Gårdagens hoppträning

Den här dagen blev ju som sagt var inte som planerat, så mina hästar blev inte ridna idag, och jag vette tusan hur jag ska hinna imorgon heller om jag ska vara ärlig. Men men det är jul och jag gör så gott jag kan .. Dom plumsar runt rätt ordentligt i sina hagar med Jätte mycket snö i så det är ju tur det i alla fall ;)

Men åter till hoppningen igår.

Det var mycket lydnad och markarbete som stod på schemat, vi började med att trava bommar på böjt spår i en serpentin, det gick sisådär, han blev stressad och vi hade rätt mycket problem att hålla oss i trav genom bommarna. Men som även erika såg rätt fort så blir han väldigt stressad av de andra hästarna, när man gör sakerna i " ström" och alla bara rullar på efter varandra, folk kommer för nära och smackar på när de är bakom oss, det blir bara för mycket för stackars Mave.. men vi fick till det efter ett tag i alla fall när vi red de första bommarna bara på volt. Så det var skönt i alla fall :) Tyvärr finns detta inte på film..

Sen övergick vi till att lägga upp bommarna så de blev hinder istället precis som vi gjorde på senaste anneli träningen  , och med tanke på hur mycket problem vi hade då så är jag mycket nöjd och det kändes mycket bättre :)

Och sen skulle vi hoppa en linje på 3 hinder med 3 galoppsprång emellan, räcke - oxer - räcke ( från båda hållen ), var även vattenmatta och lådor under. Dock varierade vi med att hoppa räcke 3 galoppsprång oxer och sen lägga en volt över 3 galoppbommar sen oxer igen , 3 galoppsprång - räcke och att komma på alla 3 på en rak linje.

Det gick väl sisådär. Vi hade rätt stora problem med att få till volten efter men det tar jag på mig lite själv . Men det var faktiskt svårare än vad det såg ut att vara.
Jag är nöjd med min häst, Erika kom fram till att vi ska prova rida på vårt vanliga bett nästa gång, det blir spännande ;) Men som ni ser blir han studsig och det känns som att han försöker komma undan bettet så det kan nog hända att nu när han blivit så mycket mer välriden på backen så kan det nog vara klokt att bestla ner igen :)

Han var ändå betydligt mycket lugnare än jag trodde att han skulle vara så det var skönt. Hade bara huvan och inge bomull , får se kanske kör med båda på nästa träning.

Det som är trist nu under vintern är att jag inte har så stora möjligheter att ta mig till ridhuset med min FIIINA bil :/ Så troligast kommer jag inte hinna hoppa något till nästa gång .. trist , men men finns inte så mkt att göra åt...

Här kommer filmen i alla fall, ni lär ju se var våra brister är ;) Men men det blir nog bättre .. Jag är taggad :D


Kommentarer
Postat av: Lamia

Naww, tack :D

2009-12-23 @ 12:53:50
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jepp nu har det snöat tillräckligt, nu klarar vi oss i vinter ;) Inte så kul att köra tre mil med hästen i full snöstorm inte...

Det är peppande att äntligen få komma igång och träna, såg att vi rider i samma grupp nästa gång..

2009-12-23 @ 23:16:14
URL: http://stallbrannet.se/blogg
Postat av: Linnéa

De få vi se.. Ska få hem inbetalningskort till SRK efter nyår, så vi få se hur jag gör då, men de lutar nog åt ett byte ändå även om jag fått jobb... Men efter nyår bestämmer jag mig helt :)

2009-12-23 @ 23:27:49
URL: http://jonasjoochjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0