Finväder

Vad fantastiskt väder vi har fått :)

Igår var det strålande sol och någon plusgrad :) Underbart.. Jag började dagen med en härlig sovmorgon till 9.15 sen åkte jag med mamma på SRK och kikade på lite klubbtävlingar, lite trist att de inte hade en träningstävling istället kan jag tycka, men men nästa helg så ;)

Åkte sedan iväg och handlade lite , åt lunch och sen iväg till stallet, gjorde allt i bakvänd ordning och red bägge hästarna före jag gjorde resterande sysslor... Ville hinna rida bägge innan mörkret dök sig på, och det hann jag just så pass ;)

For ut och galoppjobbade båda 2 ( Försöker som sagt var passa på när det är helg och inte lika trafikerat efter jörnsvägen ) var ute i en timme per häst och galopperade mycket.. Galopperade för det mesta i en stor galopp och försökte få dom så avslappnade och mjuka i den som möjligt och inte ha så mycket i handen :) Och båda gick super bra och både hästarna och jag tyckte nog att det var super skönt :D

idag ska jag försöka rida igenom Tucci rätt mycket på banan.. Hoppas på att få henne mjuk och avslappnad och hitta den där mjuka runda galoppen och få undan henne för innerskänkeln..

Mave ska in på ridhuset och hoppa ikväll, skippar att ta med honom imorgon och följer med Erica ikväll istället och hoppas på att hitta en bra känsla inför Umeå nästa helg :)

Håller på att lägga upp filmen på Tucci från i torsdags just nu, maves kommer jag nog inte lägga upp då det gick så dåligt men ni får i alla fall en att kika på ;)

Nu ska här städas samtidigt som jag kikar på lite hoppning från gbg på svt play.. Ha en bra dag :)


Hoppträning 24 /2-2011

Hoppträningen igår, den gick sådär...

Började med att rida fram dom tillsammans lite olika i galoppen, kändes redan där som att jag inte riktigt kom åt Mave :( Han studsade lite bytte galopp ( Som vanligt ) Men tog inte riktigt när jag bad honom ändra sig.. Sen galopperade vi över upphöjda bommar med 2 galoppsprång emellan där vi skulle försöka att inte inverka så mycket med händerna utan låta hästarna backa av själva .. Hade svårt att hitta rätt galopp in och Mave hade inte en tanke på att backa av själv tyvärr, ändrade om så det blev 2 upphöjda bommar med samma avstånd sen till den 3dje så ändrade vi så det blev ett upphöjt räcke.. Tyvärr så var det i vänster varv så jag fick lite strul, men han gick i alla fall på det..

Sen hoppade vi lite på en linje räcke oxer rätt så lång, jag satt och plockade lite för mycket vilket jag inte FÅR göra ..
Sen höjde vi upp banan till kanske 1m ? då kom problemen, det var mycket vänstersvängar, jag red dåligt plockade för mycket i honom vilket resulterar i att han börjar studsa och ja det ena med det tredje.. Mitt humör håller inte alla gånger för det här ( Men för det mesta ;) ) fick i alla fall runt honom till slut dock kändes det inte ok för mig tyvärr.. Det positiva med träningen var att trots att han bråkade så behöll han sina fina språng och att jag fick runt honom på en svår vänstersväng till en trippel :D - Man måste försöka att hitta någonting positivt med varje pass, trots att det är svårt ibland...
Skippar nog Mave på måndag och tar bara med Tucci och så åker jag in och hoppar på KDRF med Erica på söndag istället och försöker hitta den rätta känslan inför tävlingen..

Tucci blev det för stressigt med, för lite framridning - hon var verkligen på tårna och studsig.. Hon blir så trippig och tar inte ut galoppen ordentligt när hon blir så .. När vi började med de upphöjda bommarna hade vi verkligen fel hon blev trippig och fick 3 galoppsprång emellan osv, gick i alla fall bättre när jag ställde henne något till vänster genom serien för då slappnade hon av aningens mer i galoppen.. Har fortfarande helt sjukt mycket jobb att göra i dressyren...

Sen när erica höjde upp den 3dje bommen så fick hon dra ihop bommarna före lite bara för att vi skulle komma okej, räcket ut låg på 130 och vi hoppade det 2 gånger och hon hoppade kanon !!

Sen på banan sprang hon bara med mig.. I svängarna välter hon som bara in och jag får henne inte runt innerskänkeln.. Hon hoppade BRA jag ( Träningsvärken att dömma ) Knep på fel ställen igår förmodligen för att sitta kvar ;) Så jag knep nog med knäna och uppåt vilket resulterade i väldigt mycket träningsvärk i låren idag :P
Hoppade i alla fall banan på 120 på de flesta hinder något var 110 så som insprånget i kombinationen.. Hon gick som sagt var bra på hindren och hoppade KANON men emellan har vi grymt mycket att jobba med... Måste få ut henne för innerskänkeln och få henne mjukare och rundare i galoppen.. Rider henne med mycket ben vilket resulterar i att hon hoppar kanon , men blir lite irriterade och slår bakut i landningarna.. Igår fortsatte jag bara och red för att det kommer jag måsta göra på tävling.. Men ja ni förstår ;)
Får se om jag bjuder på någon film i helgen ..


På måndag tror jag vi ska hoppa lite bana igen ? ! Blir nog bra som sista check inför umeå, kommer dock inte att hoppa högt, känns absolut inte som att det behövs, vill bara kolla så att allt fungerar i umeå och man behöver ju inte slita på dom mer än nödvändigt :)


Nu ska jag hoppa isäng, 4 timmars sömn i natt är på tok för lite för mig :/När ska kylan försvinna ?

Ja kylan fortsätter att försöka ta död på oss eller någonting :(

I fredags red jag bara Mave, men han kändes stel och jobbig att rida men gick helt ok på slutet..
I tisdags red jag bara Tucci och hon var SUPER fin !! Jätte kul verkligen, hon var jätte lyhörd avslappnad och fin :)
Tror det fungerar betydligt mycket bättre att rida henne på banan i dagsljus än på kvällen för då blir hon så spänd :/

Igår var det - 25 i stallet när jag kom dit gjorde klart allting och sen red jag Mave , jobbade mest i galoppsluta i galopp vilket gick förvånansvärt bra, ( Det var ju en del av det jag ska jobba på från ida kursen för att få mer kontroll på bogarna.. ) Sen jobbade jag lite tempoväxlingar då blev han lite studsig och så men sen när det släppte så jobbade vi med förvänd galopp, och han har verkligen blivit SÅ duktig på det, vilket måste betyda att han har blivit starkare :) ? Jätte nöjd med dagens pass, och jag frös inte ens :) ?

Sen red jag Tucci på banan , jobbade med samma saker som ovan, hon gick dock inte riktigt fram utan var väldigt spänd.. Men  fick igång henne helt ok på slutet,.. slutorna gjorde Mave betydligt bättre men helt ok. Den förvända galoppen har hon lite mer problem med men på slutet kunde hon faktiskt galoppera in i den förvända galoppen :) Duktig tjej . Vi lyckades även göra ett par byten från höger till vänster utan att hon sparkade bakut :D

Red ca 45 min utan att frysa igen :D Och när jag satte mig i bilen, så var det - 32 i den.. Den brukar överdriva en aning.. Men nog var det - 28 -29 - 30 något :O ? Jajja ganska strongt av mig måste jag erkänna...


Ikväll blir det hoppning på SRK med båda :) Kul

Nu iväg på jobbet så jag inte blir sen ;)


Helgen

Dagarna bara rusar iväg och jag är tröttare än någonsin :(

Börjar jobba halv 7 och har varit och tagit ut hästarna.. Nu landar jag framför datorn i några minuter innan jag ska bege mig iväg.. Hoppas på att bli liite piggare i alla fall annars blir det en lång dag idag...

I lördags var det fantastiskt väder !!! Dock kallt när kag åkte mot stallet - 26 ute..
Men trotsade kylan och for ut med Mave i skogen , helt sjukt vackert och fint ute strålande sol och det bara glittrade på ängarna .. Han tyckte det var super mysigt och låg dock på liite mycket men ja ;)

Sen gjorde jag klart resten i stallet och for sedan ut med lilla damen , samma sväng, hon var dock riiktigt på tårna och såg spöken överallt till en början ... Men sen gick hon super bra :D Och nu var det betydligt varmare ute också, ca -15.. hur skönt som helst och både Tucci och jag blev alldeles varma, och det var ju ett tag sen sist ;)

Igår åkte jag in med bägge på ridhuset och tog med mig mamma, det var inte hopptid så jag byggde bara fram 2 hinder så jag kunde ligga och rulla i en 8a ett räcke och en oxer. Hoppade lite på räcket med rätt så utrullad markbom till en början, och Mave gick super . Kröp lite in mot hindren till en början men sen gick det super.. Provade rida lite olika vägar lite kortare och lite längre osv och ja han gick SUPER :D

Sen när jag skulle hoppa Tucci så blev det ett litet störningsmoment :( och jag fick ( eller mamma ;) ) flytta om hindren - jag kunde inte göra det jag planerat och ja sen gick det allmänt dåligt att hoppa.. Fick inte fram Tucci ordentligt, hon var inte seg eller så men mest uppåt eller vad jag ska säga,, hon backade av för mycket mot hindren och i sprången så hoppade hon bara uppåt och inte frammåt ( Kändes det som i alla fall ) Men ja vi fick till några bra språng i alla fall och hon hoppade super några gånger så jag får väl försöka att inte gräva ner mig allt för mycket ;) Får se om jag kanske följer med Erica och hoppar på onsdag kväll. Sen är det träning med Mave på SRK på torsdag igen =)
Sen så är det faktiskt tävling vääldigt snart.. Usch så nervös jag blev när det gick dåligt att hoppa igår :/

Nej nu ska jag bege mig mot jobbet :)
Ha en trevlig dag !


Världens finaste ponny <3 - SAKNAR!!


Kyla och åter kyla

Usch jag är så less just nu.. Känns inte så roligt mycket alls. Man bara fryser och fryser heeela tiden :(
Det är inte kul , man måste klä sig som en michelin gubbe typ och kan inte inverka på hästarna ordentligt .. Hästarna blir spända och och inte alls lika roliga att rida.. Näe huvva för min del så får det mer än gärna bli sommar imorgon.. Eller lite mer realistiskt, åt minstone bli under -20 och vindstilla !!

Hästarna rids inte så 100 procentigt nu som dom skulle behövas ( Med tanke på att tävlingssäsongen börjar snart ) men vad gör man ?

Idag har Tucci vilat och Mave longerade jag bara.. Han var riktigt duktig och fin faktiskt :D Helt lugn och cool, det gillas :) Vet inte vad jag tycker egentligen så känner jag att longering kanske inte är så himla bra känns som att det sliter på hästarna ? Men tömkörning är jag så urusel på att jag inte ens vill försöka mig på ;S Inte med Mave i alla fall, för han har sina egna idéer och då vill jag gärna ha lite kolla själv ;)

Sen så är det egentligen en riktigt bra dag idag för vet ni vad... Tuccis sadel kom idag :D Wohooo :D <3
ÄNTLIGEN !!! längtar tills jag får rida i den imorgon :) Känns liite trist att jag lär få sitta med tusen kläder på och då får man ju tyvärr inte riktigt samma känsla :/ Men på söndag ska jag nog in med bägge på ridhuset så det blir skönt :)
Tänkte egentligen åka in ikväll med en av dom , men insåg att jag måste upp så tidigt imorgon att jag inte vet om jag kan kalla det för morgon ens ? För att släppa ut hästarna innan jobbet.. Och skulle jag åkt ikväll hade jag väl inte varit hemma föränn kring 12 vilket skulle resultera i på tok för lite sömntimmar för mig :/ Så ja...

Imorgon blir det nog banan för bägge 2 och jag hoppas att kylan lugnat ner sig lite i alla fall :)
Hoppas att ni har det bättre och aningens varmare än vi :)Till anonym i tidigare inlägget som tyckte Mave såg lite ojämn ut i traven vid ett tillfälle på träningsfilmen från sist så som "du " ser så är han stressad - slår bakut och studsar.. just före och vill inte riktigt vara med just då .. När han blir lite sådär studsig och uppåt och spänd så kan han emellanåt inte se helt ren ut han travar inte ordentligt utan spänner sig bara.. Så det är ingen fara med honom där utan bara en allmänt spänd och studsig häst :)

Träning 14/2

Igår var det som sagt var hoppträning fast för Tucci den här gången :) Mave red jag ett kort pass på banan hemma innan, helt sjukt kallt var det :(

I alla fall så kändes Tucci SUPER laddad.. Kändes lite sådär till en början men sen kändes det kanon ville inte sluta hoppa ;) Sen när jag kom hem och kikade på filmen så såg inte heller början så dålig ut :)
Idag fick bägge hästarna vila, jag pallade helt enkelt inte att rida i denna kyla idag också ;S Nu får det ge sig !! -27 i stan såg jag på internet innan jag åkte till stallet, så då var det garanterat ännu kallare i kusmark :(

Får se vad vädret bjurder på vad jag hittar på med de små imorgon :)

På torsdag kommer för övrigt min sadel :D Som jag har längtat !!!

Film

Kylan är VERKLGIEN på besök nu igen.. Och den ser ut att ha tänkt stanna :(
Igår red jag först Mave i ca 40 min.. han uppskattar inte kyla och när det då är -25 så ja ni kan ju tänka er.. Lät honom mest rulla på och gå frammåt...


Sen red jag Tucci, då kändes det ÄNNU kallare red till en väg just brevid och travade och galopperade lite.. Tucci var SÅ pigg och jag var väl efter ca 10 min stenfrusen hela jag.. usch ingen rolig ridtur.. Red nog bara 30 minuter men jag ville verkligen röra på henne lite eftersom hon ska gå träning idag.. Men det blev inte någon höjdare till ridtur...
När jag sedan skyndade hemmåt insåg jag att det nog var ca -27-28 något.. Fy tusan!!

Idag är det minst lika kallt.. Förstår inte hur min bil ska palla att åka till ridhuset ikväll att sedan stå still och avstängd under tiden vi rider och sen starta igen.. hmmmblir ju intressant ;S

Ska strax åka iväg mot stallet ska släppa ut hästarna och göra klart, tänkte rida mave också.. Hoppas det inte är så kallt som internet sidorna säger ;S sen ta bussen hem och åka tillbaka ikväll när vi ska på träningen :)

Här har ni filmen från träningen i torsdags :

Hoppträning

Igår var det väldigt kallt :/ Eller ja det verkar vara det nu med.. -25 -26 någonting i stallet så jag red inte Tucci i alla fall.. Var även till en kiropraktor och hon klämde och knäckte en hel del så jag var rätt mör i kroppen = Rätt skönt att bara rida en utav hästarna :)

Med Mave var deft ju hoppträning på SRK :) Nyttigt för Mave att vara någon annanstanns än hemma :) Och han skötte sig mycket bra och kändes väldigt fin :)

Vi började med att trava fram över tre bommar rida mot en pall flytta runt rumpan och rida ut mot väggen igen på 3 bommar till vid väggen fatta galopp stå upp och galoppera på lite.. Mave skötte det bra flyttade lite väl ambitiöst emellanåt ibland så rumpan flöt ut lite..
Sen hoppade vi fram på en linje med galoppbom - oxer - 24m räcke.. Vi började hoppa fram och red på 7 galoppsprång där jag var lite seg på att ta tillbaka honom och han sköt ut bogen och stannade på räcket, men sen gick det bra :) Höjde upp det och red på 6 vilket gick bra, och Mave hoppade luftigt och fint :)

sen red vi en lydnadsbana först ovanstående linje sagta av till trav trava de tre första travbommarna räta ut hästen fatta galopp rätt fort och hoppa ett räcke - jobba hästen förinnerskänkeln och hoppa 3 ? Studs på volt och sen hoppa en linje med räcke tre galoppsprång oxer... Han skötte det bra , blev lite studsig vid trav bommarna och blev lite springig i linjen med 3 galoppsprång.. Men andra rundan blev bättre .. Rev dock oxern i linjen med 3 galoppsprång ganska ordentligt med fram, hoppade om och han rättade sig fint med frambenen men rev då väldigt lite med bak ! ? Då höjde vi upp oxern ut till 125 och då hoppade han super :D !! Sen gav vi oss. Jag är jätte nöjd :)

Film kommer så småningom , nu måste jag åka iväg mot jobbet :) !!5 – Det här har jag med mig på tävling

Oj vilken jobbig punkt , den kommer nog bli lång ;)

Jag börjar väl med hästarna där jag packar så mycket som möjligt i sadelskåpet ( Har ett klassiskt svart plast ) men det är " värre " nu när jag ska ha in 2 sadlar i det, känns som att jag inte kommer rymma någonting annat... Jag skulle vilja att skåpen var några decimetar högre...

- Sadlar, 2 stycken så småningom bara min JR kommer ;)
-Schabrak ca 4st ( Blir ju att ta med några extra ifall de blir svettiga och skitiga osv )
-Träns , bägge hästarnas tävlingsträns

-Båda hästarnas martingal /förbygel

-Tränskrok, vattenhinkar och upphängning till vatten hinkarna

-Last träns
- Extra bett
- Extra grimmor + grimmskaft
-Beroende på årstid ridtäcken
-Olika täcken beroende på årstid hur man står osv.. Stalltäcken fleece täcken regn osv osv..
- Magplattor ( Eftersom att jag kommer i alla fall till en början att rida samma klasser med hästarna så får jag ta med mig 2 magplattor då inte startfälten är så stora här i norr så det är en fördel att ha med sig så bägge hästarna kan vara redo :)
-Benskydd till båda hästarna

-Lädervårds grejjer
-Borstar , svamp, schampo , gummiband, håltång glansspray
-Sårvårdsgrejjer

-Boots

-BoT paddar +bandage ( Hästarna brukar åka i Boots och BoT paddar och lindor till tävling)

-Foder / hö

 

Till Mig

-Hjälm

-Ridbyxor ( Är det meeting så brukar jag försöka ha med mig 2 par då de oftast blir skitiga)

-Kavaj

-Skjorta

-Överdragsbyxor

-Vanliga stallkläder

-Stövlar

-Gummistövlar

-Vanliga skor / vinterskor beroende på årstid

-Sängkläder osv , mat om det finns möjlighet ( Beroende på var jag bor)

-Hästarnas pass vaccination osv..

-Vanliga kläder +mjukiskläder (man kanske går ut och äter och så vidare )

 

Har säkert glömt en massa då jag alltid tar med mig hur mycket som helst "i fall att " ;) Haha

En sak som jag vill ha , det är en ihopfällbar skottkärra plus en egen grep.. För det finns inget värre än när man måste springa runt runt runt och leta efter dessa grejjer hela tiden.. Brukar ju inte finnas så gott om dom :(

 

Så någon som vet var man kan inhandla en ihopfällbar skottkärra ?

Och någon som har ett umesläp hösegel till salu ? Måste inhandlas :/

 

 

Usch vad jag gruvar mig att få in allt detta plus hästarna i transporten .. Hmm .. Jajja det får gå på ett eller annat sätt ;)

 

 

 

Nu vill jag inte vänta på att tävla längre ;) men om 23 dagar så är det 5e mars vilket innebär - TÄVLING :D


9 februari 2011

Just nu känns det som att dagarna bara rusar förbi :O ! ?Redan onsdag...

Imorgon är det träning igen, för Erica på SRK = Dyyrt, men vad gör man inte ;) ? Erica har ju hjälpt mig och Mave så mycket, jag har förtroende för henne och det ger resultat !! Plus att det är mycket bra för Mave att få åka till andra ridhus och se andra omgivningar och andra hinder :) Det är tur att jag har en mamma som är snäll och hjälper till mycket både med pengar och fysiskt :) !! Min plan är i alla fall att ta olika hästa varannan gång, blir det 2 grupper någon gång och finns plats så kanske de får följa båda 2 någon gång :)

Jag upptäckte igår att det är väldigt snart dags för tävling, det pirrar nästan i magen när jag tänker på det ;)
Har beställt en ny kavaj så jag hoppas det känns bra när den dyker upp :) Ser ju snygg ut på bild i alla fall ;)

Nya tyglar har jag också beställt hem, 2 par jacson gummi tyglar.. Kändes jätte mjuka, inte stor skillnad alls på dem och Dyon, så det blir nog super.. Har ju lääänge kännt att jag behöver nya tyglar :)

Idag blir det nog banan för båda hästarna tror jag, hoppas jag är relativt snabb så jag inte behöver komma hem mitt i natten från stallet ;)

Lite jobbigt med bara en bil just nu :( Jag jobbar halv 7 - 3 många dagar i veckan.. Micke går utbildning 9-4 måndag till fredag och sen vill han träna i alla fall några dagar i veckan ( Han åker buss till stan.. ) så då får jag åka och lämna bilen åt honom sen vänta tills mamma ska hem från jobbet så jag är hemma strax efter 5 idag hoppas jag.. Laga middag så den är klar tills micke kommer hem och sen rusa iväg till stallet för att rida 2 hästar :) Och så är jag hemma mellan 21-22 så då är det bara att hoppa isäng... Det är ju synd att det kostar pengar att ha 2 bilar också och inte bara att köpa dem :/

Sen blev det jobb hela helgen också så vi får tyvärr se om det blir ut och galoppera något i skogen i alla fall :( Fast jag gillar att jobba alla helger som det inte är träningar och tävlingar, då får jag lite härligt större lön i alla fall ;) Har blivit mycket helgtimmar nu så det är SUPER ! :D


Igår vilade Mave och Tucci red jag ut med Erica och Malin först sen red vi en stund på banan , hon skötte sig fin och känns fortfarande mjuk sen kursen i lördags vilket känns super bra :D !!

Nej nog babblat nu ska jag bege mig mot jobbet ! Ha en trevlig dag :) !


Jag längtar tills vi får tävla första gången tillsammans :) !


Träning

Så var denna träningshelg över :) Och jag skulle mer än gärna fortsätta på den imorgon ;)

DAG 1;
Lördagen var jobbig !! Längst upp på kortsidan hade vi ställt 2 kavaletti med 4 galoppsprång emellan, sen hade vi 2 små hinder till - ett på ena långsidan och ett en bit in från andra kortsidan.. Nu har jag förvrängt lite vad vi gjorde med vilken häst - bara den lilla filmningen från framridningen som syns nedan resten filmade mamma inte..

Med Maves grupp började vi direkt i galopp med volt runt bortre kavalettin sen sluta i galoppen på långsidan - Vilket är lite av en svaghet för Mave då han gärna börjar studsa då. Sen "hoppade" vi första kavalettin - minihindret la volt runt andra och sen sluta i galoppen igen.. Samma sak i bägge varven .. Sen red vi runt på alla hindren i en lugn galopp och tanken var att hästarna skulle ta det lungt och inte hoppa så mycket över utan mer galoppera över.. Det gick inte så bra på Mave, jag kortade galoppen lite för mycket och han blev studsig...


Men när vi fått ordning på det Ok så började vi hoppa en liten serie med galoppbom in till ett litet studs sen 6 meter till en oxer sen 3 galoppsprång till en till oxer - vet inte hur många meter det blev där emellan på slutet ? !
Ändrade om lite i serien hit och dit för att få bra förutsättningar för att få Mave att hoppa bra..
Höjde på slutet upp sista oxern till 120, vi fick några rivningar - mycket för att han skjuter ut till höger hela tiden och jag får inte till ridningen riktigt som jag borde.. Men ja sista språnget blev kanon och det var precis det vi sökte efter :) Sen var känslan BRA att även om vi kom tokigt eller han rivit gången före och hindret låg på 120 så tog han tag i hindret och jag behövde inte fundera på om han skulle hoppa eller inte - SKÖNT !

Med Tucci började vi i trav och la volter runt hindrena hoppade lite i trav osv, sen gjorde vi samma som ovan och jag kände mig lite uppgiven, hon var jobbig i vänstersidan och och gick inte ut för höger skänkeln.. Fick inte till avstånden osv..
Sen i serien gick det kanon.. Hoppade super och sista språnget låg på 125 , det kändes SUPER !!

DAG 2;

Dags för banhoppning - hur kul är inte det ? Jag vill hoppa bana JÄMT !! ;) Haha i alla fall när det går bra ;)
Började med att travhoppa över ett räcke med galopp bom bakom och Mave hoppade super! Luftiga språng och han var klok.. Sen hoppade vi en böjd linje, minns inte hur många galoppsprån men räcke oxer, även där satte han det klockrent.. Sen när vi skulle börja med banan blev han lite flamsig och jag hittade inte ridningen..
Kändes sådär samtidigt som jag känner att jag gjorde det bästa av situationen i alla fall :)
sista linjen rev han då la vi upp oxern ut på 120 och det hoppade han bra, gick lite på snedden i linjen men ja helt ok. Tog den linjen en gång till än det som ses på filmen men det hann nog inte micke med att filma :(
Men ja, han hoppade inte lika bra som när vi har varit själva och mindre stojj runt om honom.. Men han skötte sig helt ok för att vara på kurs :)

Och så Tucci , ja vad ska jag säga.. KANON !! Gårdagens ritt gav sin rätt och hon kändes så mjuk och fin i sidorna och hängde sig ingenting i vänster tygeln :)
Hoppade super när vi travhoppade men tryckte sig lite åt något håll i landningen !? När vi hoppade den böjda linjen gick hon kanon.. Och sen första rundan på banan var kanon.. Andra då hade vi höjt upp till ca 110 , fick inte riktigt in rytmen och avsprångspunkterna men helt ok ändå.. och sen sista rundan som låg på 110-120 gick SÅ HIMLA BRA !!! Gaah så nöjd jag var..Vilka språng - Vilken häst !!! :D Det blir bättre film när Micke filmar från läktaren för det blir ljusare, och inga människor i vägen men man ser inte sprången på rikitgt samma sätt tyvärr, men ja super nöjd är jag, vilken känsla :DVilken söt lillasyster jag har "pappa jag vill ha en häst" pappa kan jag få en häst " ;)Nu har jag svårt att besluta vilken häst jag ska rida på träningen på torsdag !? Får se... Har ju tänkt variera lite mellan dom...
Om det blir tillräckligt med folk för en träning så tänker jag i alla fall prova rida Tucci på Marianne träningen sista helgen i februari :)

Senaste dagarna

Den här veckan har varit en dålig vecka.. Både ridmässigt, bloggmässigt och kroppsmässigt..

Hästarna har inte blivit ridna som planerat, vill helst rida 6 dagar i veckan men bägge hästarna har fått vila 2 dagar :(
Igår gick dock bägge hästarna varsitt dressyrpass på banan inför helgens hoppträning och bägge gick super bra :) Vet dock inte vad det var med Tucci hon var verkligen super pigg :D

Kroppen då, ja min axel är mer illa än vanligt , vill bara gråta vissa dagar jag rider:( Vet inte alls vad jag ska göra.. Men det är inte kul att känna mig svag i kroppen när jag rider :( Men i dressyren tack vare Idas hjälp så har jag i alla fall börjat få bort Tucci liite från vänster tygeln så det är ju positivt.. Men jag måste snart ta tag i axeln... Gillar inte att gå till doktorn, så jag funderar på att börja med att gå till en kiropraktor och se om den kan göra något... Det är ju något som uppkom för snart 5 år sedan :O !! När Mave sprang över mig.. Tidigare har jag bara kännt av den när jag sovit på sidan på axeln - får då ilningar genom axeln och armen... Nu när jag rider och det blir en statisk hållning och jag måste hålla lite mer så värker det helt sjukt mycket :(
Ryggen fick sig en törn men blev snabbt bättre igen - Tur...
Och höger knät var lite dåligt ett tag, men har kämpat på med mina Back on track knä skydd i några nätter nu så det är myycket bättre nu :)

Man kan undra är jag 70 år ?? För jag brukar inte gnälla i onödan :S

I eftermiddag har jag kurs med bägge hästarna - det ska bli så kul :D
imorgon med, så jag vet vad jag ska pyssla med i helgen i alla fall, känns super kul :) !

Nu ska jag dock pallra mig iväg mot jobbet för att jobba några timmar innan träningen, bra med några timmars helg jobb inför nästa lön ;) Längtar redan tills den kommer ;) haha...4 – Det här äter mina hästar

Ja kanske inte den mest intressanta punkten enligt mig ;)

I hö väg kan jag erkänna att jag inte har full koll, väger helt enkelt inte 8 höpåsar per dag..

Jag har dock hyffsad koll och väger höt emellanåt för att se till så att jag inte skenar iväg åt något håll och för det mesta är jag rätt lika ;)

Men Bägge hästarna får omkring 11-12 kilo per dag :)

Mave
Morgon; ½ kilo grov 90 ca 3 kilo hl
Lunch; Ca 3 kilo hö
middag; ca 2-3 kilo hö
Kväll; 1kg grov 90 och 2 nävar betfor ca 3 kilo hö
Lite svårt tycker jag när man har hö silage det kan väga lite olika tycker jag , dock har vi haft väldigt bra hö  som hästarna håller sig på bra hull med :) och det har varit torrt och fint

Tucci

Morgon; ½ kilo sport ½ kilo krossad havre, ca 3 kilo hö
Lunch; ca 3 kilo hö
Middag; ca 2-3 kilo hö
Kväll; ½ kilo sport ½ kilo krossad havre och 2 nävar betfor


Ja det var det, inte vidare märkvärdigt :)
RSS 2.0