Besviken

Ja det är jag idag efter dagens hoppträning.. det kändes verkligen allt annat än bra !
Ja som mamma sa, djävulen har tagit över min häst !!! ;P
Min häst var okontrollerbar vid framridningen studsade och for alldeles för länge, :(
men men, vi började hoppa fram i trav hoppning då var han lugn och fin , skönt tänkte jag..
Men direkt vi började hoppa i galopp så blev han hetsigare och hetsigare... Men jag höll mig kall.. Det var sådär att han var extrem försökte rida i en kort galopp men då blir han alldeles för Studsig, så jag försökte lägga upp tempot bara en aning, men nej då blev han sådär att han bara kastade sig över hindren, eller kom i botten...

Han provade att inte lyssna på mig och försöka göra som han ville och inte gå frammåt dit jag vill..

Men ja jag fick honom fram dock alldeles för lite tillbaka.. Jag kan säga att det känns INTE bra inför lördag trots att det bara är en klubbtävling.. Blir huva på kan jag garantera..

Men men i alla fall, man ska väl försöka hitta det posetiva i allt det " dåliga " också ;P ?

Så ja, han hoppade och jag kände inte någon tvekan kändes som att han skulle hoppat vad som helst i princip ..
Och ja, jag vet inte om jag kan hålla med om det, men mamma är glad för att han var bråkig och vi ändå tog oss igenom det, visst jag fick igenom att han inte ville framåt och försökte slippa undan, men jag fick inte igenom "bromsen " - förhållningarna och ja ni förstår  ! ?

Jag vet att jag inte får gräva ner mig för att det går dåligt 1 gång, men idag gör jag det.. Känns hopplöst.. Igår var jag så glad och lycklig, men helt ärligt kan jag inte få känna på framgångarna och framstegen ett litet tag till ? Jag tycker faktiskt att jag är värd det..

Jajjaa nu ska jag sluta gräma mig, men det som nästan gör mig mest besviken när det blir så här är att jag måste rida en ridning som inte jag gillar, det blir hård och otrevlig ridning. Näe nu siktar vi på lördag och lägger det dåliga med det här bakom oss, siktar frammåt och hittar nya lösningar..

Annelie skulle kanske komma förbi och kika om jag har tur ,. Hoppas hoppas så kanske jag kan få lite hjälp..

Hennes tips i övrigt var i alla fall att jag ska rida ut före jag går in på framridningen och låter han gå på ordentligt i trav och galopp, eftersom framridningen inte är så stor och man är några hästar kommer han annars lätt bara bli studsig och jobbig.. Så det är värt ett försök, och sen att hoppa fram så lite som möjligt...
Gärna hålla mig till "lilla " så mycket det går, kolla var jag har honom rulla på i ett lågt tempo prova lägga upp galoppen lite och funkar det så ja nöja mig funkar det inte , då får jag gå tillbaka till det lägre tempot igen ...

Jag är glad att jag har Annelie, hon är super !! <3Hoppade bana på hela 80 cm med Looydn idag före träningen också och jäklar vad glad han var.. Sparkade bakut och öronen var spetsade gick som en klocka.. :)
När han sedan fick gå ut i ute boxen och alla andra hästar började komma göras i ordning och börja gå ner på banan, ja vad gör han då ? JO hon förösker hoppa ut ur boxen... Dumma ponny,, som tur var så gav han sig sen,, han är söt han, och som född på nytt i princip han verkligen älskar livet just nu ;)

Blir att starta honom i 80 cm utom tävlan på lördag bara för att han ska få ha kul, vill inte rida honom i de högre klasserna föränna han är ordentligt igång och jag är säker på att han funkar för hoppning än :)


Nu ska jag kika igenom filmen och kanske får ni en inblick på hur hemskt dåligt det gick idag :/

Återkommer senare !

Kommentarer
Postat av: Minnie

Hej gumman, blogawards 2009 börjar närma sig och självklart vill jag dit. Det skulle vara jätte snällt om du ville rösta på mig i kategorin Årets Blogg. Kolla in min blogg för länken dit.

Som tack lottar jag ut ett present kort på Gina Tricot bland alla som har röstat och självklart ställer jag upp med att rösta på er i olika tävlingar om det skulle behövas. Ha en bra dag och tack på förhand. Kram Minnie

2009-09-17 @ 21:36:45
URL: http://www.minnies.se
Postat av: Astrid

SV: tack så mycket! Testa att rida för dom om du får chansen:)

2009-09-17 @ 22:04:33
URL: http://astridstraning.blogg.se/
Postat av: Ronda.blogg.se- Mode, Tips, Skötsel, Tankar och Funderingar, Träning/Tävling och Ridsport, allt för dig och din häst!

Sv: Jo jag hade tänkt att göra en liten rundvisning men vi håller på att fixa väldigt mycket där just nu så jag gör adet sen när allt är klart och fint :)

2009-09-18 @ 09:59:36
URL: http://ronda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0