Tävling på hemmaplan.

Nästan iallafall. Tävling på srk helgen som var.

Kort och gott.. uruselt resultat helgen igenom på papper men jag är trots det nöjd.
I fredags red jag bra. Men han var lite tråkig och rev. Fick ingen reaktion direkt.. man vill gärna att han ska engagera sig lite extra när han varit i en bomb men nä. Var lite nere och deppad efter den starten.
Lördag hoppade han bra vi rev ett hinder kom lite nära kanske jag red helt ok. Red dock av han lite väl mycket på nästa sista hindret. Blev då tvungen att ta ihop honom ordentligt för jag vet att han får så trångt i kombinationen om vi kommer i den farten. Tyvärr så slutade jag rida så han hoppade av mer eller mindre dressyr i oxern så där fick vi ett stopp och ett Pet... tog om kombinationen helt klockrent..

Söndag red jag super bra (om man får säga så?)han hoppade så himla bra på framhoppningen, så även på banan. Rev första??har ingen film så jag kan inte riktigt svara på varför. Sen fick jag ett stopp och rev ett till... Ja vad ska jag säga han var trött och slut helt klart. Men duktig ändå trots mycket fel... Nu ska jag bara komma fram till hur jag ska lägga upp träningen för att få till det sista .. få till den sista styrka som saknas osv..
Hoppas att jag lyckas iallafall. I lördags ösregnade det.. banan var jätte blöt men han kämpade på och verkade inte alls bry sig om underlaget bästa killen .

Han har vilat måndag longerade tisdag och varit ute och galopp jobbat idag. Imorgon blir det ett pass på banan sen vila fredag och ett pass hemma lördag och hoppa på ridhuset söndag förhoppningsvis..

Nästa helg är det tävling igen, i Vännäs.
Tanken är att rida 1m fredag och lördag och sen 110 söndag..


Sommar och sol

Sommaren bara springer förbi känns det som.. lite lätt ångest över att snart står vi där mitt i vintern och fryser 😂...

Micke har börjat om att jobba. Idag börjar Ludde om på förskolan, får se hur det går. Storkille byter ju avdelning nu ❤

Sommaren har varit bra. Fint väder, mycket fina vänner mycket ridning mycket bad med mera...

Har hunnit med debuten på tävling sen graviditeten också. På kdrf red bara en 90-1m. I första klassen hoppade han kanon och vi var felfria. I andra gick det sämre... rev första lite ordentligt och vet inte om han blev lite stressad eller något för sen så sprang han bara och vi hade ingen kommunikation alls. Kändes lite som att han inte såg hindret alls emellanåt.. I efterhand skulle jag kanske bara gjort en halt klappat om honom och "börjat om"... men det är lätt att vara efterklok.

Hoppade på srk igår och han kändes så sjukt fin... travhoppade först lite. Sen travhoppade jag på volt och galopp hoppade på volt. Hoppade 5 studs som var uppställda. Det var rätt långt emellan men det passade bra för ville ha ett rätt kravlöst pass där vi bara kunde rulla och låta han sköta jobbet. Sen rullade vi rakt fram eller på böjt spår till en oxer /räcke eller på räcke till en oxer. Även det gjorde han klockrent.. Ja jätte fin helt klart..
Hinner jag så blir det en lektion för Elin idag. Det behövs alltid...
Sen blir det 1 vilodag i veckan, ut och galopp jobbade lite en dag sen lite lätt trimning torsdag och helgen blir det tävling i dagarna 3. 1m hela helgen....

Nu ska jag se om jag får någon ordning på den lilla killen här hemma han brukar oftast ha riktigt bra nätter men emellanåt kommer det någon lite sämre.. inatt har han vaknat till och från väldigt mycket och nu har han varit vaken sen halv 4 😭 han ligger bredvid mig och pratar glatt.. har inte alls varit mycket arg eller så men inte sovit och det räcker för att jag inte ska kunna sova.. jaja bara bita ihop.. hoppas att han somnar snart så jag hinner sova en liten stund till innan man ska upp med Ludde...


RSS 2.0