Pyssel

Idag har jag och Ludde gjort vår första pumpa ☺️❤️ 
.

Det är så mycket tankar, önskningar och viljor som snurrar just nu....


Olivia red vardo igår. Han såg verkligen ut att förstå vad hon ville igår. Hon ställer krav på honom, ger sig inte föränn det är bra innan hon går vidare. Men jag tror att hon fick bättre känsla på honom igår än förra veckan :) 
Han såg iallafall trevlig ut. 

Han får eventuellt vila idag.
Känns som att jag har dåligt planerat resten av veckan men det beror såklart på hur kallt det är ute ( hur underlaget är) och om jag har någon som vill rida någon dag eller om jag får hitta på något annat :) 

Jag längtar tills jag inte är beroende av andra längre, även när man är fullt igång själv så är det såklart skönt med någon som hjälper en någon dag i veckan när jag då kommer ha 2 små barn och en man som jobbar rätt jobbiga tider ibland . Men det blir ändå inte på samma sätt då man inte är beroende av andra människor och man kan göra det roliga själv 😍😂

Micke jobbar hela helgen. Så vi får se vad jag och Ludde hittar på. Kalas för Luddes tremening melvin på lördag så dit ska vi och säga grattis :) 

Annars håller vi det öppet och önskar oss fint och bra väder. Peppad,


Enligt beräknat datum så är det nu 128 dagar kvar tills bebis ska komma ( men jag vet ju av erfarenhet att det fort kan ta betydligt många extra dagar , Ludde kom ju 19 dagar över tiden ;( ) 

Men iallafall jag är så sjukt peppad . Vill bara träna träna träna . Mig själv vardo och oss tillsammans. Jag känner mig så galet peppad på att vi ska komma vidare , oj vad vi ska jobba nästa sommar. 

Som sagt både Vardo och mig. Längtar tills jag kan uppsöka gymmet igen :) 
Omän jag vet att man inte får ha för brottom med något då kroppen bör få tid att återhämta sig efter graviditeten också , sist försvann dock ryggsmärtorna nästan på direkten, och det var "bara " själva snittet och magen som behövde läka ihop ordentligt ... 

Ja sånt kan man inte förutspå nu men ja jag längtar otroligt mycket ..

Ludde var med mig i stallet igår. Han hjälpte mig att mocka och göra allt runt ikring och sen även att longera vardo ;) V fick jogga lite lätt på linan vara för att få sträcka lite på sig efter tävlingen. Idag får han dock vila. Och imorgon kommer Olivia och rider honom, det blir toppen!! 


Tjejerna skulle fixa stallet åt mig idag då ryggen är så himla dålig :( 
Och Micke köpte nya fotöljer igår så idag har han möblerat om vardagsrummet och fått sätta upp lite grejer på väggarna :) jätte skönt med lite förnyelse och det blev betydligt mycket mysigare :) svårt dock att få en bra bild på det Igår var vi på badhuset i byske och badade med Ludde :) 


Hopptävling

Helgen känns lång såhär i efterhand, och som Micke befarade så skulle jag inte må så bra fysikt av att vara på tävling större delen av helgen. Men vem kan låta bli ;)? 

Vardo har varit super fin och hoppat några riktigt fina språng. Tove har också skött sig bra såklart ( jag trodde ju aldrig något annat ;)! 

Lördagens 90 var kalas hela vägen och resulterade i en felfri ritt 🌟 och sen även en efteranmälning till 1m, rundan var toppen till sista hindret som de rev, såg lite dåligt från där jag stod men tror att Tove inte riktigt red ordentligt mot det hindret och att han kom lite för nära :) men tror och hoppas på att de var väldigt nöjda båda 2 :) 

I dagens 1m hoppade han jätte fint på framhoppningen, väl inne på banan var varken Tove eller vardo riktigt igång på varken hinder nummer 1 eller 2 så de rev dom men sen var det en toppen runda . Jätte kul har det varit och härligt såklart att vardo fick komma ut på ännu en tävling👌

Han har som sagt gjort många fina språng, men än en gång så är han lite för svag i vissa lägen och jag önskar verkligen att jag kunde få honom att sänka och slappna av lite mer i överlinjen i sprången ( om ni förstår hur jag menar).. Får fundera och klura på hur vi ska komma dit ( om det går ) för de språng där han faktiskt gör det blir ju trots allt så mycket finare. 

Jag är Stolt över både Tove och Vardo❤️ 
Och Tove är verkligen så fantastiskt duktig, noggrann och omsorgsfull med hästarna. Alla skulle få ha sig en egen Tove :) 

Nu är säsongen slut för i år. Nu ska jag fokusera på att få vardo tilläggsregistrerad och att vara gravid ( kommer såklart fortfarande försöka hålla igång honom i den mån det går beroende på hur mycket jag får honom riden ). 
Sen siktar vi på nästa år. Det tänker jag ska bli ett bra år ❤️


22

Idag är en sån där dag då huvudet har velat så mycket mer än vad kroppen klarat av ... 

Fått en hel del gjort i stallet iallafall, sånt där som jag gått och dragit ut på tiden för men ja nu är det gjort 👌 bara kvar att plocka ner sommarhagarna men det får bli efter helgen tror jag...

Longerade V lite lätt han såg fin och mjuk ut med lagom framåtbjudningen :) 

Imorgon ska Tove rida honom och känna så allt känns bra inför helgens hopptävling :) 
Har försökt göra klart det som gått inför helgen, resten får Tove fixa efter att hon ridit :) 

Ludde är världens gulligaste och omtänksammaste kille som vanligt ❤️ Han får hitta på lite olika roligheter i helgen med Micke när jag sitter på läktaren och är nervös ;) 
Blir nog dock tyvärr inga långa tävlingsdagar för min del då jag inte alls mår så bra. Men vi ser hur länge jag orkar , behöver få lukta och prata häst ☺️❤️

Bara massa Vardo

Vardo fick löshoppa lite i lördags , lite studs , oj vad han tyckte det var jobbigt . Han behöver verkligen studs i massor lilla V för att bli starkare och kvickare. Och jag såg ändå rätt så stor förbättring ( nu har jag aldrig löshoppat honom studs tidigare så det var ju något nytt och han kanske fixar det bättre själv än med en ryttare på ryggen ). Han fick även hoppa lite vanlig unghäst hoppning några språng. Med bom räcke räcke oxer eftersom vi redan hade byggtupp det till elins häst som var med. Han var ovanligt pigg och på, hoppade inte bäst men ok :) 

Igår red Tove ett pass på banan, han hade varit riktigt fin mellan varven , jätte kul :) och gjort ett rent byte ;) 

Förra sommaren kunde vi ändå göra lite byten när man red över ridbanan och bytte varv osv men sen är det som att vi har tappat det , men det är ju något som vi verkligen måste hitta. En hopphäst bör fixa byten tycker jag. 
Jag är så fruktansvärt peppad på att komma upp i sadeln igen och kunna jobba med mig själv och V. Jag känner mig mer målmedveten än på länge. 
Jag vill verkligen verkligen utvecklas nu! 
Det är väl förmodligen minst 5 månader kvar dock, alltså hör ni så fruktansvärt... 5månader(!!!!!) 

Hoppas att bebis nummer 2 kommer gå i sin storebrors fotspår och vara lika snäll ❤️

För mig är stallet och ridningen verkligen någonting som jag behöver, det är Lixom där jag rensar huvudet eller vad jag ska säga. De ger en massa energi och glädje, rena rama terapin. 
Tänk vad dessa fyr fota djur kan göra för oss ☺️

Jag ska försöka få mig ut på en liten promenad på en stund. 
Sen äta lunch och vid 12 så ska Olivia komma och rida Vardo. 

Resten av veckan får vi se Tove tävlar lördag och söndag och rider även fredag. Sen skulle hon försöka få in att rida lite onsdag eller torsdag . Så lite utefter hur toves planer ser ut så får vi se vad de övriga dagarna erbjuder , någon dags vila såklart :) 

Jag hoppas ju såklart att det går att hålla igång honom sisådär 5 dagar i veckan till bebisen kommer blir det någon vecka vila emellanåt och någon dag mer eller mindre vissa dagar är ju inte hela världen, men i det stora hela är det min önskan då tappar han inte en massa och fortsätter förhoppningsvis att bygga och stärka sig :) 

Nöjd

Sadelprovning dagen till ära. Tove har upplevt att sadeln legat lite mer "uppe på " och Lixom inte legat lika stilla längre. Därav ville jag gärna ta ut Andrea, och skillnaden jag märkt på de små justeringar hon gjort för mig och vardo så tycker jag att hon är duktig, när man märker stora skillnader på små saker. Sa till henne att jag helst vill slippa köpa ny sadel då jag för det första älskar min nuvarande sadel och för det andra om det blir ett måste i framtiden så vill jag köpa det när jg rider och är igång själv så att jag kan prova mig fram då jag tycker det är väldigt viktigt att man själv också ska trivas i en sadel :) 
Som tur var plockade Andrea bara ur några av inläggen fram på mattespadden. Han var lite öm över manken då han breddat sig lite över manken. Det blev mycket stor skillnad på vardo när Tove red sen och med lite tips från Andrea så såg han så sjukt fin ut 😍 började plocka fram sitt fina steg och gick i en mer korrekt form.
Ömheten i manken får Tomas gå igenom när han kommer ut och går igenom honom. Han är helt fantastiskt duktig på det han gör och riktigt noggrann, jobbar verkligen igenom hästen tills han är nöjd :)

Skönt att veta när saker ligger okej och inte gör någon skada 👌

Jag är iallafall glad och nöjd, Tove red honom toppen bra och vardo såg fin ut som bara den 😍😍

Imorgon ska dom löshoppa i stallet så vardo får vara med och hoppa lite studs. Nyttigt och bra då han är så himla avslappnad under löshoppning och aldrig bara rusar genom uppgifterna som många gör :) 

Förhoppningsvis vill Tove rida söndag och sen ska Olivia få prova rida honom på måndag :)


❤️

Blommor

Igår var en riktigt dålig dag. Mamma var snäll och tog hand om Vardo åt mig. Idag är lika illa men jag tvingade mig till stallet för att släppa ut och göra stallet. 
Vardo har tyvärr fått vila i 2 dagar men det finns tyvärr inte så mycket att göra när det är som det är. 

Imorgon är det sadelprovning och då ska Tove rida sen tror jag han ska få löshoppa lite studs och så på lördag. Söndag får jag hitta på något annat då det räcker med 2 dagar vila på en vecka. 

Ska hämta Ludde kvart i 4, sen får vi ta det lite lungt måla äta middag osv. 
Fick en fantastiskt fin blom bukett av jobbarkompisarna igår ❤️Onsdag

Vardo och Tove var duktiga igår . Hon värmde upp på en upphöjd bom på volt i bägge varven, lite bekväm var han men gjorde det helt ok. Sen hade hon byggt upp 3 hinder på strömsholmsfållan. Dom gjorde det bra och hoppade de hindrena på 110. Jätte fint. Dock måste han verkligen bli starkare. Kommer han lite utifrån så har han inga dom helst problem men kommer han lite nära så river han lite för ofta. 
En massa tuffa Serier och studs skulle vardo behövt hoppa i vinter för att bygga styrka och lite kvickhet i benen ☺️


Finaste killen vad jag längtar att vara igång igen ❤️

Ultraljudet gick bra, allting såg fint och bra ut så det var skönt, nu längtar vi så att få träffa den lille som väntar på oss där inne ☺️ 3e mars är beräknat datum. 
Hoppas inte den lille väljer att titta ut den 29e februari bara :) 
Har nästa inbokade barnmorskebesök i november, och jag hoppas att vi ska få boka en tid att träffa en doktor då för att prata om förlossningen för jag vill helst slippa att det ska bli som sist... 

Ludde och Micke är lediga idag.  Skönt :) 


Tisdag

Det var en riktigt tung dag igår med både illamående och ryggen så förmiddagen var väldigt lugn. 

Efter Ludde sovit lunch så gick vi ut och gjorde klart i hönshuset med hyllan till reden osv. 

När jag lyckades att få mig till stallet så hade jag tänkt hoppa över motioneri gen av vardo men jag longerade honom iallafall, och shit så jäkla fin han var , han travade på med ett extremt fint steg och tramp och jobbade verkligen bakifrån. Jobbade med övergångar. Eftersom han i vanliga fall verkligen inte uppskattar den formen av motion och behöver extremt mycket drivning från mig så när han då var så extremt framåt och och verkligen jobbade av sig själv så passade jag på att jobba med övergångarna både från skritt tilltrav och trav till galopp och han var grym , jobbade riktigt bakifrån även i igångsättningarna där han ofta annars vill slarva och släppa bakbenen. Ja att man kan vara så nöjd med ett pass för linan :) helt fantastiskt !! 

Idag har morgonen varit tuff.. Försöker att ta igen mig lite snabbt i soffan nu sen ska jag åka till stallet runt 9, för att sen åka på ridhuset för att låta vardo hoppa lite bana med Tove.

Sen hem och iväg på ultraljud ... 

Jag Har tänkt på en sak. Mina inlägg blir alltid så extremt långa, att ni okar läsa ? 
Kanske jag skriver för rörigt men ändå lite väl ingående ?:) 
Ja vad vet jag, hoppas att ni orkar läsa 😂
Och att det är dåligt med nya kort nu för tiden är för att min telefon kamera fungerar inte alls något vidare ska byta till en ny i slutet på november , jag längtar massor :) 12/10-15

Igår red Tove vardo , hon hoppade studs och han Hade, kors i taket bara rivit en gång , studs är ju verkligen något han har svårt för som vi nu när vi tillslut har bommar hemma måste jobba massor med . Studs och diverse bommar osv . Han hoppar ju fortfarande och landar rätt långt efter hindret vilket gör att det blir en svårighet för honom . Men ju starkare han blir desto mer flyttar han förmodligen sin språngkurva så den blir mer "som vanligt" :) 


Sen hade hon hoppat ett räcke på typ 80 några ggr, han var fin så det var kul :) 

Han hade även känts fin i framridning och efter hoppningen , mer och mer liksidig . Tove tror att det är bra med all longering , och det är det säkert , bara sjukt tråkigt då han verkligen inte gillar det och ute alls vill gå framåt :/ 

Får se vad jag ska hitta på med honom idag ... 
Imorgon kan jag förhoppningsvis åka in på ridhuset så Tove får hoppa med honom bara Ludde inte blir sjuk han hostar så sjukt mycket :( 

Annars är det inte så mycket planerat annat än att Andrea ska komma på fredag och kolla över sadeln. Det blir bra bara den ligger ok 😂 

Blir nog en lugn dag här hemma idag Micke och Ludde är lediga men Ludde är som sagt lite krasslig så vi försöker att ha en lugn dag , ska sätta upp lite reden i hönshuset och försöka gå en Prommis . Måste försöka tvinga mig ut lite för ryggens skull. Och så stallet såklart.

Önskar att de här rackarna kunde hålla sig på gården så dom fick vara lösa igen .. 

Bubbla

Händer inte så mycket spännande för V just nu. Imorgon ska Tove rida honom hemma och då blir det allra troligast lite studs för killen ❤️ Sen måste vi in så Tove får hoppa någon Dag i veckan på ridhuset.. 

Annars känner jag att jag är lite i en bebisbubbla just nu !! 
Drömmer bebisar och ultraljud , tänker och oroar mig och funderar i massor..
Känner mig på något sätt mer orolig den Här gången , trodde ändå att det Skulle vara tvärt om. Är mer orolig att saker ska vara fel eller gå fel.. Ja ni förstår , på tisdag har vi ultraljud ( förmodligen därför jag drömmer om det typ varje natt 😂) . Det längtar vi till, det var ju verkligen en helt underbar upplevelse :) 
Annars är mitt mående fortfarande desamma och ryggen är ok så länge jag håller mig inom ganska stränga gränser vilket inte är det lättaste när man har en 2 åring och en häst att ta omhand varje dag men vi gör vårt bästa och Ludwig är verkligen en helt fantastisk kille med så mycket kärlek omtanke och förståelse som jag aldrig någonsin kunde tro att det fanns hos en 2 åring ❤️ 


Känner mig lite småbitter då det är hoppträningarna i stan i helgen och jag kan inte vara med 😡 men sånt är livet och jag kommer satsa stenhårt på att komma iform med både mig själv och V Så fort min kropp tillåter det efter graviditeten 😍

Man vill ju så klart göra det man tycker är allra roligast och känner mig så otroligt peppad 💙

Ökad trav

Nu har vardo fått prova livet som handhäst. Och fy så otrevligt han tyckte det var , först och främst en stor vagn som han dessutom skulle springa efter 😂

Han har ju i mina ögon blivit lite för bekväm , liksom hittat ett tempo där han trivs och det finns ingen anledning att gå på mer än så ... Och vi är inte helt överens där, jag vill inte ha en bekväm häst som gärna smyger fram , jag vill att de ska vara alerta och arbetsvilliga, när man ber dom att gå fram så ska de göra det på en gång Lixom :) 

Men det är lätt att hamna i ett bekvämt läge där hästen känns helt ok fin och Lixom jobbar på lagom .. Vardo har fortfarande rätt dålig egen balans och jag tror att mycket av det gör att han vill gå i sin takt för där är det bekvämt för honom att arbeta .. 

Just därför tar jag nu tillfället i akt att hänga på Jessica när hon far ut , han får jobba själv utan någon som försöker balansera upp honom och trots att Jessica bara " joggar " sin 3 åring så är det bra mycket högre tempo än vad som är vardos comfortzon.. Har nog aldrig sett honom trava på så , han fick verkligen sträcka ut små benen ordentligt . Han valde naturligtvis galopp några gånger emellanåt men valde i det stora hela en ökad trav . Jätte nyttigt jag är så nöjd att jag kom på det här och glad över att Jessica låter oss hänga med ☺️ 
Vi höll till på markvalla , kågemarkens egen travbana som är mycket bra underlag på, ca 800m runt . Tror vi körde typ 4 varv i båda varven trav och mellan varvbytet så skrittade vi ett varv på en lägda, och så skrittade vi såklart dit och tillbaka :) 

Det var jätte mysigt att få åka vagn det var så länge sen och jag insåg veklingen hur Mycket jag saknar det, att bara få fara ut och jogga helt kravlöst nerbäddad i en vagn ... 


Vardo var ju som sagt inte helt nöjd med upplägget och tyckte att det var otroligt jobbigt men tror absolut att han kommer börja uppskatta det när han fått prova det några gånger :)

-

Igår somnade jag kl 20!!! 
Sov sen till 06.30 då Ludde vaknade .... 
Vaknade ju dock X antal gånger och funderade varför natten aldrig tog slut 😂
 Tove red Vardo igår , som jag förstår det var han helt ok iallafall för att vara så pass länge sen han reds :) 

Idag provar vi förhoppningsvis något nytt och hänger med Jessica ut med pullerten bara hon far ut så vi hinner tillbaka innan hovslagaren kommer till oss :) blir spännande att se vad han säger om det . 

Så blir det nog longering imorgon och Tove rider på lördag igen, då har han ändå fått till en hyfsad vecka känns det som :) 

Och det blir Skönt att få honom skodd idag iallafall. 
Har även bokat in sadelprovning nästa vecka, hoppas såklart på att han bara behöver lite korrigeringar på mattes padden eller kanske vara utan men behålla sin sadel då jag varken vill köpa en ny med min ekonomi och för att jag verkligen älskar den sadeln :) Tove får rida på utprovningen iallafall :) 

Måste nog skicka upp Micke på vinden när han kommer hem idag och få fram lite mer varma vinter kläder. Det börjar ju sakta men säkert bli kallare ute ... 


Tycker att han bara börjar bli finare och finare i kroppen fin killen ❤️ Dock börjar det snart vara dags för en rakning ... 

6/10-2015

Läkarbesök idag. Fick träffa en jätte trevlig läkare som var väldigt förstående ! 
Hon ville sjukskriva mig 4 veckor så jag är sjukskriven till början av november . Och skulle jag börja må bra tidigare så kan jag höra av mig till dom så löser vi det :) 
Känns bra , omän jag såklart bara vill må bra kunna njuta av graviditeten och kunna jobba och göra allt man ser som man skulle behöva göra .. Men men bara gilla läget , jag vet ju att det är övergående trots allt :) 

Fick åka och köpa nya fodrade stövlar åt Ludde också då jag insåg att de han hade hemma var lite väl små och det var trots allt -7 grader då jag skjutsade honom på förskolan imorse 😁

Gjorde klart stallet sen, longerade Vardo ( otippat va ;)?  ) och sen jade vi en riktig mysstund .. Ni vet ibland behöver man de där djuren lite extra ❤️

Nu ska jag försöka leverera någon middag åt Ludde och mig sen blir det en tidig kväll för oss båda då Ludde som jätte dåligt inatt och drömde en massa mardrömmar .

Älskade häst 

Förnya körkort

Började med att göra stallet imorse , skönt att göra det på morgonen tycker jag och har alltid gjort , blir på något sätt stressad av att inte ha ogjort det jämt ... Kan ha att göra med att jag lever med en väldigt impulsiv man 😝

Har varit till stan och fotat nytt kort till körkortet ( skulle ha gjort det för typ 2 månader sen eftersom jag bytt efternamn .... Men det har visst varit lätt att skjuta på det ) ... 

Imorgon ska jag till läkaren och se vad han säger och tycker. 
Annars blir det en lugn dag imorgon då jag mår som vanligt med lite extra ryggsmärtor.
Ska försöka sysselsätta vardo på något sätt iallafall :) 


Jag vill rida träna och hoppa nununu😍

Löshoppning för Vardo

Det är allt bra tur att jag har min mamma, en otroligt snäll son och en okomplicerad häst ❤️

Efter lite morgonmys och frukost i godan ro begav sig Ludde och jag till stallet . Lite löshoppning stod på schemat för vardo, han har ju inte blivit riden något alls i veckan så jag vill gärna försöka röra på honom på annat sätt och framförallt så känns det lite roligt för honom att hoppa lite , jobba utan ryttare som stör osv :) 
Han är så enkel att löshoppa, han är inte en sån som rusar iväg utan trots att han blir lite taggad så behåller han lugnet och arbetar bra och hoppar genom kroppen . 

Mamma fick bygga fram och bort , Ludde satt snällt utanför och hejjade på vardo och jag och mamma fick sköta självaste hoppningen , fick bara bli en enkel bom räcke oxer ( han är ju inte bäst på att hoppa med bom före och cyklade över bommen endel gånger men trots det så hoppade han helt klockrent ut över oxern ❤️

Fina häst . Han hoppade så himla enkelt och tar knappt i trots att vi höjde upp en hel del :) 
Försökte filma men de vart rätt värdelösa . 

Jag är så glad i denna häst och känner nästan ångest över vad vi kommer missa mycket i vinter 😁 
Förstå va han skulle kunna utvecklas i både hoppningen och dressyren 💕
Jag tror att han kan bli så fin med rätt träning och bara jag håller nerverna i styr när det blir större hinder i framtiden ;) 

Lite suddiga bilder från filmen 

Fredag

Ludde har varit hemma med mig idag också, han är mycket bättre men det kladdar ändå fortfarande i ögonen :/ han har typ panik på morgonen stackaren när han inte kan öppna ögonen 😪 men i övrigt har han varit bättre idag:)

Det har blåst helt sjukt mycket idag, jag tycker verkligen inte om blåst :/ 
Blåste omkull ett träd precis när jag hade gått in från banan alldeles brevid banan ... 

Longerade vardo idag ( oväntat va ;)
Först över 3 travbommar och sen 3 galoppbommar . Han gjorde det helt ok ändå, var ju trots allt tvungen att tänka själv och arbeta på då travbommarna var långa för att jag verkligen vill få honom att länga ut steget och kunna bibehålla takten . 
Galoppbommarna var rätt normalt avstånd och han gjorde det ok iallafall. Han skulle behöva jobba jätte mycket med bommar , både på marken och upphöjda för att hitta styrka och balans . 

Jag ska nog snart göra en tidig kväll. Hoppas att ryggen är bättre imorgon , och så ska jag försöka hitta åt foglossningsbältet ... 


I helgen är det ponnytävlingarna på srk 
Såhär ser det ut när det vankas LE för A ponny 😍

Tips

Den här lilla killen verkar lite sliten idag ❤️
Han har ju en förkylning som inte ger med sig tyvärr... Men han har inte haft någon feber utan bara snorig och hostig och nu då ögoninflammation :'( han har dock aldrig blivit påverkad i övrigt av ögoninflammation tidigare .. Vi åkte och tog ut hästarna i morse , åkte hem direkt, annars vill jag ju i regel göra klart allt direkt men inte idag. Ludde var trött och ville inte alls och det sista jag vill är att Ludde ska tycka att det är jobbigt / trist att vara i stallet . 

Måste försöka få mig dit senare idag och göra klart . 
Har ett litet dilemma då Tove troligtvis inte kan rida något i veckan och vardo behöver röra på sig . Jag kan inte åka med Jessica då alla hennes hästar vilar den här veckan. 
Tips på saker som är enkla gör mig att motionera min häst med från marken ? 

Jag kan inte longera honom varje dag och han skulle verkligen behöva göra roliga och nyttiga / stärkande saker ... Och ha någon duktig ryttare på ryggen.

Jag är tyvärr helt värdelös på att tömköra , kan även vara så att jag sålde mina tömmar, ska titta på det ... 
Får se om jag kanske får med mig Ludde till stallet så kanske han kan sova lunch medan jag gör klart stallet. 
RSS 2.0