Onsdag 31 Mars

Vädret fortsätter vara super, det var lite molnigt i morse men senare klarnade det upp och var riktigt fint ute :D

Jag och Mave ut i skogen, det är alltid lite spännande eftersom man måste rida en bit efter vägen där det inte är någon trottoar, men det gick bra den här gången med ;)

Mave sskötte sig super bra idag och vi hade verkligen en kanon runda . Red rätt länge - nästan lite väl länge så jag fick väldigt brottom när jag kom tillbaka.. Men men..


Jag har ingen aning vad jag ska hitta på resten av veckan med Mave så den som lever får se  ! :)

-----------------

Just nu känns det bara som att jag vill att det ska hända någonting - Positivt !
Jag säger inte att det händer en massa negativa saker så jag ska inte klaga. Men jag känner att jag kan behöva någonting extra..
Jag vill så mycket , Men det står lite still..
Men allting går alltid lite upp och ner, det ska nog få sig en sving åt rätt håll snart :)

Trots att han verkligen är en speciell liten häst så är han så underbar min lilla Mave <3


Hoppning igår - galoppträning idag

Jag har verkligen alldeles för lite intresse av bloggen just nu... Märks det ? Är det någonting speciellt ni skulle vilja veta ? Den vanliga vardagen är så trist och allting är samma sak hela tiden, känns rätt tråkigt att bara sitt och skriva samma sak dag in och dag ut, vem vill läsa det lixom ;)?


Igår åkte jag och Alex upp och hoppade lite smått på hopptiden.. Utan Erica, inte bra.. Kände mig som handikappad när jag inte hade med mig Erica , eller snarare "handlingsförlamad :( Haha hemskt jag vet !

Han var lite smått hysterisk vädigt "uppåt" , gjorde mitt bästa för att få honom att tänka framåt, men han gjorde diverse nypåhittade luftsprång och kändes lite vinglig emellanåt... Men men allt kan ju inte fungera klockrent på en gång.. Vi tog ju en massa snabba steg frammåt och nu lite smått tillbaka igen, så så länge vi inte hamnar i botten igen så får jag väl vara nöjd ;)

Idag kom hovslagaren ut så jag och Mave tog en ordentlig galoppsväng .Han var lite busig men han gick riktigt bra :D

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på , vill gärna ta ett pass på banan men jag vet inte riktigt hur underlaget är efter helgens snöoväder ;P

Samma bilder hela tiden jag vet, men jag sitter vid fel dator mest hela tiden :P

Och så snö igen...

Igår blev det ett pass på banan för fina Mave, :) Det är fortfarande rätt mycket snö där så det är lite tyngre än vanlig , men jag tycker att han gick riktigt bra trots allt :) Ganska mycket sidvärts , lite galoppombyten och avsaktningar och igångsättningar. Han är fin min häst =)

Idag jobbade jag längre än vanligt så var inte hemma föränn strax innan 5, skyndade iväg till stallet efter middagen och där fick vi följa med Erica och Maggan på en tur och det var trevligt :) Dock började det snöa... Igen :/  Han blev lite taggad i galoppen och blev väldigt " uppåt" , Jag måste verkligen börja rida på honom mer frammåt när han blir så . Annars studsar han bara uppåt och blir " tom".. Men det kommer väl som småningom , det går bättre i ridhuset än ute i skogen ;)

Imorgon får Mave en mycket välförtjänt vilodag :) !

Sen hur helgens planer ser ut det vet jag inte riktigt ännu..

Annars har det inte hänt så mycket spännande, eller jo de ha börjat bygga på Ericas bana :D ! Det kommer verkligen bli kanon !!!


Nej nu ska jag ta och krypa isäng, jag har verkligen varit jätte trött idag så nu är det dags att dra täcket över huvudet och försöka sova ;)

Natti natti !!


Vi saknar faktiskt Bond med familj :(


Underbar dag

Jaa verkligen helt underbar dag. Strålande sol och cirka 2 plusgrader.

Det är rätt dåligt med uppdatering nu för tiden men det känns som att det inte händer så mycket just nu , mest samma sak hela tiden.

Men för Maves del har det sett ut såhär sen sist ;
I söndags blev det ett pass dressyr på banan. Mycket sidvärts och lydnad. Vi fick ha lite diskussioner emellanåt då han protesterade gissar på att det var för att det gick rätt tungt i snön . Men på slutet gick han riktigt bra :D

Igår åkte vi in med Erica och Lisel på ridhuset. Blev lite markarbete med 2 små räcken på vardera långsida ( Nära kortsidan ) Sen 3 galoppbommar i vardera "hörn" Så man kunde rida runt på allt på nästan en liten volt = Räcke - tre galoppsprång-3 galoppbommar- 2 galoppsprång - 3 galoppbommar - 3 galoppsprång - räcke - och så runt på det .. Det gick sådär. Mave skötte sig väl rätt bra men inte jag. Usch vad jag är i oflyt just nu ... Jag vet inte alls vad jag ska ta mig till och jag blir alldeles deppad !!
Men tack Erica för hjälpen ;)

Idag var jag och mave ut på en lång härlig ridtur i skogen . Det var sååå skönt i det här underbara vädret. Det var verkligen behövligt, Både Mave och jag njöt som aldrig förr ;) Lite spännande var det dock den bit man var tvungen att rida efter den trafikerade vägen där det inte finns någon trottoar, men det gick bra :)

Imorgon får vi se vad vi hittar på , egentligen skulle Mave skos men jag fick jobb, 06.30-15 så jag var tyvärr tvungen att boka om. Men får hoppas på bättre lycka nästa vecka ;)

Hoppas ni också har kunnat njuta av den härliga solen idag !! :) Nu vill jag ha sommar, fastän den här årstiden är riktigt härlig just nu måste jag erkänna;)  !


Hoppning

Idag åkte vi "alla" in på ridhuset och hoppade. Vi byggde fram en rätt lång bana. Först var det en linje med räcke oxer (Nu sviker minnet mitt lite.. ) Men tror det var ca 7 galoppsprång emellan. Sen var det en kombination )med ett galoppsprång emellan oxer - räcke ( Vi hade även en bom i mitten) , efter det kom en bruten linje tillbaka på räcket ( 5 galoppsprång ?) sem vidare på 3 galopp bommar - 3?4? galoppsprång räcke sen en bruten linje till oxern .
Och sen vidare på ett räcke på andra långsidan.. Rörig beskrivning . Ja ! ;)

Mave var riktigt taggad och på, jag måste få det att fungera när han är på det humöret också, bli snabbare på att ta tillbaka honom i landningarna ( särskilt på linjerna ) . Han hoppade dock bättre än vad han brukar göra när han är på det där humöret och kastade sig inte bara över hindren.

Det är ju bra att han har trycket men jag måste hitta rätt ridning och att vi blir mer samspelta även när mave är på g. För när vi ska hoppa högre klasser behöver han ju trots allt trycket !

Men ja allt kan väl inte komma på en gång :) ?
Fast jag känner mig lite otålig nu om jag ska vara ärlig.. Jag vill hitta tillbaka självförtroendet, jag vill komma igång på riktigt och komma upp lite i klasserna i alla fall.. Jag vill så mycket just nu. Verkligen !


Dock så trivs jag verkligen jätte bra hos Erica, och jag tror Mave också gör det :) När sommaren kommer och banan är klar kommer det bli perfekt ;)


Får se vad vi ska hitta på imorgon Mave och jag , En tur i skogen skulle inte vara helt fel men vet inte riktigt var vi ska fara i så fall :) Men vi får se !!

Ha en trevlig lördags kväll :)


Torsdag

Idag var Mave super fin :) Red ut efter vägen och till Ericas galopp väg ;) Blev galoppträning som stod på schemat.
La upp ett högre tempo och lät han jobba på , själv stod jag upp i lätt sist, så ja träningsvärk imorgon kan nog hända ;)

Trodde faktiskt han skulle bli smått hysterisk efter några vändor i det tempot, men han skötte sig som en pärla och tyckte det var super kul :D Duktiga killen min <3
Blir i alla fall något sånnt pass i veckan nu tills vidare, tror det kan vara nyttigt :) Både för mina benmuskler och för att underhålla Maves flås ;)

Imorgon väntas det dock ett dressyrpass på banan, om jag inte slutar för sent så jag inte ser någonting där bak ;P


Mamma min har i alla fall varit jätte snäll idag.
Vet ni vad jag fick ? Eller Mave och jag ;) ? Ett nytt Back on Track täcke :D
Jajjemensan , ett stalltäcke . Kanon ! Min samling börjar vara rätt stor nu faktiskt
Till mig själv har jag knä och ryggskydd och dom är ruggigt bra! En jacka en fleecejacka och ett par handskar.
Mave har ett sommartäcke, ett stalltäcke , ländtäcke, schabrak,och 4 paddar .. Haha snart har vi typ hela kollektionen ;) men min mamma har blivit smått besatt av det och inte mig emot om jag säger så ;)


Och nu ska ni inte tro att jag bara älskar min mamma för " allt hon ger mig " utan för den person hon är. För att hon alltid ställer upp för mig och hjälper mig i svåra tider. Min mamma är världens bästa mamma ! <3
Jag skulle inte byta ut henne mot någon !!


Nej nu ska jag se klart hockeyn sen hoppa i säng. Jobb imorgon också !

Hoppas ni haft en bra dag !

Jag vill verkligen ha sommar nu !!


KDRF

Det går lite trögt med uppdatering just nu ..

Idag åkte jag med Erick in på ridhuset och hoppade lite. Det gick sådär, hyffsat ändå. Om man säger såhöär när han går som sämst just nu så går han fortfarande bättre än tidigare ;P Så det är ju positivt !
Ericka tycker han har fått igång galoppen bättre och det är ju positivt :)

Funderar på om jag kanske ska "våga mig ut " och låta han galoppträna lite där Ericka varit och galopperat fram och tillbaka, beror på om jag vågar mig ut efter vägen utan snövall ... Vi får se...Annars händer det inte så mycket spännande, har jobbat måndag tisdag, och ska nu jobba torsdag fredag också. Imorgon jobbar jag 14-19 så då ska jag se till att göra stallet innan , blir nog bra :)


Jag har även hunnit med att vara hos optikern idag :O Ja, glasögon blir det för min del... Känns väldigt konstigt måste jag säga...


filmerna från i lördags kommer har bara inte hunnit än. Och nu ska jag åka vidare igen , men så småningom :)13/3-2010 Luleå

Ja då var årets första tävling över :)
Och min häst skötte sig över förväntan :D

Jag red ju " bara" 90-1m eftersom vi har haft så mycket strul på senaste. 90 är ju som bekant clear round nu mera.

På framhoppningen gick han som en klocka trots tjo och tjim hästar som galopperade upp i ändan på honom osv. Han brydde sig helt enkelt inte om någonting :D
Hoppade trevligt när jag gör mitt jobb rätt ;)

Väl inne på banan så var vi felfria så en rosett fick följa med hem ;)
Han hoppade bra ( lite språng i botten fick vi ) Men det är när jag inte riktigt rider på framåt ordentligt och pillrar lite för mycket ;)
Men jaa, duktig kille säger jag bara :D Jag var riktigt stolt över honom.

I 1m fick vi nästan bättre flyt på hindren men vi fick 2 "oturliga " pet när jag slarvade på 2 räcken som var i linjer..

Men vad ska jag säga jag är supernöjd och hästen skötte sig över förväntan, och gick bättre än vad han gått på träning tidigare i princip :)

Ni ska självklart få filmer så småningom, .

Jag måste även tacka Erick för all hjälp på framhoppningen och när vi gick banan , kanon bra att få en massa hjälp :) tack tack !!

Nu är jag bara lite små deppad. Det finns typ INGA tävlingar för oss framöver :(
Inte föränn i maj skulle jag tro eftersom jag inte kan rida reg/ nationellt ännu... Vet inte riktigt vad jag ska göra, det är så härligt när man har en tävling att se fram emot och någonting att "träna för " om ni förstår hur jag menar.. Men men det är inte så mycket att göra åt :(Det blev en lång dag igår i alla fall..
Alex var felfri i 90 och hade 4 fel i 1m med ester :)

Erica var super duktig och kom 2a i 120 med Maggan och 3a i 130 med Lisel :D


Nu ska jag åka till stallet på ett tag tror jag , ska nog bara ta lille Mave på en promenad idag, det förtjänar han :)

Ha en trevlig dag :)


Dagen före !

Ja vad ska jag säga, jag minns inte sist jag var så här nervös, helt seriöst det är ju hemskt :O !
Bättre blir ju inte saken när mammsen inte följer med ;) Hehe...


Idag i alla fall har jag myst på med Mave och försökt fina till honom lite.. Ridit har vi också hunnit med, skrittade ut en sväng först men där var han rätt nipprig ( Glömde bomullen i öronen + att det blåste rätt friskt ;S ) Så det blev en kort skritt sväng ute sen red jag igenom honom i alla gångarter på banan, flyttade lite sidvärts ökade och samlade så gott det gick. Och han kändes riktigt fin ! Åh så kul det är när det känns bra :)
Han var lydig mjuk och samarbetsvillig :D

Har även smörjt och packat det mesta. Hoppas jag inte glömt något viktigt nu :O ?

Näe äsch nu får jag ta och skärpa till mig , det går som det går och jag ser det som en träning. För att se hur Mave ska bete sig nu när det är dags för tävling.. Man måste ju åtminstone checka av läget så man vet vad man ska jobba vidare på :)

Blir en grymt tidig uppstigning imorgon, första start är ju trots allt 9, jag startar 6a i första klassen och då ska vi ju trots allt hinna med att startanmäla , installera hästarna gå banan och rida fram ;P
Det är nog tur jag har Erica där ;)

Nej nu blir det att mysa ner i soffan och sen göra en så tidig kväll som möjligt :)

Ha en trevlig kväll !


Ridhuset - Torsdag

Idag fick jag följa med Erika och Maggan upp på ridhuset, .

Vi hoppade lite smått idag med.. Studs - ett galoppsprång - studs. Och han gick kanon både när jag red fram och hoppade , känns bra inför helgen :D
Hoppade inte så jätte mycket språng men en del i alla fall så han fick hoppa av sig lite :)
Jag är verkligen SÅ tacksam för Erikas hjälp :D

Han fick även duscha när vi kom tillbaka till stallet, så han är fin på lördag ;)

jag är faktiskt galet nervös. Usch det känns att det var längesen vi tävlade nu ;P Men men det går som det går :)


Har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska lägga upp passet imorgon, det får jag fundera på tills det är dags ;)
Hur rider ni era hästar de sista dagarna före tävling :)?

Nej nu ska jag ha lite framförhållning och ta och plocka iordning lite kläder, och kolla så alla Maves papper är iordning !!


Fina Presto :)


Tisdag - Onsdag

Igår red jag Mave ett pass på banan . Det gick kanon bra . Jag galopp jobbade honom en hel del, gjorde lite byten . Och flyttade en hel del sidvärts osv. Duktig kille var han :)

Idag for vi först ut en sväng med Erica och Lisel, där underlaget tillät så travade och galopperade vi och han var  lugn och sansade min lille kille :D


Sen red vi även en stund på banan och jag har inte så mycket annat att säga än att han skötte sig kanon ! :) Det blir mycket banridning nu men det är en del av planerna. för det är de han behöver i nuläget.
Ska prata med mamma nu när hon slutar så kanske vi kan fara in på ridhuset en sväng imorgon och hoppa lite små hinder och använda lite bommar. Bara för att han ska få ha gjort det rätt så nära tävlingen så han inte blir så hysterisk över hindren :) Han kommer troligast ha nog att vara hysterisk över med alla andra hästar på framridningen osv ;)
Jag hoppas verkligen att mamma följer med på lördag, kan behöva henne när jag blir nervös ;) Och som filmare ..

Jag har faktiskt aldrig varit på en tävling utan mamma, men jag är inte riktigt redo för att vara utan henne än känner jag ;) Haha
Jag får gulla med Erica och hoppas att hon kan hjälpa mig på framhoppningen i alla fall :D
Känns som´det var så längesen jag tävlade så jag knappt minns hur man  gjorde ;P haha
Det här är Maves första dag hos mig, liten kille var han här ;)


Hoppning

Jajjemensan, åkte till stallet vid halv 1 idag, när jag kom dit blåste det hur mycket som helst.. Beslutade mig då för att åka upp på ridhuset istället. Så med Alexandra som chafför, Robin som banbyggare och Erika som " coach" så gick det riktigt bra idag :D

Vi hoppade en liten mini bana och det kändes bara så bra. Mave har varit så himla lugn idag och gått kanon. De enda som blivit galet har varit när jag bara suttit och väntat och inte gjort någonting typ :P

Han tjurade inte ihop någonting, han stack inte någonting och hoppade i alla fall lite rundare språng än vanligt :D

Det går väldigt bra att ha Ester som res sällskap också han gräver inte alls på som han gör när han är ensam och det är ju skönt.


Tack så jätte mycket för hjälpen alla ;D Det är verkligen kanon när Erika kan hålla ett litet öga på oss när vi rider, man kan inte slarva på samma sätt och om man gör något galet får man veta direkt vad det är som man gör galet och då blir det lättare att rätta till :) Det är verkligen guld värt !!

Imorgon hoppas jag att det inte blåser lika mycket, och så blir det nog ett pass på banan sen tar vi nog en liten skrittur efter vägen.


Nu ska jag hoppa isäng :) Natti nattiTävlar i Massor

( kan erkänna att jag ligger väldigt efter i min bloggläsning och har därför "missat" en massa tävlingar, så här kommer en drös som jag är med i ;)

En rolig tävling hos Lamia

______________________________________________________________________________________________


Här tävlar jag om ett snyggt swarovskskärp hos Lovisa

_______________________________________________________________________________________________


Och så tävlar jag om det här superfina tränset hos Showjumper

Helgen

Igår åkte jag till stallet efter jobbet och gav hästarna eftermiddag, fick sen vänta ett tag då Alexandra hade varit supersnäll och mockat åt Mave :D

När hästarna ätit upp fick de komma in, sedan tog jag in Mave och gjorde i ordning honom, det blev longering .  Som vanligt var han spritt språngande galen . Men lugnade ner sig efter ett tag, men sen började han om och vad resulterade det i - Jo han gick omkull.. :(
Men ja det gick bra och efter det blev han nog lite paff för han gick jätte bra då ;)

Det gick bra också som tur var, jag är ju rätt nojjig av mig men vi hade tur den här gången med ;)

Idag åkte jag till stallet och red med alexandra, vilken lyx jag hade hon hade mockat åt mig idag igen :D:D Hehe jag får nog mocka hennes box hela veckan ;)

Först skrittade vi ut efter vägen och sen red vi på " banan" och han gick jätte bra fortfarande jätte lugn nästan slö, en helt ny upplevelse för mig ;) Men det känns bra att han kan slappna av .

Jag är jätte nervös inför tävlingen till helgen, eller inte själva tävlandet utan mer för framridningen ;S Men ja, det ska nog kunna gå bra hoppas jag :)
Skulle haft hoppa någon dag, sen skulle jag helst vilja hoppa / markarbeta lite lätt på fredagen för att " rasta av " honom.. Får se hur jag ska lösa det....


Min dator är trasig så det kommer bli rätt enformigt med bilder nu då jag inte har några bilder alls på den här datorn typ...


Hoppas ni har haft en bra helg, och att det har gått bra för alla på tävlingarna i helgen ! :)


Dagens ridpass

Idag åkte jag till stallet så fort bilen kom hem, Lillasyster fick som sagt var följa med då hon så gärna ville träffa Mave och se stallet :) I stallet hade det verkligen drivit igen hur mycket som helst , och jag som hade hoppats att jag skulle kunna rida på banan fick sumpa den iden ... Tog istället tjuren vid hornen och pallrade mig ut efter den vältrafikerade jörnsvägen där jag red på gångvägen, och ja det gick super bra han skötte sig som en pärla :D Duktig kille <3 Tog det rätt lungt då den nog var nyplogad så det var lite små hårt ..

Blir nog något likanande pass imorgon, eller banan om man tar sig dit ? Får väl se ;)


Hagarna var riktigt igendrivna och Mave den lille fegisen hade knappt rört sig i hagen :( Bara stått vi öppningen och grävt ett hål där typ.. Inte riktigt bra men men får väl se om det blir bättre i helgen, annars får jag väl plumsa ut i hagen och lägga höt längre in i helgen när jag har fodringarna :)
(Erika ska iväg och tävla på URF ).


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen försöka göra en tidig kväll då jag jobbar 06.30-16.00 imorgon.. Puuhhh hoppas att jag ska vara morgonpigg det vore något ;)Hoppning

Jepp så blev det igår. Erica var verkligen SUPER snäll och tog med mig och Alexandra och våra hästar på ridhuset igår och hjälpte oss att hoppa :D
Vi började med att värma upp på en volt med 2 volter, det gick sisådär men ändå hyffsat.

Sen hade vi bom räcke bom ( Med studsavstånd sen tre galoppsprång till ett räcke . Han kastade sig rätt mycket över hindren , men han tänkte frammåt i alla fall och hoppade lite rundare språng i alla fall :)

Sen tog vi det från andra hållet, alltså räcke 3 galoppsprång till bom räcke bom. Och då lugnade han ner sig en del i alla fall :) sen gick vi över till att hoppa en oxer på andra långsidan, där hade vi 2 bommar ? Med studsavstånd ememllan sen ett galoppspång fram till oxern. Han kändes ungiefär som på de tidigare sprången.

Sen tog vi bort bommarna och hoppade oxern ( den stod rätt nära kortsidan) sen låg det 2 bommar på kortsidan på böjt spår sen var det 4 galoppsprång fram till första räcket och 4 galoppsprång till det andra..
Det gick väl helt OK, bommar är kanon för Mave så han får tänka lite mer och inte bara kan rusa på :)

Jag är rätt nöjd med gårdagen i alla fall, känns att det går åt rätt håll, han tänkte frammåt igår sen att han blir lite väl stark är väl en annan sak ;)


Än en gång super tack till Erika, jag har en kaka i ugnen till dig nu :D

Har även hunnit med att storstäda hela lägenheten på morgonkvisten :) Duktiga jag ! Sen blir det stallet så fort min lillasyster har kommit hit och micke har hunnit hem med bilen. Blir ett pass på banan idag!Tisdag

Idag har jag jobbat igen. Sen har vi så fantastiskt väder så här har det blåst typ storm och snöat (Som vanligt)!

Så Mave fick tyvärr en oplanerad vilodag idag :/ Men jag ville inte ens försöka rida så som det blåste :(

Hästarna fick komma in tidigare idag när det var så trist väder och det tyckte de nog var skönt :)

Annars så känns det bra att stå i kusmark än så länge ;) Mave verkar ha det bra, han är ( I alla fall inne i stallet ) väldigt lugn, har inte grävt någonting alls i gången osv. Hoppas det fortsätter så , det måste ju vara positivt i alla fall ;)


Ska försöka ta lite kort någon dag när det är trevligare väder ( Och jag kommer ihåg kameran ;) ) !Dagens ridpass

Idag var första ridpasset, och för att gardera mig lite höll jag mig till "ridbanan" . Det var rätt mycket snö där och det var nog tur så han får arbeta lite extra ;)
Kommer nog bli rätt mycket ridande där till en början innan jag törs he mig ut efter vägarna :)

Han skötte sig hyffsat var lite brallig så jag fick hålla i mig rätt ordentligt bitvis ;)
Men jag fokuserade på att rida på frammåt så att han inte skulle hinna tänka så mycket "uppåt".. På slutet gick det kanon :)

Garderoben är även proppad med saker nu.. Jisses vad saker jag har.. Vet inte alls hur jag ska göra, men någon typ av omstrukturering måste jag nog komma på ;) Men det tar vi en annan dag , för nu är kaoset flyttat från golvet i sadelkammaren till in i garderoben istället, så nu är det nog bara mig det drabbar ;)


Nu ska jag hoppa isäng och försöka sova i tid.


RSS 2.0