Dagen - Kaos ! ?

Puh, nu borde jag sova .. men inte det inte...

Tog faktiskt en ordentligt slö förmiddag.. Skönt var det.
Begav mig sedan till stallet, snälla Nina hade mockat en box åt mig :)
Gjorde klart allting och plockade in Mave, det var super kallt ute, så jag övervägde att tömköra istället då jag som vanligt var för lite klädd !? Men jag Tog mig i kragen och höll mig till planerna - Backträning mot ersmark..
När jag rider till ersmark och tillbaka blir det ca 1,2 mil..

Det gick bra till en början ( Hade hackamoret även idag) Jobbade på , galopptränade i backarna ( Skritt nerförs - galopp uppför) Stod i lätt sits nästan hela tiden, lät Mave rulla på samtidigt som jag fick träna benen lite extra ;)

På hem vägen slog det dock om för Mave, han är inte rädd för bilar, han kan hoppa till lite om dom blåser förbi i för hög hastighet, men inte mer än så.. Idag kom en bilist bakifrån, Mave fick släpp tvär snörde sig sen började det han studsade flög och hade PANIK... Var i princip okontakt bar.. Tillslut hittade jag en liten skogsinfart som jag red in på och lät bilen passera, han steppade slog med frambenen och var super stressad.. Tillslut lugnade han ner sig så vi skrittade på för att han skulle slappna av ordentligt..

Då kom nästa bil och exakt samma sak hände igen.. Han blev tokig var okontaktbar och HELT HYSTERISK !!!!

Hittade ingen avfart och visste inte vad vi skulle ta oss till, han for upp och ner ur diken hade inte kontroll på ett enda ben tillslut hoppade jag av , fick oss in på en äng och stod och försökte få någon typ av kontakt med honom från backen, vilket jag tillslut fick.. Bilen rullade närmare oss och stannade en liten bit ifrån, kvinnan i bilen klev ut och visade sig vara " sadel pia " så hon kom och pratade med oss en stund, vi såg att Mave hade trampat sig på kronranden bak ( inte så konstigt så som han steppat omkring), var dock väldigt ytligt, men det kan ju blöda en hel del i alla fall... Hon hjälpte mig upp igen och jag fick skritta förbi den stillastående bilen medan hon gick med oss, han var fortfarande nervös av sig men det gick bättre och han var i alla fall kontakt bar :)

Skrittade väldigt långt efter det sen tog jag lite lungn trav och kollade så han inte haltade bak , skrittade ett tag till tog en galopp i vardera galopp och sedan lite trav sen var det avskrittning sista biten.. Som tur var mötte vi inga fler bilar...

Jag förstår inte var detta betende kommer ifrån , han har aldrig någon sin betett sig på detta sett tidigare.. Huvva :( Stackars liten... Såret såg i alla fall ok ut .
han var inte öm och det var inte alls djupt, bara ytligt. tvättade det och så sen lämnade jag det olindat eftersom det är så " fräscht " ute med snön.. Lilleman , hoppas han inte fortsätter vara såhär :S ? Känns jätte konstigt... Förstår inte, det har ju inte ens hänt någonting ???

Blir nog ett dressyrpass på Banan eller ängen imorgon, vi får se hur det känns, " vågar" mig nog inte ut på vägen imorgon igen ifall han är likadan, när vi har träning i helgen, vill inte riskera att han ska skada sig :S
Får ta itu med det efter helgen tror jag...


Sen var det Centos tur, eftersom minusgraderna var rätt så höga jag var väldigt dåligt klädd och mörkret började smyga sig på så bestämde jag mig för att longera honom , till en början var han smått hysterisk lyssnade inte på någon typ av inbromsning försökte dra lite repor osv, men efter ett tag så lossnade det i båda varven och han gick riktigt bra, hittade super bra takt i traven, tog bara liiite galopp eftersom jag inte riktigt litade på underlaget.
Jobbade rätt likvärdigt i båda varven. När han var lugn och fin, lyssnade på mig och travade avslappnat med fin takt så gav jag mig , båda Cento och jag såg nog rätt nöjda ut :) - Skönt !!

Imorgon blir det troligast dressyr med både Mave och Cento på ängen som det känns idag :)


Visst är dom söta dom små :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0