Nyheter

Nu har jag "semester" hur underbart skönt är inte det :D Måste bara försöka ta vara på dagarna till fullo :)

Det har hänt mycket sen sist i alla fall.. Vi har nämligen skrivit på pappren till ett hus :D Jag är verkligen hur lyckllig som helst just nu.. Egentligen blev det inte det vi sökte från början - En stor gård mycket mark med stalle eller för möjligheter med stall, betesmarker och ridbana i framtiden.. Men med bostadspriserna för närvarande så fanns inte de möjligheterna just nu så vi börjar i den här enden och så får vi se vad livet tar för vändning framöver :)

Så jag / Vi har en hel del framför oss, så fort vi kommer in i huset så är det renovering på g.. Och den 28 är det visning på lägenheten så en massa "flyttstädning och rensning är nog vad jag får spendera min ledighet till... Får ligga i hårt så att jag hinner med mina hästar också ;)

Förra måndagen så red Elin Hannu Tucci, och det var verkligen SÅ intressant att se , vilken fin häst jag har.. Hoppas jag själv kan komma dit och ännu längre än där Elin var när hon red henne, en dressyrsadel skulle sen inte sitta helt fel då skulle vi kanske till och med kunna he oss ut på tävling så småningom ;)
Film kommer så småningom när jag klippt ihop den, micke har plockat isär sin dator och det går inte att redigera på min tyvärr , men det kommer ;) Får se om mamma filmar något när jag rider idag...

Jag har mycket att jobba vidare på och framför allt att få henne att coola ner en hel del , utnyttja sina fina gångarter istället för att stressa på ..
Idag är sista träningen för elin för i sommar sen åker hon tillbaka hem. Det känns trist då det verkligen känns som att hon skulle kunna hjälpa oss så mycket om vi fick rida regelbundet för henne.. Men får försöka minnas hennes ord i bakhuvudet :)

Har även hunnit med 2 ? träningar sen sist, ,förra veckan hoppade vi en serie som gick sådär, fick korta lädren på och träna en hel del på sitsen och försöka få Tucci att hoppa mer rakt och inte trycka så mycket till höger.
Sen hoppade vi en ganska lång vatten matta över en oxer , fylld med vatten och det gick jätte bra hon tittade inte alls :)

Igår hoppade jag och Erica bana.. på ca 110 och det gick kanon hon hoppade fiint och det flöt på bra , vi hade även gjort om vattenmattan till en " vatten grav" 1.50 cm - 2 m lång något med vatten i, ett litet hinder framför och med vita klossar framför hon hoppade även den utan att fundera :) Duktig häst.. Sen gick det dåligt och det är bara allmänt jobbigt just nu ... Usch fy och blä.. det är inte bra med självförtroendet just nu och mellan varven förstår jag inte ens varför jag gör det här ?!
Jajja, bara att nöta vidare  och bara fokusera på självförtroendet, hästen är det ju inte något fel på ;)

Nästa tävling blir vännäs, då jag nog rider en 110 varje dag , ena dagen är ett mini derby vilket känns jätte spännande och roligt att prova på, det är inte föränn i mitten av augusti så vi har en hel del tid på oss att träna det blir kul hoppas jag :)

Idag blir det som sagt var ett dressyrpass, imorgon ut i skogen och ta det lungt ( troligtvis om vi inte kommer hem allt för sent från ikea ).. Onsdag tror jag det blir galoppjobb på ängen om vi inte ska vara med på träningen men jag tror inte det, de var nog så många som skulle vara med ?! Vi ska även hinna bygga upp en ny hage åt mina hästar..
Torsdag trimmar jag dressyr, fredag galoppjobb på ängarna lördag eller söndag hoppning på KDRF den andra dagen trimmar jag dressyr på banan eller ängen :) blir det inte vila imorgon tisdag så får hon en vila någon av de andra dagarna ..

Mave längtar jag just nu bara efter att få sitta på .. men den som väntar på något gott... Älskade lilla kille världens bästa <3


Jag vill bara hitta känslan, självförtroendet och lite på mig själv och hästen, för att vi är bra det vet jag!

<3


Filmer

Här kommer filmerna från tävlingen 11 -12 juni i Luleå..

3 juli 2011

2 dagar i rad nu, inte illa !!

Idag släppte jag ut hästarna då Erica var i övik på bröllop.. Himlen var kolsvart och jag förväntade mig ett hemskt oväder.. men för att slippa åka fram och tillbaka så skyndade jag mig ut och rida ändå. Och jag slapp ovädret och solen kom fram istället :)

Jobbade Tucci på banan och försökte jobba vidare på det vi gjorde i måndags när vi tränade för Elin..
Hon blev riktigt arg från början och ville inte alls arbeta för hon tycker att det är SÅ jobbigt...
Men det är det vi måste komma över, hon måste acceptera arbetet och och slappna av, för när vi har kommit över den tröskeln så tror jag att vi kommer komma långt :)
Elin tyckte ju föresten att jag hade en mycket fin häst förra träningen , med bra steg som skulle kunna gå höga klasser i dressyr, Vem blir inte glad av att höra någonting sånnt :) !
Hon var i alla fall jätte fin på slutet :) <3

Mave är det inte sådär jätte spännande att skriva om, men han håller sig i alla fall relativt bra i skinnet än så länge ;)

Imorgon är det som sagt var skoning för hästarna och sen dressyrträning - KUL :)


Jag lever

Tänkte bara lämna ett kort litet fotspår här så ni vet att jag lever ;)

Motivationen har varit ALLT annat än bra på senaste och då menar jag tyvärr på alla fronter..

Ni vet sådär allt vad man än gör känns inge roligt och man bara orkar inte :/
Men men bara att bita ihop förhoppningsvis så blir det inte sämre i alla fall ;)
Nu försöker jag göra en "nystart "för mig själv.. på alla de sätt och vis.. Känns som att det behövs..

Hästarna lever och mår gott, går på bete och har det bra :)
Mave tar det rätt lungt och vi rider bara lite lugna okrävande pass just nu , :) Men han trivs med sitt liv och sin fina gräshage med sin hagkompis Tucci :)

Tucci går fint, själv känner jag att jag har hamnat i en svacka i ridningen , jag är aldrig nöjd med min egen insats eller hittar rätta känslan vilket är lite tråkigt.. Jag har ju tyvärr inte världens bästa självförtroende så..

Senaste tävlingen som var den i Luleå hade vi lite stolpe ut i , första dagen rev vi sista hindret i grunden då jag försökte rida av lite stort på en trippel men hon trampade om och han inte upp med benen så hon tog med sig nedersta bommen.. Och andra dagens 110 rev vi första hindret i omhoppningen.. Det var en linje från sista i grunden till första i omhoppningen och jag blev osäker på distansen så jag ( om jag inte minns helt fel plockade för mycket och för sent så vi kom för nära så där föll en bom.. ) annars fick vi till det helt ok.
Har inte ens lagt in filmerna än men ska försöka göra det snart :)

Sen har vi haft en galet dålig träning.. Huvva allt gick dåligt..

Vi har även hunnit med att rida en dressyr träning för Elin Hannu .. Som var SÅ givande , verkligen .. Så himla synd att hon bara ska vara här i 3 veckor för är det någonting jag tror skulle hjälpa oss i vår utveckling så tror jag att det är en massa dressyr, men jag vet inte vem vi ska rida för :O !!
I alla fall var det en givande men tung träning ;)
Dagen därpå var det hoppträning för Erica och vi hoppade en massa studs och ja det var rätt jobbigt det med, men jag red på grammanen för att få igenom en hel del saker som vi haft svårt för i hoppningen och även det var riktigt givande och det kändes ( I alla fall så här i efterhan riktigt bra =)!

Trots det beslutade jag att stryka mig från tävlingen i Övik . Jätte tråkigt men just nu känns det inte bra.. Och jag måste träna !!

Tyvärr ser det inte ut som att jag får tävla föränn i mitten på augusti :O Sista helgen i jul har Överkalix och Vindeln tävlingar, men överkalix känns galet långt bort, och vindeln var inte bra förra året, med katastrofalt underlag framförallt på framridningen osv skrämde bort mig lite så vi får se hur jag gör...


På måndag ska bägge hästarna skos igen, Denna gång med gräsbrodd så vi kan hoppträna lite på gräs ;) Blir spännande.. Efter det blir det dressyrträning för Elin igen, och då ska även Elin prova rida Tucci lite:)
Och tisdag är det hoppträning igen..

Nu ska jag krypa till sängs, försöka återfå motivationen på alla de möjliga plan och hoppas att det även börjar dyka upp lite fler blogginlägg i framtiden:)


Sov så gott

Jag vill bara hitta sjävförtroendet och känslan som saknas för tillfället :S

<3

 


RSS 2.0