Dag 2

Var alldeles super :)

Ja verkligen , beslutade mig i lördags för att debutera 120 med fin hästen <3
Var så nervös så jag trodde jag skulle dö ända fram tills start :S tänk att 5 cm ( har ju trots allt ridit 115 utan större problem) och vi brukar ju vara felfria i grunderna i 110 för de mesta ... Så jag kände att varför inte prova ?!:)

I alla fall så var känslan underbar :) 1-2 kändes bra, 3an var bra sen var det en böjd linje till 4an som var en trippel - en av mina stora skräckar ;) fick henne lagomt nära, ville inte komma för stort på den ..

Sen kombinationen hoppade hon kanon på trots att jag var lite sen med
Att sträcka på mig .. Sen var det runt på ett räcke med vattenmattor under som kändes bra och efter det en böjd linje till en oxer , där blev det lite dålig väg och jag beslutade mig för sent för vad jag skulle ta för läge och red henne lite in i oxern så hon rev den , sen var det bara ett räcke kvar vi kom lite nära men i te katastrof utan helt okej :)

Åhh så härligt underbart de var att gå i mål :)!!! Älskade fina häst ad lycklig du gör mig :) <3

Nu till helgen har vi årets sista tävling, jag är anmäld till 110 båda dagarna men rider nog 110 lördag och 120 söndag om det känns bra på söndag :) det bästa av allt var att det kändes inte ens svårt och mitt självförtroende behövde verkligen det där :)!!

Har borta min sladd till kameran men så fort jag hittat den laddar jag upp filmen :) ..


Jag är så lycklig :) massor av tack Carro för att jag fick köpa fina Tucci av dig :)


Dag 1

Ja då var tävlingsdaga 1 av 2 avklarad..

Tucci var så fin, jag var nervös, det var så länge sen jag tävlade kändes det som ;)

Framhoppningen kändes OK, inte så mycket mer än så;) - som vanligt alltså..

Inne på banan kändes det bra, känslan var kanon hela grunden och hon hoppade bra :) men i omhoppningen klantade jag mig:( börjar bli en ovana känns det som... Hinder nummer ett i omhoppningen svängde jag upp på snett och snävt och vint så hon var iprincip tvungen att hoppa in i väggen , hon kravlade sig över .. Sa när jag gick omhoppningen att jag INTE skulle rida så :/ svängde upp snävt på 2an red inte alls med benen utan lämnade henne "ensam" så hon hade dålig galopp, och rev.. Skärpte mig lite till trean- linje till fyran sen fick jag något till lite dåligt språng men ja allt ar mitt fel stackars häst :( jag blir lite för taggad, men har VÄRLDENS snällaste häst <3
grunden var i alla fall klockren, och det känns bra , måste bara hålla mig själv i styr och GALOPPERA :)

Imorgon får vi se vad som händer ;)


Fin häst

Åhh vad fin min häst är just nu!! Har ridit 2 riktigt bra dressyrpass på henne och igår var vi in och hoppade lite bana , och det kändes kanon :) hoppas samma känsla sitter kvar till helgen då jag rider 110 lördag och söndag:)

Idag får tucci vila ( vill gärna att hon får vila en dag i veckan i alla fall) och jag jobbar till 18 idag så det passar bäst idag :) imorgon kollar jag bara av att allting stämmer och att hon lyssnar :)

Nej Nu är lunchen slut så det är dags att fortsätta jobba :)


Upp och ner ner och upp...

Ja så går känslorna och funderingarna just nu:'( baaaara jobbigt... Jag vill ha min ääälskade häst pigg fräsch och kry nu :( jag tror inte jag klarar mig utan honom.. Helt galet vilken ångest det här ger mig :(
Men , nu kommer jag att lämna Mave utanför bloggen tills vidare.. När det hänt någonting nytt så uppdaterar jag ..
Men en sak är i alla fall säker , vi gör allt vi kan och lite till!!

Idag kände jag mig stolt över mig själv :) igår klev jag upp strax innan 6 åkte till stallet släppte ut och gjorde hästarna , åkte på jobbet 9.30-19.00 , sen till Alex och äta lite fika på hennes födelsedag :)

Idag ställde jag väckaren på 05.30 åkte till stallet fodrade och packade lite hö osv. Sen red jag tucci en häärligt och givande pass på banan därefter gjorde jag klart resten av sysslorna putsade lite på Mave och sen hem och vidare till jobbet 9.30-18.00 kändes så skönt att vara hurtig och göra stallet före jobbet :)

Imorgon ska min lillasyster få rida henne lite , hjälpa mig att påta på i stallet och bada henne så jag kan raka på lördag :) det blir kanon :)


Pigg och kry

Ja nu känner jag mig betydligt bättre vilket är skönt, då hästarna trots allt måste tas omhand och helst motioneras trots att jag är sjuk..

Har hunnit hoppa lite studs med tucci , hon gick bra och jag fick verkligen ut det jag ville av passet :)

Sen till nyheten, så har jag bytt klubb.. Vilket känns både och, jag har trivts jätte bra med kdrf som klubb och folket där , men jag orkar inte en vinter till som förra :( att komma hem 12-1 på nätterna efter att man varit och tränat det går inte när man börjar den tid jag ofta gör ... Inte för mig i alla fall..
Jag kommer sakna KDRF, helt klart, men jag måste försöka se till mitt eget bästa och mitt eget välmående...

Sen så är det ju betydligt mycket längre till Srk men jag hoppas det kommer fungera, än så länge har jag ju bara en häst som ska med på ridhuset ( och även när / om Mave får börja följa med igen ) så finns ju möjligheter till plats att ställa undan ena hästen vilket är skönt :) och hopp möjligheterna är bättre på Srk och vissa dagar behöver man inte heller plocka bort vilket känns oerhört skönt :) jag har 2 tävlingar kvar, kommer självklart att tävla för KDRF de tävlingarna ( och hoppas vi gör de bra ;) sen blir nästa licens alltså för Srk...
Så ja nu vet ni det .. På något konstigt sätt så känns det bra med en nystart för mig ..

I alla fall så for Alex och jag in och hoppade lite idag på Srk och det gick bra :) tucci var lite för stark även på det nya bettet , hon kör som bara sitt rejs och ja men vi fick till det hyffsat på slutet i alla fall :) om ericas bana inte är frusen i helgen kanske vi skuttar lite Hemma någon dag i helgen, lite studs igen för styrkans skull.. Och om planerna håller så åker vi nog in och hoppar bana på onsdag som genrep inför tävlingarna 29-30de :) rider 110 bägge dagarna ..

Imorgon får tucci vila har en tung arbetsdag imorgon..

Långt och rörigt inlägg , ;)Sämre

Jaa inte blev jag bättre idag inte :( pallade 3 timmar på jobbet sen hade febern fått övertaget :( åkte hem la mig och vilade (soov ).. Sen när snälla mamma slutade jobbet så följde hon mig till stallet och tog hand om hästarna , hade aldrig orkat allt själv .:) men longerade tucci bara några varv idag för att hon skulle få röra sig lite och jag orkade helt enkelt inte rida ...

Ville inte longera så länge då jag knappt gjort det med henne tidigare . Ska försöka få mig upp på henne och jobba lite på banan i alla fall :)


Annars tycker jag det är hemskt att få veta att en av Skellefteås ekipage har tippat med hästtransporten på väg till tävling idag och hoppas verkligen att det gick bra :( så hemskt .. Har läst på norran att hästen var skadad men jag hoppas att det inte stämmer :( tänker på er i alla fall...


Nu ska jag krypa ihop i soffan och försöka vila upp mig så jag blir frisk någon gång :S

Hoppas ni får en bra gröt och lycka till alla som ska tävla i helgen :)


:S

Idag mår jag riktigt dåligt:/ hade tur och fick gå hem tidigare från bästa jobbet :) Så jag skyndade till stallet på vägen hem, mockade och gjorde klart sen tog jag in tucci, kände att kroppen lagt i handbromsen så istället för att rida så longerade jag henne med pessoa selen och oj så bra hon gick <3 fin tjejen !!
Första gången jag använde den , och ja det kommer att bli fler :)
Hon fick även använda våra nya skydd : träningsdamasker från back on track, super fina :)

Imorgon ska jag först försöka orka med jobbet 9.30-18.00, sen åker jag nog direkt till stallet och gör det , ska försöka orka mig upp på hästen och galoppjobba lite på banan :)

Sen väntar en jobbarhelg så jag hoppas som sagt var att förkylningen går åt rätt håll :(
Tänkte hoppa lite studs intervaller med tucci också :)


Har även shoppat ett "nytt " stalltäcke av Frida, super fint var det och tjockt :)!

Nu ska jag försöka sova natten till idag så fick jag bara 2 timmars sömn, så jag hoppas på bättre lycka denna natt:)


Och det funkar;)

Det har som sagt var krånglat en hel del ..

Jag sitter i soffan och kikar på bonde söker fru och nyser - förkylningen är på väg att besöka mig :( kändes mindre kul då jag har en jobb helg framför mig, plus s att Erica är borta så jag måste upp 04.15 :( kul , nja ..

Hästarna då!? Mave blir inte bra, de hittar hältan men inte vad den kommer från han är röntgad och ultraljudad utan att de hittar någonting .. Knät är bättre vid böjprov och han är behandlad hovled +kota igen och så har vi satt på en ringsko och hoppas VERKLIGEN att han blivit bättre nästa besök.. Om inte kommer han få tid gå i hagen och äta och bara ta det lungt och så kollar vi sen igen :S tänker inte ta något förhastat beslut utan han får den tid han behöver :)

Ingemar equiterapeuten var ut i lördags och kollade igenom bägge hästarna, på Mave fokuserade han bara på hältan.. Och tucci gick han igenom och hittade inget tokigt , hon såg väldigt fint musklat ut osv:) så det är ju kul :)

Jag har ju tagit det lite lungt på hästfronten för att tiden inte riktigt har funnits, och med maves alla veterinärbesök så har jag behövt spara en del pengar ( nu har ju visserligen världens bästa mamma hjälpt mig en hel del ) men 29- 30de satsar vi igen på Srk så det blir kul sen blir det helgen efter det också på urf sen är vi klara för i år :) och kommer träna stenhårt inför nästa säsong :) skuttade lite smått igår på banan tog ett räcke på 110 och det kändes bra :)

Red även Alex rebell igår ( bortsätt från att vi var ner lite brutalt i ett dike så ;) så gick det kanon och jag tycker verkligen att han är så rolig att rida och hoppas att jag får rida honom fler gånger ;)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och hoppas att inte förkylningen brutit ut mer till imorgon :STrött

tänkte bara prova om appen fungerade ;)


Blogg.se,s app, bara krångel??

Blir så irriterad då jag försöker blogga från blogg.se men det aldrig går :( från början fick jag trycka på publicera typ 10 ggr innan den gjorde det, och nu säger den bara; kunde ej publicera inlägg. felaktigt anrop . Någon annan som har samma problem ?? Jaja orkar inte skriva om samma långa inlägg igen så jag hoppas de fixar det :0 annars får vi internet den 17e så det blir riktigt skönt måste jag säga :)

:(

Jag älskar dig! Jag vill aldrig ge upp! Aldrig släppa taget om dig . Min älskade häst, min fina älskade bästa häst !


Jobbigt...

Ja just nu känns det faktiskt väldigt jobbigt för imorgon åker vi till Umeå med min älskade Mave ännu en gång.. Jag har ångest för att, tänk om det fortfarande inte är bra :(? Jag vill inte tänka på vad som blir nästa steg ifall vi inte ser någon förbättring :S jag vågar inte hoppas men gör det i alla fall på att det ska ha gått åt rätt håll i alla fall, att vi ser någon förbättring och att vi är på rätt spår. Så snälla håll tummarna för mig och älskade fina bästa Mave imorgon <3

Just nu sitter jag i alla fall i stallet och tittar på när mina hästar får fina hovar av hovslagaren :)! Sen blir det direkt iväg in till stan och göra lite ärenden och sen hem igen och fara ut och rida tucci :)

Tucci går i alla fall riktigt bra just nu så det är skönt , längtar till vår nästa tävling som blir sista helgen i oktober på skellefteå ridklubb - nära och bra :)


RSS 2.0