29/4-2011

I onsdags så hoppade jag Tucci, och oj oj så fin tjej jag har :) Känns verkligen som att vi är ute och flyger emellanåt <3

Hoppad en bana som Erica ställt upp och hon gick som sagt som en klocka, hon drog lite till höger i kombinationen och vi hade lite trångt på 4 till räcket efter kombinationen - som vanligt för att jag inte tar tillbaka hästen föränn typ 2 galoppsprång för sent ;) Inte bra, men fick till det super på slutet i alla fall :)

Har dragit ner på Maves foder och han vilar fortfarande, får se hur många dagar det blir :O ? Jag har verkligen en smockad vecka i veckan.. Och just nu lyser sömnen med sin frånvaro vilket inte uppskattas :(

Igår for Tucci och jag ut och skrittade med Erica och Lisel och det var riktigt härligt faktiskt , det är nog inte så länge kvar tills vägarna + ängarna är bra nu :)


Ikväll ska jag nog trimma lite på banan.. Försöka putsa lite grejjer i alla fall och kanske duscha upp Tucci, har ju som planerat träningstävling på söndag, och damen är verkligen inte ren just nu :O ! - hon verkligen äälskar att rulla i leran ;)


På onsdag börjar även Erica ha träningar hemma igen och det ska bli riktigt kul :D Nu från början blir det i alla fall Tucci som går, och Mave tränar jag på annan tid.. det blir nog bäst så för oss alla 3 ..


Nej nu ska jag ta och göra mig i ordning för en dag på jobbet :) Ha det så bra !

Måndag

Och fort var den ledigheten över :O Imorgon väntas jobb igen..

Igår kom Carro och red med mig, hon red Tucci - så klart ;) På banan.. Och det gick bra, än en gång så tyckte hon att hon blivit mycket starkare i galoppen och det är ju kul :)
Mave gick helt okej faktiskt :)

Idag kom Ingemar ut och gick igenom hästarna igen :) Och det var nog väl behövligt på bägge 2, Tucci hade musklat på sig bra tyckte han och allt gick åt rätt håll , hon satt fast lite i nacken och i ländryggen.. Han satt nålar lite här och var och lasrade rätt så mycket :)

Hon vilade så klart idag efter behandlingen och ska även vila imorgon..

Mave var lite sämre än vad han var sist tyvärr, lite svagare och lite öm här och var :( Tråkigt men samtidigt känns det skönt att jag gjorde rätt att ta ut Ingemar då.. Mave ska ta det lungt i veckan med vila och skritt, och nästa vecka rider jag nog ungiefär som vanligt lite extra vila eller skritt bara.
Sen provar vi att köra igen :)

Tänkte hinna med att hoppa Tucci en gång till i veckan innan tränings tävlingen 1a maj . Som ni förstår så ska Mave inte gå då , men Tucci får gå då, 1m och 110.. Sen går hon Skellefteås lokal / regionala 1m, 110 , 115 och sen helgen efter det så är det URF igen , dit har det dock inte kommit någon propp ännu ;S Hoppas den dyker upp snart så jag kan planera..

Imorgon vilar i alla fall bägge hästarna så det blir en lugn dag efter jobbet, men jag kunde rida Tucci som vanligt resten av veckan sen :)

Hoppas ni alla haft en bra påsk helg i värmen , det har jag :)


Påsk - långledigt

Nu är det påsk, vilket betyder långledigt för min del :D Jobbade i onsdags och sen är jag ledig tills tisdag då jag jobbar igen .. Det känns riktigt skönt och riktigt behövligt om jag ska vara ärlig :)

Den senaste månaden har varit riktigt tung, med mycket jobb och alldeles för lite sömn... Men nu hinner jag vila upp mig igen :) Vintern har varit lång med sena kvällar / nätter i ridhuset och tiidigar mornar på jobbet...

Men nu så är ridbanan på gården framme och igång igen vilket är helt fantastiskt :D


I tisdags hoppade jag och Erica en liten bana hemma , jag hoppade Mave och det gick sådär men det blev lite av och på osv.. Har mycket att jobba med just nu och det är en svår period att ta sig igenom..
Men jag har i alla fall beslutat att avstå från de kommande tävlingarna , träningstävlingen 1 maj, lokal/regional 13-15 maj och URF 20-22 maj,.. Just av den enkla anledningen att, känns det inte som att det funkar på träning så är det bara dumt att ens försöka sig på tävling..
Siktar in oss på att vara redo igen 6e juni då KDRF har hemma tävling, men vi får väl se :)


Lite luddigt vad jag gjort med hästarna de senaste dagarna ? Dagarna bara rinner ihop för mig ;)

Tucci har i alla fall varit lite hängandes i handen på mig den senaste veckan , och då mina axlar inte är av fräschaste virket så klarar jag inte riktigt av att reda ut det och det blir en tråkig dragkamp med Tucci hängandes " framme / nere " vilket inte känns så nyttigt för ben osv..
Tänkte prova stoppa in något aningens skarpare i hennes mun för att underlätta, så jag började med att prova ett pelham som jag lånat av Carro som är nästan som ett 3 delat , dock lite annorlunda, har ingen som helst aning om vad det heter ? :O Men det förbättrade ingenting alls..

Så dagen efter det så pratade jag och Erica om det då jag funderade för fullt på vad jag skulle kunna stoppa in i hennes mun för att  få en trevligare ridning.. Vi funderade hit och dit och så kom vi fram till att jag skulle prova hennes Peewee bett, så jag provade det igår , och oj.. En helt ny upplevelse var det....
Helt fantastiskt, det var som att sitta på en helt ny häst <3

Så jag provade att hoppa på det idag också och jaa oj oj vilken fin häst jag har .. Helt fantastiskt, och som hon hoppar.. WoW !!! Ska låna bettet i några dagar till och hoppas det fortsätter fungera lika bra , då blir det att köpa ett eget.. Känns bra att kunna rida med det ett par gånger så det inte bara är en tillfällig het :)
Hoppas hoppas....


Mave red jag på banan igår, han kändes sådär till en början men på slutet kändes han fin och avslappnad :)
Idag skuttade jag lite små språng på 70-80 på samma bana igen med grammanen på , och det gick helt ok blev lite av och på men tror jag ska hoppa på grammanen lite ett tag framöver och hoppas på att få lite ordning på grejjerna :)


Imorgon får vi se vad vi hittar på .. Blir mycket bana nu då kälen släpper och det inte är direkt drömunderlag ute :(


Men snart så kan vi börja rida över ängarna igen :D Fantastiskt !!18/4-2011

De senaste dagarna så har det verkligen smält hur mycket som helst här :) i princip ingen snö alls kvar ens på ängarna, nästan bara kvar snö där det varit "högar" .. Ganska skönt :) helgen har rullat på med tiidigar mornar, Erica har ju varit i gävle och tävlat, så jag har släppt ut hästarna , har haft tur att Malin hjälpt till så mycket, eftersom de får mat 4 gånger per dag :) - Blir skönt när det blir betes period...

Igår red jag först ut en sväng med Tucci, dock har tjälen verkligen släppt på vissa ställen så vi fick ta det väldigt försiktigt - trampade ner i 2 små tjälhål :( Som tur var i skritten... Så jag vände efter ett tag och tänkte rida lite på travvägen, men där var en travare så fick ta det rätt så lungt men vi var väl ute i ca 50 minuter..

Sen red jag Mave på banan och han kändes riktigt fin :D Jätte kul att rida honom då ..
Fortsätter att galoppera ganska mycket över bommarna som ligger framma och få honom lugn och avslappnad på dom, och han var super lugn över dom igår och avslappnad :)

Får se vad vi hittar på idag :) Kanske lite hoppning ;) ?

I alla fall så är det nog inte så länge kvar tills vi kan hoppa hemma på banan, hur skönt kommer inte det bli :) !!


Nu ska jag alldeles strax åka mot jobbet och vara lite duktig :)

Ha en trevlig dagHoppa utomhus - härligt värre

Jag kör helt enkelt några dagars intervaller mellan mina bloggningar ;)

Händer inte så mycket spännande, en massa ridande på mina fina hästar <3 och så en massa mockande av hagar, det blir en hel del skit under vinterns gång tyvärr ;/

Igår åkte jag och hoppade lite enkelt på KDRFs utebana ett litet räcke ur vänstersväng från ingången och en 6½ Tucci var taggad och hoppade som en klocka ojojoj säger jag bara <3

Mave var lite stressad och testade lite men sen lugnade han ner sig .. Duktig kille :)

Hoppade oxern på ca 120 på Tucci och bara runt1m på Mave..

Ingen film tyvärr..
Nu har jag varit och släppt ut hästarna och mockat ska alldeles strax åka iväg mot jobbet..
Erica är i Gävle i helgen så jag och snälla Malin sköter stallet ( ville är hemma ) ..


Blir att spendera kvällen i stallet och rida hästarna då, men det känns skönt att det mest annat är gjort i alla fall :)

Fick även en anonym komentar här om dagen som värmde så i hjärtat :) Åh vad glad jag blev, synd bara personen var anonym :( ;


Anonym om Tävlingen + filmer:
tycker du kämpar bra med båda hästarna och keep up the good work med Mave säger jag bara :) Starkt av dig att trots motgångar då han är på en väldarns humör inte ge upp! Ser starkt upp till såna som du - dvs inte dem som ger upp i första taget!:)

Nej nu ska jag hoppa i jobb kläderna och bege mig mot jobbet :)

Ha en trevlig dag :)


12/4 -2011

Ska precis åka iväg mot stallet för min andra dag på min 6 dagars vecka på jobbet..
Händer inte så mycket spännande, igår lyste solen och det var helt fantastiskt väder ute och alldeles varmt så mina hästar fick vara utan täcke någon timme när jag kom till stallet :)

i lördags var Carro i stallet och red med mig , vi for ut en sväng , vi var väl ute i ca 1 och en halv timme , jobbade i alla gångarter och tjattrade en hel del, Mave tyckte det var hysteriskt roligt, och det tror jag Carro med tyckte ;)

I söndags åkte jag med Erica och Ville och hoppade lite med Tucci , vi hoppade 2 studs - 8.5 m - oxer - 8.5m 2 studs , alltså 2 korta galoppsprång vilket var rätt så jobbigt kändes som att jag hängde som en liten trasdocka uppe på lilla damen.. Men hon hoppade i alla fall riktigt fint och jag kunde jobba lite på sitsen - vilket jag verkligen behöver!

Igår var det som sagt var strålande väder :D och jag kunde rida utan jacka för fösta gången för i år :)
Skrittade först ut en sväng med Tucci och Ville och sen red vi på banan ett tag och hon var riktigt fin, jobbade över lite bommar som låg framme och ja super fin tjej jag har det där <3

Sen red jag Mave en stund på banan också, han kändes lite stressad idag och jobbade inte lika fint över bommarna utan drog iväg på dom en hel del, men fick till det hyffsat på slutet i alla fall..

Idag vet jag inte om jag slutar 3  eller 4 ? tanken är hur som helst att jag nog ska låta Tucci vila och trimma Mave en sväng på banan för att sen hinna hem och se lite hockey, hur resten av veckan ser ut det vet jag inte riktigt men jag borde väl kanske åka på ridhuset en sväng och hoppa lite nu när det kommit ut lite hinder på utebanan ;)


Ha en trevlig dag :) !


Motivations brist

Dessa mellan årstider, vilka plågor det är för oss häst ägare :( Just nu är motivationen på noll verkligen !!

i alla fall denna vecka kommer bli väldigt lugn för mina hästar..Ridbanan är inte användbar ännu , eller den är nästan helt framtinad, lite för blöt än och ska få torka upp och vila innan vi börjar använda den..

På ängarna är det för mycket snö ännu och rätt så tungt... Sen återstår ju då vägen, antingen åt ena hållet där man får rida efter asfalten väldigt länge för att sedan komma till en kort grusväg.. Där är det inte alltid så kul att rida Mave..
Eller så har vi åt andra hållet där jag brukar Rida över en grusväg för att minimera ridandet efter den väldigt trafikerade vägen utan gång väg.. Men där vill dom ( Om det är som förra året ) Inte att vi ska rida nu längre.. vilet betyder att jag måste följa vägen hela tiden..

Rörigt jag vet, men summan av det hela är att jag vet verkligen inte var jag ska motionera mina hästar för närvarande..

Jätte trist och tråkigt..

Igår åkte jag iväg på ridhuset och red på utebanan en sväng som var super bra :) Liite blöt på vissa ställen men inte mycket. Mjuk och fin..

Dock blev det ett vääldigt kort pass på bägge då mitt högre knä plågat mig nå så fruktansvärt hela dagen på jobbet, och ja jag kan ju säga att det gick inte direkt bättre att rida :(
I natt har jag sovit i mina BoT knäskydd så jag hoppas det blir bättre..

Hur håller ni motivationen uppe denna årstid riktigt ?

Jag är galet sugen på att hoppträna utomhus nu , banan skulle mycket väl gå att hoppas på utomhus men hindrena har inte kommit ut än :( Täänk så skönt när vi slipper åka iväg kring halv 10 för att hoppa :)


Nu ska jag snart pallra mig mot jobbet för ännu en dag

 


Tävlingen + filmer

Jaa nu är jag här igen :)

Helgen har varit med väldigt olika resultat..
Fredagen började med att vi klev upp halv 4 packade in allt gjorde stallet och åkte till umeå ..

Väl där var Mave först ut framridningen var lite extra rörig och Mave var rörig kastade sig direkt någon häst kom i närheten osv, kändes även som att han kastade sig lite mot hindren..

Väl inne på banan gick det rätt bra till en början men slutresultatet blev 13 fel, 2 rivningar 1 stopp och ett tidsfel..
Och det kändes lite sådär efteråt...

Sen var det dags för Tuccis tur Hon hoppade SÅÅ bra på framhoppningen och jag kände mig jätte laddad väl inne på banan.. Hon var pigg och hoppade bra, tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen , får ta på mig det lite själv , hade jag bestämt mig för att rida på lite mot sista hindret så hade hon inte behövt trampa om och då hade hon troligast inte rivit, så jag var jätte nöjd, en miss från min sida, men det tar ett tag att lära sig :)
Lördagen var det Tuccis tur att börja, framhoppningen var INTE bra jätte djup och hemsk.. Fick inte ordning på ridningen och hade svårt att hitta rätt avsprångs punkter.. Men sen när vi väl kom in på banan så var hon verkligen pigg dock kändes sprången lite mattare ( eller vad jag nu ska säga ) än fredagen och vi fick 8 fel, men jag var ändå nöjd med känslan :)


Mave däremot skötte sig inte alls och vi blev uteslutna :( Ingen kommentar på det... Det löns inte ens att analysera, och jag lägger inte heller upp någon film


Sen söndagen så red jag mave på morgonen före tävlingen började en kort stund och det kändes jätte bra..
Men sen slutade det precis som lördagen :(

Tucci däremot, hade igen väldigt dålig känsla på framridningen då hon inte riktigt har samma bjudning där, däremot var underlaget bättre :)

Väl inne på banan blev hon väldigt pigg och alert ;)
Det var en 115 och bed A:0 hon hoppade bra, hon ställde upp och det kändes som att jag red helt ok, tyvärr rev vi näst sista hindret där vi kom lite nära och jag var lite hängandes .. Vi blev i alla fall 10de placerade och det var ju jätte kul :) Vår första 115 tillsammans och vårt andra meeting tillsammans.. När jag sedan tittade på resultaten och såg att det av 47 startande bara var 7 som var felfria och 5 på 4 fel ( resten hade fler fel ) så blev jag jätte glad :)
Nu är det länge kvar till nästa tävling , 14 maj tror jag närmare bestämt :)
får se hur vi ska lägga upp det och vad mina planer blir fram till dess, fortsätter det så här med lilla damen kan jag ju inte annat än vara nöjd ;) Och Mave får vi se vad jag ska göra med.. Känns lite jobbigt just nu
Och nej jag behöver INTE höra en gång till att jag bör sälja honom, för det kommer jag inte att göra och det är jätte jobbigt att höra.. Det gör inte saken lättare :(

Som sagt resultaten har varit upp och ner, Men jag är super nöjd över Tucci :)
Och jag fick ett jätte fint GG sett av mamma ska kolla om Mave kan ha huvan för det kunde inte Tucci den var för liten för hennes öron ;)


Hoppas ni klarar av att se på filmen trots mammas skakningar...

Nu åker jag !

God morgon !

Klockan är före uppstigningstid och jag är på väg ut i bilen för att packa in lite grejjer, alldeles snart så bär det av mot stallet för att mata hästarna , packa in det sista och sen bege sig mot Umeå och helgens tävlingar..

Fredag - söndag.. Kommer att starta en klass per dag med bägge hästarna så håll nu tummarna för att det ska gå bra :)

Åeterkommer väl med uppdatering när jag kommer hem.. Tänk den dagen blogg.se skaffat sig en iphone app.. Vad enkelt och bra allt skulle vara !!


Ha en trevlig helg i alla fall :)


RSS 2.0