Dagens Ridpass, Cento - Mave på ridhuset

Sagt och gjort, vi packade in hästarna och åkte till ridhuset, det var rätt spännande Tyckte Cento men han traskade på transporten på en gång. Var lite spännande i stallet också men när jag fått på honom sakerna och fått mig upp lugnade han sig en aning, red fram och han gick rätt bra, mamma ville att jag skulle rida på honom lite mer frammåt, men jag håller som igen farten lite för att han ska orka och bibehålla form och takt, men det kommer nog med mer muskler och kondition :)

Jobbade lite i alla gångarter, försöker göra allt så kort som möjligt för hans konditions skull, och med den vinterpälsen i KDRFs varma manege är rätt jobbigt ;)

Började travhoppa på ett litet räcke som vi sen gjorde till 5½an, han tyckte det var väldigt spännande till en början, efter några språng gjorde vi om det till 6½an så han fick galoppera in, och det gick bättre och vi fick bättre flyt genom serien :) Han känns lite valpig i hoppningen men han gick bra och jag är kanon nöjd med honom och hans uppförande :)

Sen var det dags för Mave, red fram först i alla gångarter, flyttade lite gjorde lite galoppombyten sen hoppade jag några vändor på 6½an, mamma orkade inte göra något annat ;) Och han gick super bra, han känns så positiv och "på" nu, super kul, jag skulle vilja att tävlingssäsongen skulle börja nu ;) När jag hoppat upp till 120 gav jag mig med hoppningen och red lite dressyr igen, gjorde lite travökningar och så .. Mamma var lite imponerad han har ju verkligen inte haft någon super trav, men det tar sig , våra " dressyrpass " i skogen verkar ge resultat minsann ;) Nu är det mest formen jag skulle vilja jobba på... Men jag vill verkligen ha hjälp, någon som har tips på vad jag kan jobba med tills jag hittat någon att rida dressyr för :) ?


Här har ni filmen, jag bjuder till och med på lite framridning idag, och jag vet att sitsen inte är någon höjdare, men det är INTE kul att rida i hoppsadel när man rider " dressyr " usch vad jag vill ha en dressyrsadel :)

Kommentarer
Postat av: Moa

SV: Precis, BoT gör ju verkligen underverk. Hälften av de som står i mitt stall har såna till sina hästar, och täcket i sig har väldigt bra rykte.

Nej, Fiona (min häst) önskar sig ett BoT-täcke i julklapp ^^Härligt med en riktig träningskväll! Jag tycker att det är ganska mysigt att lasta och åka iväg till nya platser och träna. Det är både nyttigt och roligt.

2009-11-24 @ 21:59:17
URL: http://moastraning.blogg.se/
Postat av: Jessica J

Han ser ju riktigt trevlig ut "nyhästen" lite bäbis, men det får dom ju vara i början.

Vad ska du med en dressyrsadel till, en sån behöver man väl inte på en hopphäst ;)

Tycker du ska jobba Mave lite mer på yttertygeln, tror han blir stadigare i formen då, mycket lätt utåtställning korta stunder, halvhalt och rakställ. På filmen ser det ut som han gärna förböjer sig lite för mycket inåt.

2009-11-24 @ 23:16:29
URL: http://stallbrannet.se/blogg
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

Jag tyckte det såg fint ut :)och jag vet vad du menar med dressyr i hoppsadel, I hate it! däremot så hoppar jag i min dressyr mot allround sadel :) och det är då inga problem. trivs bättre att hoppa i den än vanlig hoppsadel

2009-11-25 @ 09:54:15
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Louise

Huh! Du, du ska veta hur det är tvärtom! Jag som hoppryttare fastnade på en häst med dressyrsadel för att ingen annan sadel passade och den hästen flög ju åt alla håll och kanter och man hade ju nooooll stöd att klämma sig fast vid! :p

Två månader gick det sen ringde vi sadelutprovaren. Nu har han en hoppsadel. ;)

2009-11-25 @ 17:28:38
URL: http://reitsport.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Så fin Cento är :) Nog kommer de bli en stjärna av han med :DShit så fin Mave var, så lugn och avslappand!! :D Härliga galoppombyten också..Btw visst har du skrivit om galoppombyten tidigare i bloggen? Jag håller på att jobba lite smått me de med Jonas, men just nu så känns de som ja stå still i just det. Kanske jag som gör fel, ha som aldrig utbildat någon häst förut så.. Synd du redan hittat en ny, annars hade du kanske fått ta dig an Jonte så de bli nåt av han :P ;)Förresten ska du va me på löshoppningen på söndag? :)

2009-11-25 @ 17:56:41
URL: http://jonasjoochjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0