Helgens Anneli träning

Den som väntar på något gott... Eller hur var det nu ;)

Helgens summering:
Lördag Cento : Värmde upp lite kort och lösgörande, lite tempoväxlingar för att få honom lite på gå.
Sedan började vi värma upp på lite travbommar , 3 travbommar - hinder . Trodde han skulle stå emot på det mer än vad han gjorde med tanke på hur han gick när jag skulle hoppa 5 ½an. Sedan gick vi vidare till att trava de 3 bommarna  hoppa hindret galoppera något språng göra halt sen komma fram till trav igen och trava över 3 bommar och hoppa en oxer. Själva halten gick väl sisådär han blir lite " seg , tung i handen och då blir jag det i handen också men det är nog något vi måste jobba mer på ute för att han ska hitta styrkan och balansen ! när det fungerade så lade vi till att antingen rida vänster och komma på ett räcke med galoppbom före - Bom ett galoppsprång räcke . Eller att rida höger på en bom 2 galoppsprång räcke.
Det gick han riktigt bra på :) La sedan ihop det till en bana och han skötte sig kanon ! Duktig pojke :)
Det Anneli ville att jag skulle fokusera på var att få honom mer uppåt, och lite mer " på , allert " om ni förstår hur jag menar ? Gick sisådär, han blev lite mer taggad men tappade istället takten i traven, så jag fick hitta ett mellan läge tills han är starkare i kroppen. Fick rida med lite hög hand mot hindren.

Söndag Cento : Red inte fram allt för länge, utan såg till att han var lösgjord och svarade på framåt och när jag tog tillbaka honom. Trodde han skulle vara mer slut eller ha mer träningsvärk men han visade inte något av det i alla fall :) Övningarna vi gjorde får ni se i filmen orkar faktiskt inte beskriva dom. Men vi travhoppade som framridning, gick bra samma som lördagen, fick jobba med att få upp honom lite mer. Hoppade så smånigom en jobbig linje som stod böjt , som ett s nästan, och det trodde jag skulle vara jätte stora problem för honom , men efter någon gång så förstod han vad han skulle göra och skötte sig prima :) Han är lite " valpig" i hoppningen men det tar sig. När vi hade fått det att fungera så fick vi även komma på hindren "rakt " trots att hindren stod snett ( som man hoppar dem i omhoppning ibland ) Och även det gick jätte bra. Vi hoppade lite studs och det behöver han verkligen göra oftare ;) Sen hoppade vi en kombination och bara jag fick fram honom så hoppade han den kanon. Vi hoppade även bana och det gick jätte bra. Jag är super nöjd med Cento i helgen, han skötte sig verkligen över förväntan ! :)


Lördag Mave: Vi hoppade samma övningar som ovan. Mave skötte sig jätte bra, han var dock lite hysterisk. Travhoppningen gick bra halterna emellan gick sådär. Ungiefär samma här på Cento att han blev lite för stark och bara drog blev inte så lungt och fint som jag önskar . Hade nog hoppats på att det skulle fungera bättre på Mave än det gjorde. Men räckena med bommar före gick kanon, sedan hoppade vi det som en bana det gick hyffsat, vi gjorde även om mitten övningen ( Med travbommar ) Till en kombination, Mave kastade sig som vanligt genom kombinationen från början men Vi fick till det riktigt bra på slutet måste jag säga, och han lixom bromsade upp sig själv :)

Söndag Mave: Red fram rätt ordentligt och han kändes fin, lite stressad av de andra hästarna som han kan bli emellanåt men annars kändes det bra. Framridningen gick hyffsat, men sen eftersom han har börjat fungera så bra i det lägre tempot har vi beslutat att börja sätta upp hoppningen i ett mer " tävlings tempo " för att ska man hoppa högre klasser kan man inte sitta och rida jätte sakta, men han blir aningens hysterisk av det och kan lätt banga ur då han inte riktigt vet hur han ska göra i det tempot. Men vi jobbar vidare på små hinder och när väl allt sitter som handen i handsken, jag har fått mer förtroende och han har fått mer självförtroende så kan man börja höja =) Mave hade lite problem med den böjda linjen , mestadels för att han var på ett sånnt hetsigt humör skulle jag tro, han bara kastar sig fram.. Så jag hann även med att ramla av, huh.. ? Händer INTE ofta, gick dock bra , lite mör i kroppen idag bara ;)
Men men det är bara att bita ihop och kämpa vidare,.. Han testade även lite men det var ingen större skada skedd =)

Jag vet att jag lovade er film redan igår men det får nog vänta till kanske imorgon , har inte riktigt haft tid för att uppdatera eller göra något sådant :)

Jag är i alla fall nöjd med hästarna. Mave känner jag lite att jag inte vet hur jag ska gå vidare med. Och Cento gick verkligen över förväntan, med lite serier och studs kombinerat med styrke och konditionsträning hemma så kommer det nog bli riktigt bra ;D
Mamma tyckte dock att han redan såg ut att ha musklat på sig och det var ju kul att höra :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0