Hoppträning

Blogglusten är fortfarande som bortsprungen. Men snart, när vissa saker är ordnade klara och fixade som dom ska så kommer jag tillbaka, det är jag helt säker på !

Igår var det hoppträning, vi hoppade en lydnands bana och jag är nöjd, min ridning kändes lite avvaktande och det blev lite av och på. Men jag är nöjd med Mave och han hoppade runda fina språng och höll sig hyffsat i skinnet :) Jag bara måste hitta till allt , bli snabbare på att bestämma mig och göra något åt saken så blir det nog bra. Måste ju träna stenhårt nu så vi är redo inför URFs tävling. Det känns dock jobbigt att det var väldigt längesen jag red / hoppade inomhus och den tävlingen är inomhus !!

Idag ska vi ut och galoppera tänkta jag, hoppas hästen sköter sig. ;S Sen blir det en dusch för Mave ikväll också .. För imorgon ska jag rida ett kortare dressyrpass på banan bara för att sysselsätta hans huvud lite och sen försöka mig på att börja raka honom. Jag känner mig inte peppad och gruvar mig rejält. Men jag vet att jag måste börja i tid så han inte ser hemsk ut i Umeå och så kan jag ju faktiskt behöva några dagar för att slutföra arbetet :P Men han kan ju inte vara så lurvig som han är nu, det går helt enkelt inte ;P

Fick nya skär till maskinen av min snälla mamma så det blir nog bra tillslut i alla fall :)

Annars är jag lite deppig just nu när jag måste köpa en ny filmkamera.. Någon som har tips på någon bra ? Inte allt för dyr gärna. Som fungerar bra att filma hoppträningar och tävlingar med. Någon som har tips vad man ska tänka på ?


Fredag

Uppdateringen är helt värdelös just nu, och det känns som att jag inleder ungiefär varenda inlägg med det ;)
Men just nu prioriterar jag inte riktigt datorn, men det kommer nog bli bättre inom en snar framtid ;) Ni får gärna hjälpa till och skriva vad ni  vill läsa om :)


Filmerna från tävlingen - Försenade jag vet. Ska försöka ta tag i det imorgon när jag ändå ska sitta hemma och vänta på tvätten !

I onsdags var det hoppträning och Mave var super fin, jag hittade känslan , såg avstånden och han höll sig lugn hela passet . Jag blev så glad :D
Micke filmade med min videokamera. Det har varit ett stort problem för mig att få in filmerna från den till datorn men vi jobbar på det nu och kan förhoppningsvis börja använda den igen istället för digitalkameran =)
Och då kanske jag även lägger upp lite andra filmer från ponny tiden ;)

Idag red jag ett pass på banan barbacka och Mave var en ren dröm <3 imorgon ska vi nog rida ut och så hoppa lite smått som står kvar på banan på söndag :)

Nu ska jag dock försöka sova då jag är hur trött och slut som helst..

Ha en trevlig helg :)


Keep on walking that road and I follow

Jag sitter och är super trött, och ska alldeles strax kila vidare mot jobbet.
Dagarna rullar på och jag rider mest ut för närvarande ( Ja jag är fortfarande rätt för björnarna !!

Hoppade både Ville och Mave i lördags eller hoppade och hoppade , det var en övning som stod framme med mycket små hinder, nu kommer jag inte ihåg något avstånd men 2 hinder på böjt spår på kortsidan sen 2 hinder på diagonalen sen 2 hinder på böjt spår igen och så 2 hinder på andra diagonalen . Båda 2 skötte sig bra. Särskillt Mave var super fin. Och det roligaste med hela passet var att för första gången var det en jätte vattenpöl mitt på banan. Och ni som känner Mave vet hur grymt rädd han är för vatten. Men efter ca 30 minuter fick jag Mave att skritta trava och galoppera genom vattnet. Han kunde göra halt i pölen och även hoppa hindret från bägge håll ;) ÅH så stolt jag var ;) Desto mer besviken när vattenpölen var borta dagen efter, jag som ville träna ännu mer ;)Det gick bra med Ville också, trodde inte riktigt att han skulle orka hela övningen men det gjorde han :)

Nej nu måste jag skynda mig iväg mot jobbet så jag kommer i tid :)
Ha en bra dag :)!


Jag är super tävlingssugen :D !


Sjukling

Nu är det rätt passivt på alla de håll. Jag är sjuk och har feber så både ville och Mave fick tyvärr stå idag. Hoppas verkligen att jag blir någorlunda till imorgon. Då blir det att rida ut / rida på ängen . Sen hoppa ville lite små hinder på banan på lördag och rida ett dressyr pass med Mave på lördag :)
Sen söndag rider jag nog så gott det går på ängen, dock börjar det bli rätt halkigt ;S


Jag har lite lätt beslutsångest just nu .. Det är inge mer tävling för mig och Mave nu i september.
I oktober däremot så är jag anmäld till
URFs lokal/ regionala den 16-17
Jag vet att Skellefteå Ridklubb har en lokal / regional 23-24 som jag naturligtvis har tänkt anmäla mig till då det ändå är i stan, jag har dock inte sett någon propp på den så jag vet inte vilka klasser som erbjuds
Sen såg jag nu att Luleå hade en lokal / regional 30-31 .. Det känns ju absolut inte som att jag vill tävla 3 helger i rad. Tänk om luleås tävling kunnat vara första helgen i november istället. Vad mycket bättre det varit ;S Men men .. Får nog som det ser ut nu prioritera bort Luleås tävling.. Och verkligen hoppas hoppas att tävlingarna börjar om tidigt 2011..


Jajja nu ska jag skynda mig isäng så jag kanske hinner kryp på mig lite innan jag ska upp och släppa ut hästarna imorgon. God natt på er :) !


Tävlingen

Så till tävlingen i lördags . Vädret var fint och lagom varmt. Vi kom oss iväg i tid så alltså inte som i mina drömmar ;)
jag började med att starta Kloetta, Satt och log på framridningen då hon kändes riktigt riktigt fin :) Hoppade sedan fram lite lagom och fick till något riktigt fint språng :)

Sen gick vi in på banan och hon kändes fin ! Duktiga tjejen skötte sig kanon och var felfri i grund och omhoppning !
Och med tiden vi fick tog vi en 4de placering. Jag missade en av svängarna jag hade planerat då jag nästan höll på att flyga av, fråga mig inte hur det kunde komma sig, ska granska filmen lite nogrannare ;)

Hon har ju inte gått så mycket i sommar och jag har bara hoppat henne 2 gånger sen i maj så jag är super nöjd. Får hon upp lite mer kondition och styrka i galoppen så blir det där perfekt :) Duktiga flicka . Perfekt för mig att sitta på och få tillbaka lite självförtroende :)

Så till Mave då. Han var så lugn och snäll både på framhoppningen och framridningen. Backade av på hindren och hoppade riktigt trevligt. Väl på banan var de 4? första hindren bra, red av honom lite stort på en oxer men fick tillbaka honom rätt snabbt. men sen när vi vände upp på 5e hindret så sa det stopp det var en -2 ? gröna lådor under den som han bara inte skulle hoppa,. När jag väl fick över honom på 3dje försöket så blev resten av banan inte alls bra, jag red på honom och tryckte av honom bara för att han inte skulle stanna..
Dumt av mig . Men men

Till andra klassen fick jag en dålig sväng till hinder nummer 2 vilket gjorde att mave sköt ut bogen och tänkte smita undan men jag fick över honom dock rev vi det hindret. Sen när vi kom till, 4e eller 5e hindret som var samma som i föregående klass så gjorde han precis samma sak i den andra klassen och stannade på lådan. men Vi tog oss över på andra försöket och sen kom vi runt..

Så 16 hemska fel i båda klasserna med rivningar stopp och tidsfel.. Men men nu är det bara hem och träna. Vi har nu hunnit bygga 2 lådor med hål i och en till vet inte vad jag ska kalla det ? Plank aktigt, bilder kommer när de är färdigmålade :)

Mave fick vila i söndags och igår skrittade vi ut en sväng. Blir nog rätt lungt idag med tror jag :)


Tävlingsnerver ?

Gårdagens ridning blev ett lungt främst skritt pass på ängarna ca50 min. Tog lite trav och galopp också för att känna hur han kändes sen hoppningen i onsdags.
Men han kändes inte alls stel så det vat skönt :)

Idag blir det dressyr pass på ängen, så han är genomriden och fräsch imorgon :)
Själv så tror jag att jag är lite undermedvetet nervös, då jag drömmer om tävlingar varenda natt... Och det går aldrig bra ! Eller jag har aldrig hunnit till själva tävlingsbiten utan det går dåligt allt innan dess och jag hinner typ aldrig komma till start :P Hemskt ..

Hoppas det går bättre än så i alla fall på lördag ;)


Nej nu ska jag skynda ut till bilen och skynda iväg till jobbet :)Alltid samma känsla efteråt

Igår red jag Dressyr på ängen som är nyslagen. Han blev lite sur från början och tyckte väl att jag krävde lite mer än vad jag gjort tidigare, men på slutet var han riktigt fin och lyhörd :) ! Duktigt kille.
Däremot känner jag verkligen att min ridning brister just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få ordning på det ;S ?

Idag blev det hoppträning för Erica, vi hade egentligen tänkt att jag inte skulle börja vara med föränn efter tävlingen då han ju har en tendens att bli lite uppstressad och jobbig när det är flera hästar och lite mer "tjo och tjim " runt om. . Men när det i slutet bara blev jag och Josse så passade jag på.

Orkar inte riktigt med någon lång "förklaring" just nu annat än att han gick helt ok i mitten av passet, Min ridning brister även i hoppningen , och att han på slutet inte gick så bra. Varför vet jag inte? Om han var trött, bara " mave" tjurig, blev distraherad av allt runt i kring då det var diverse traktorer osv runt i kring.. Han är svår min häst. det krävs så lite för att vi ska få lite rubbningar uppe i huvudet på honom.
Men men... Bara att gilla läget trots att jag just nu inte vill gilla någonting alls. Och har världens sämsta självförtroende :/

Känslan inför lördag känns inte så jätte bra. Jag har svårt att hitta känslan på hinder och Mave blir lätt uppstressad av utomstående faktorer. Men han har ju skött sig helt Ok på tidigare tävlingar så jag håller tummarna :)

Imorgon blir det ett lungt pass över ängarna. Och på fredag blir det ett pass dressyr på ängarna.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mig i tid och försöka sova,
Jag vill vara 15-16-17 år igen, med dig min fina älskade ponny. Vilken dröm du var !


Frånvaro och trevlig helg och duktiga hästar

Frånvaron är sådär lagom hög igen. Jag vet !
har i alla fall haft en super helg, inte mer hästrelaterat än vanligt, försökt vara lite mänsklig och roat mig på annat håll helt enkelt ;)

Bland annat så var jag på stugsista i pappas stuga igår och det var verkligen riktigt trevligt, över förväntan :) !

Annars har jag idag hoppat Mave, hade bommar före och efter de flesta hinder och ja han kändes riktigt fin även på de som var utan bommar, duktiga häst :) Känns så himla skönt de dagar det går bra och man får in den rätta känslan :)
 Red ett lugnare pass med ville på ängen idag och det gick bra det med , han skötte sig super bra!Sen har jag även hoppat Kloetta idag Det gick inte riktigt lika bra som sist men hon är ju en pärla trots allt :) det kommer nog bli kanon, det är alltid roligt att sitta på henne :) Hoppade en "mini" bana på 105 wihoo ;) haha !
Hon kan vekrligen få till riktigt fina språng ibland som är härliga att sitta på :)

Sen fick jag rida Lilla Leo igen, han är rolig att sitta på och jag tycker trots spändheten så är det kul när man känner sånna framsteg under ett pass :)
Han drog en liten repa med mig över ridbanan vid en galoppfattning, försökte troligtvis komma undan det jobbiga arbetet och testa mig lite. Men när jag väl fått stopp på honom och fått ordning på grejjerna igen så provade han någon gång till men då var jag med på det och hann få stopp innan han hann slänga upp huvudet och få upp farten så då tycker jag att han gav med sig och blev riktigt fin faktiskt :) Söt liten kille det där :)


Nu ska jag snart ta plats i soffan och försöka ta det lite lungt :)
Hoppas alla ni andra har haft en bra helg :)


Kloetta

Igår var jag ju som sagt och red Leo och kloetta. Leo är en rätt så oriden 5åring. Väääldigt spänd och nästan lite halv rädd till en början, men han kändes riktigt rolig att rida och när han väl slappnade av så tog han stöd och jobbade super fint :)
Tog bara något litet skutt på ett litet pytte hinder , hindren brydde han sig inte så mycket om i sig utan allt runt om kring, som sagt en väldigt stressad häst som kändes lite orolig samtidigt som han kändes klok för han gjorde ingenting utan lyssnade på ryttaren och lugnade ner sig när man pratade med honom och klappade honom.
Skulle gärna sitta på honom igen :)

Och kloetta var riktigt fin, alert och på g , lyssnade riktigt fint och framförallt så kändes det som att hon tyckte att det var så himla roligt :D
Vi kunde tyvärr inte hoppa så mycket då mörkret föll rätt så snabbt men några språng på ett räcke och en oxer och hon hoppade verkligen super fint :D När hon är så här och jag bara ler när jag sitter där uppe kan jag verkligen fråga mig själv. Varför var jag så dum som inte hade kvar henne när jag hade möjligheterna till det ?
Hon är verkligen en schyst häst. Med bra hoppteknik, absolut en massa jobb på henne, men det är det väl på de flesta hästarna.. Men hon är rolig och man blir glad av henne, och framförallt så ger hon mig bra självförtroende :)
Fina tjejen, och Maves absolut störsat kärlek är hon ju också ;) <3

Kloetta och jag på "vår tid" .


Dagen

Idag markarbetade jag ju som planerat Mave :)

La ut 2 bommar på ena långsidan med 18 meter emellan och galopperade över med lite olika antal galoppsprång för att försöka hitta lite känsla . Sen hade jag ett litet hinder , om det ens får kallas det då bommen låg under 50cm med bom före och efter som jag rullade på några vändor . För att han ska bromsa upp sig själv lite mer det är någonting som verkligen har fungerat bra .

Sen hoppade jag 5 låga studs också med lite kortare avstånd, och det gick kanon :) han var rapp i benen och med, kändes mindre stel än sist osv.

Men jag saknar fortfarande min sadel ;)

Vad har ni för avstånd när ni hoppar studs ?

Även micke följde med till stallet, tittade på och kikade när jag red så det var ju kul :)

Nu ska jag försöka göra en tidig kväll så jag får mig upp i tid imorgon då jag faktiskt ska jobba, det känns kul för det var alldeles för längesedan nu ;) Man blir lixom stressad när det blir för länge mellan gångerna man jobbar ( i alla fall för mig ) För jag tycker om när man får pengarna sen ;) Haha !!


Imorgon blir det ett pass på ängen och så ska jag ut och skritta med Ville en sväng också som ska har fått en lite lugn vecka efter hans duktiga prestation i älvsbyn då han var felfri i båda klasserna :)

RSS 2.0