Djupsnön

Idag har det snöat hela dagen och varit runt -17. Eftersom min häst verkar klara av att få styltor trots att det är -grader så vågade jag mig inte på ridbanan idag. Ville inte riskera att gå omkull igen !!

Red istället fram på vägen skrittade och travade och kände så han kändes som vanligt efter vurpan igår och det gjorde han :) Sen red jag in på ängen vid stallet och plumsade, det var tung plumsat idag och snö upp till knäna på Mave. Och det var tyngre snö än sist vi plumsade.. Så det blev bara skritt ett tag. Överanstränga honom i djupsnön är nog det sista jag vill göra :) Man ska vara mycket försiktig när det gäller att rida i så djup snö, och tänka på att hästarna inte alls är vana vid den ansträngningen !
När det kändes bra och jag var nöjd red jag ut på vägen jobbade en hel del i trav och galopp, han bråkade en hel del idag med men jag gav mig naturligtvis inte idag heller !

Mellan våra små bråk kändes han grymt bra. Tror han är såhär "bråkig " för att jag har börjat komma åt honom ytterligare + extremt mycket energi..

När jag var nöjd så gav jag mig ..
Red i ca 45 minuter !

Imorgon jobbar jag 08.30 - 15-00 ? Kan bli längre, beror på hur mycket vi har att göra, så det blir inte att fara till stallet föränn efter middagen. Kan inte riktigt avgöra vad jag ska göra med Mave imorgon. Vädret får avgöra, jag borde verkligen rida dressyr, annars blir det stora rundan och galoppjobb igen. Vi behöver verkligen jobba ordentligt nu !

Nej nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan bänka sig framför tvn, upp tidigt imorgon, ska släppa ut hästarna innan jag åker på jobbet !

Ha en trevlig lördagskväll :) !!


Här var det aningens mindre snö ;)



Jag har väntat på det !!!

Keep on walking that road and I fallow...

Idag bestämde jag mig för att fara ut och " galoppera av " mave , eftersom han fått ta det rätt så lungt , eller ja jag har fokuserat på skritten och traven. Och skyllde därav på gårdagens beteende på överskottsenergi.
Så jag bestämde mig att rida Stora rundan , med div. Säkerhetsutrustning ;) Eftersom han reste sig mer än vanligt igår blev det gramman och martingal ! ( för min egen skull ja. Grammanen är inte alls "hårt använd " utan hänger mer där som säkerhet när han börjar dumma sig ) Sen var det huva på igen + sporrar på mig. Och han var SÅ fin första ca 4e delen av ridturen. Gjorde inga dumheter i galoppen jobbade bara på snällt och fint trots att jag lät honom galoppera på och stod i lätt sits. När vi sedan passerade en " avfart " så skulle han ner där fast vi egentligen skulle fram = Bråket började. Och bråket slutade genom att vi båda låg platt på backen... Det gick bra för både mig och mave som tur var.

Och inte lärde han sig av det heller... Jag har bara väntat på att det där ska hända det har helt enkelt varit omöjligt att slippa undan ! Men ja .. Resten av ridturen bestod av att jag skulle hitta en snöhög att ta mig upp via. Och sen att få mave att sköta sig. I slutet gick han faktiskt hyffsat bra i alla fall !
Imorgon blir det dressyr !

Varesig kikki kommer eller ej.. Jag bara måste rida ordentligt .... Nu är det slutlallat helt enkelt !!


Sen fick jag äran att rida Kotten, och tro mig det var så skönt att sitta på en häst som betedde sig hela ridturen ;)
Han var jätte duktig :) Hoppas på att få rida honom igen :) !!
Tack Nina !!


Nu ska jag krypa ner i soffan och bara ta det lungt, imorgon är det sovmorgon för min del, sen är det jobb måndag tisdag onsdag :D !!



Galen

Neej. Jag känner mig inte alls peppad idag.. Min häst var i princip oridbar idag. och jag vet inte vad jag ska göra...

Hoppas det blir träning för kikki på lördag bara det inte är för kallt. det behöver både jag och mave VERKLIGEN !
Jag är just nu i valet och kvalet för ridningen imorgon, hade helst velat upp på ridhuset, men det är inte direkt mycket ledigt på dagen så det är bara att ta någon annan dag. Vill ha gott om tid på mig och att det inte ska vara allt för många där när jag väl ska rida . Så ifall han är som idag behöver jag inte oroa mig för andra...

Så antingen så blir det dressyr på banan imorgon. Ett riktigt långt pass i så fall. ! Eller en riktigt lång galoppsväng så han för göra av med en MASSA energi... Får fundera...
Har ju blivit lite lugnare ridning på senaste tiden på grund av att jag lagt fokusen på skritten. Vilket jag absolut måste fortsätta göra, men jag måste få ut energin. Vet inte , men jag gissar att det är därför han har sån här energi.

Ahhh jag blir galen.. Nästa gång jag är in på lantmanna ska jag kolla ifall de har den andra varianten magnesium i alla fall.. Vet att förra vintern gav jag honom 2 olika sorter/ märken och den ena fungerade bättre än den andra. Men jag minns tyvärr inte vilken som fungerade bra :S
Den jag har nu är KRAFTs och den verkar inte fungera alls..
Någonting måste i alla fall göras.

Nej nu ska jag hoppa isäng.. ! Morgon i stallet imorgon så  blir att göra allt på en gång, möjligtvis kanske jag ska rida Ninas Kotten med henne och Calle också , så jag hoppas på bättre väder :D


Nej nu Natti natti och så hoppas vi på bättre ridtur imorgon ;)


Rörigt inlägg

Ja det var väl inte bara för mig Bloggen kronglade igår kväll - Jag inte tog mig in. Skickade ett mejl till de som har hand om det och hade i morse fått svar att de gjort ändringar i Blogg.se därför det varit avstängt. Och att det kanske kommer att krångla en del under dagen..


Här snöar det fortfarande för fullt. Blåser en hel del även idag och är -14 ute.. Usch vad jag är less på vintern, var är sommaren ?

I övrigt funderar jag på att gå till en optiker då det känns konstigt när jag "fokuserar" med blicken. Och med tanke på min ständiga huvudvärk - 6 av 7 dagar i veckan i alla fall. Så finns det nog viss risk för något synfel.. Usch X(

Idag har jag varit på kompetenstorget på förmiddagen, varit på stan och gjort lite ärenden, köpt nya sporremmar då mina blivit jätte dåliga.. Har haft sånna i nylon tidigare, men provar på ett par i läder den här gången :) Ska bara komma ihåg att byta när jag kommer till stallet ;)


Blir nog stallet efter middagen. Jag borde passa på att åka dit nu medans det är ljust ute men jag ids rent ut sagt var inte åka fram och tillbaka 2 vändor för att ta in ! Så jag åker dit kring 5 så har jag gjort klart allt och ridit lagom till intag, om jag inte ska ta in tidigare beror på hur vädret ser ut och om hästarna verkar vilja komma in :)
Jag får hoppas att vägarna är plogade och att det inte är en massa klibbsnö :O För ja, pisnamt nog så har min käre häst inte snösulor!! Men han kommer få det så fort hovslagaren kommit och skott. Dock har vi måstat avboka en del tider nu eftersom jag fått jobba alla dagar han skulle kommit ( mamma jobbar också så hon kan inte vara där ) och jag kan tyvärr inte tacka nej till jobb i nuläget utan måste jobba allt jag kan.. Men hoppas på en passande tid snarast...

I övrigt går nybilen kanon bra. Tankmätaren verkar dock strula lite :P Skulle haft skaffa en liten extra dunk att ha i bagagen eller något ;) ? Känns underbart att ha 4 hjulsdrift i dessa dagar måste jag då säga !!
Kommer förhoppningsvis inte ha några som helst problem att ta mig iväg och träna i framtiden :D ?
Flytten till Kusmark närmar sig och det känns bra, Jag känner att jag behöver få lite förändring för det står still på en massa sätt och vis för mig i nuläget känner jag :/

Nej nu ska jag göra någonting vettigt så jag får någonting gjort här hemma innan det är dags att åka till min käre häst :)



Blåst

Nu sitter jag här, har just ätit en macka och ska snart åka iväg och jobba ! Blev en mycket tidig morgon idag eftersom hästarna skulle ut före jobbet. Här blåser det HUR mkt som helst, så jag har faktiskt varit duktig och gjort klart stallet nu på morgonen ! Eftersom det blåser hur mycket som helst och dom varnar för snöstorm så kommer nog Mave få vila idag. Och då tänkte jag att det var lika bra att mocka före jobbet, då får jag " ledigt" sen idag ;)

Men avtar blåsten och det inte blir snöstorm så åker jag dit och rider efter jobbet :)

Igår gick han bra, det blåste en hel del igår med så han var lite vild , men men :)

Nej nu ska jag ta och börja gå ut till bilen . Ha en bra dag :)

Looydn - Framme !

Nu så , eller för någon timmme sedan så fick jag det efterlängtade sms,et. Looydn har kommit fram. SÅ skönt..
Han hade gått in i transporten utan problem i morse också :) Han har hunnit kissa och äta , kikat på gätterna och gässen ( vilka han tyckte var läskiga ;) ) . De har möte i kväll så åsa har koll på honom det känns super skönt. Men jag vet ju hur han fungerar och att komma till nya ställen brukar inte vara något problem som helst för honom. Han brukar alltid lägga sig ( trots att det är nya ställen ) och rulla direkt han kommer fram , framförallt om det är nyspånat ;)
Sen brukar han alltid sova liggandes på främmande ställen, så det är ju verkligen skönt att han är en så pass avslappnad häst i nya miljöer :)

Nu önskar jag er ALL lycka i framtiden med lill killen :)

Tjuvad lista

Hittade denna listan hos Evelina

Bra saker med pojkvännen

 • Pojkvänner behöver inte nya skor så ofta.
 • En pojkvän med magont behöver man inte gå ut och gå med.
 • Han vet vad han heter.
 • Han ber om ursäkt om han kliver på din fot.
 • Han vägrar sällan att kliva in i bilen.
 • Har du lite tur så bidrar han med mer pengar än han kostar.
 • Om han leker svårfångad - har du chans att springa ikapp honom.
 • Du behöver inte ta hand om 20kg gödsel om dagen efter honom.
 • Han får inte panik och börjar att skrika och springa runt i hela huset om du lämnar honom ensam. (Undantag! Om du lämnat honom ensam med barnen...)

Bra saker med hästen

 • Du behöver inte komma överens med hästens släktingar.
 • Du behöver inte oroa dig för att dina barn kommer att likna hästen.
 • Du behöver aldrig stryka hästens vojlock.
 • Om du tycker den gamla börjar bli för liten kan du alltid skaffa en ny som är större.
 • De blir inte arga om du försökt laga deras saker med tejp.
 • Det är helt möjligt att förhindra att de är otrogna.
 • Du kan tvinga hästen att äta nyttigt o hålla sig i bra form.
 • De tycker inte att det är jobbigt att låna ut fjärrkontrollen.
 • De bryr sig inte om hur du ser ut.

Och igen ;)

Jag fortsätter väl att tävla när jag lix är igång ;)
Den här gången hos Astrid. :)





Farväl min älskade Looydn

Så nu måste jag gå vidare. Transpoten kom något sent i morse så jag hann ( Efter att Looydn fått stå ute och äta frukost under en lång stund) ta in honom i stallet och borsta och pussa på honom en sista gång ! Älskling jag kommer sakna dig :(

Sen när transportören väl kom så ville Looydn absolut inte upp på lastbilen. Han som är så grymt lättlastad i transport trodde jag inte det skulle vara några problem för i i en lastbil eftersom det oftast brukar gå enklare. Men icket. Men tids nog så klev han på stängdes in och rullade mot nya äventyr. Mitt hjärta gick i några bitar.. Och det föll en del tårar.. Men han kommer att få det bra det är jag så säker på !!

Men det gjorde tyvärr inte saken lättare när han inte ville gå in :(


Och stackars Mave har nu fått se 2 utav sina vänner åka iväg i Grens hästlastbil inom 3 veckors tid.. Stackarn blir så lessen när han blir ensam i hagen :(

Kände mig lite knäckt efter detta så istället för att rida dressyr for jag och Mave ut på en kravlös ridtur och bara mös på. Det behövdes för att rensa tankarna kände jag :)
Siktar på dressyr imorgon efter jobbet istället ;)

För tillfället känner jag mig rätt trött. Ska snart åka in till stan för att fara på kompetenstorget ..
Och jag som är så trött..
De ringde från medlefors i alla fall och jag fick veta att imorgon får jag jobba från halv 7 - 14 istället för 9-14 och det är ju kanon :D
Sen jobbar jag även onsdag, vet inte om jag jobbar från 9-14 eller halv 7 - 14 då . Får höra om det imorgon ..
Sen fick jag även jobba på söndag :D Det var kul.. Hoppas det fortsätter på det viset så skulle det vara kanon ;) det skadar INTE att få in lite extra slantar för tillfället :)


Nu ska jag ta och hoppa i några andra kläder så jag hinner in till stan i tid :)
Kvällen kommer bli mycket lugn, och en väldigt tidig kväll väntar !
Imorgon har jag kväll i stallet så det blir nog att åka till stallet efter jobb och middag då för att slippa åka dit 2 vändor :)


Ha en trevlig dag på er, det tänkte i alla fall jag försöka ha :)





Sista ridturen

Jag kanske ska skriva någonting annat än att " annonsera " om alla bloggtävlingar jag är med i ;)

Idag blev det som sagt en liten sovmorgon, till typ halv 10 för min del. Åkte sen till stallet vid halv 12, då hade snälla Maud mockat alla boxar. tackar så mycket :D !!
Så jag gjorde ordning allt som skulle göras sen tog jag in Mave. 
 
Ridturen var ingen höjdare,  och han har börjat protestera en aning när jag verkligen kommer åt honom i skritten ! Blir dressyr på ridbanan imorgon eller tisdag det är ett som är säkert !!
Ridturen kändes allmänt konstig !! Och ja, men men bara att ta nya tag och se framåt isället ;) Jag kommer fortsätta jobba på detta sätt tills allt fungerar som det ska :)
Hoppas på att få rida för kikki till helgen,det skulle vara behövligt ! :)

Vi hann med att möta en himla massa skotrar, och ja vad ska jag säga jag uppskattar inte riktigt dem, de kör oftast som dårar och har ännu mindre hänsyn (om det nu går ) än bilarna.. Men det gick rätt bra i alla fall :)
Sen stötte vi även på 3 GIGNTISKA älgar, huvva .. Mave blev rätt uppblåst av dem kan jag lova men han höll sig i skinnet som tur var :)


For även ut med en avskedsrunda med Looydn.. Det kändes jobbigt och jag fällde nog en tår eller 2, samtidigt som det kändes bra. Putsade upp tränset Looydns och packade ihop hans saker. Imorgon kommer transporten vid halv 8 - 8 och hämtar upp honom. Usch vad tungt det kommer vara. Önska jag fått säga hejdå ikväll och inte behövt lasta in honom och se honom åka iväg imorgon , det kommer verkligen svida i hjärtat och jag kommer nog fälla mer än en tår !!! Önskar jag hade haft någon med mig ..
Jag blandade i alla fall lite betfor och en massa betforvatten åt honom idag som han ska få imorgon på morgonen då han är rätt dålig på att dricka på nätterna så vill jag att han ska få i sig lite extra vätska inför sin långa resa..


Åhhh vad det känns jobbigt. Jag vill bara trycka på ångra knappen och spola tillbaka tiden . Men det går inte  ! Och jag får inte vara egoistisk. Han kommer få det SÅ bra och han kommer att trivas. Jag måste tänka på min älskade ponny !!!
Vi har haft våra år tillsammans, och det har varit helt sjukt bra år. Skulle inte byta ut dem mot någonting. Nu är det dags för Looydn att få ha en massa bra år tillsammas med någon annan <3
Jag kommer sakna dig och jag älskar dig min käre ponny <3



Mer tävlingar

Jag är även med och tävlar hos Lamia, skynda er och var med ni med :D


Tävlar

Nu är jag med och tävlar om detta fina schabraket hos Louisa
Var med du med :)


23/1-10

Ja jag har som tappat en hel del av min bloggning just nu tyvärr, men förhoppningsvis blir det nog förbättring på den fronten. Men för tillfället roar jag mig med det här ;

 • Hästförsäljning
 • Separations ångest - Looydn
 • Motionering av hästar
 • Spendera massa tid under veckorna hos Jobb coach
 • Bilköp
 • Jobb
 • Och en massa vila och sömn eftersom huvudvärken fortfarande inte släppt ..

Så ja nu ser ni vad jag sysslar med på dagarna.. Looydn är såld och kommer att åka på måndag. Usch vad jag våndas över det . Men han kommer få det bra. !

Mave går bra, skulle egentiligen ridit dressys för Kikki idag, men det fick vänta till någon annan helg då vi faktiskt gjorde en tripp till Piteå idag för att inhandla en ny bil. Nu kanske jag kan ta mig fram med egen bil på träningar :D !! Yippie vad glad jag är över det !

Och vad gäller jobbet så fick jag ju som sagt var jobba igår, jätteskönt ! Ska även som det ser ut nu jobba några timmar tisdag och onsdag.. Och det är ju skönt så man får in lite extra pengar i alla fall ;)

Imorgon ska jag ha sovmorgon det blir riktigt skönt ! Sen ska jag till stallet motionera båda hästarna och mysa på med Looydn så mycket jag bara kan .. Åh shit trodde aldrig att det skulle kännas så här jobbigt :(

Näe nu ska i alla fall jag slå mig ner i soffan och se om det finns någon bra film att kika på .
Hoppas ni får en trevlig lördagskväll :) !



Deloitte N. Touche

Jaa nu händer det minsann grejjer här . Allting gick helt plötsligt fortare än jag trott !

Looydn är troligast såld och kommer att flytta söderut till Borås ! Fort som ögat har allt gått och jag har aningens panikångest.. Men jag gör det för hans och min skull. Och han kommer få det så bra och kommer få göra det han tycker är som roligast :) men lite i chock är jag nog just nu minsann ! men det kommer gå bra.. jag får helt enkelt en anledning att åka söderöver på besök i framtiden ;)


Mave longerade jag idag, eftersom anna tyckte jag skulle jobba honom från backen en del och jag är verkligen HELT kass på att tömköra så då tog jag och longerade i skritt och trav istället. Han var verkligen SÅ fin !!!
Duktiga pojken :)


Imorgon ska jag jobba. Ja ni läste rätt. Det känns helt underbart !! <3

Så därför får ni nöja er med ett så pass kort och snabbt inlägg, för nu ska jag hoppa isäng och försöka sova så jag får mig upp i tid och är pigg inför morgondagens äventyr :)


Ha det så bra !!



Jag tror jag aldrig haft en så nära vän som du min älskade Ponny ! Vi har verkligen haft SÅ mycket roligt tillsammans. Jag älskar min finaste " Looydn " Bäst i världen !!
Vi tävlade från 2003 - 2005 på ponny ( om jag inte är helt ute och cyklar ) . Från LC till LA och vi kom inte hem från en enda tävling utan placering . Hann med att starta MSV B dock gick det inge vidare..
DM Silver tog vi också 2004 och deltagit i lag upp till DIV 1 !
Vi hade en helt underbar tid tillsammans. Men nu ska du få gå vidare och ha ett alldeles underbart liv på ditt nya hem :)

Jag älskar dig. Och jag kommer att sakna dig helt galet mycket !! <3

Nyheter

Nu har jag lyst med min frånvaro igen!
Men det på grund av att jag har haft mycket att göra, och för att jag har haft sån grym huvudvärk de senaste dagarna så jag har inte velat sitta vid datorn. :(

Och på grund av denna grymma huvudvärk har hästarna även fått 2 vilodagar . Men det gör ingenting , dom dör inte av att få vila 2 dagar ! :) Känns bara lite dumt när det blir 2 dagar i rad men men ..
I övrigt mår de bra pysslade på med dom ikväll när jag tog in :)

Annars så kommer det att hända mycket framöver. Tjejen som var och provred Looydn är intressead, men eftersom jag helst av allt vill sälja honom och hon "bara" vill låna honom så ska jag avvakta lite och förhoppningsvis kanske få honom såld istället! Har 2 stycken som är intresserade så vi får se hur det blir med det:)

Annars så har jag ,  för min del i varjefall tagit ett stort beslut. På grund av lite olika faktorer men mest för min och maves utvecklings skull har jag beslutat att flytta Mave från pappas stall... Känns jätte bra, lite tungt naturligtvis också. På grund av vissa saker.. men men . Men jag tror det kommer bli kanon !! Troligtvis kommer jag få leva på vatten och bröd större delen av månaderna meeen det är en annan femma ;)

stallet vi ska flytta till är ett ( då ) nybyggt stall, med 4 boxar. Längre bort naturligtvis ( Men man kan väl inte få allt ;) ) Dock ingår in och utsläpp så jag kommer inte behöva dit lika mycket som jag behöver till stallet nu ändå så ! Till sommaren kommer ridbana byggas och hinderpark från safety system ska inhandlas. Kan det bli bättre för mig och Mave?? Tror faktiskt inte det . Hoppas även mave kommer att trivas och att det är OK med ridvägar i skogen också.. Vi ska alltså flytta till Erika Sjöströms stall :)
Det känns som sagt var jätte bra. Elller som att det kommer bli jätte bra i framtiden  i alla fall :)
Diskuterade saken med mamma fram och tillbaka och vi kände både att det är någonting jag vill så mycket och att vi tror att det kommer ge oss en knuff frammåt, i alla fall motivations mässigt skulle jag tro :)


Nu ska jag slita mig från datorn i alla fall för att skona mitt huvud och frösöka göra kväll så snart som möjligt också :) !


Bus Looydn :)

Mave var riktigt fin idag :D Blev varken löshoppning eller dressyr.. Dåligt av mig !
Löshoppningen blev inte av då jag fick veta att det var knappt någon som skulle dit. Men fick veta nu i efterhand att det var folk där och löshoppade trots allt.. Dåligt av mig.. Men men kanske kommer mer chanser :)
Dressyren blev inte av då min rygg var så dålig och jag kände att jag skulle inte kunna rida bra dressyr om jag sitter och spänner mig för att ryggen värker... Det börjar verkligen vara dags att gå till kotknäckaren nu.. Morr så trist att lägga pengar på sånnt :S

Red i alla fall en sväng, red fram precis som föregående dagar, och han börjar lossna mer och mer i skritten och det går fortare och fortare, det är kanon skönt :)

Tog lite mer galopp idag än de tidigare dagarna och han var super duktig i galoppen idag, kanske mitt tålamod börjar visa sig ge resultat trots allt ;)
Dock när vi kom och skulle passera rak banan ( från andra hållet inte det vi vanligtvis passerar) så blev han jätte jätte stressad , vilken gångart jag än valde, och så har han varit sen i höstas när en travare "brännde förbi" oss i full fart där.. Det är som att han blir bakrädd och förväntar sig att det ska komma någonting.. Men ja jag jobbar på där och försöker bara vara lugn och få honom avslappnad !! Stratchar gör jag för fullt och han är så fin mitt lilla hjärtat <3

För Looydn var det provridning som stod på schemat. Följde med tjejen som skulle rida honom till ridbanan, hon red honom bra och han visade prov på vilka konster han kan , som troligtvis har fått honom att måsta flytta hem igen ;) Men ja tjejen skötte det super bra ! Jag är nöjd , får se vad hon säger senare då, jag vill ju som sagt var helst sälja honom. och hon vill i första taget ta honom på foder.. Kommer troligtvis några och provrider kommande helg, och de är i så fall intresserade av ett köp.. Så ja vi får se vad som hända skall !


Annars så är det mycket på g nu. Känns jätte bra samtidigt som det är lite pirrigt... Mer om det imorgon !


Nu ska jag hoppa isäng så jag får mig upp i tid så jag hinner rida innan jag ska vara i stan :)

Sov så gott !!

Ridtur

Idag red jag Mave precis som igår, han var inte riktigt lika med på noterna som igår, men nästan ;) Tog aningens längre tid att komma loss i skritten från början. Traven jobbade han jätte bra i , galoppen var ungiefär som igår, efter lite lugnande från mig så gick han riktigt bra :)

När vi började närma oss hemma så stötte vi på Loisa och Sorino , och Mave blev nästan lite förälskad i Sorino, från början var det lite av en skräck blandad förtjusning, och efter ett tag ville han inte lämna Sorinos sida.. Hehe lite less blir man på honom, samtidigt som han verkligen är ett litet charm troll <3
Sretchade, lindade med BoT och la på BoT täcket efter att jag ridig. på ett tag ska jag dit och ta in de små djuren igen !

Looydn fick Hannah rida, det hade gått jätte bra, han hade varit jätte snäll. och de hade varit ute och ridit i 1 timme och 10 minuter, mestadels i skritt ! :)


Har inte fått svar från mammsen om löshoppningen än, ska ta och kolla med henne nu och se om det blir löshoppning imorgon, annars blir det nog dressyr på banan !!



Ängel !

Min häst var verkligen världens bästa idag :)
Tänk vad lite som kan glädja en ! ? :) Från spritt språngande hysterisk, till att lyssna på mig och min lugnande röst så pass att vi kunde göra alla förflyttningar i skritt och trav, kunde bli omkörda av en travhäst , möta 3 bilar + en lastbil 2 gånger. Kunde galoppera utan att varenda galoppsprång bestod av en bakut sprak!! Helt underbart..
Han var lugn under alla dessa skeden , älskade häst <3
Ibland krävs det inte mycket för att jag ska bli glad :) !

Imorgon blir nog ett liknande pass skulle jag gissa, vill inte kräva för mycket av honom föränn han blivit ännu mer avslappnad :) Det krävs så lite för att han ska stressa upp sig så nu är det bara att vara lugn och stabil så kommer han nog förhoppningsvis tillbaka till sig själv igen :) !

Jag lever fortfarande på hoppet att mammsen vill åka och löshoppa på söndag. Får se om jag får tag på någon ansvarig först bara, vill inte åka iväg dit själv nämligen ! :)

Looydn var precis som vanligt, la in lite mer trav och galopp idag ( Fortfarande barbacka ;) ).. På söndag kommer det en person och ska kika på honom, och även provrida honom. Det blir spännande och jag håller tummarna för fullt !! :)


Jag fick för övrigt världens bästa mejl nyss :) Åh så glad jag blir !!! Vissa bryr sig mer än andra helt enkelt, det värmer :) !!


Nu ska jag hoppa isäng och sova, sen ska jag ta det riktigt lungt imorgon och sova ut , ska bli så härligt måste jag säga :)



Hoppas alla haft en lika glad dag som jag har haft idag :) !!



Människans grymmhet

Det finns så sjukt mycket hemskheter i den här världen..
Usch tårarna bara sprutar när jag såg detta hos ussing.blogg.se Människornas grymmhet slutar aldrig att förvåna  :(



Dagens ridpass

Nu har kylan kommit för att besöka oss igen. Vilket frusna lilla jag inte alls uppskattar..

Men jag och Nina begav oss ut på Looydn och Calle en vända när jag kom till stallet. Hästarna skötte sig fint, jag fortsätter min ridning barbacka ;) och Looydn var busig !! :) Försökte sig på några bocksprång i galoppen men nejdå så lättlurad är jag minsann inte :D

Sen var det Maves tur. Jag har blivit skrajj för bilar .. ( Mave har blivit mycket skrajj för dom ) och då det var typ skytte trafik i Kåge så beslutade jag mig väldigt snabbt för att jag inte ville ge mig ut i skymmningen ensam på hjärtat.
Blev istället lite Tömkörning och han skötte sig jätte bra, jag själv har dock gensast beslutat mig för att jag inte tänker tömköra något mer föränn jag fått en massa hjälp med det - Jag är värdelös på det helt enkelt !!
Stretchade Mave efter jag ridit sen fick han gå ut igen min fina häst :)

Försöker intala mammsen att vi ska fara in på ridhuset till helgen som sagt men hon har inte riktigt gett med sig ännu, men jag jobbar på det ;)

Imorgon har jag morgon i stallet så då ska jag passa på att rida Mave rätt tidigt då det är mindre trafikerat i alla fall. Usch är inte alls kul, han blir sååå stressad av idioterna som passerar..
Jag blev i övrigt väldigt glad över mitt beslut att inte fara ut och rida då Nina som var ute och tömkörde Kotten efter vägen berättade att en bil blåste förbi i typ 90 - saktade inte in det minsta och vejde inte ut någonting alls..
Åh jag blir galen. Det var som jag sa till Nina det känns som att det är inte en fråga om det kommer hända en bilolycka med hästar inblandat hos oss utan det känns som att det snarare är en fråga NÄR det kommer att ske..

Huvva... Skulle typ vilja flytta mave till ett annat stall NU bara för att slippa trafiken, för jag vet inte vad jag ska göra . de visar nämligen ingen hänsyn alls hur hästen än beter sig :( Och vi har ingen annan stanns att rida än efter de trafikerade vägarna :S Blää....


Nej nu ska jag nog göra mig i ordning för sängen, ska nämligen göra en riktigt tidig kväll då jag känner mig jätte trött...



Föresten, här kan ni minsann rösta på mig :) : http://excellentcharm.blogg.se/2010/january/nu-kan-ni-rosta-pa-veckans-blogg.html


Djupsnö

Åh vilken underbar dag det varit idag. Termometern stod på ca - 7 i morse när jag åkte till stallet. Släppte ut och gjorde alla stallsysslorna .

Sedan tog jag in Mave, gjorde i ordning honom lindade ben osv. Sedan for vi ut red ca 2 km efter vägen i skritt. Sedan ner på en äng där det var en massa djupsnö ( här täcker det en bra bit ovanför hovarna om jag säger så ;) ) Så kort arbete blev det för att inte överanstränga honom. Red mest i skritt sen en del i trav och lite kort galopp i båda galopperna :) Sedan red jag 2 km efter vägen igen :) travade av honom lite sen skritt och han var så fin <3

Det var helt underbart vackert. när man var nästan längst bort på ängen vände tillbaka , hela ängen såg orörd ut solen lös , snön glittrade och hästen blänkte. Kan en dag börja bättre ? ! Nej jag tror faktiskt inte det :)
Önska att jag hade haft kameran med mig men men ...


Looydn fick samma motion idag fast kortare pass och jag red barbacka. Fick kämpa mig fast en del när han blev alldeles vild vid mötet av en travhäst med gigantisk vagn ;) Skrittade nästan bara på ängen eftersom han inte är riktigt igång, men tog en trav också, och man får i alla fall en hel del balansträning när man travar barbacka i djupsnö ;D Looydn verkligen älskar djup snö, han blev såå glad när jag red ner på ängen , sötnos <3

travade där det inte var som mest snö. Han har ju aningens kortare ben än Mave, så där det var som mest snö gick snön över knäna på honom ;)


Jag stretchade naturligtvis Mave efter ridningen precis som Anna instruerat mig.

resten av veckan vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp. Funderar på att höra med mamma om vi ska åka in och hoppa på lördag. På hopptiden. OM vi nu tar oss iväg med min bil ! ?
Men det jobbiga är att det alltid brukar vara smockat med folk där på gren tiderna och ingen struktur och det kan lätt orsaka aningens kaos i huvudet på min häst...
Annars är jag lite sugen på löshoppningen på söndag som jag såg det stod på hemsidan om..
Ska prata med mamma min om saken !

Annars blir det i alla fall såhär tror jag
Torsdag; Lilla rundan , framförallt fokusera på öppnor i backarn och lite tempoväxlingar
Fredag; Galoppjobb
Lördag; Longering eller Ridhuset
Söndag; Ridhuset eller Backträning
Måndag; Snöplumsning
Tisdag; Vila


( Jag skriver den för skojjs skull, sen är völ möjligheten att jag håller mig till schemat ungiefär minimal ;) )!!



Nu är det dags för mat! ! !


Veckans blogg

Nej nej jag ska inte börja ha det, däremot så ska jag tävla om att bli det hos Sabina. en veckas länkning på hennes blogg samt chans att vinna en ryggsäck :)


Fräsch häst - Lycklig Evelina

Yippiie :)

Vilken lättnad, ..
Idag har jag tro det eller ej, faktiskt jobbat!! 3 hela timmar på Medlefors.. Hoppas på fler timmar den närmsta månaden om jag säger så ;)

Sen var det bara att skynda hem och byta om för att åka till stallet. Hann mocka och göra klart allt tills anna kom.
Och vet ni vad... Han är helt fräsch och fin <3
Efter att ha studerat honom en stund sa Anna, men vad fiin han ser ut evelina :D Efter att ha klämt och kännt både här och där , låtit mig gå och springa med honom kunde hon även konstatera att han Rör sig Mycket trevligare nu är tidigare.
Och att han troligtvis inte är någon rygg häst, vilket jag har gått och inbillat mig nu på senaset tiden .

Det enda hon kunde hitta var att han var öm bak i rumpmusklerna eller låren eller vad man ska säga !? Ingen streckning eller smäll eller så, troligtvis bara lite öm, kanske lite överansträngd sen allt bakutsparkande ?

Och en liten sammandragning i ena halsmuskeln.

Inga låsningar. Inga sneda muskler . Ingen ond rygg. Inga onda ben.

Så  då vet ni alla det, Mave var fräschare än aldrig förr. ;)


Jag fick dock som läxa att försöka rida honom kortare och intensivare pass. Försöka jobba honom i olika fomer, och få honom att jobba mer med överlinjen så han sträcker ut den lite mer.
Jag får tillexempel gärna rida honom i låg form men inte för länge för då jobbar han inte med " magen " osv.
Det jag kunde lägga in i arbetet var

 • Jätte korta pass i djupsnön ( då vi har JÄTTE mycket snö på lägdorna behövs det bara jätte korta pass för att det ska räcka , och hästen gör då självmant jobbet jag vill åt ) Rida fram och av på vägarna sen korta pass i snön !
 • Rida öppnor i uppförsbackar
 • Galoppjobb

Sen ska jag även stretcha halsen med godis för att sträcka ut muskeln, och stretcha bakdelen med svansen... Jag är supernöjd, och både hals och "rump" "värken" kommer troligtvis från de senaste dagarna trodde Anna när han har studsat och farit omkring som en dåre !!
Jag är verkligen super glad nu !!!

Jag tvättar för tillfället, och ska strax ta och gå till stallet för att ta in hästarna, sen ska jag bara ta det jätte lungt och göra en tidig morgon imorgon och släppa ut vild djuren:)




-

Jag borde egentligen sova för längesen.. Har mycket att göra imorgon.. Men men.
Kikade på filmen från träningen och jag blev som vemodig..( heter det så tro ? )

Jag vill så mycket så mycket.. Jag bara vill att allt ska bli bra så vi får komma ut och tävla och ha roligt...
Jag vet bara inte i vilken ände jag ska börja , hur jag ska fortsätta och när jag får " ta mig ut " och tävla igen.. Det känns som att jag väntat i evigheter på den dagen nu.. Men det finns väl inte så mycket mer att göra än att fortsätta vänta på rätt tillfälle ? jag bara önskar att jag hade någon som kunde hjälpa mig, guida mig efter vägen..

Sen måste jag hitta tillbaka till mitt självförtroende , hitta tillbaka till självsäkerheten.
När jag red ponny funderade jag inte på höjderna som jag gör idag. Höjde tränaren så hoppade jag. Händer samma sak idag så litar jag varken på mig själv eller hästen.
Jag tänkte inte på avstånden utan man kom oftast rätt, och gjorde man inte det så var det ingen stor fara. Jag vill hitta tillbaka dit.. Kan någon hjälpa mig :D ?

Visserligen så hade jag Looydn när jag var ung, han hoppade i princip vad jag än styrde på . Han kunde komma hur som helst men alltid ta sig över på ett eller annat vänster, jag tror det är en stor del till att jag var en annan person då ;) Looydn ställde lixom upp i alla lägen :)


 Nu är jag i  en annan sits och jag och min käre häst måste verkligen bli ett. Vi måste hitta allting så det stämmer till 100 procent.. Jag behöver bara så mycket hjälp på vägen...

Jag är en grubblare, som oroar mig och blir lessen innan jag ens vet varför eller OM det ens blir knasigt. om någonting inte blir som man vill.. Jag vet att mamma inte gillar det , men det är inte så lätt att bara styra undan. Jag oroar mig ofta i onödan, men å andra sidan så blir man ännu gladare när det är mycket bättre än väntat !

Näe usch börjar kanske vara dags att slå igen de stora blå, man får inte fundera allt för mycket när man börjar bli trött ;)

En sak är i alla fall säker, Jag älskar min Maverick. Och jag gör allt jag kan för honom <3


Dagens ridpass

Det var verkligen superskönt att rida idag. Red till och med utan vantar :)

När jag kom hem stod termometern på -1 !! Ska vi få sommar redan ;)?

Tillbaka till ridningen, bestämde mig för att ta vid från träningen och fara ut med Mave och BARA skritta. Red efter en väg där det är belyst. han gick rätt bra till en början jobbade bra, flyttade fint , tog stöd på bägge tyglar och vi la små volter efter vägen- just bara för att sysselsätta honom så mycket som möjligt.
Men av någon konstig anledning så var det väldigt trafikerat efter vägen idag ( mave har varit trafiksäker. När vi bodde i myckle passerade vi ett få tal bilar , tåg och traktorer och det gick nästan alltid bra bara man själv var med på det). Men nu mera här i Kåge har folk inte förstått hur man kör bil när man möter en häst. Först blev jag passerad av ett x antal epa traktorer som körde fram och tillbaka, de hade dock ( Kors i taket ) vett och saktade in, men de var nog skrämmande ändå eftersom de skramlar och har sig så att det låter som att hela bilen ska rasa samman.. Men han skötte sig, blev bara lite små nipprig. Sen kom första bilen som blåste förbi i full fart. sedan när vi var på väg hem kom andra bilen som verkligen blåste förbi .. Och sen kommer det en tredje, ser honom i tid så jag rider ut MITT på vägen mave steppar på och lägger av en riktig bakutspark, så som bara han kan. jag skyndar mig av vägen då jag inser att bilen kommer inte kunna passera oss då Mave far omkring som en dåre. Vad gör bilen, jodå han trampar plattan i mattan och susra förbi. Efter det gick Mave inte att få kontakt med.. Helt sjukt jag blir galen...

Vad ska jag göra riktigt. Bilisterna hos oss har snart gjort min häst helt instabil i trafik. Och jag förstår honom .. Problemet är att jag MÅSTE rida efter trafikerade vägar... Usch inte alls kul...

Efter min och Maves försök till ridtur så var det dags för Looydns. Han fick en snabb frisering före då han hade hovskägg som en nordsvensk ;) manen var lite vildvuxen osv. ;) Hittade bara en dålig sax så jag får finslipa det en annan dag :)
Vi var också bara ute och skrittade i ca 30 minuter barbacka. Det var supermysigt ! Kände på honom lite flyttade osv och han kändes verkligen jätte mjuk och jätte pigg och glad att få komma ut och röra på sig :) Så härligt !! :)

Efter det var det dags för hästarna att få komma in för natten..

Imorgon får vi se vad jag ska göra med Mave, beror helt på hur han känns... och Looydn får en skritt tur imorogn med. Ska skritta honom några dagar innan jag börjar lägga in trav.

Mave fick ju en massa BoT grejjer i julklapp av mammsen, hur ofta och mycket tycker ni att man ska använda BoT paddar och täcken osv ? Efter invänjnings processen då såklart...



Slödagar behövs

Nu börjar det snart vara dags för mig att åka till stallet. Var längesen jag åkte dit såhär sent :) men det har varit riktigt skönt att bara vara hemma och ta det riktigt lungt en dag!!

På schemat står motionering av de 2 djuren ;)
Looydn får någon typ av lungt kort pass, mest med skritt då han som sagt tagit det väldigt lungt de senaste dagarna. . .

Mave kan jag inte riktigt bestämma mig vad jag ska göra med. Antingen en ridtur, inte så lång kanske runt marken och jobba vidare efter gårdagen, eller så blir det longering..
Får se vad jag känner för efter att ha gjort klart dagens stallsysslor :)

Jag har kväll i stallet idag, därför jag dragit ut på tiden då jag känner att jag inte ids åka fram och tillbaka. Väntar på att Micke ska komma hem med bilen sen bär det av :)

Imorgon har jag morgon i stallet. Ska göra allt och rida bägge, sen kl 13.15 ska jag infinna mig  i stan på det där jag börjat via arbetsförmedlingen. Känns inte alls så jätte lockande men men..

Tisdag ska jag även då vara inne i stan, dock på förmiddagen, till 11 någonting tror jag det var. Efter det blir det hem och äta lite lunch och kl 13 kommer Anna ut för att kika på Mave - Nervös som alltid är jag !! Sen ska jag naturligtvis motionera Looydn , får se hur det blir med Mave beroende på vad Anna säger !!

Resten av veckan får jag staka ut efter att Anna varit förbi, beror ju på om hon hittar någonting ifall han ska ridas eller göra någonting annat.
Looydn ska ju som sagt sättas igång. Och jag kommer att vara i stan även torsdag förmiddag.

Just nu önskar jag bara att jag hittade den perfekta ryttaren åt Looydn, som vill köpa honom. Det vore det bästa för mig och honom just nu  !
Ni får gärna säga till om ni vet av någon passande ryttare :)


Nu - Dags att hoppa i stall kläderna .. Ha en bra dag :)



Tävling

Nu tävlar jag igen om ett schabrak och en huva hos Warnmark.blogg.se

Var med du också


Dressyr

Jajjemensan !

Idag var kroppen fräsch igen och det var dags för dressyr !

Ett mycket nyttigt pass blev det. Fick lite bakläxa, då jag vet att jag är dålig på att jobba igenom honom i skritten från första början, utan går det " tungt" så kan jag gärna hoppa över skritten och gå över till traven istället osv..

Men idag talade K om för mig hur viktigt det verkligen var. Hon såg även Mave på hoppträningen så hon visste vad för typ av häst han var. hur känslig han är och så vidare.

Vi jobbade enbart i skritt och trav. Jag fick även höra att jag tänker rätt som försöker sysslesätta honom hela tiden när jag rider fram och sånt. Och det är ju alltid kul att höra :)

Jag fick rida mycket med sätet, jobba på min egen andning - rida med andningen ! Spännande men det fungerade rätt bra ändå..
Jag fick också vara nogrann med att när jag använder mig av benen se till att jag använder HELA benen inte bara underskänkeln, vilket jag är duktig på eftersom han är så pass känslig, men när jag istället använder hela benen så får jag bättre respons ! :)

Jag fick lite bakläxa på min sits ( precis samma problem som jag hade vid hoppningen ) att ska jag rida på en volt så lutar jag mig nästan in i volten , vilket naturligtvis inte alls ger några bra resultat!

Vi fokuserade på att få honom avslappnad och att jobba rätt i skritten - Flyttningar och volter och halvhalter. När det fungerade och han tog fint stöd på bägge sidorna så gick vi över till traven då vi fokuserade på volter och halvhalter. Han gick kanon bra <3

Jag är nöjd och jag ska nu se till att få rida kontinuerligt för K, nina och jag pratade om att försöka få ihop det varannan vecka i alla fall, och det vore kanon !! :)

Nu ska jag jobba så koncekvent jag bara kan , absolut inte göra någonting annat än skritta föränn skritten sitter i varenda pass, på banan som i skogen.

K, tyckte även att jag skulle starta lite dressyr, men det får vi väl se om ;)

Mave hade i alla fall fortfarande lite samma tendenser som på träningen , Men det gick över jätte fort och han var positiv och arbetsvillig . :)


Det blev ett lite snabb skrivet inlägg här men jag är på språng till sängen !

Imorgon tänker jag mig en riktigt skön sovmorgon, det ska bli härligt då kommande vecka är fullspäckad !!

Jag gruvad mig fortfarande för Annas besök på tisdag, men det gör jag alltid.. Mamma tycker jag oroar mig för mycket i onödan = det löns inte att oroa sig föränn hon varit ut... Men men sån är jag..


Looydn har föresten kommit hem idag. Mave blev SÅ lycklig.. Synd jag inte hade med mig kameran till stallet då hade ni fått se en riktigt lycklig häst vill jag lova ;)

Har inte fått in filmen från hoppträningen än tyvärr. Ska försöka fixa det imorgon och se om det är något att ha. Såg inte ut att vara så jätte mycket film faktiskt...
Och det blev tyvärr ingen film från dressyren idag då inte mamma var med ...

Nej nu är det dags för sängen !

Natti natti


Hoppträning

Träningen igår gick rent ut sagt jätte dåligt :( Hästen var hysterisk... Nockade mig när jag red fram så jag bet mig i tungan och blev alldeles yr i bollen !

Var inte mycket som stämde och jag kände att mitt självförtroende och hopp sjönk till botten direkt... Har inte ens velat kolla på filmen än, men ska göra det lite senare. Så får ni väl se om jag kan bjuda på någonting ;)

Han studsade och slogbakut kastade sig åt olika håll mest hela tiden och blev jätte stressad..

Men men, Anna kommer ut på tisdag och kikar på honom. Bättre att kolla på en gång om någonting är galet så kan vi antingen åtgärda det, eller ta itu med Maves beteende :)
Själv får jag ångest varje gång anna ska komma och förbereder mig på det värsta. Men ja vi får se vi får se. Anna är så söt och försöker alltid lugna mig varje gång jag ringer ut henne, hon vet hur nervös och orolig jag blir ;)

Vi hoppade i alla fall en lydnands bana som var nyttig, vi hade rätt stora problem men man måste väl utsätta sig för problemen för att kunna ta sig igenom dem ! :)
Även jag red som en kratta, men när han är på det där humöret rider jag dåligt för att jag inte riktigt litar på honom. Ingen bort förklaring men jag har inte riktigt kommit ur det än.

Hoppvillig var han, det var mest beteendet emellan det var problem med..


Men men nu är det gjort.
Efter jag ridit började jag må jätte dåligt och höll på att spy, så vi skyndade oss hem ( skulle ju även lämna igen bilen så kunde inte dyka upp allt för sent ) ! Mådde dåligt hela kvällen. Vart nog en ordentlig gungning uppe i huvudet trots allt ;)
Idag mår jag lite bättre i alla fall. Skippade dock ridturen idag, på grund av att jag behöver vila och för att termometern stod på -20 ( dock betydligt bättre än igår då den stod på -30 i stallet när vi åkte därifrån ;S)
Gick i alla fall en kort promenad med honom igår :)

Jag ska rida Mave som vanligt fram tills det att anna har kommit ut och sagt sitt, så imorgon om väder gudarna kan vara på min sida så blir det dressyrträning. Det behövs verkligen kan jag säga.
Skulle vara så nyttigt att komma igång och rida kontinuerligt för någon varje eller varannan vecka igen,. Det behöver både Mave och jag ! :)

Nej nu ska jag krypa ner vila och se lite serier . Ska kika på filmen sen och se om jag vågar bjuda på några snuttar, skulle ni vilja se trots att det gick jätte dåligt ?

Kyla !

Burr så kyligt vi har det idag. Helt sjukt !!

Åkte till stallet och gjorde klart allt som skulle göras , putsade grejjerna och packade inför kvällens hoppträning. Sen var det bara att skynda sig hem igen så man inte skulle frysa sönder ;)
Min inplanerade skritt tur blev inte av, kände att det var inte värt att utsätta varken Mave eller mig för det !

hemma stod termometern på - 28 när jag kom hem och det brukar alltid vara kallare i stallet, så jag gissar att temperaturen låg kring -30 :| Jag hoppas dock att det är lite varmare senare när vi ska iväg på träningen.. Känns som att risken att bilar och dylikt inte startar efter man ridit osv är alldeles för stor annars :(

Ska strax hoppa i lite kläder åka in till stan , hämta mickes lagade dator, äta hos Mickes mamma och pappa och låna deras bil så jag tar mig iväg sen :) Tur dom är snälla och lånar ut bilen åt mig :D !!
Jag funderar dock på hur varmt det kan vara i manegen ? Brukar ju aldrig frysa i SRKs manege, men å andra sidan tvivlar jag på att jag har ridit där i -30 , hmm tänker på hur jag ska klä mig riktigt.. men jag skulle tro att det inte blir så jätte varma kläder i alla fall, gissar att Mave kommer ge mig en hel del att jobba på och då kommer jag nog bli varm oavsett !!

Ska även kolla till kameran nu som jag glömt tidigare :O Så kanske ni får någon film ikväll eller imorgon !

Håll tummarna för att min häst håller sig i skinnet idag nu.. Jag känner mig riktigt peppad på kurs ikväll i alla fall ;)


Ha en bra dag allihopa !! Och klä er för guds skull ordentligt ..



Dagen

Vi överlevde dagens ridtur också ;)
Kändes faktiskt varmare än igår trots att det var kallare ute, tror dock det beror på att det blåste igår men idag var det vindstilla så det var ju skönt :)

Jag är fortfarande facinerad över hur fort man är klar när man "bara" har en häst.. Det är ju sjukt.. Känns som att man har glömt göra något. Särskillt som idag när jag var alldeles ensam i stallet, och inte fördrev en massa tid genom att prata :P

Ridturen gick dock sämre än önskat.. Vet inte vad som är med min lille pojk. Har i alla fall allt annat än en bra känsla inför imorogn. Hade nästan hoppats att träningen var en vecka bort eller dylikt, så jag hade fått ordning på det här.. Men men .. Får ta det för var det är imorgon. Och har han inte blivit " bättre" innan veckans slut får jag fundera ut något annat..

Det är bara så jobbigt när man inte kommer till någon ridning :(

Blev i alla fall MYCKET jobb i skritten , sen en massa jobb i traven. Blev inte alls så mycket galoppjobb som jag hade önskat men jag får hellre igenom det jag vill.

Imorgon har jag morgon i stallet, och eftersom jag har jätte stressigt till träningen imorgon så packar jag och gör i ordning allting direkt på morgonen!
Får se om det kanske blir att skritta ut en vända på morgonen, det beror väl på hur kallt det är ute dock ;)
Det får nog inte vara så mycket kallare än idag för att jag ska utsätta mig för det , men den som lever får se ! Ska prata med mamma och höra vad hon tycker om det..

Jag ska iväg för att ta in hästarna igen ikväll, burr kändes inte så motiverat att måste ut i kylan igen :P
Men jag satte i alla fall på honom både BoT täcket och Paddarna innan jag åkte hem så får han ha det tills jag tar in ! :)


Nu börjar det vara dags för middag då magen kurrar för fullt..


Ponny tiden var så rolig, och enkel på något vis ! :)

En dag eller 2 på den skulle jag vilja få uppleva igen !


Dags för sängen !

Nu börjar det verkligen vara dags för sängen för min del !
Imorgon väntas lite sovmorgon tror jag minsann. Sen stallet och rida lille Mave. Ska försöka mig på att putsa upp en massa saker ( kan faktiskt erkänna att jag varit lite lat på senaste :S ) Nu menar jag inte veckor, men kanske de senaste 2 dagarna.. Dåligt av mig !

Har i alla fall fått veta att Cento har kommit fram till sitt nya hem. Och mår bra.. Det känns skönt att höra. Än en gång så önskar jag dem all lycka i framtiden ! Tror det kan bli en riktigt fin häst !

Tills vidare kan ni kika på detta klippet som jag hittade på Centos nya hems hemsida (haha vilken formulering ;) ) !



Sov så gott !

Kyla

Idag var det verkligen Jätte kallt :S Eller jag vet inte vad termometern stod på , men det blåste lite idag med så jag frös på min och Maves ridtur... :P

På planerna stod det en aningens längre ridtur än jag planerat , men den planen fick jag skippa för att jag skulle överleva i princip :P

Han var lika " hysterisk " idag, red med det 2 delade sweet iron bettet och gramman idag, och grammanen brukar ha en " lugnande effekt på Mave i vanliga fall, men inte nu. Hmm jobbigt, han blir i princip okontakt bar när han är på det där humöret :S

Jag försökte i alla fall jobba så gott det gick i traven och flytta lite osv, men när han bara är spänd så är det svårt att få det bra. I galoppen var min plan att jobba vidare i ett högre tempo och och " få upp " huvudet på honom . Men jag fick istället fokusera på att överhuvud taget få honom att galoppera på rakt fram.. Hm...

Gick nästan otrevligt fort i stallet idag.. Haha är ju inte van att bara ha en häst...
Men efter stallet åkte jag iväg till Royal, presentkortet fick gå till trista saker så som Kraft Grund, Krafts Magnesium - som innehåller 100 procent magnesium ( hoppas på en lika snabb förbättring som förra vinter när jag började ge det , då kanske han är ridbar på kursen på torsdag ! ) , grimskaft och snösulor.. Har en liten summa kvar , men det går nog till foder det med :)

Mave saknar Cento jätte mycket, han hade gnäggat efter honom hela dagen igår :( Stackars liten !
Men idag var det lite bättre, han försökte dock få mer kontakt med Biggen i andra hagen än vad han brukar. .
Men men det ska väl gå över :)


Nu ska jag ta och hoppa in i duschen , sen ska jag se en film med älsklingen . Vi firar faktiskt 3 år idag :)





Ungiefär så här ser våra ridturer ut i nuläget,
inklusive en massa hopp fram och tillbaka över vägen när han ser diverse läskiga saker
- Granar postlådor fläckar på marken osv... sånnt som stått där de 2 åren han har stått där i princip..
Men men han är ju BARA 7 år nu !!!!! ;)

Nej jag tycker om honom ändå, bara tråkigt när man inte kommer till ridning ordentligt...

Tävlar om Kingsland handskar

Jag är med och tävlar om ett par Kingsland handskar, var med du också :) Hos Reitsport.blogg.se

Good Bye

Idag blev det en tidig morgon för min del . Eftersom Cento ska åka en längre bit så tänkte jag att det vore bäst om han fick komma ut tidigt och skulle hinna äta en ordentlig frukost.

Hans hämtning kom strax efter 8, och kvart över 8 hade de lämnat oss bakom oss.
Mave blev galen, Han bockade sparkade bakut och sprang omkring som en galning... När jag sedan tog in honom för en ridtur så steppade han omkring på gången och gnäggade..
Det kändes som att han visste att det troligast var sista gången de skulle ses :/ Stackarn blir alldeles ensam i hagen nu...

Det är alltid så sorgligt att säga hej då :(

Eftersom jag var där rätt tidigt så var allt klart i stallet när Cento hade åkt. Så det var bara att plocka in Mave och fara ut och rida. Det var riktigt kallt kan jag säga, blåste som kniven i ansiktet .. Men men bara att stå ut ;)
Mave var fin idag, lite allämnt övertaggad bara :S
jag vet inte vad jag ska göra, han blir så stressad när han blir sådär pigg... Trots att jag hade huvan på honom ( tog på den eftersom det blåste hur mycket som helst) Den brukar vanligtvis lugna ner honom rätt mycket.. Men men...
Funderar på att börja ge honom Magnesium igen, det fungerade ju trots allt jätte bra förra vintern, vet ärligt inte varför jag slutade att ge det?

Kan ju vara rätt bra att få ge honom det , för all hans energi går åt till helt fel saker annars ...
Ska in till stan imorgon så jag får kika då vad jag hittar...

Det blev en rätt lugn dag för min del i alla fall..

Imorgon ska jag som sagt in till stan.
Funderar på att ta morgon imorgon också, det är rätt skönt att bli klar tidigt i stallet faktiskt :)

Sen ska jag
 • In på Banken
 • På posten och posta biljetterna till Åsa
 • På royal, blir att köpa snösulor, foder, nytt kedjegrimskaft och kolla ifall de har magnesium
 • sen åka och handla lite mat
Sen har jag även intag imorgon också..



Frånvaro....

Så var har jag hållit hus de senaste dagarna.. Är det säkert ingen som undrar nej nej ;P

Näe det har bara varit lite mycket nu och jag har helt ärligt inte orkat skriva. För INGENTING har gått den väg jag velat nu så ja vad ska jag säga motivationen har ungiefär varit - NOLL !
Sen att jag vet hur skellefteå fungerar, och att det finns på tok för många skadeglada människor så har det inte kännts bättre !

Men sen sist har jag ungiefär gjort det vanliga
Firat nyår, ridit hästarna och bara tagit det lungt och funderat över saker och ting...

Ni undrar nu säkert vad som har hänt i mitt liv som gjort att jag tappat motivationen..

Så här står det till, som säkert ingen har missat så får jag tillbaka Looydn , han kommer hem 9 - 10 januari något .. Vet inte vilken av dagarna de kommer med honom, troligast lördag.
Jag har visserligen hästarna hos pappa ( Så ja jag kommer undan billigt ) MEN hästarna ska trots allt äta, de ska skos och de ska tränas ...
Vilket alltså resulterats i att jag tyvärr inte kan ha 3 hästar.. Ganska så självklart med tanke på att jag är arbetslös..
Jag har gjort allt i min makt för att hitta någon köpare eller fodervärd åt Looydn. Men inte hittat en enda som är intresserad..

Och detta resulterar helt enkelt i att jag inte kan ha kvar Cento.. Känns SÅ tråkigt, då jag tror det skulle vara bra för mig. Jag tror att jag skulle kunna utvecklas som person med honom, eller i allmänhet skulle jag behöva rida en sån häst ett tag för att få upp självförtroendet osv..
Men nu blev det som det blev. Tyvärr ! !
Finns inte så mycket att göra åt det tyvärr..

Så imorgon säger jag adjö till honom och hoppas han får det riktigt bra !
Medans jag själv ska försöka hitta tillbaka till motivationen. Hitta motivationen att rida Looydn ;) Hehe han behöver nog det så han börjar bete sig ;) Men som ni alla vet.. Så söker jag naturligtvis fortfarande rätt person som kan ta honom på foder eller är sugen på att köpa honom...

Jag tror Cento kommer bli en grymt fin häst som kommer kunna gå långt. Tyvärr har jag inga möjligheter att ha honom kvar. Hade jag haft det skulle jag gissa att jag förmodligen blivit alldeles förtjust och velat ha kvar honom ännu längre.. Men men . Nu blev det som det blev tyvärr, och jag måste gå vidare !!
_________________

Mave och jag har inte haft riktigt flyt i ridningen, så imorgon blir det Stora rundan och graman på tror jag, måste jobba på bra nu , träning för Erika på torsdag :) Bara jag får tag på en bil att köra dit honom med : S


Jajja, nu ska jag hoppa isäng för imorgon är det en tidig morgon som gäller ! !

Nattti natti och förlåt för dålig uppdatering !!



Mave kommer att sakna sin nyfunne vän :/ Och det kommer även jag att göra !

RSS 2.0