Dagens ridpass - Ridhuset

Sådärja det var den dagen i stallet det :)

Det blev så att vi åkte iväg till ridhuset med bägge 2, eftersom det var ett tag sen vi var där kände vi att det kunde vara nödvändigt att komma någon annan stanns :)

Eftersom det är dressyr tävlingar där imorgon och söndag kan jag ju säga att det var fart på stället ;)
Vilket var BRA , det är bra att utsätta Mave för lite "spännande saker" nu, jag menar hur spännande blir det inte att komma ut på tävlingar ;)

I alla fall så red jag först Looydn och eftersom det var fullt ös nere på stora banan med byggande av dressyrstaket och liknande, så höll vi oss på lilla banan - framridningsbanan.. Han var taggad och hoppade och skuttade en aningens men han skötte sig finemang, fick hoppa de 3 hindren som stod framme också det var som en framhoppning alltså lilla räcket och en oxer, det låg väl på ca 80 och han skötte sig kanon.. Vill inte hoppa så mycket högre med honom än innan han har kommit igång :)
Men han tyckte i alla fall att det var super kul, och efter ritten fick han en välförtjänt dusch med Schampo och hela köret :)

Efter det var det Maves tur han såg så lugn och snäll ut inne i boxen men ack vad jag bedrog mig ;)

Haha när jag väl börjat rida fram bara studsade och flög han omkring som en galning.. Så jag låg och rullade på några varv i galopp och han hoppade studsade bytte galopp ungiefär 100 gånger slog bakut så det kändes som att man skulle få vipplers skada gjorde tvärvändningar och ja allt det där som han är så duktig på att göra ;)

Han var på hel spänn, precis som han brukar bete sig på tävlingar och ja det var ju nästan som på tävling han var ju där på framridningen så jaa ;) Men jag är GLAD att det var så livat och dylikt där idag, han måste ju trots allt lära sig :)

Men efter en hel del galopp och sen lite skritt så lugnade han ner sig.. Och jag började hoppa, han var riktigt på,men så länge jag satt lungt pratade med honom och lät han hitta avståndet själv så fick vi bra språng :)

Hoppade sedan räcket red rakt fram snäv sväng tillbaka och så lilla , vi ställde dock klossarna på högkant så det blev lite högre i alla fall :) Sen rakt fram snäv sväng tillbaka och oxern, och gud så fin han var ! ! !
Höjde upp oxern till 120 och han hoppade bara som en klocka , allt kändes kanon och han bara sökte hinder , hittade rätt avsprångspunkt och hoppade upp sig ordentligt! Duktig häst..

Sedan gick jag ner på stora banan och passade på att skritta och jogga ner honom runt dressyrstaketet, man måste ju passa på medans det står framme :D Och jag som trodde det skulle vara värsta skräck momentet för honom hade fel , han joggade på helt cool lugn utmed staketet :) Så ja ni, tids nog så kanske det blir någon liten starta i dressyr ändå ;)


Även mave fick sig en härlig dusch efter åt och tyckte det var SÅ skönt :)


Imorgon väntas en dag på ridhuset , ska sälja fika, stackars kunder hoppas jag är bättre i matte den här gången än jag var sist jag stod där ;) Haha..

Sen till veckan kommer det bli MYCKET ridning på ridhuset, hoppas Carina hinner ha lektion för mig någon dag, så kan vi kanske hålla till där, ÄLSKAR verkligen deras stora utebana helt fantastisk :)
Kommentarer
Postat av: caroline

nej det är ingen rolig sjukdom, svår att diagnosticera också... här kan du läsa mer om symptomen http://hippocampus.slu.se/bibliotek/lasmer.cfm?call=bibliotek&id=40

2009-09-11 @ 18:37:39
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Lamia

nää har inte planerat nåt, ifall jag flyttar blir det nog inga på länge ;)

2009-09-11 @ 18:46:00
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0