Senaste

Nu är jag här för en stund.. Det har inte hänt så mycket spännande sen sist, hästarna har fått börja äta gräs, mycket härligt :) Erica är ju borta nu i veckan och ska rida Lag SM på strömsholm, så jag har hand om stallet , mina hästar plus 2 av Ericas, och eftersom jag jobbar halv 7 - 15 alla dagar så har vi inte så mycket till val då hästarna kommer ut ca 5 och jag inte har någon möjlighet att ge dom lunch...

Mina hästar går i samma hage nu och de verkar trivas bra med varann så det är härligt :)

Mave tar det ju som sagt var lungt :)
Och Tucci har mest varit ute i skogen och lallat på de senaste dagarna, vi hann med en helt okej hoppträning innan Erica åkte :) Hoppade bana lite lågt..

Igår vilade Tucci och i förrgår så trimmade vi lite på banan, och hon var kanon fin.. Jobbade på galoppombyten och det blir bättre och bättre:)

Ska någon dag åka in på ridhuset och hoppa en bana där , blir skönt att åka iväg en sväng för att hoppa och så rida på en störrre bana ;)

Hoppas ni alla får en bra dag :)
Resultat Helgens tävlingar

Då var man hemkommen från helgens tävlingar på Umeå ryttarförening, riktigt trött och slut just nu då jag hade svårt att sova inatt + tidiga mornar..

I alla fal så har jag ridit 110 hela helgen..

I fredags var vi felfria i grunden och Tucci hoppade super sen i omhoppningen kom vi tokigt in på första hindret ( som var kombinationen ) Jag fastnade i innertygeln och Tucci trampade om både in i kombinationen och i kombinationen.. Sen fick jag rida på henne på linjen efter vilket resulterade i att hon blev stressad och nonchalant som hon inte alls brukar bli :( Så vi fick 16 fel i omhoppningen och jag var riktigt besviken efter åt..

på lördagen gick hon SÅ bra på framhoppningen , när jag red in på banan så började det duggregna i slutet på ryttaren föres ritt, när jag fått min signal och börjat rida så började det ÖS Regna och när jag började rida så började det TOK hagla - hagelstorm :( Tucci ville inte alls gå fram hon tyckte nog det var väldigt obehagligt att hoppa i haglet.. Sen att jag inte kunde se hindren och tyglarna var dyng sura och bara gled ur mina händer - det var verkligen inte ens lite kul att rida :(
Men flickan min skötte sig galant, hoppade som en pärla och vi rev ett i omhoppningen och fick en tredje placering :)

Tyvärr går filmen ( Som förståligt ) Inte att se, Robin ( Alex pojkvän ) Försökte filma , de 2 första hindren ser man typ noll på , bara massa hagel, sen hör man Å fy fan vad det haglar och så stänger han av kameran, :/ Vilket jag är glad för - annars hade nog inte min kamera levt till den fina ritten idag :P

Det som var mest skrattretande var att när min ritt var slut och jag kom ut så slutade det och blev sol :( Jag var alltså enda ryttaren som drabbades, men nej jag är inte bitter ;) Hahah nej men jag är nöjd vi gjorde vårt bästa i situationen och fick en placering i alla fall, tror inte alls att alla hästar hoppat i det läget :)

Idag funderade jag på om jag skulle rida 110 eller debuterad 120.. Bästämde mig igår kväll för att rida 110- vilket jag är så glad för , det var en A:0a och jag bestämde mig för att satsa allt, rida fort och svänga.. Hon hoppade som en klocka på framhoppningen , Och inne på banan var hon perfekt!!! Åhh sån känsla <3
I alla fall så , vi vann :D Wiiie vilken lycka :) Tiden var inte heller dålig, tittade på Equipe, vi var ( om jag inte missminner mig ) På hela startfältet  6 stycken som red under 60 sekunder , 2an Lamia red på 55.35 och jag red på 52.91 :D Kändes riktigt skönt ;)

 

 Jag är såå lycklig över min fina häst :) I helgen har vi varit felfria i alla grund omgångar i alla fall, vi har på 3 starter med oss 2 rosetter hem varav en första plats :)

På våra totalt 4 tävlingar ( Lokal - regional ) så har vi fått med oss 5 rosetter :) Och så en första plats från träningstävlingen också :D Kan man kräva mer :)? Kan inte tro det, jag är lycklig :)

Hehe härlig kommentar av kommentatorn ; Lite bättre väder idag eller hur evelina ;)

-

Det känns verkligen härligt att kunna gå omkring och le på grund av att det känns så bra med Tucci och att tävlingarna har gått så himla bra :) Verkligen jätte kul :)


Den här veckan se ut som så att igår skrittade jag ut tucci barbacka på hackamoret en vända , hon var pigg som bara den men höll sig i skinnet ;)
Idag har vi också varit ut en vända, men ridit lite mer ordentligt, dock även idag på hackamoret..Men med sadel på ;)

Imorgon vilar hon, och sen torsdag trimmar vi lite på banan inför helgen..

Och helgen då, jo då åker vi till umeå på fredag och jag är anmäld till 110 alla dagar , blir nog kanoners, och det känns kul med 2 tävlingar så pass tätt inpå varandra :)

Mave skrittar just nu därav inte så mycket spännande att skriva..

Hästarna fick nya skor idag också , skönt, dock glömde jag helt bort att jag skulle ha hål för traktbrodd så tyvärr hade han inte några sånna skor med sig :( Men men nästa gång skulle han ta med sånna så jag får hålla mig från att hoppa på gräs ett tag ;)

Jag hoppade över hoppträningen den här veckan då det kändes som att det räckte nog med det vi tävlade, 3 klasser helgen som var och 3 klasser kommande helg :)

Bild tagen av Sussie :)


Resultat från helgens tävlingar

Tucci har skött sig som en pärla och jag är verkligen glad :) !

I lördags började jag med att rida en 1m, Tucci var laddad och så även jag vilket resulterade i en felfri grund och omhoppning och en 2a plats :D Duktig flicka :) !!

Sen red vi en 110, hon kändes inte riktigt lika igång och lite mattare i sprången både på framhoppningen och inne på banan.. Men hon skötte sig super ändå .. felfria i grunden och rev 2 hinder i omhoppningen tyvärr :( Lite dåligt ridet av mig, då jag inte hittade distansen till kombinationen och började plocka , och sen inte rätade upp mig osv till en oxer, men duktig häst :)

Kom fram till att hädanefter blir det att rida en klass per dag :)

på söndagen red vi bara en 115, på framridningen var hon som en dröm ojoj så fin tjej, har aldrig varit med om att hon varit så lätt i handen och mjuk tidigare..
Det var en A:0a vilket jag tror passar Tucci alldeles utmärkt hon blir riktigt laddad av det , och hon skötte sig hur bra som helst, jag gjorde samma sak som i omhoppningen i 110 när jag vände upp snävt i kombinationen ( alltså jag började plocka när jag inte hittade någon distans  ) Det var oxer räcke , kom i botten in, så jag försökte rida på frammåt för att ta det på ett men lilla damen tog 2 galoppsprång i alla fall men klarade det galant <3

Resten av banan flöt på riktigt bra, tyvärr hann jag inte räta upp mig och rida på frammåt till sista oxern  så hon fastnade lite i svängen och kom nära på hindret och rev.. Första utanför placering hamnade vi , men jag är riktigt nöjd känslan var SÅ bra, vi fick en bra tid, och ja det känns bra inför framtiden ;)Här kommer filmerna, ni får ursäkta min mammas inte fullt super bra filmande :S


6/5-2011

Det är nästan lite skrämmande att se att det var 1 vecka sen jag bloggade sist :(

I alla fall sen sist har jag tävlat träningstävling med Tucci, gick bra i 1m vann vi :) Dock var rundan orytmisk, det var en trist bana som blev mycket på och av och vi kom galet på hinder :/ Men hon ansträngde sig och det räckte till en seger.. i 110 red jag fel väg på hinder nummer 2.... Hur tragiskt är inte det då :P

Sen i måndags fick Tucci vila och så red jag Mave en kort sväng på banan han kändes fin och var väldigt lugn och sansad :) Duktig kille !!

I tisdags red jag båda hästarna ett kort pass på banan var, förkylningen var ett faktum och jag ville röra på hästarna men ändå ta det relativt lungt för min egen skull :)

I onsdags fick Mave vila för jag hann inte rida honom, Tucci hopptränade jag hemma för Erica, nu har vecko träningarna börjat komma igång härligt värre :)

Det gick super bra, jag hade bra känsla och trots att hon slog en del så kändes det super :) Härligt när man får den där härliga känslan på hinder :)

Igår slutade jag 18.00, åkte hem och åt sen till stallet, skrittade först ut Tucci barbacka på hackamoret och sen red jag mave på banan och hoppade lite av banan som vi hoppade i onsdags och det gick super , han hoppade allt, och hoppade väl och var sugen :) Hoppade fint gjorde han också, verkligen jätte kul :)


idag tror jag att jag ska galoppjobba bägge hästarna på ängarna :) Om vädret tillåter :)


Har varit till stallet morgonen och släppt ut och mockat och nu är det jobbet som kallar, Ha en trevlig dag :) !!
ViRSS 2.0