Dagens fundering- Pessoasele ?

Det snöar fortfarande, tar det aldrig slut :O?
Jag vet att jag tjatade efter snö, men nu kan det gärna få vara uppehåll ett litet tag i alla fall !!

Hade egentligen tänkt åka till stallet tidigt i morse men det blev inte så . När jag klev upp och såg vädret så ides jag rent inte. Istället åkte jag in till stan med mamma. Hittade min nyårsklänning som jag tyckte var jätte söt och lite annat , ( det var inte igår jag unnade mig själv någonting utanför stallet ) :)

Sen hade vi även tänkt åka på royal och se vad jag riktigt ska spenadera mitt present kort på, meeen det var stängt :(
Jag kan inte bestämma mig, som arbetslös har man ju inte mest pengar i världen så egentligen skulle jag kunna lägga det på
  • FODER
  • Grimskaft (alla mina har typ gått sönder :O )
  • Lite putsgrejjer
  • Någon extra grimma
Men hur kul är det på en skala ? Helst skulle jag vilja lägga det på

  • Täcke med avtagbar hals
  • Tjockare stalltäcke
  • Pessoa sele
  • Träns
  • Ridskor
  • Chaps
Jaa jag kan fortsätta i en evighet att rabbla saker..

Vad skulle ni köpa ?
Och vad har ni för erfarenhet av Pessoa selen ? Har bara läst lite om den , men dock bara positiva saker . Och vad är det för skillnad på de "äkta och inte äkta" ??

I alla fall så drog jag ut på tiden så jag åkte till stallet senare när det skulle passa med intag av hästarna. Mina hästar har fått tagit det lite lugnare nu juldagarna så jag tänkte ta en lugnare sväng med dom. Dock när jag väl var klar med stallsysslorna så var det mörkt,  blåste HUR mycket som helst och snöade( Vilket det visserligen gjort den senaste veckan kan jag snart säga :P) , så jag bestämde mig för att bara longera dem en kort stund var.

Började med Mave och insåg snabbt hur SJUKT mycket snö det var på ängen , jag har alltid Boots på mina hästar när de arbetar i djupare snö. Han fick jobba utan insänning och mest i skritt . Vill inte överanstränga dem när det är så mycket snö och de inte är vana vid den typen av arbete. Men lite hann han med att trava och busa såklart buspojken ;)

Cento var ännu mer på G, jobbade han också utan inspänning men han var inte alls vidare sugen på att bara skritta ;) Men efter ett tag lyssnade han i alla fall på mig :)

Blev bara ca 10 -15 minuter jobb för vardera häst. Jag kände själv hur grymt jobbigt det var efter att ha plumsat omkring där denna korta stund så jag tror det blev lagom.

Imorgon blir det en sväng runt lilla för Mave, och antingen om jag får sällskap av nina så far jag ut samma vända med Cento annars får han nog plumsa lite på ängen med mig på ryggen :)

Hästarna fick komma in lite tidigare än vanligt, och det såg de ut att uppskatta, var verkligen hurvigt och kallt ute ..

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och se någon mysig film och hoppas att jag inte somnar allt för sent då jag har utsläpp imorgon :)

Natti natti på er !!


Kommentarer
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Tävling på bloggen! Vinn en ridhjälm

Fin bild. Och vad är Royal för något? Här i Stockholm är det en svindyr nattklubb :PSV: tackar.

2009-12-27 @ 09:57:56
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Sanna

Köp selen, den är toppenbra!

2009-12-27 @ 10:19:46
Postat av: Josefine - hästblogg

Japp, man kan hålla på och ändra tränset, sätta dit en massa olika spännen och hålla på, haha ;) Jag kan faktiskt inte så mycket om det, fick en dvd med som jag ska ta och titta på :) Ska rida med det idag så visst kan jag skriva om vad jag tycker, dock tror jag faktiskt inte att det kommer bli så stor skillnad... :)

2009-12-27 @ 14:46:01
URL: http://jsohlman.blogg.se/
Postat av: Sofie

jätte fin bild! :)

2009-12-27 @ 23:38:37
URL: http://sofieslilla.blogg.se/
Postat av: Flyinguphigh - En ringrostig ryttares dagbok

Oj, har du tecknat den bilden själv?

2009-12-29 @ 12:05:28
URL: http://flyinguphigh.blogg.se/
Postat av: annie

jätte fin bild - vem är konstnären :D

2009-12-29 @ 18:06:51
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Sara

Superfin tavla!

2009-12-29 @ 23:42:31
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Sofie

Snygg tavla =)

haha ja det finns alltid saker man vill köpa, Jag gillar pessoan jätte mkt, använt den på många hästar och den är framförallt riktigt bra till hästar som behöver lite hjälp att trampa under sig och inte ska bli så långa. Jag har en "fejk" men har använt en äkta också och jag tycker inte att dt är så mkt skillnad, dt enda är att den riktiga kostar dubbelt så mkt.... Gott nytt år! :D

2009-12-30 @ 15:41:44
URL: http://sbhorses.blogg.se/
Postat av: caroline

haha ja men du är väl härdad;)

2009-12-30 @ 18:19:06
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0