Bra dag

Idag är en rolig dag. För idag är dagen jag hämtade hem min nya fina stjärna :)
Alltså en till häst. Jag är lyckligast :D !!

Mave är kvar och kommer att få stanna kvar. Ni ska inte tro att jag ger upp min fina kille <3

Just nu har jag 2 rätt tuffa månader framför mig då jag har hästarna i olika stall tills det blir en ledig plats hos Erica i januari .
Men jag får bita ihop kämpa på och önska att dygnen får fler timmar;) Släpa grejjer mellan stallet och ja allt vad detta kommer att innebära. Men jag är säker på att det kommer vara värt allt slit i slutändan :D!

Så just nu är jag i väldigt stort behov av att få tag på en bra sadelutprovare med vettiga sadlar. Helst skulle jag vilja att hon kunde ha en HDR precis som Mave eftersom jag trivs så bra i den.
Får ragga och kolla, någon som vet någon som ska till skellefteå , hör gärna av er till mig :D - Inte kul att vara sadel lös ;S

Mave fick en skrittur idag, underlaget var dåligt och halkigt då det klibbade i skorna efter snön som fallit under dagen ;S Men siktar in mig på att jag kanske är ledig på onsdag och kan då åka in på ridhuset på dagen och rida ordentligt =)


Idag är en bra dag helt enkelt !!


Välkommen hem ♥

Målen för 2010

Har suttit och läst igenom mina mål jag satte upp i slutet på förra året, jag tycker det är kanon att man skriver ner dem på ett ställe där man hittar igen dem och kan läsa igenom och reflektera över vad som hänt, om man nått målen osv. Så jag tänkte skriva ner en lite reflektion över året som gått och sen är det väl snart dags att börja fundera vidare inför året som komma skall ! ?


Så här står det om man tar ut den " viktiga delen" ur mitt inlägg ;
Mina mål för nästa år är att kunna vara på tävlingsplatser UTAN större problem , att Mave ska palla trycket och inte få " släpp" på framhoppningarna. Att vi ska kunna starta 90 - 1m med lugna fina och rytmiska rundor, gärna nolla ett par stycken så vi får lite självförteroende höjande. Jag vill att han ska kunna slappna av trots att han är pigg och allert, så jag kan rida honom som jag ska och få ut det bästa ur honom , inte att det ska slå slint i huvudet på honom så han inte vet var han ska ta vägen.

Sen har jag en inre önskan att vi ska kunna starta 110, det låter rätt löjligt eller hur ? För jag menar 110 är egentligen inte ens högt... Men jag vill inte sätta för höga mål, vi har haft så mycket motgångar och jag har fått kämpa mig igenom riktigt jobbiga tider och de flesta har nog tyckt att jag varit dum i huvudet som ens har fortsatt, men jag har inte velat ge upp.. För i mina ögon är den här hästen MIN häst en helt fantastisk individ , en helt underbar varesle, som inte riktigt vet hur han ska bete sig ibland,..
Men jag hoppas och tror att det går åt rätt håll nu, jag vill så gärna få komma ut och visa upp min fina fina häst för alla där ute.. Vi ska lyckas :)Och då min reflektion av detta.. Mave har utan problem vistats på tävlingsplatserna och visat upp sig som en fin och skötsam häst. Framhoppningarna har gått galant trots trånga och röriga fram ridningar och framhoppningar.

Rundorna har varit lite sisådär, och nollorna har varit få Vi har dock fått till 2 felfria nollrundor i 90 em i 1m och en i 110 .
Eftersom Mave blev skadad så missade vi fler tävlingar än vad jag hade önskat. Vilket ibland händer tyvärr.. 7 tävlingar har vi hunnit med, 18 klasser har vi startat.. Resultaten har efteråt inte varit det viktigaste utan känslan .

Vi har debuterat 110 , till och med hunnit med 3 startar i 110. Första starten var lite smått plockepinn men vi tog oss runt och han hoppade även om han funderade på att inte göra det, så jag var rätt nöjd trots att 16 fel inte ser så roligt ut på papper , Andra starten var vi felfria i grunden och hade fyra fel i omhoppningen . Vilket var en galet underbar känsla och jag minns inte när jag var så lycklig sist <3 Bästa häst !!
Sista 110 hade vi 4 fel. Jag var nöjd enda felet vi fick var mitt eget så det får jag ta på mig själv !!

Så summa summarum . Säsongen har gått över förväntan och jag är supernöjd. Resultaten ser inte alltid så bra ut på papper men utveckligen har verkligen gått och rätt håll, och äntligen kanske allt slit börjar löna sig :)

Sista tävlingen fick vi avsluta perfekt. Mave var avslappnad, hoppade bra och luftiga språng och ställde upp.
Nu laddar vi om för nästa säsong och önskar att det inte vore så långt bort som det är!
Hoppas vi fortsätter att utvecklas i samma takt fram tills dess, då kommer det här bli super!


Ni får gärna kommentera och skriva vad ni tycker, här kan ni även läsa hela Inlägget om mina mål för säsongen som alldeles nyss tog slut. http://evi0627.blogg.se/2009/november/vara-mal-och-planeringar.html
Plusgrader

Nu har det varit +grader ute i 2 dagar vilket har betytt att jag idag kunde rida på banan . Den var inte optimal, men ok för ett kortare pass dressyr i alla fall :)

Passet var dock inte roligt, red barbacka vilket alltid är lite mysigt tycker jag, men satte även på Hackamoret.. Vilket uppenbarligen inte var någon bra idé då Mave tagit det lungt de senaste 4 dagarna...
Han var jätte tung i handen och stretade emot, eller bara vek in nosen.. Gjorde mitt allra bästa för att få till det , men en sak är säker, att imorgon blir det bett på och det kommer bli ett jobbigt pass för Mave, för nu ska han minsann ridas igenom ordentligt, nog för att han var super fin helgen som var, men att underlaget sedan har satt sina spår och vi bara har kunnat skritta var kanske inte optimalt. Dock ingeting jag oroar mig för . Han är fin mitt hjärta <3

Hoppas innerligt att plus graderna håller i sig över helgen i alla fall :)

Idag har jag också fått bort en stor börda och ett litet stress moment från mina tankar - Maves vinterhage är äntligen urmockad :) ! Bara sommar hagen kvar ;S Hoppas jag hinner innan snön kommer...
Man har lite tiden emot sig då det blir kallt på kvällarna = det fryser fast. Och mörkret som gör att man helt enkelt inte vet var det är.. men men hoppas jag hinner klart, vore riktigt skönt att ha det ur världen :)

Annars har jag hunnit med lite shoppande på senaste då Royal - en lokal hästsport butik har 20 procent.

Jag har inhandlat
 • Prestige - fram + bakskydd
 • Rockel handskar
 • 2 nya bett, ett vanligt 2 delat och ett 2delat med dubbla ringar
 • grimma
 • grimskaft
Vet inte om jag glömt något ? Kanske något små tjoller :P
Har även hunnit beställa hem ett vinter täcke med hals och ett stalltäcke med hals, 2 hovkratsar, 2 piggborstar , ett swarowski pannband och lite reflexer :)

Så nu får det nog vara slutshoppat för några månader framöver ;)

Imorgon blir förövrigt en mycket spännande dag :D Som jag längtar, undrar om jag kommer kunna sova inatt ! ?

Just nu önskar jag bara att snön ska komma, och komma för att stanna. På söndag ställer vi om klockan vilket betyder att snart kommer vi inte se någonting alls när vi rider :( det är trist. Jag gillar inte hösten !!

Your the meaning in my life , your the inspiration <3


Trist underlag ute

Just nu finns det inte så mycket att skriva om, jag vet att jag inte har lagt upp de 2 senaste filmerna men jag har inte riktigt haft någon tid över ännu. - Eller den tid jag har haft över så har jag somnat i soffan typ ;P

Just nu är det ju den här tristaste årstiden när det är stenhårt i marken och möjligheten att träna sin häst fullt ut är i princip omöjlig... Sen när man sitter på ett krutpaket, som håller sig i skinnet så länge han blir motionerad fullt ut är det inte kul . För när skritt dagarna faller inpå varandra hela tiden så är det verkligen inte kul att sitta på en häst som bara vill explodera :(

När man sen börjar halv 7 på mornarna är det inte så himla kul att åka till manegen runt halv 10 ;S
Synd att jag inte har vinterdäck på transporten och ska lämna in den idag för att få det annars hade jag nog passat på att åka in idag och trimma bort lite energi .. men nu får jag fara ut och skritta och hålla i mig istället ;S

Så ja , jag skulle kunna konstatera att jag önskar mig ett ridhus i julklapp ;)


Men men det är bara att bita ihop. För på något konstigt vis så har det ju gått alla andra år, så det får lov att gå även i år :)

Men en sak är säker, jag är fortfarande världens lyckligaste över helgens resultat och blir nästan tårögd när jag ser filmerna ;) Tack alla för era fina ord :D


Världens finaste <3


Toppen tävling

Jag som varken har hunnit lägga upp filmerna från igår eller berätta hur det gick .


Mave var SUPER fin !!
Vi hade 4 fel i både 1m och 110 . Bara mitt fel i båda klasserna :(
Känns kanon att sluta sässongen så här bra, lite bitter är jag allt på mig själv som gör samma misstag i båda klasserna, men jag tror det sitter lite i nervositeten faktiskt ;)

Till nästa säsong så ska jag inte göra sånna misstag minsann ;)

Film och en reflektion över året kommer inom de närmaste dagarna. Ska läsa igenom mitt inlägg där jag skrev om våra mål för i år och se vad vi " klarade " osv :)

Men nu är jag trött och slut så jag ska besöka soffan så fort som möjligt och sen sängen.
Imorgon är det jobb 6.30-15

Hoppas ni haft en lika bra helg som jag ;)

Underbart!

Idag var det tävlingsdax. Nästan på hemma plan , Skellefteå ridklubb har ju fått en till Manege så trevligt nog så höll de en inne tävling i helgen, det är ju super kul med fler anläggningar som förmodligen håller fler tävlingar nu i framtiden, det är ju inte så gott om dom här i norr ;)

Så till tävlingen då..

Red först 1m . Kändes sådär, red inte så bra åkte mest runt och var spänd och nervös . Och Mave tog ner bommar med bakbenen.. Så totalt blev det 2 rivningar och 1 stopp..

Laddade om till 110. Var väldigt nervös på framhoppningen. Kände inte riktigt något flyt. Men fick till ridningen och Mave gick som en klocka. Så himla gott. Glädjen var och är enorm.. Var inte långt från krokodil tårar av glädje när jag kom ut från banan ;)
Och av publiken på läktaren att lyssna till så var det nog ett par stycken som följt oss genom åren och vet hur mycket jag fått kämpa med min fina häst ;)

Nu vet jag ju att det kommer komma en hel del upp och ned gångar med Mave, men nu vet jag att det går och jag vet att han kan vara SÅ fin ..

Världens nöjdaste är jag.

Tyvärr hade vi ett ner i omhoppningen , men det känns som en bagatell ;)

Imorgon rider jag som det ser ut nu 1m och 110 . Och hoppas på att tävlingssäsongen får avslutas på topp. Och om inte, så ska jag ändå avsluta den med den underbara känsla från idag :D <3

Här kommer filmerna från dagen, håll tummarna för oss imorgon !!


Bäst bäst bäst <3 <3

Filmen

Dagarna rullar på . Här har nu kylan kommit och backen blivit hård :( Ängarna är fortfarande i alla fall ok att rida på ..
Den här årstiden är det värsta som finns :( Stenhårt och mörkt..

Nu får snön gärna komma på en gång och stanna här så man inte behöver fundera på det något mer..
Det blir så mycket ljusare ute då. Och ska man inte kunna rida för att det är för hårt ute så kan lika gärna snön komma..

Känner dock att jag inte är det minsta sugen på självaste vintern.. Usch skulle gärna kunna ta sommar igen på en gång ;)


Nu har jag i alla fall fått in filmerna från tävlingen :


____

Annars är det som sagt var tävling i helgen, som det ser ut nu blir det 1m och 110 imorgon och så på söndag får vi se hur jag gör om jag startar 1m eller 110 ...
Beror på hur det känns och framförallt hur underlaget känns..

Hoppas lägdan är OK imorgon så jag kan trimma och rida igenom honom ordentligt, det lär nog behövas om han ska sköta sig på lördag ;)

Annars känner jag att allt har fått ett uppsving igen och jag är super glad och super taggad :D
Och den här gången gjorde vi det ordentligt, så nu finns det ingen återvändo helt enkelt ;)Tävlingen

Fullt ös hela tiden !!

Så nu kör jag en snabb resumé av helgens tävling så får vi ta filmerna en annan dag ;)

Lördag 1m; Han gick kanon både på framhoppningen och banan , kändes som att jag red bra. och Det flöt på bra. Tyvärr ett ner. Men riktigt nöjd med både min och Maves insats..

Söndag 1m ;
Lite sämre flyt han kändes lite tittig , inte på hinder men på läktare osv.. så vi fick ett pet och ett stopp, det hörde nästan ihop . Mindre nöjd men fortfarande nöjd att jag tog mig runt banorna i alla fall :) ! Lite tidsfel också som nästan alltid när man får stopp, eller är det bara jag som är sekig ;P ?

Söndag 110 ;  Debuten !! Jag var äckligt nervös och det flöt inte så bra på framhoppningen . Väl inne på banan blev det lite plockepinn... Jag tar på mig i alla fall 2 av rivningarna.. Han har tyvärr inte så mycket respekt för räcken märker jag och när jag då lägger honom nära så river han istället för att hoppa upp sig. Han gör dock inte så på oxrarna.. Men men bara att bita ihop och gå vidare..
Mitt mål när jag gick in i klassen var att ta mig runt hela banan, Vilket jag gjorde . När jag kom ut kändes det dock inte lika kul med 16 fel. Men han stannade inte på något och även om han tittade så fick jag han över så det känns som ett framsteg :)

Nu ser det ut som så att det är tävling till helgen igen. Jag är anmäld till 1m båda dagarna men som det ser ut nu så efteranmäler jag mig troligast till 110 , om inte någonting katastrofalt inträffar i 1m..


Som sagt var så kommer det upp filmer från alla klasser så småningom .

Nu ska jag göra en tidig kväll så jag får mig upp till jobbet imorgon.

God natt på er :)Snö och tävling i helgen

Här kom snön igår och det uppskattade i alla fall INTE jag ! Blä vad trist det kändes...

Så igår var det inte alls rid"före" inte idag heller. Mave skoddes ju i onsdags, då var jag ut på ett riktigt ordentligt galopp jobb med honom , det kändes riktigt skönt både för mig och Mave, brodd fick han också runt om så det var ju skönt :) nu är det bara snö sulorna som saknas men jag valde bort dom den här gången och väntar till nästa..

Idag var föret lika trist ( hoppas snön försvinner igen !!! ) Eller också får det komma mer och stanna, det blir ju trots allt mer ljust med snön..

Så i alla hast åkte jag med Erica på ridhuset för att rida igenom honom lite innan helgens tävlin.. Han kändes sådär. var trött i kroppen och inte sådär super kul att rida faktiskt.. Men men, fick igång honom en del i alla fall så nu hoppas jag att han går som en klocka i helgen ;)

Jag är i alla fall trött som en tok.. Vill bara gå och lägga mig, ska bara tvär packa ihop grejerna som ska med imorgon så är jag redo sen ;)

Vilka klasser jag rider får vi se, imorgon startar vi en 1m i alla fall :)

Jag är jätte nervös.. Huvva hoppas nervositen börjar gå över snart...

Hoppas ni alla får en bra helg om jag inte uppdaterar något mer
Och kom ihåg , håll tummarna :) !!


Dressyr och lite hoppning

Igår red jag ett ordentligt pass dressyr på banan med det raka gummibettet, det känns inte som att Mave är riktigt nöjd med det bettet så jag lägger nog det på hyllan ett tag tills vidare !

Han var lite motsträvig till en början. men i slutet så lossnade han och var riktigt riktigt fin :D !!
Fick en härlig känsla så det var skönt :)

Idag hoppade vi med Erica och Ville bara lite små hinder med lite " farliga " saker under.
Dum som jag var så glömde jag huvan och dylikt så Mave var hyffsat pigg och jag fick INGEN bra känsla alls !!
Usch jag blir så ledsen, men Erica sa att jag inte får vara missnöjd ;) Så jag får väl inte klaga.. Men det är så jobbigt när vi hamnar där vi gjorde idag.. Ingen som filmade idag så ni får inte se hemskheterna :P

Jag är i övrigt svin nervös inför tävlingarna .. Vet inte varför . men jag vill inte bli besviken ..
Vill så gärna få min debut i 110 och att den ska gå ok. Men men den som lever får se... Imorgon ska vi ut och galoppjobba ordentligt . Så han inte har någon som helst ork till att vara stökig med Hovslagaren ;)


Filmer

Nu är filmerna uppladdade och jag sitter och ska skynda iväg till stallet, oj vad tiden går fort när man inte gör någonting :O ?

Här kommer Mave;jag vet att det är lite mörkt men vi hade inte hunnit kika igenom inställningarna ;)

Och lilla Ville ;


Hoppning

Som ni läste i inlägget under så är motivationen riktigt låg just nu.. Men jag försöker ändå..

Fredagskvällen spenderads genom hoppträning. Jag och Erica hoppade Mave och Ville, vi hoppade fram på en kombination , bara 2 kryss några varv. Sen la vi upp dom till räcken och hoppade någon vända sen hoppade vi en bana direkt utan att hoppa så många hinder.

Blev en kort bana men jag är super nöjd, Hoppade den 3 vändor - 90, 1m och 110 . Han gick kanon bra måste jag säga och jag är super nöjd, om jag får till min egen ridning på det så kommer det bli mycket bra ;)

Hoppade om några hinder på 110 och sen gav jag mig :) Det som var det största problemet var kombinationen räcke -räcke med 2 galoppsprång , att jag inte riktigt fick tillbaka honom. Men vi får jobba vidare på det :)

Som Erica sa till deppiga mig igår, tur Mave gick bra på hoppningen i alla fall ;)

Jag har ju även en ny video kamera som naturligtvis invigdes i fredags, men jag har jobbat hela helgen så har inte hunnit få in det på datorn än. Imorgon är jag ledig och då ska jag sätta mig och pilla med det :)

Även ville skötte sig kanon och såg super fin ut :) Har lite film på han med som ni kanske får se ;)


Igår var jag helt slut totalt knäckt och utan motivation.. Ville bara dra täcket över huvudet ..
Men stallet kallade , for däremot ut på en mysig barbacka tur på Mave och bara rensade tankarna i skogen..
Sen red jag Ville med Erica när hon red Maggan och det var trevligt och Ville skötte sig, tog det lungt var mest för att han skulle få röra på sig och inte bli stel efter hoppningen :)

Imorgon blir det nog ett dressyrpass på banan för Mave, troligtvis hoppning på tisdag , sen ett riktigt ordentligt galoppjobb ute på onsdag dressyr torsdag ? Fredag vet jag inte än vad jag ska göra och sen tävling på URF lördag och söndag :)<3Besviken Ledsen och Lurad

Jag vet att jag hållit på en hemlis, jag vet att det skulle bli bättring och så mycket mer motivering efter idag.. men icket. För alla planer gick i stöpet ..

Historien är som sådan att idag efter jobbet skulle jag åka för att hämta hem min nya häst. Som jag fixat som jag stökat och ordnat för att allting skulle kunna gå ihop tills jag kunde flytta den nya hästen till Ericas stall i Januari .
 • Köpt foder
 • Fixat stallplats
 • Fixat stolpar till hagen
 • Stallägaren började bygga upp en fräschare hage
 • Bokat in sadelprovare
 • Beställt hem träns osv..
Men vad händer ? Igår klev jag upp , glad i hatten och åkte ovetandes till jobbet .. För att någon timme senare få den hjärtskärande nyheten att ägaren ångrat sig ! ? Hon klarade inte av att sälja sin häst...

Helt ärligt, jag bröt ihop, minns inte när jag grät så mycket som jag gjorde igår.. Jag svor och jag var rent ut sagt förbannad.. Hästen var besiktad och allting var bestämt in i minsta detalj.. Gör man så då ? Nej man gör inte det..


Nej jag kan inte släppa det jag kan inte bara gå vidare jag är så fruktansvärt arg att jag vet inte var jag ska ta vägen...

Vad lär man sig av detta.. Skriv KONTRAKT direkt... Det är inte värt att chansa.. Så i alla fall jag har lärt mig av mina misstag, och jag hoppas även ni gör det så ni inte behöver vara med om samma hemska sak som mig.. Jag är helt förstörd, förkrossad och ja jag vet inte vad jag ska säga...
Gårdagen var en riktig mardröm....


Men som så många sagt till mig om och om igen, -
Det kommer nog någonting gott ur det här.. Så jag hoppas verkligen att det gör det.. :)

Och jag har lärt mig en läxa! Tyvärr var det allt annat än kul att lära sig den läxan :(Så just nu försöker jag hitta tillbaka till någon form av motivation...
Känner att allt bara rasade samman .... :'(

7 oktober 2010

Och jag fortsätter ;)

Men det är mycket nu. Det rullar för fullt uppe i lilla huvudet. Jag har en massa jobb - vilket verkligen är positivt, behöver alla pengar som kan tänkas ramla in ;)

Hästen sköter sig hyffsat. Hopptränade ute i stormen igår och det uppstod lite problem men vi tog oss igenom det och stora delar av banan låg på 110 vilket han hoppade bra över trots att lägena inte alltid var super, Hoppade upp sig fint trots de gånger han " kastade" sig på hindren. Så ja jag får vara nöjd. !

Imorgon blir det lite hoppning igen, vi måste träna in i det sista innan URF ;) Jag är typ nervös redan nu !!

Helgen innehåller en massa massa fullt upp och dolande, och jobba hela helgen så ser ni av mig någonting så gör ni det bra ;)

Nu ska jag dyka mot sängen så jag får mig upp till jobbet imorgon :)


Hoppas ni är nöjda med den trista uppdateringen men det ska bli bättre jag lovar !!

1 oktober 2010

Idag är dagen då jag ska försöka raka Mave - hoppas hoppas han är på bra humör då :) Ska rida ett pass dressyr barbacka före så han får "rasta huvudet lite".

Annars händer det en massa saker just nu som ni får veta så småningom och det kommer bli SÅ himla bra!!!

Igår var vi ute och Galopperade, det var rätt härligt men Mave är inte riktigt den roligaste häst att vara ute och galoppera på då han bråkar rätt mycket, det stör som tyvärr friden i det hela, men men ut i skogen måste ju hästen få komma så det är bara att bita ihop, längtar dock inte till vintern när banan fryser och det kommer måsta bli en massa uteridning och körning till Manege osv för att kunna träna så mycket som möjligt ! Tyvärr så är ju inte sommaren den längsta årstiden vilket i alla fall jag hade önskat.. Men men, lite snöplumsning är ju inte helt fel i alla fall ;)

Men det börjar bli dags att plocka fram kanske tvätta upp lite vinter utrustning, Mave har ju fått ett nytt vintertäcke utan hals :) Men än så länge så klarar han sig nog med hans fina regn täcke :)

Vad har ni på era hästar under den kallaste perioden ?

I vinter hade Mave ett stall täcke från BoT på sig hela tiden - Ute och inne på natten. Och över det hade han sitt vinter täcke med hals.
Det blev rätt lagom för en rakad häst tycker i alla fall jag.
Mamma hon är söt och tycker om BoT material ;) Mave har ett stall och ett sommartäcke, Fyra tunna paddar 2 stycken tjocka transportpaddar , knäskydd och ridtäcke , allt i BoT, och jag är bara glad över det ;)
Själv har jag knä och ryggskydd som jag älskar :D

Nej nu ska jag sluta tjollra pallra mig iväg och träna ( Hur nu det ska gå för all träningsvärk :O ?) Åka på Granngården eller Royal och köpa foder och sen till stallet och motionera Mave och påbörja rakningen !

Sen jobbar jag resten av helgen - lördag söndag och måndag så det här har som varit min helg nu så jag får passa på att göra så mycket nytta som möjligt helt enkelt :D

Hoppas ni får en fin dagJag hoppas verkligen inte att den här vintern blir lika kall och att det kommer lika mycket snö som det gjorde förra året ;S


På väg till våran tvättstuga !


RSS 2.0