rätt mesigt till en början..Men sen då släppte det minsann, fick ihop honom riktigt bra han jobbade kanon , blev spänstigare, fick en bättre form och var inte lika tung i handen ..

Flyttade kanon fint och behöll takten och " stannade inte upp " som han brukar kunna göra när vi gör öppnor , slutor skänkelvikningar .. Näe allting fungerade helt enkelt kanon på slutet.. Jag är supernöjd ! :)

Blev riktigt peppad på dressyren nu igen, ska kolla upp alternativen för någon att träna för, är inte av intresse att rida för någon månadsvis utan hellre en på lägre nivå som kan fokusera på grunderna och oftare istället för en gång i månaden..

Får hoppas jag kan hitta någon som passar mig och Mave bra :) Vore super kul  ! !

Hannah ska fara ut med Looydn idag efter skolan så det blev bara en häst att rida för min del.

Måndag: Uteritt, "lilla rundan" Underlaget avgör arbetsnivån
Tisdag :Uteritt en längre bit förhoppningsvis högre intensitet, hoppas på bra underlag
Onsdag:Ridhuset Dressyr
Torsdag: Lugnare Uteritt med sällskap
Fredag:Uteritt med mycket lösgörande
Lördag: Hoppträning för Anneli
Söndag: Hoppträning för Anneli


Imorgon väntas uteritt med Nina och Kotten, mysigt :) Än så länge håller jag veckans planering, stolt över mig själv ;)


Näe nu ska jag suga på den här karamellen tills nästa ridtur  ;)+i kanten, erika tittade i början när jag red ( Dock bara när det gick dåligt ) Men hon tyckte att han var så snygg och välmusklad ;)

Dagens ridpass

Åh så underbart, det var helt perfekt underlag idag :D

Så jag gjorde som vanligt alla stallsysslorna först sen for jag ut med Mave, han var superfin , eller ja testade lite här och var, jag satte föresten på honom jaktkandaret idag, då han varit så himmla jobbig på senaste dagarna , han bara drar mig ur sadeln och så blir det typ en dragkamp, så då satte jag på jaktkandaret istället och så for vi ut stora rundan.. Skrittade fram länge och flyttade lite sidvärts, han kändes lite stelare i höger sidan, men det släppte efter ett tag :) Sen gjorde jag samma sak i traven, och han hade riktigt bra trav idag, jobbade på frammåt ordentligt , skönt :)

I galoppen jobbade jag mycket i ett lite högre tempo, typ ett tävlingstempo, sen samlade jag honom riktigt riktigt mycket ett par galoppsprång sen fick han gå på frammåt igen, och han skötte det kanon..

En bit fick han ha lite roligt också, ställde mig upp i sadeln lättade ur i tyglarna och lät honom sträcka ut riktigt riktigt ordentligt, och oj vad kul han tyckte det var, han brukar inte få göra det så ofta, då det kan bli lite väl mycket rodeo då ;) Men ibland måste man ju få ha kul, och passa på när underlaget är så bra som det var idag =)

Han var lite bökig i den samlade galoppen när jag red i höger galopp och bytte hela tiden till vänster, men skam den som ger sig, efter mycket om och men så fick jag det att fungera =)

Det är så himla härligt när man känner att ridturen är sådär jätte bra och man verkligen har fått ut någonting av den :)

Looydn och jag for bara ut och mös på en liten tur barbacka :)

Imorgon blir det ridhuset för Mave, skönt skönt ska det bli :)


Måndag: Uteritt, "lilla rundan" Underlaget avgör arbetsnivån
Tisdag :Uteritt en längre bit förhoppningsvis högre intensitet, hoppas på bra underlag
Onsdag:Ridhuset Dressyr, markarbete ?
Torsdag: Lugnare Uteritt med sällskap
Fredag:Uteritt med mycket lösgörande
Lördag: Hoppträning för Anneli
Söndag: Hoppträning för Anneli

Och nej , ingen vila för Mave i veckan, han har haft det så lungt nu på grund av underlaget, och i måndags blev det i princip bara skritt och även torsdag kommer bli väldigt lungt , så då håller jag hellre igång honom hela veckan så kanske han får vila på tisdag eller något =)

jag verkligen hoppas det blir anneli träning till helgen annars går jag under :(


Dagens ridpass

Åh så underbart, det var helt perfekt underlag idag :D

Så jag gjorde som vanligt alla stallsysslorna först sen for jag ut med Mave, han var superfin , eller ja testade lite här och var, jag satte föresten på honom jaktkandaret idag, då han varit så himmla jobbig på senaste dagarna , han bara drar mig ur sadeln och så blir det typ en dragkamp, så då satte jag på jaktkandaret istället och så for vi ut stora rundan.. Skrittade fram länge och flyttade lite sidvärts, han kändes lite stelare i höger sidan, men det släppte efter ett tag :) Sen gjorde jag samma sak i traven, och han hade riktigt bra trav idag, jobbade på frammåt ordentligt , skönt :)

I galoppen jobbade jag mycket i ett lite högre tempo, typ ett tävlingstempo, sen samlade jag honom riktigt riktigt mycket ett par galoppsprång sen fick han gå på frammåt igen, och han skötte det kanon..

En bit fick han ha lite roligt också, ställde mig upp i sadeln lättade ur i tyglarna och lät honom sträcka ut riktigt riktigt ordentligt, och oj vad kul han tyckte det var, han brukar inte få göra det så ofta, då det kan bli lite väl mycket rodeo då ;) Men ibland måste man ju få ha kul, och passa på när underlaget är så bra som det var idag =)

Han var lite bökig i den samlade galoppen när jag red i höger galopp och bytte hela tiden till vänster, men skam den som ger sig, efter mycket om och men så fick jag det att fungera =)

Det är så himla härligt när man känner att ridturen är sådär jätte bra och man verkligen har fått ut någonting av den :)

Looydn och jag for bara ut och mös på en liten tur barbacka :)

Imorgon blir det ridhuset för Mave, skönt skönt ska det bli :)


Måndag: Uteritt, "lilla rundan" Underlaget avgör arbetsnivån
Tisdag :Uteritt en längre bit förhoppningsvis högre intensitet, hoppas på bra underlag
Onsdag:Ridhuset Dressyr, markarbete ?
Torsdag: Lugnare Uteritt med sällskap
Fredag:Uteritt med mycket lösgörande
Lördag: Hoppträning för Anneli
Söndag: Hoppträning för Anneli

Och nej , ingen vila för Mave i veckan, han har haft det så lungt nu på grund av underlaget, och i måndags blev det i princip bara skritt och även torsdag kommer bli väldigt lungt , så då håller jag hellre igång honom hela veckan så kanske han får vila på tisdag eller något =)

jag verkligen hoppas det blir anneli träning till helgen annars går jag under :(


Veckans planering

Börjar nästan känna att det är dags för sängen för min del.. Huvudvärk som vanligt på kvällskvisten, kan det vara dags för glasögon tro :O ?


I alla fall så har jag suttit och kikat på vintertäcken, och gud vad jag vill köpa ett nytt vintertäcke med avtagbar hals åt Mave :S
Men jag vet inte hur pengarna ska räcka till det.. ?
Det är ju för tusan snart jul också, huvva känns inte alls roligt måste jag säga...

Maves planering för veckan är lite svår att skriva ner på papper när jag inte vet vad det kommer vara för underlag

Måndag: Uteritt, "lilla rundan" Underlaget avgör arbetsnivån
Tisdag :Uteritt en längre bit förhoppningsvis högre intensitet, hoppas på bra underlag
Onsdag:Ridhuset Dressyr, markarbete ?
Torsdag: Uteritt eller tömkörning
Fredag:Uteritt med mycket lösgörande
Lördag: Hoppträning för Anneli
Söndag: Hoppträning för Anneli


Som sagt mycket om och men, men svårt att lägga ett bra " schema " när man inte vet hur underlaget är, Det blir ridhuset imorogn eller onsdag har inte fått svar av mamma än..


Imorgon har jag inte så mycket annat än stallet inplanerat i alla fall
 • Släppa ut hästarna
 • Göra stallsysslorna
 • Rida Mave en längre runda eller ridhuset
 • Rida Looydn ?
Och ja sen har jag inte en sak till planerad... Glömde än en gång fråga pappa om han frågat bonden angående ängen, måste kolla upp det, så kanske man kan göra hyffsat dressyrarbete där eller tömköra, nu när han har brodd på så känns ju inte halk risken lika stor :)

Föresten ,  glöm inte
bloglovin

Dagens

Åkte till stallet dirket i morse fodrade och släppte ut, sen skyndade jag mig iväg ut med Mave, och han var ett riktigt monster att rida idag, började bråka när vi mötte en traktor som var ute och jobbade på vägen.. Sen en lastbil och en bro som vi gått över typ 100000 ggr.. Men men bara att vara lugn och sansad så slappnade han tillslut av en del i alla fall :)

Kändes dock inge bättre alls på det nya bettet , men jag tror det kan bero på att han helt enkelt ÄR oriden just nu...
Bara vara ute och skritta skapar alldeles för mycket energi :/

Efter ridturen mockade jag och gjorde klart allt i stallet och sedan kom hovslagaren och så fick Både Looydn och Mave skor med brodd, skönt ! ! Men nu är det  desto tommare i börsen igen tyvärr:/
Nu kan inte halkan hindra oss i alla fall, bara att det är stenhårt i backen ;)


Åkte sedan hem och fick i mig lite mat :)


Nu ska vi strax åka till pappa för att äta middag och  kanske tårta, födelsedagsfirande där idag :)
Så jag passar på att ta in hästarna innan jag åker hem igen, :) !


Ska försöka göra någon typ av planering på hur veckan kommer se ut i övrigt för Maves del, men det är svårt att säga när backen ser ut som den gör just nu :(
Hoppas vi hinner in på ridhuset en gång innan lördag så jag kanske kan få rida lite ordning på honom ;)


Näe nu ska jag pallra mig iväg och besöka blommaffären :) !! Ha en trevlig dag så länge.Dagens ridpass

Åkte till stallet kring halv 2, mockade åt Mave då Hannah hade mockat åt Biggen och Looydn :)
Gjorde klart allt foder bytte vatten och hämtade hö.
Sen plockade jag in Mave och gjorde i ordning honom för en ridtur. Tyvärr var underlaget jätte dåligt idag med så det blev mestadels skritt, ska bli skönt med brodd imorgon i alla fall, då kan man skritta på utan att oroa sig för att halka omkring :)

Bitvis var det i alla fall helt ok så jag kunde trava och galoppera lite korta bitar, men ja Mave kändes rent ut sagt riktigt oriden idag, tung i handen och jobbig.. Men han skötte sig däremot fint och bårkade ingenting alls :) Han blev lite smått överladdad på vägen hem när vi passerade en äng fylld av svanar ;) Han lugnade dock ner sig hyffsat fort i alla fall :)


Blir att rida på något annat bett imorgon, tänkte först prova med 3 delat men det hittade jag inte igen :S Så jag provar med ett 2 delat med fasta ringar om han kan ha det, de får vi se imorgon :)

Som det ser ut nu kommer Looydn flytta redan till helgen, får se hur det kommer gå, kommer inte skriva ett kontrakt på tillexempel ett år , utan låta dom känna så allting fungerar som det ska till en början, vill ju trots allt han bästa , och passar dom inte ihop till fullo så blir det inte bra...


Annars så är jag fortfarande lite små negg över det med Frank träningen.. Men men det löns väl knappast att vara det..


Nu ska jag bädda ner mig i soffan och se någon film tror jag, ,imorgon har jag morgon i stallet.. Hovslagaren kommer vid halv 10 - 10 någon gång och jag vill helst hinna rida Mave innan så kanske han kan hålla sig i skinnet hyffsat ;)Tragiskt

Blä nu blev jag riktigt anti... Det blir nog ingen Frank träning...
KUL !!!


Helt seriöst, vad är det som är fel, varför kan inte vi i skellefteå få ihop någonting ?
Näe för folk vill inte vara med.. Usch vad jag blir less :(


Alla runt om skellefteå lyckas få ihop träningar, förutom vi, Umeå Piteå Vindeln.. Men inte vi ...
Är det konstigt att tävlingsekipagen från skellefteå inte kommer någon vart ? Att de står och stampar på en och samma plats  år ut och år in ? Medans Klubbar som piteå och Umeå bara blir bättre och bättre och får fler och fler ekipage i de stora klasserna ? Nej !!

Usch vad less jag blir, hade verkligen sett fram emot den där träningen...

Ja vad ska man säga... Tråkigt..

Blir till att skaffa sig en privat tränare eller nå, någon som känner sig manad ;) ?


RSS 2.0