Torsdag 24/12 2011

Eftersom att "hästlivet" är rätt trist just nu med mörker och hårda vägar så finns det inte så mycket kul att skriva om:( vi gör vårt bästa i alla fall :) vintern verkar ju dock inte ha någon direkt brådska , då det är 4 plusgrader idag :0?!

Hemma har vi fogat klart i köket och jag har målat Om det som behövde målas om i vardagsrummet :)

Nu ska jag hoppa i arbetskläderna och åka mot jobbet ! Slutar 18.00 så efter det blir det hem och äta och sen till hästarna :)
Ha en bra dag :)!


Tisdag

Liite snö har vi minsann fått men jag skulle gärna kunna tänka mig lite mer ;) hästarna är ny skodda , jag har fått ordning på mina grejjer i stallet vilket är skönt :) imorgon ska vi försöka få oss in och hoppa med hästarna lite :) annars gör vi så gott vi kan och hoppas på att vi får lite mer snö så vi får komma ut och galoppera i snön ;)

Hemma har vi fått upp kaklet i köket det blev så fint , imorgon ska det fogas :) till helgen vankas trevligheter med en massa trevliga människor det ska bli kul:)

Nej nu börjar det vara dags att bege sig tillbaka på arbetet efter lunchen :)!
Ha en bra dag..


Plusgrader

Det känns helt knasigt just nu 7 plusgrader när man kliver upp halv 6 och Det är den 17e november !?:)
Förra året hade vi en massa snö nu , konstigt att det kan vara så olika :0!
Tänk om vi kunde få sommar på en gång igen ;)

Så länge det inte är stenhårt i backen är jag nöjd :)

Tucci har fått tagit det rätt så lungt sen tävlingen med en massa skritt , kändes som att det behövdes , men nu är hon piigg ;)
Åkte in och hoppade lite lätt igår med Alex och Ester och det gick kanon , fast vi rullade bara på några små skutt :)

Nu börjar det vara dags att bege sig mot jobbet, ha en bra dag :)!


Mörkt och hårt

Lite tråkig årstid är det nu .. Det är mööörkt konstant och nu stenhårt i backen , jätte tråkigt :( så det blir verkligen en massa skritt just nu.. Men samtidigt så hade jag ju planerat att ta det lungt med henne i veckan, dock kanske inte riktigt så här lungt Meen :)

Hoppas det kommer snö snart, allt behöver inte komma på en gång men lagom för att få en lite dämpande effekt på vägarna och få lite ljus :)

Tucci verkar i alla fall börja känna sig hemma, lugn och avslappnad i sitt nya stall så det är skönt :)
Mave är ju aldrig den brydda typen ;) han trivs som fisken i vattnet och är lurvig som en liten Björn , hjärtAt mitt <3

Blir en tidig kväll för mig då jag har jobb i helgen :)


Hoppas ni har en bra helg :)


Då var årets sista tävling avklarad :(

Med dåliga resultat och blandade känslor ...

Lördagen red vi en 110 som såg mycket lätt och liten ut efter 120n på Srk.. Kände att jag hade höga förväntningar och stort hopp för den klassen .. Hon kändes helt ok på framhoppningen , väl inne på banan gick hon inte fram för skänkeln och vi fick ett tråkigt språng på första hindret, andra hindret nuddade hon typ och den föll sen föll även en bom till det var en oxer som hon "la ner " bak benen på... Hon kom lite i botten och nådde inte över .. Efter det fick jag igång henne och det flöt på bra resten av banan :)

Så vi startade vår andra 120 igår tog på mig sporrarna som jag glömt dagen innan. Hindren kändes mycket maxade och banan kändes svår , men jag blev inte alls så nervös som förra helgen, för nu visste jag att vi klarar det :)
På framhoppningen fick jag kanon känsla, men inne på banan kändes hon än en gång matt.. Vi rev 2an ordentligt ( som så många andra) kändes som att hon inte riktigt hann se hindret !? 3D hindret flöt på bra 4e som var en trippel rev vi, vågade inte rida av stort när hon kändes lite matt så istället trampade hon om och klev av nästan i hindret och rev bakbommen med bak - hon räckte inte över.. 5a, b och 6 hoppade hon super sen var det en böjd linje till 7 an som jag hade ångest över då den var stor .. Hann tänka för mycket och la oss i botten på den så vi rev :/ sen 8 , 9a och b gick bra men sen när jag vände upp mot 10 - sista hindret så vinglade hon lite och jag fick inte fram henne , hon hoppade inte upp som hon brukar och rev .. Så ja lite trist men känslan på de språng vi inte rev var bra och hon hoppade super .. Men som sagt hon kändes matt och tog inte tag i hindren som hon brukar .. Tror det är en kombination av flytten - ( mycket för henne att hålla koll på) , foder byte , pälssättning och att hon är brunstig .. Mycket på samma gång :)

Men jag är nöjd i alla fall, vi tog oss runt jag vet att vi klarar 120 banor och jag vet att jag har en pärla till häst Som ställer upp :)

Nu i veckan får hon det extra lugnt sen kör vi på som vanligt:)

Måndag :skritt
Tisdag: skritt
Onsdag: vila
Torsdag: uteritt, upplägget är beroende på underlag
Fredag: vila
Lördag-söndag: samma som torsdag


Ska försöka skriva en utvärdering av den här tävlingsterminen så fort jag sitter framför datorn och har fått reflektera ordentligt :)


RSS 2.0