Dagens ridpass

Idag red jag ut Mave först, hur underbart är det inte med snö :D ?
Red stora rundan , mycket galopparbete i " tävlings / ban galopp.. "
Jisses vad pigg han är, red på hackamoret, han kan dock bli lite tung framåt neråt om man inte passar sig, men idag blev han inte det, han jobbade på bra gjorde luftsprång och var allmänt lycklig över livet skulle jag tro ;)
Han börjar få riktigt riktigt bra kondition nu också, han blev inte det minsta slut och den är trots allt en bra bit .. menmen..
Imorgon (om vädret är ok,) så tror jag det blir att backträna honom mot ridhuset, med hackamoret även då, det borde få honom lite slut och se till att han blir av med lite överskotts energi i alla fall ;)
Han är så söt och fin min underbara häst:)

Efter  Mave så var det dags för Cento, efter lite funderande så bestämde jag mig för att rida honom på ängen ( Vi har ju en hel del att gå igenom , och med väldigt många dikesbesök osv, så beslutade jag att det är bättre att jag rider honom där ett par dagar, får jobba igenom honom , och OM han testar även där så har jag i alla fall gott om yta och behöver inte bli stressade över de meters djupa dikena..

Sagt och gjort, skrittade fram lääänge och väl jobbade med mycket halter volter sidvärts och ja kollade av att han lyssnade, gick sedan över till övergångar i trav, då blev han busig, drog några bock repor och provad att tvär vända osv, men jag satt kvar som tur var och efter lite om och med så gick han Riktigt riktigt bra måste jag säga :D Jobbade lite med galoppfattningar också, tog det lite försiktigt eftersom underlaget inte är 100 .
Kändes riktigt kul att få rida igenom honom ordentligt måste jag säga :)
blir nog ängen torsdag och fredag också, känns bra både för honom och för mig att få jobba lite ordentligt ! :)


Skulle sedan försöka raka honom, vilket resulterade i kaos, och en häst som är klippt på ena sidan - halva halsen.. Hm, får se hur jag ska lösa det och vad jag ska ta mig till.. Han har väldigt mycket päls och det känns inte alls kul när man ska in i en manege och härja :S


Imorgon har jag inte morgon i stallet, men jag ska försöka orka upp hyffsat tidigt ändå. Ska även till Looydn och hjälpa dom lite, det blir spännande :D


Åh, jag vet hur irriterande det är när folk skriver långa inlägg, man orkar knappt läsa dom, men för min del blir dom ALLTID jätte långa, men jag har så mkt att skriva om :S

Nu är det natti natti för min del, hoppas ni haft en bra och lika fin dag som jag :)Saknar denna underbara ponny <3


Kommentarer
Postat av: Lamia

så går det då man skaffar jättehäst ;) haha

2009-12-03 @ 00:04:06
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Sussie

Nej jag har faktiskt ingen aning:S Betalade aldrig för varken utprovning eller omstoppning av sadeln iom att jag köpte ny;Phaha näe gud nej, jag har redan bränt mina besparingar för den här månaden! Får vackert vänta med resten till efter jul.

2009-12-03 @ 01:09:54
URL: http://susannakristina.blogg.se/
Postat av: Jessica

Du får nog räkna med kring 2000 allt som allt skulle jag tro, tror omstoppningen gick på 1500. Men jag är nöjd, har enbart hört positivt av andra också. Ring och prata med henne så får du ju exakta kostnader. Förhoppningsvis kommer hon till mig nästa vecka med lillemans nya sadel.....

2009-12-03 @ 08:21:27
URL: http://stallbrannet.se/blogg
Postat av: Therese

Sv: Ja strax utanför Sthlm, Sigtuna heter det. Men ingår ändå mycket för de pengarna :)

2009-12-03 @ 09:27:23
URL: http://hobbyryttaren.blogg.se/
Postat av: Sofie

Ja, Det ska jag göra, kan ju tänka mig att om det skulle va rea på dom någon mer stans så är det väl gbg i feb. :) hahahaha ja jag ska fan också gå och leta burkar, 1 krona är ju början till 1 miljon, haha ;)

2009-12-03 @ 10:12:32
URL: http://sbhorses.blogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

jag tycker det är ok att läsa längre inlägg om det står ngt vettigt o roligt i dom , som detta (:

2009-12-03 @ 10:36:58
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Lamia

Thanx :D vad bra!

2009-12-03 @ 23:36:33
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0