😫Vissa dagar är det extra tur att jag har Ludde och Micke ( jag vill fortfarande presentera Micke som min sambo , när ska jag lära mig att han är min man och att jag inte heter Vikström längre 😂? 


Nä... Lika bra att dra täcket över huvudet och försöka sova ... Imorgon är en ny dag fylld med bra idéer för hösten / vintern :) 


Jag och Ludde åkte föresten till Petra och David på stallinvigning idag, jätte kul och trevligt. De bodde och hade fått det toppen fint, ja en härlig tur helt enkelt, Ludde fick rida på en ponny också , han ville inte gå ner och nu vill han ha en egen ponny ännu mer 😍❤️  

...

Just nu känns allting riktigt blä ... Det toppas med fruktansvärd huvudvärk som inte vill ge med sig . Den började och har plågat mig sen inatt ... Hatar när det är sådär extremt att man inte vill öppna ögonen :( 

Tur att vi har typ världens snällaste barn när Micke är på jobbet och inte kan roa honom ☺️. Och att jag har Tove som tar hand om vardo idag ❤️
Men det är nog bara att inse att jag måste börja fundera hur jag ska lösa allt i vinter ... Vardo behöver sin motion och behöver fortsätta utvecklas ... Inte bara ridas lite då och då .... 

Nä idag känns allting lite sådär extremt hopplöst och jag känner mig så nere ... 
Men hoppas att det vänder och känns enklare snart....

Vännäs ☀️

Nu var det länge sen . Allt har varit lite upp och ner .. 

Var nog lite nere efter hemma tävlingarna .. Sådär när man känner att nä men jag fixar inte det här... 
Men men skam den som ger sig. Hopptränade i onsdags för Erica , början var katastrof när vi jobbade över bommar osv. Red på dyon tränset och han verkligen hatade det .... 
Hoppade sen en liten bana och då blev det bättre med en hyfsad känsla iallafall. 
Kände ändå lite vemod inför helgen... 

Red 1m,1m och 105.. Ville att det skulle få kännas lätt för honom efter hemma tävlingen då jag misstänker att han var inne i någon växtperiod eller så.

I fredags var han super och jag red bra . Förutom en sväng till 4an, missbedömde lite hur tight ur sväng den kom så det blev Ett stopp som jag helt får ta på mig . Resten av banan var super :) 
Lördagen fick Sandra skälla på mig på framhoppningen och sen började jag minsann rida , vi gjorde en felfri toppen runda , så himla nöjd , jag red bra. Vardo var bra och hoppade fint och det var ett bra flyt hela rundan .
Igår vet också super som i lördags förutom att vardo var lite trött och rev 1a och sista hindret, inget mer med det han låg bra men orkade inte riktigt dra upp små hovarna riktigt :) 
Så ja det var underbart skönt att ha åkt på denna tävling med grym känsla , det har varit fantastiskt väder, ina hästar världens snällaste Ludde . En bra anordnad tävling , en perfekt anläggning att ha med sig en 2 åring på och härliga vänner att umgås med . Även fantastiskt skönt att kunna bo på anläggningen när man har Ludde med sig :) 

Idag är jag pch Ludde lediga, jätte skönt . Får se vad vi hittar på dagen till ära :) 

Falsk krupp

Det vart en lång natt inatt .. Vid halv 11 kom Ludde upp till mig med ett falskt kruppanfall ( han börjar ha haft några nu ). Usch vad det tar ont i hjärtat :( 
Som tur är har vi medecin hemma som han inhalerar. Ventoline. Han var så himla duktig och medgörlig på att ta medecin och dricka kallt vatten andas kall luft ute ( dock är det ju inte så värst kallt ute så det gav ju inte direkt något .... Det lugnade sig men har inte gett med sig föränn nu . Han har sovit jätte dåligt , vaknat med jämna mellanrum hostat och haft svårt att andas  och fått någon liten Feber topp inatt . Nu är han dock feberfri , dock hör man tydligt när han tar djupa andetag att han inte är fräsch i andningen så jag gjorde bedömningen att han inte ska på förskolan idag . Han har dels tyngt att andas ( hur blir det när man springer och leker ?) hemma kan jag ju trots allt få honom att vara lugn och ta det lungt och så hade han ju feber inatt . 
Måste sätta lilla hjärtat i första hand ❤️

Ska ringa min arbetsledare alldeles strax och sen ska jag försöka få lite mer sömn då det är stor brist på det inatt . 

Igår hoppade Erica vardo, det var nyttigt att se någon annan hoppa honom. Ska prova träna med fast martingal ett tag framöver och se vad som händer då :) 
Tyckte att han hoppade bättre med Erica med den fasta martingalen :) man får ju dock inte tävla med det ...

Nä dags att ringa och väcka stackars Frida och sen hoppas att jag hinner sova lite till :S 
Skellefteå ridklubb regional nationell

Den här helgen har bjudit på massor av upp och ner ... 

Resultaten på papper har varit dåliga men känslan har varit bra och V har bjudit på grymma språng . 

I lördags var han dock rätt på men . 
I lördags hoppade han SÅ bra tills jag fick hjärnsläpp till trippeln .. Sen blev han riktigt trött då han överhoppade sig lite väl ...

Söndag stryker vi ett streck över . Skulle ha efter framhoppningen eller kanske 1an2an ha utgått då han var jätte jätte trött vilket jag kände redan på framhoppningen .
Men men ..
Får lägga den här helgen på rutin kontot då det varit en helg med stora tävlingar och kluriga banor ( men mycket roliga och bra ) . Han har hoppat mur vatten och plank och varit exemplarisk att ha med på tävling som vanligt .

Nu blir det en skrittur idag och vila imorgon för lilla kroppen att återhämta sig , sen är det bara att träna vidare och hoppas på bättre lycka nästa gång ☺️

Nu iväg på första arbetsdagen efter semestern... Jätte trött efter den här helgen så känns det bra att vara ledig i 3 dagar efter idag ;) 
Tävlingsdag 1..

Vardo var inte kul idag , väldigt pigg och på. På Framhoppningen körde han väldigt mycket med huvudet . Så jag gick in på banan med inställningen att rida framåt rida med benen och försöka att inte ta i i honom mer än nödvändigt . 
Men ja, tror 1an var helt ok , sen var det en lång bruten linje till 2an där vardo drog på och jag var tvungen att ta en förhållning så där rev vi. 3 till 5b var bra jag höll mig till planerna och tycker att jag höll ihop allting bra men han var fortfarande rätt så störig i munnen . Hoppade mig lite ur sadeln på 5b och jag var sen på att räta upp mig så det blev alldeles för vingligt till hinder nummer 6 så där stannade han . Sen var det bra 7-8 red av han lite stort på 7an men inget att älta över. Jag var rätt missnöjd efteråt men de flesta tycker att det såg bra ut och att jag höll min ridning bra så jag är nog kanske lite för Kritisk :) 

Han har ju inte tävlat på länge nu så han var rätt pigg . Red ändå fram väldigt länge . Ska hoppa 110 imorgon hoppas att han är lite lugnare och att vi får till bra ridning och bra flyt :) 


Annars har det varit en trevlig dag med fantastiskt väder , och även resten av helgen ser ut att bli bra så det är jätte kul :) nu ska jag ta en snabb dusch sen hoppa isäng så vi är pigga och alerta till imorgon :) 

Ludde var med idag till kl 2 , glad och nöjd över alla tjejer som var på plats ;) 
Nu sover han hos morfar och är nog super nöjd :) 

Ska hämta honom efter tävlingen imorgon :) 

Söndag får han hänga med, men då jobbar jag inget och rider bara 1 klass då det går nog bra :) 
Erica träning

Hoppträning för Erica ikväll. Vardo var super fin när jag red fram 👌❤️
Sen red vi över upphöjda travbommaren i vardera hörn på båda långsidorna. På ena sidan var det korta och på andra långa. Och på ena långsidan skulle vi flytta hästarna några steg åt vänster och sen några åt höger och vise versa.. Det här var riktigt svårt för vardo men ja vi fick till det hyfsat men det är också sånt vi måste jobba vidare med. Att få honom att fortsätta i sitt avslappnade jag trots att det blir bommar inblandat. 

Sen red vi en linje på 3 räcken , tror det var 17m mellan först 5-5 galoppsprång och sen 4-4. Vi hade lite svårt med det också. Vi Börjar komma åt honom så mycket nu att han blir lite frustrerad och tycker att det blir jobbigt ;) sen hoppade vi en böjd linje räcke oxer och den fick vi till bra. Sen en kort bana. Hade lite svårt att få till räcket till oxern då den kom tight ur sväng och ( både jag och vardo ) svängde lite för tidigt i luften så vi fick med oss den ner. Men ja vi fick till ett bra flyt och jag känner att jag fick en bra känsla på slutet inför helgen. Måste bara våga rida på framåt. Inte plocka och lita på min känsla:), det ska bli så kul :) 

Imorgon rider Tove igenom honom på ridhuset och så får han bada lite där :) 

Sen går han 1-110-110 i helgen :)

Nu borde jag sova för länge sen :) 


Tycker att han börjar se riktigt biffig ut 👌😍


Ludde ville också hoppträna Vardo idag ❤️

mycket

Det har nog varit för mycket för mig de senaste dagarna . Roligt men tungt i efterhand :) kusin träff / fest i fredags. Det var hur kul som helst . Lite för lite sömn bara . 
Vardo fick komma ut i lördags med .

Sen var vi bortbjudna på middag och även då blev det lite sömn efter en trevlig kväll, mycket barn på plats så Ludde hade super kul :) 

Söndag hade Tove vardo, de red ut med Emilia . Det hade gått bra men han hade varit lite stark vilket han gärna blir när han haft det för mysigt ;) 
Tove är min räddande ängel just nu :) 

Jag åt suring hos en jobbarkompis :) 

idag longerade jag V imorgon ska Tove rida honom och onsdag har jag hoppträning .

Blir bra med ett genrep inför hemma tävlingarna :) 

Tove har anmält sig till kdrfs hemmatävlingar med vardo och Bisse, hoppas jag inte jobbar då isåfall får mamma agera hästskötare men ja det ska bli jätte kul :) 

Nu är det dags för lille mig att sova .. Är uppe på övertid nu med tanke på de senaste dagarnas alldeles för få sömntimmar :) 


Trött kisse ☺️

Fin häst och Tove förra tisdagen :)


RSS 2.0