Hoppning

Jag har fortfarande träningsvärk sen träningen för Ida i lördags ;) Haha !

Igår for jag bara ut och joggade lite lätt med Tucci . Som tur var så mötte vi bara personbilar som hon tyckte var lite otrevligt till en början men sen gick det bra :) Hon var i alla fall pigg och allert :)!

Mave följde jag med Erica och Ville till ridhuset och hoppade :) Vi började med att trava fram på bommar - galoppbommar så 2 travsteg emellan.. Sen galopperade vi fram på dom la så småningom upp dom lite först 3 stycken med mitten lite högre sen ett galoppsprång och så 3 till likadana..

Sen gick vi över till att travhoppa ett räcke med travbom räcke och bom efter det gick ok men mave vill gärna kasta sig över dom så han inte behöver arbeta. Men det kändes som att jag fick till det helt ok sen :)

Sen rullade vi in bommarna och hoppade det räcket sen en böjd linje till en kombination med räcke - oxer. det var 5 galoppsprång emellan.. Och ja det gick bra tycker jag , Mave hoppade fina språng, var lite känslig på min hand vilket resulterar i att jag lätt tar aningens för mycket eller ingenting.. Men ja det gick kanon.

Hoppade räcket in på kanske 1m och utsprångt på 120 och det gick kanon ...

Sen hoppade vi räcket från andra hållet alltså i vänster varv, och vi fick vända in från spåret ( Maves absolut största svårighet... ) Räcket låg på 115 och problemen uppstod.. Men jag fick honom över det och han rev grovt men nästa gång istället för att bli rädd av den grova rivningen så gjorde han allt för att inte riva och hoppade 2 gånger med god marginal och sista språnget var riktigt fint, mave var jätte positiv och och ja.. Sen hoppade vi den lilla serien på andra långsidan lite igen och första gången fick jag klämma över honom stillastående för att det var vänstervarvet men sen hoppade han super över den i 2 varv positiv och med öronen frammåt och jag fick med honom bra genom hela svängen :)

Så summa summarum - Mave hoppade BRA ! Problem uppstod men jag kände lugnet och vi löste dem jätte snabbt och enkelt och med en positiv utgång och inte med en arg Mave :) , vi höjde upp oxern till 120 och jag blev inte nervös, Mave hoppade super och det gick galant - trots att det bara var 6m i kombinationen fick jag veta sen ;)

Så jaa jag är super nöjd, och jag tycker det är bra att våra problem kommer fram särskillt när vi kan lösa dem så lätt och med att Mave får en positiv känsla på slutet ändå :)
Och känslan var bra !! Hela passet:)

Idag får vi se vad jag hittar på , Mave ska ut och joggas lite lätt han har ju gått rätt hårt i 2 dagar nu..

Tucci rider jag antingen ut och galopperar eller rider ett pass på banan.. Hade inte tänkt att hästarna ska få vila föränn onsdag / torsdag då jag tror att jag jobbar då...


Årets tävlingssäsong ska bli så bra :D


3 - Min första häst

Ja vad ska man säga, jag är född till hästarna ;)
Med en hästintresserad mamma och pappa så fick jag vbara i stallet från födseln i princip. Deras största intresse var dock trav. Och med åren som gick så blev jag mer och mer intresserad och ville mer och mer i stallet, så när jag var 3 år fick jag min första ponny, de tyckte att det var för farligt när jag i princip stod under travarna och borstade..

Då kom alltså världens sötaste Laerys Romeo in i mitt liv. Kom faktiskt inte ihäg hur gammal han var när jag fick honom , det kanske mamma kan fylla i ?

Det var i alla fall en welsh mountain hingst , ja ni läste rätt mina föräldrar valde att köpa mig en hingst när jag var 3 år !? Men han var verkligen en fin ponny snäll att hålla på med och snäll att rida - för det mesta. Jag lärde mig mycket på honom och fick busa och ha roligt.. Jag är lycklig att mina föräldrar köpte denna fina ponny till mig, ham lärde mig alla grunder - skritta trava galoppera och hoppa.

Jag har nog Romeo och mamma att tacka för min bra balans, då början av min tid till häst var utan stigbyglar för att mamma ville att jag skulle få bra balans, och det är jag glad för :)


Dålig bild, Romeo stod ofta på lös på gräsmattan ( vi hade staket runt ) och en dag när mamma kom ut på gården hade jag klättrat upp på honom med bara grimma på honom och jag hade ingen hjälm eller dylikt , sen blev det till en vana jag satt på romeo som stod lös på gräsmattan och betade ;)

 

 

Utan stigbyglar i hagen :)


Nyduschad på gräsmattan än en gång ;)


Jag är lycklig att mina föräldrar gav mig den här möjligheten i mitt liv och dessa underbara minnen :)

Dressyrträning

Just nu är jag helt slut.. Igår upp 5 åka och jobba 8 timmar hem göra mat osv sen stallet rida Mave på banan, inga större krav men han kändes super fin <3 Bortsett från att han inte riktigt ville ta stöd på bettet fortfarande, såren är inte helt utläkta än men han är lite sån om det tidigare har tagit ont så tar det ett tag innan han accepterar det igen.. Red ca 45 min !

Tucci åkte jag in på ridhuset och hoppade lite med me trevligt sällskap :) Vi var lite dumma ( Inte första gången ;) ) och byggde upp det vi hoppade på medelinjen för att kunna hoppa från båda håll - vilket resulterade i att vägen till första hindret blev enormt snäv + dåligt underlag. Räcke - oxer - oxer 4 galoppsprång mellan bägge men jag red en del gånger på 5 eftersom vi kom så dåligt in på första och så var det ett litet räcke ..  Ville inte flänga iväg damen :)
Men  hon var duktig och skötte sig super :)


Idag har det varit en tuff dag, vaknade och kunde inte sova längre halv 5 så jag klev upp 20 i 5 ! ? vid 7 åkte vi mot stallet gjorde klart det mesta, packade in hästarna och åkte på ridhuset för att prova rida för Ida.. Tucci var först ut.. Berättade för Ida hur allt låg till och vad jag upplevde var våra problem. Började trava lite på volt i bägge varven för att hon skulle få se henne röra sig.. Sedan handlade hela passet om bogarna. Främst vänster som är hennes stora svårighet...
Och det kändes riktigt bra på slutet och hon var så mycket rundare och finare i formen när vi var klara :)
Både i traven och galoppen :) !!!

Mave samma sak , högerbogen främst är ju vårt stora problem .. Fick jobba på ungiefär samma sätt som Tucci.. Det tog ett tag innan jag fick honom att ta stöd på bettet utan att hänga sig i det , ta ut steget och börja jobba rätt.. Skulle rida lite lätt öppna i galoppen efter långsidorna vilket Mave tyckte var jätttte jobbigt..
Men på slutet var han fin i formen och jag hade hyffsad koll på bogarna på volterna..

Känns skönt nu då jag har fått en massa tips på hur jag ska jobba vidare och fått känna hur det ska kännas :)

Jag är nöjd, har ju hört en hel del olika åsikter om Ida som tränare, men mig hjälpte hon en massa i alla fall och bägge mina hästar gick mycket bättre i slutet av passen..
Ja nu har jag en massa att jobba vidare på och jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att rida för Ida igen och underhålla det vi har jobbat med idag :)Imorgon får vi se vad vi hittar på lite beroende på vädret :)2 – Presentation av mina hästar

Maverick min lilla älsklings kille, som i år blir hela 8 år.. Han är e Cardento u Saddam The Log xx
Jag tog honom på foder i Mars när han var 3 samma år kring jul så köpte vi honom , så jag har haft honom snart i 5 hela år... Var har dessa år försvunnit kan man fråga ?
Denna häst är otroligt speciell, komplicerad att rida och otroligt starka egna åsikter. Men han är också fantastiskt mysig och trevlig häst att hålla på med.
Det har äntligen börjat lossna för oss i hoppningen. Vi har nollat 110 och ska fortsätta förbättra oss, bara i vår egna lilla takt :)

Många har nog svårt att se vad jag gillar hos denna kille, Men han är speciell och jag är så glad att jag har honom trots att allting går upp och ner hela tiden..

 Cortucci
, min nya stjärna ;) Har inte hunnit göra så mycket tillsammans utan försöker fortfarande lära känna varandra och hitta knapparna .. Hon är e Cortus u Gucci och 9 år . Hon har gått upp till 120 felfritt men sin tidigare ägare Carro .
En snäll och fin liten dam som jag hoppas kunna lära mig en hel del och som jag hoppas få ha en massa roligt tillsammans med i framtiden :)


Varmt !! +grader

Tucci fortsätter kännas SÅ fin !!
Blev banan idag med , och hon kändes kanon, red 45 minuter idag red utan stigbyglar större delen av passet då jag blir tokig på att sitta i alla dessa kläder, känns som att man mest bara studsar omkring :P
Jobbade mycket i galopp, en hel del slutor och skänkelvikning. Duktig flicka !!

Mave fick ju som sagt var vila..

Funderar på att åka in och hoppa Tucci lite på hopptiden imorgon, om jag inte måste åka ensam !?

Mave får ett pass på banan, sen ska ju bägge 2 gå dressyr kurs på lördag...

Och ja jag såg att ni påpekat min födelsemånad i tidigare inlägget ;) Illa om man inte själv vet när man är född ;) Haha men ja det blev bara helt galet, naturligtvis är jag född 27 juni ! ;)

1- Presentation av mig själv

Mitt namn är Evelina jag är född i skellefteå och här har jag bott hela mitt liv ;) Jag är född 27 juni 1987, så till sommaren blir jag hela 24 år - skrämmande !

Jag bor i Kåge tillsammans med min sambo Mikael. Jag har 2 hästar Maverick och Cortucci som står uppstallade i Kusmark hos Erica.

Jobbar gör jag så mycket som jag bara får, på medlefors folkhögskola där jag för det mesta gör olika typer av städning. Jag trivs kanon bra där, tyvärr klarar man sig väl inte sådär super på att bara jobba extra.. Men det är bättre än ingenting :)

Jag har en hel drös med syskon . närmare bestämt 4 stycken. Alla yngre än mig.

Både mamma och pappa bor här i Kåge, dock är de separerade sen många år tillbaka..


Jag känner mig som en väldigt lyckligt lottad person som har så bra människor runt om mig, en sambo som tycker att det är helt ok att jag spenderar i princip alla våra pengar på hästarna och en mamma som ställer upp till 110 procent jämt :)

Som ni förstår så spenderar jag den mesta av min tid i stallet och på jobbet, och sen så blir det mest en massa mys hemma då orken oftast inte räcker så mycket längre :)

I år hoppas jag att möjligheterna ges att jag får komma mig ut på så många tävlingar som möjligt och utvecklas med mina två hästar. Att jag , alla i min närhet och hästarna får hålla sig friska och krya och att 2011 ska bli ett bra år :)Dagens

Jag vet inte vad som är fel ?Jag kan inte bädda in youtube klippen längre i alla fall :( Någon fler som haft samma problem ? Såg nämligen att filmen jag försökte lägga upp inte kom med!!
Men här har ni i alla fall länken :http://www.youtube.com/watch?v=Gu7NC7zSqZQ


Idag fick Mave träffa Ingemar, var lite öm långt bak på ryggen, bakanför sadel läget. Inte något dramatiskt alltså.. Fick laser och nålar där och på halsen och nacken, och så hade han en låsning i nacken igen ! ?
Ryggen vet vi inte riktigt vad det kommer från, men så som han studsar och far i början av passen just nu så känns det inte SÅ konstigt om han blir öm eller ömmare i alla fall.. Ska försöka låte ingemar kolla på honom lite kontinuerligt nu ett tag och se om det kan bli bättre :) Han var i alla fall ändå lugnare att behandla den här gången än sist :) Och sen stod han verkligen bara och sov i stallgången medans nålarna satt där ;)

Tucci red jag på banan och hon var så himla fin :) Super lydig hela tiden och jag upplevde henne inte sådär super stel :) ! Jobbade mycket i galoppen med avbrott och igång sättningar, och förvänd galopp. Ökningar och minskningar :)
Satt bara och log hela passet, det finns inget underbarare än när allt bara går helt perfekt :) Duktiga häst !!

Mave fick så klart vila idag, och det blev han ordinerad att göra imorgon också..  Hoppas det kommer lite värme nu bara, Mave verkar inte gilla kylan :/


Mave i ett nötskal för närvarande !!
Senaste dagarna

I lördags vilade bägge hästarna. I söndags red jag ett pass på banan med Mave med rakt bett och gramman och han kändes riktigt fin så det var skönt :)
Rullade mest på fick honom att tänka frammåt och inte bara uppåt :)

Tucci åkte jag in på ridhuset med Erica och Ville, första gången  på lääänge, och det kändes så mycket bättre än sist - skönt :) Förmodligen för att jag hunnit rida in mig mer på henne och lärt känna galoppen mer osv. Jag är i alla fall jätte nöjd, långt ifrån perfekt men det tar sig :)
Vi hoppade en rak linje och 2 böjda, här kommer en kort film som Ericas mamma filmade :)Igår var jag ute och galopptränade bägge hästarna länge och väl, det uppskattade dom bägge två och dom blev nog rätt trötta på slutet ;) Tucci och jag höll dess värre på att bli påkörda av en lastbil typ .. Tucci dök som tur var ner i diket ( Hade det varit Mave hade det nog slutat annars ! ) Men stackaren blev jätte rädd för trafiken sen :( Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på hädanefter ;S ? Kan ju inte bara nöta runt runt på banan med bägge hästarna hela tiden :( ?

Idag fick Tucci vila.. Slutade så sent och efter mina 9 timmar på jobbet så kände jag att jag inte orkade vara i stallet längre än 9 ..


Mave fick ett pass på banan , och var halft galen första delen av passet, men la oss bakom Ville och Erica och bara rullade runt i galopp sen gick han att jobba med .. Han var fin och samarbetsvillig. .:)


Imorgon kommer Ingemar och kollar igenom Mave så han lär nog få stå, och Tucci ska få sig ett pass på banan tror jag minsann :) !!-

Jag gör väl som alla andra då eftersom jag inte verkar ha så mycket annat kul att skriva om , så jag gör denna lista som jag hittat hos Erica :)

Jag kan dock inte garantera att det kommer ett nytt inlägg varje dag men de kommer när jag känner att jag har tid :)

1 – Presentation av mig själv

2 – Presentation av mina hästar
3 - Min första häst
4 – Det här äter mina hästar
5 – Det här har jag med mig på tävling
6 – Mitt mål med ridningen
7 – Min bakrund
8 - Pinsammaste situationen med hästar
9 – En perfekt dag i stallet

10 – Min utrustning
11 – Hästbloggar jag läser
12 – Hästens utrustning
13 – Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja
14 – Min drömhäst
15 – Mina drömmar

16 - Min önskelista

17 - Mina tränare

18 - Jag gillar

19 - En häst jag saknar

20 - Veterinär, hovslagare, massör osv

21 - Fula ovanor

22 - Jag gillar inte

23 - En hoppträning

24 - Jag måste träna på

25 - Meriter

26 - Mina rädslor

27 - En stund jag aldrig kommer att glömma

28 - Favoritmärke

29 - Bilder på mig från tävlingar

30 - Mitt drömstall


Tucci glänste idag :)

Och Mave var lika gräslig idag :( Inte ens lite kul att sitta på honom. Blir lite orolig, han brukar ju bli extra knäpp ungiefär en gång per år varje vinter men inte som nu.... Så nu blir det vila i 2 dagar för Mave, såren har nästan läkt nu så på söndag ser det förhoppningsvis bra ut då och då sätter jag på honom det raka bettet med fasta ringaroch grammanen och hoppas att vi får ordning på grejjerna !

Tucci däremot, jag tror att hon skulle väga upp för Maves dåliga beteende och skötte sig som värsta pärlan !!
Red som planerat på banan, hon var super i alla gångarter, flyttade helt ok, och håll i er hon bytte bägge galopperna utan att slå någonting :D Wiihoo så lycklig jag var :) Kändes så bra ! :) Och hon kändes framförallt så mycket mjukare än vanligt :) Hoppas det håller i sig ;)

Blev inte att raka henne då det var kallare än -20 ute, kändes inte schysst :( Jobbar nu resten av helgen, men på måndag ska jag nog raka henne för då är jag troligast ledig och så ska det vara varmare :)


Imorgon ska som sagt var Mave vila, Tucci vet jag inte riktigt vad jag ska göra med än, rida ut eller rida på banan vi får se :)
Lördag vilar bägge då jag har väldigt ont om tid :)
Och sen är det söndag då får vi se vad jag hittar på med de små busarna :)

Är verkligen sugen på att hoppa Tucci nu igen , men jag är rätt så handikappad just nu tills jag får tillbaka transporten igen :( Och om det fortsätter vara kallare än - 20 så lär jag ju få vänta :(
Jag har inte full koll på kylan då vår hemma termometer gått sönder och bilens termometer verkar överdriva lite ;) Idag stod i alla fall den på - 24 när jag åkte hem från stallet ! ! Varför bor jag här egentligen ? Kallt kallt och åter kallt, och sen en massa massa massa snö... Blä sommar vill jag ha :)Mave och jag i en av sommarhagarna i älskade myckle !! Nog saknar jag myckle många dagar alltid... Man skulle kunna göra mycket bra av den gården!


Paddan Hemma hos oss :) Och jag vet att varken sitsen eller klädseln är ok men titta på fina ponnyn istället ;)

Det var någon som frågade var Paddan var nu.. Paddan flyttade först från mig och myckle när jag kände att han ville jobba vidare och att jag inte riktigt hade den tiden för honom och ponny åren var över. Mitt viktigaste jobb var gjort, jag gav honom ett bra liv efter ridskolan jag och Stina hann tävla med honom och han hann ha fruktansvärt roligt både hemma vid och på tävlingsbanan :) Så han åkte till en kille i Vännäs, Tyvärr blev han inte långvarig där då han blev för busig, han var ju rätt känd för att bocka av folk titt som tätt .. ( Tror han bockade av stina 3 eller 4 gånger på en framhoppning en gång ;) ) Så han fick sedan åka vidare till umeå där han levde livet busade lite gjorde dem lyckliga och mådde gott. Hann bli inkörd och ja ha det bra :) Tyvärr så blev han ju som sagt var äldre och hans tänder var inte de bästa så på slutet så kunde han inte äta tillräckligt mycket för att hålla sig frisk och fräsch så för hans eget bästa så fick han somna in :( Saknar ponnyn , han lärde mig en massor vi hade roligt tillsammans och framförallt så fick han ha de bra de sista åren i sitt liv :)Älskade Päddii i sitt sista hem ! <3

Dålig dag igår

Igår for jag ut med Tucci det gick fint hon blev lite rädd för en timmerbil men annars så skötte hon sig kanon :) Vi red först efter vägen bort och så runt en liten sväng sedan tillbaka in bland 2 lägdor där underlaget inte var helt 100 men det gick bra och sen red vi över lägdan en bit = snö nästan upp till magen , tur det bara var en kort bit..
Men hon kändes som sagt positiv och glad :)

Sen var det dags för Mave, hackamoret på och banan.. Och han var HEMSK !!
Usch det var inte kul för 5 öre att rida honom och jaa.. -25 och jag svettades.. Inte okej !!
Får hoppas han går bättre idag annars blir det väl typ en tur på 2 timmar innan han ger sig ... Det är inte ofta jag ska trimma Mave och jag är så här uppgiven efteråt :(
Men men hoppas det var en engångsförteelse !
Måste bara rida igenom problemet helt enkelt..

Idag är min enda lediga dag på hela veckan, blir banan för bägge hästarna idag och så ska jag försöka passa på att raka Tucci..

Vet inte riktigt vad jag ska göra med Mave, vill absolut inte he mig ut efter vägarna som han är just nu, samtidigt som det i princip inte finns någon annan stanns att ta vägen förutom banan ? :O Det är så groteskt mycket snö på ängarna... Skulle behöva ut och galoppjobba honom en längre sväng men jag vet inte vart jag ska göra det ??!
Dålig fantasi

Jag känner just nu att vardagsridningen inte är så rolig att läsa , kan jag tänka mig.. därav få inlägg, har ni någonting speciellt ni skulle vilja läsa om :) ?

I måndags fick Mave vila, Det var en tung och lång dag på jobbet så jag kände att jag helt enkelt inte hade någon kraft till att rida båda 2. Tucci for jag ut och red med Erica och Lisel, hon skötte sig kanon och var jätte avslappnad och snäll vi var ute i ca 45 minuter.

Igår red jag först Mave på banan ( Den är oskottad just nu , så det var lagomt mycket snö för att göra det lite jobbigare för hästarna :) ) Red ca 45 minuter barbacka.. Mave kändes konstig och tog inte stöd på bettet...
Men tillslut fick jag fram honom. Galoppjobbade mest och försökte få honom att gå frammåt , samlade lite korta bitar och så red jag på lite frammåt igen ( Dock inte allt för mycket då jag inte litar helt 100 på underlaget på banan)..
När jag kom in i stallet kollade jag honom i munnen och hittade jack i mungiporna.. Fick världens ångest eftersom det måste ha uppkommit på helgens träningar och jag inte kikat :( Och sen då när jag väl red honom igår och så var han jätte besvärad :(

Tycker inte att jag tog speciellt mycket i munnen på honom , och inte mer än vanligt.. Men Erica sa att Lisel hade skurit sig på Rullarna på hennes bett.. Så det kanske är det som skett ? Konstigt hur som då han aldrig har haft så tidigare och ja jag sliter inte min häst i munnen och jag har ridit på det bettet väldigt länge ?! Jajja det kommer jag nog aldrig få svar på...

Tucci red jag också på banan.. galoppjobbade henne också rätt mycket, tänkte passa på medans det var snö som sagt ;)
Hon kändes sådär till en början, osamarbetsvillig och tung i handen.. Men på slutet gick hon rätt bra så det var skönt :)


Idag tror jag att jag ska ut med Tucci en sväng, och vad jag ska hitta på med Mave återstår att se, jag var inte så sugen på att fara ut efter vägen med honom på hackamoret idag...Bild lånad från Hööks


Hoppträning

Då var helgen avklarad med hoppträning då, alltid lika trevligt :) Tycker dock fortfarande att det är trist att det är få anmälda men så är det väl alltid i den här stan.. Bara att leva med det..

I alla fall så i lördags började vi med 3 travbommar sen halt / skritt en bit fram sen 3 travbommar igen, sen ändrade vi så att där vi gjorde halt la vi upp ett litet räcke, - travade över bommarna fattade galopp - saktade av till trav och travade över bommarna det är lite som att trycka på knapparna för att mave ska ladda upp en aning, det gick sådär avbrotten var dåliga men det är lite så att jag inte vill ta för stora förhållningar för att bryta av när jag rider med bommar och hinder för då reagerar han gärna genom att bli studsig...

Sen la vi upp allt till tre räcken - 17m.. Nu började Mave tjura lite , men sen gick det Bra :)

Sen hoppade vi ett litet räcke snabbt ur vänster sväng sen en båge på .. vad var det nu 5 kanske galoppsprång till en upphöjd bom - 5.70 ( tror jag erica sa ) till en oxer.. Även här hade vi lite problem då hinder ( som ni förstår så spelar höjden ingen roll ) I det varvet snabbt ur sväng vår största motståndare... Det är svårt och det är jobbigt Meen vi löste problemet relativt fort och han hoppade fint på oxern :)
Känns ändå bra att problemen uppkommer nu så man kan jobba med dom och inte på tävling..
Och sen så har vi ju trots allt höjt vår sämsta nivå ganska mycket :) ( Försöker se det positiva i det hela så jag inte blir för deprimerad ;)

Idag hoppade vi bana, började hoppa fram på ett räcke som sen blev en oxer med bom före och efter och det är alltid bra för Mave :) Sen gick vi över till en " linje " med litet räcke / upphöjd bom - 5 galoppsprång oxer - 5 galoppsprång litet räcke / upphöjd bom.. Det gick si sådär tills jag hittat rytmen / galoppen och vägen då vi gärna la in ett för mycket men sen blev det helt ok! När vi sedan hoppade banan var Mave lite hetsig det blev på och av och han tappade lite sina fina språng.. Men ja vi nötte på och på slutet hoppade han riktigt fint väntade på hindren och allt var som vanligt igen - skönt :) Jag vet inte varför han blir så här på träningar, för när jag och Erica sitter och hoppar själva så hoppar han ju så mycket bättre, och jag menar så många var vi ju inte igår var vi 3 i gruppen och idag 4.. Och inte speciellt rörigt eller så.. Men ja det är ju inte lätt att förstå sig på min häst alla dagar.. Försöker som sagt var hitta det positiva i allt vi gör men emellanåt är det verkligen svårt.. Det kändes dock idag som att mitt självförtroende börjar komma tillbaka vilket känns bra annars hade nog den här träningen gått riktigt åt skogen.. Men ja .. Ibland känns allt hopplös, men som tur var fick jag känna på de riktigt fina sprången det sista vi gjorde, det är skönt att bli påmind om hur bra det kan kännas :)


Det var synd att inte Tucci kunde vara med, det känns som att det vi har gjort i helgen hade varit riktigt nyttigt för oss 2 faktiskt !!
Jag vill bara få komma igång NUNUNU med henne, men jag skulle helst vilja att vår sadel kom först så man kan rida ordentligt ;S Men det är nog några veckor bort....
Red Tucci före träningarna i ridhuset i lördags och hon gick super bra :) Det var jätte härlig känsla :) Idag har hon fått vila och imorgon tror jag att vi ska fara ut en sväng och då får Mave vila :)


13 januari 2011

Härligt väder idag med dock lite blåsigt ;S

Red först ut en sväng , tog det bara väldigt lungt för att se om hon var mer avslappnad än vad hon varit i kågemarken, och det var hon :) Bara lite stressad just när jag hoppade upp då hon blev lite stressad av en traktor som levde om på vägen sen var hon lugn och fin och avslappnad resten av vägen :)

Red en väldigt kort sväng på ridbanan sen , bara kände om det kändes lite bättre än igår. Travade lite över bommar och galoppjobbade en stund, och hon kändes faktiskt lite mjukare :)

Mave han får en banperiod nu då han stökar och jag tänker inte ge mig, han brukar behöva några intensiva dagar för huvudet när han är såhär...
Galopp jobbade nästan bara idag, jobbade bara med att han skulle gå frammåt och behålla formen, och inte sura ihop vilket han emellanåt gärna gör direkt man ställer krav. Samlade ihop honom och galoppen några steg och red på frammåt igen .. Han kändes jätte fin på slutet, det är bara synd att han inte känns så fin i början av passen så ofta :/

Jag jobbar imorgon, jippiie :D Så fredagskvällen kommer allra troligast spenderas i stallet :)

Imorgon Blir det banan för Tucci igen, ( troligtvis även lördag då hon får följa med på ridhuset och gå före kursen och sen får passa på att bada där :) ) jag ska fortsätta där vi slutade igår :)

Mave ska ju gå kurs lördag söndag så jag ska checka av honom imorgon troligast på banan och känna så han lyssnar på mig ;)


Har suttit kikat runt och blivit alldeles för sugen på att shoppa, inte bra...


Sööt Paddan ... saknar denna lilla speciella Ponny <3


Skönt

Det går verkligen så lätt när man har bägge hästarna på ett och samma ställe :)
Mave verkar ha hittat en ny kärlek i alla fall ;)

Gjorde klart allt åt hästarna först sen började jag med Mave, red på banan som är skottad och fin med bra underlag nu :D Skrittade fram som vanligt, sen gick jag direkt in i galoppen.. Lät han galoppera runt och av sig och sen började jag jobba honom i galoppen och oj så fin kille jag har <3 Sedan jobbade jag vidare med traven där han nu var superfin :) Har en tendens att om jag går direkt från skritt till trav så vill jag gärna ställa för höga krav direkt vilket resulterar i att Mave blir lite väl lätt bak osv.. Så då tänkte jag att om jag kör skritt jobb - galopperar igång honom ( Tänker frammåt ) - jobbar honom i galoppen och sen travjobbar, lite varierat men fortsätter att ha i bakhuvudet att jag måste rida på honom lite extra frammåt emallant åt då han hemskt gärna översamlar sig då saker blir för jobbiga :) Hoppas att upplägget fortsätter att fungera , red honom på gramanen idag, den hängde dock mest där då jag inte behöver använda den så mycket :)


Sen var det dags för Tucci. Hon fick sig ett kort pass på banan , kommer bli MYCKET bana för henne framöver då jag har mycket att uppnå med henne ;)
Hon kändes allmänt mycket mer positiv och mer avspänd. Red även henne på gramanen, tod Maves Rambo micklem träns för att jag ville åt Maves bett som jag tyckte att hon gick bra på när vi hopptränade sist.
Provade även Ericas dressyr sadel på henne och den låg mycket bättre så det var skönt, och skönt att rida dressyr i en dressyrsadel framförallt ;)

Maves bett ett eggbett som jag upplever att han går som bäst på i alla fall just nu :)
Bild lånad från Hööks

Hon var lugn och avslappnad, jag uppfattar det dock som att hon gärna vill springa ifrån arbetet lite , särskillt i traven, så jag jobbade mycket med det och sen jobbade jag mycket med att ställa igenom henne i alla gångarter då hon är väldigt stel i sidorna / bogarna och det är svårt att få henne att ställa sig och böja igenom kroppen..
Eller egentligen så blev det väl inte så mycket något utav det då passet blev kort eftersom hon inte varit igång så länge :)

Men någon som har bra övningar och tips på hur jag ska få henne mer mjuk i sidorna :) ?
Och i galoppen så ( Nu kommer jag inte ihåg vilken ) så kan hon utan problem byta från den ena till den andra exempel så går det lätt från vänster till höger men om jag ska byta från vänster till höger så slår hon alltid bakut en rejäl spark.. ( Hon gjorde så även med Carro ;) Någon som har tips / ideer på hur jag ska jobba vidare på det :) Mave slog mycket bakut i bytena förr , nu gör han det ytterst sällan, när Mave gjorde det så gjorde jag en halt efter bytet och så började jag om.... Det verkar ju uppenbarligen som att det hjälpte men med honom så visste jag ju att han gjorde det bara av dumhet Tucci vet jag inte om hon gör det för att hon är svag eller något :) Svårt att veta :)


Det här bettet hittade jag också på Hööks , lite sugen på att prova det faktiskt, på bägge :)


Den som väntar på något gott :)

Äntligen !! Jag har väntat länge på det här, närmare bestämt cirka 72 dagar !!
Inatt har jag sovit alldeles för lite. 3 timmar blev det, vet inte varför men min kropp fungerar tyvärr inte så bra med så pass lite sömn :/
I alla fall åkte jag till Tucci i morse, red henne samma runda som igår hon var vääldigt pigg fortfarande aningens mer stirrig men efter ett tag gick hon riktigt riktigt bra, gäller bara för mig att vara konsekvent hela tiden och inte släppa efter på det :)

Sen fick damen gå ut i hagen medans jag började mocka ur boxen osv, sen åkte jag iväg för en paus - som inte varade så länge hämtade bara transporten och så mockade jag ur boxen städade krubban, vattenhinken och saltstenshållaren.. Tycker alltid det är lika tungt att sopa ur allt spån ur boxarna men nu är det gjort :)

Packade sedan in alla grejjer, trodde uppenbarligen att det var mindre än det var :/ Tungt när man är ensam...

Körde till Erica med häst och grejjer, släppte ut Tucci som tjöt lite på Mave men sen verkade hon väldigt nöjd med sin tillvaro i sin nya hage.. Äntligen kan jag börja slappna av när jag vet att hästen kommer trivas mycket bättre:)

Packade ur alla grejjer ordnade hyffsat med ordning i skåpen gjorde ordning allt hos bägge hästarna.. Vid det här laget var jag helt knäckt och kroppen ville inte riktigt fungera längre, så jag beslutade att Mave fick vila idag istället för imorgon...
Bytte bara stalltäcke på honom så får Tucci låna hans gamla medan jag tvättar hans :)

Åkte sedan vidare och lämnade transporten för att förhoppningsvis få lysena att fungera innan helgens hoppträningar :)


Imorgon får nog Mave sig ett pass på banan, och vad jag ska hitta på med Tucci det vet jag inte än, liite sugen på att rida ett kort pass på banan men vi får se ;) Rakning är hög prioritering på henne just nu.. Hon bara MÅSTE duschas först...


Skönt med ett nytt stall (för Tucci då) där alla hästar har samma rutiner, alla kommer in och ut samtidigt och framförallt så får de betydligt mer timmar ute, och att alla hästar är samlade på ett ställe :)Tucci och Mave bekantar sig och Tucci kollar runt i nya hagen :)


Och även de andra är nyfikna på vem nykomlingen är :)

Och enligt uppgifter från Erica så har det gått bra idag, och hästarna har just kommit in och Mave uppvakter Tucci hela tiden , han blev förälskad helt enkelt ;)
Hoppas hon blir lite förtjust i honom i alla fall ;)

Hoppning och enormt mycket snö...

Jag lyser med min frånvaro jag ;)
Men händer det inget spännande så finns det ju inte så mycket roligt att skriva :(

Tucci har skrittat och skrittat och skrittat tills idag ;) Då var det dags att rida som vanligt fast lite lungt :) Och jäklar vad pigg damen var ;) Skrittade fram lite längre än vanligt sen red jag runt " spisen" var ute i ca 45 minuter, jag tror både Tucci och jag uppskattade det :D

Igår var jag in och hoppade med Mave , vi hoppade en liten mini bana.. Underlaget är inte alls bra på KDRF just nu, jätte tråkigt :( Min hjärna satte lite griller i huvudet på mig så jag störde Mave en del, men han fortsätter hoppa så bra och även om han gör något sämre språng då och då så är det inte i närheten av förr, så skönt :) Mycket trevligare att sitta på den "nya" språng kurvan eller vad jag ska säga....

Enligt Erica så måste jag tukta mig själv lite mer nu och börja flyga av lite mer ;) Vet inte om jag var så sugen på det ;)
Men Mave skötte sig bra, duktig kille !! Jag skötte mig dåligt :(


Idag tänkte jag först galoppjobba Mave , men ångrade mig då det snöade så mycket - brukar ta så ont i ögonen..
Istället så tänkte jag rida ut en sväng, vi har ju sagt att vi tänkt hålla några ängar " upplumsade, meen det hade vi visst inte skött :( Så stackars Mave hade snö typ 2 dm över knäna,.. Att det sen har varierat mellan 0 gradigt och  -1 gjorde det ju inte enklare för stackaren.. Så vi skrittade bara fram och tillbaka över en äng i Maves egen takt.. Sen red jag ut på en väg som varit skottade tidigare och travade och galopperade lite på den sen tog jag vägen hem för att han skulle få slippa ha något snömotstånd alls.. Men han kämpade på bra :)
Hade varken huva eller bomull i öronen så jag var glad att det bara passerade en bil efter vägen som annars brukar vara rätt så trafikerad på vardagarna. Så det gick ju bra:)

Till helgen blir det 2 dagars träning för Mave det blir kul :)
Tucci får avstå den här gången men i februari får hon nog vara med :)


Aningens mer snö nu kan man säga ;) Jag vill att det ska bli sommar igen, NU ! :(


Filmer

Här kommer filmerna från när Erica hoppade Mave och Ville.. Dålig kvalite jag vet.. Blir bättre när micke filmar, trots att jag gör som han säger ;S ? Vet inte om jag gör fel när jag lägger upp dom också eller ?
Ska grubbla på det.. Eller sätta micke på det, men ni får väl försöka se så gott ni kan ;)
Tävlar

Jag är med och tävlar hos Sabina om ett träns , var med du också :) :http://www.bloglovin.com/m/aHR0cCUzQSUyRiUyRnJvbmRhLmJsb2dnLnNl


Dagen och gårdagen

Igår skrittade jag först ut Tucci i 1timme, hon är fortfarande väldigt pigg men mer avslappnad än dagen före i alla fall :) Finns inte så mycket att skriva om när man bara far ut och skrittar...

Sen Åkte Mave och jag in med Erica och Ville och hoppade en studs serie.. 6 studs som vi rullade på i bägge varven, och ja finns inte så mycket att säga om det. Hoppade ju mycket långa studsserier förr men har slarvat med det på senaste... Det gick relativt bra , ett litet misstag och Mave tog chansen att prova om det går att tjura ihop, men vi löste det snabbt och smärtfritt så det kändes skönt :) Känns ändå bra att "problemen" kommer fram på en lägre nivå så det är enklare för mig att lösa.. Och framförallt är det skönt när det går så pass fort att reda ut :)
Kommer försöka hoppa mycket jobbiga övningar med Mave i vinter då det är när han tycker att det blir för jobbigt som han börjar stöka, och vi måste ju bygga upp styrkan helt enkelt så det inte blir lika jobbigt längre :)

Sen måste jag samtidigt på något sätt få in mycket banträning samtidigt, Måste vänja mig att acceptera hindren på lite högre höjd och inte få den där klumpen i magen som jag får när vi höjer upp, för är Mave på bra humör så är det ju inga problem.. Men jag litar inte på honom till fullo än - vilket i och för sig kanske inte är så konstigt...


Jajja Tur vintern är lång ( Hyffsat ironisk där !!) men man får se det positiva i att vi kommer hinna träna väldigt mycket i alla fall och det är ju positivt :) ! - För det behöver vi !!


Idag var det lite kallare ute så jag och Tucci var bara ute i ca 35 minuter barbacka, mysigt :) !

Mave red jag fram på banan en stund sen galoppjobbade vi lite på ängen och sen travade jag ner honom och skrittade av på banan :)

Nu håller jag på att bli förkyld, men jag försöker ignorera det !! ;S
Förhoppningsvis så åker jag in på ridhuset med Mave imorgon och rider lite dressyr om jag får med mig mamma ;)
Och Tucci ska skrittas som vanligt :)Malin och Peder

Den här talkshowen med Malin och Peder tyckte jag var kul och intressant att se :)
Mer sånnt ! :)
Hittade den hos Sara

2/1- 2011

Mave bara fortsätter att glänsa <3
Red som planerat ett pass på ridbanan barbacka på hackamoret, måste ju få vara utan sadel ibland och så vill han ju såklart få vara utan bett och variera sig ibland ;)

Gjorde inte så avancerade grejjer, kollade så att start och stopp fungerade, man ska in behöva fatta galopp och så ska det ta si och så många steg innan man galopperar, eller sakta av och så tar det si och så lång tid, utan hästen ska reagera när man ber den, och det blev mycket fin skillnad efter några avbrott / igångsättningar.. Kollade även reaktionen i svängar osv.. Kändes rätt nyttigt, måste försöka vara lite mer konsekvent i min ridning när det gäller det här. Tänka på det vid varje pass.. Gjorde mycket ökningar och samlingar också , försöka samla och öka med så små hjälper som möjligt.. Och jaa han skötte sig kanon ! <3 Blir SÅ glad av att rida honom när han går så bra :)

Tucci och jag var ute och skrittade i 55 min , hon skötte sig kanon men är Verkligen pigg ;)
Det var nog mycket bra för henne att få fara ut och skritta så pass länge så hon fick "rasta " huvudet ordentligt :D
Benet ser fortfarande bra ut så det är skönt :) Ska börja med att skritta en vecka i alla fall och se hur det ser ut sen..

Jag tror ju som sagt var att hon har slagit sig i hagen eller gjort någonting sådant slått på sig, snubblat eller något liknande...

Skönt att det börjar bli bättre i alla fall :)


Nedräkningen till flytten står still då jag inte vet vilket datum det blir exakt ännu då inte alex vet helt säkert,, Vi längtar i alla fall nästan ihjäl oss ;)

Jag hoppas det är lika skönt ute imorgon i alla fall så Tucci och jag kan fara rätt långt , känns som det behövs närmare en timme för att det ska ge någonting, men är det kring minus 20 så pallar i alla fall inte jag att skritta så länge :P

Mave och jag ska följa Erica och Ville på ridhuset och hoppa lite..Jag vill ha sommmar !


Nytt år nya möjligheter

Jag tycker det känns skönt !!

Idag har jag haft en rätt skön dag. Åkte till Tucci i morse, for ut och skrittade henne, hon kändes jätte positiv pigg och allert , det var mysigt, skrittade bara i ca 35 minuter. Gjorde sedan klart resten hos henne och åkte vidare mot Mave, gjorde allting hos Mave sen for vi ut och red, red en sväng efter vägen först ( passade på då jag förmodade att det inte skulle vara så mycket trafik ute och det var det inte så det gick jätte bra :) Sen red jag i djupsnön en liten stund och Mave var SÅ fin, han kändes jätte bärig i gångarterna , jätte fin i munnen och stabil så det var jätte kul :)
Det börjar vara rätt mycket  snö på ängarna nu, Mave hade snö över knäna ;) Men än så länge är den så pass pudrig så...

Har hunnit vara till pappa och äta middag också..

Försökte lägga in filmerna från i torsdags nu, men movie maker ville inte ta mina filmer så får försöka på den andra datorn någon dag..

Imorgon ska Tucci skrittas igen och Mave får sig ett pass på Banan :)Aningens mer snö nu ;)


RSS 2.0