Hoppträning

Så himla rolig helg vi haft :)
Det som stått på schemat har alltså varit träning lördag-söndag för erik berggren .

Och det har varit så givande, så nyttigt och så kul. Många härliga som varit med och ja lyckade dagar helt enkelt :)!

I lördags jobbade vi länge med framridningen och red fram på ett lite annat Sätt. Började med att värma upp dom lite fritt utan krav i alla gångarter. Sen började vi om från skritten mycket volter och böja igenom hästarna , gjorde sedan samma sak i traven, travade på travbommar på böjt spår och tucci gick som en klocka! Framridningen kändes helt perfekt för henne , hon var avslappnad mjuk i handen och och samarbetsvillig!

Sedan galopperade vi fram hoppade på lite små klosshinder och fokuserade på att hålla ihop dom i en mer samlad galopp.

Vi byggde sedan ihop allting till en liten bana med någon linje och så , ja oj så fin min tjej var helt perfekt <3

Söndagen värmde vi upp på samma sätt och wow !! Underbart var det att rida fram T ! Vi travade sedan över tre travbommar vände höger travhoppade ett kryss fortsatte på 3 studs sen runt på en bom - 2 galoppsprång oxer sen runt på en linje med 7 samlade galoppsprång efter den skulle vi sätta upp galoppen lite igen och hoppa en oxer runt på en linje räcke 6 galoppsprång oxer sen sätta ihop dom lite och vända upp på ett smal hinder och sen ta ihop hästarna igen och hoppa linjen med 7 galoppsprång.

Lite rörigt jag vet men har tyvärr ingen film :(
Vi hoppade så klart inte banan på en gång utan la ihop eftersom , hoppade inte så högt för att det kändes inte som att det ca det de satt i utan allt i mellan :)

Det gick bra, hon blev lite mer taggad och och på men skötte sig kanan och jag med ;) fick hoppa linjen någon extra gång eftersom det är linjer som är min svårighet då jag blir osäker när jag hinner se hindren för länge och hinner göra något dumt :p men det blev aldrig jätte dåligt ;) men det var skönt att hoppa det några ggr och få in känslan :)

Jag vet vad vi ska jobba på till nästa gång och jag är super taggad på framtiden :D

Lite rörigt inlägg men ;)
Imorse gick tucci och jag bara ut på en liten promenad tillsammans innan jag skulle på jobbet och det var jätte härligt :)


9januari 2012

Förra veckans planering gick i stöpet.. Alex var snäll och skulle låta mig åka med henne till träningen i onsdags .. Men det blåste och snöade storm , det var helt fruktansvärt .. Så ja Alex ville inte ut och köra bil med transport, vilket jag helt klart förstår ... Vill ju inte direkt chansa :S men vi åkte istället in torsdag förmiddag och hoppade lite på det som stod framme och det gick bra men tucci var för pigg , hon är lite för lite genomriden just nu tyvärr .. Men hon tyckte det var kul iallafall ;)

Sen red vi ut i fredags och lördags , det är bara att hålla i sig för hon är pigg damen ;)

Igår longerade jag henne lite i pessoaselen och hon var super fin på slutet i bägge varven :D duktiga tjejen :)

Idag far vi ut en sväng och sen förhoppningsvis så åker vi in och trimmar lite imorgon , kan behövas ;) har kurs lördag-söndag för Erik Berggren :)

Sen skulle jag tro att jag lägger upp resten av veckan med longering på onsdag, vila torsdag och uteritt fredag sen träning lör-söndag.. Skritt måndag vila tisdag osv .. Jaja mycket kan hända ;)

Börjar om att jobba på onsdag efter mina 19 dagar ledigt ;) liite tungt känns det :p börjar med 2 eftermiddagar onsdag till 19 och torsdag till 18, så det känns rätt skönt att lägga longering - vila de dagarna då jag gör stallet på morgonen då :)

Nej nej nu är det dags att bege sig mot stallet och mina fina hästar :)


2012

Det är rätt bra glest mellan inläggen va;)?
Igår var vi in och skuttade lite på ridhuset , tucci var pigg stark och på , hon hoppade fint gjorde det bra :) vi åkte in med Alex och Ester och även anneli var där med avita så det var trevligt :)
Imorgon - om det inte blåser FÖR mycket ( som det nästan låter som just nu) så hänger vi med Alex och rebell på ridhuset och trimmar lite .. Sen på onsdag så blir det gemensam Hoppträning med en del människor det ska bli kanon kul :D mycket ridhus i veckan men det känns som att det blir kanon :) tucci är annars super pigg just nu och allt känns bra:)

Första tävlingen ser ut att bli första helgen i mars :)

Mave har jag som sagt var skrivit att jag kommer lämna utanför bloggen tills vidare. Men han har det bra, trivs med sina nya polare och vi pysslar på med vårat :)
Han är min ögonsten och guldklimp <3

Jag ska ta och försöka sova och sluta vända på dygnet lite ;) hoppas det är bra med er tappra som fortfarande kikar in här :)

Ska försöka slå på datorn och skriva lite om 2011 någon dag.. Vad är det annars ni vill läsa om?RSS 2.0