Tisdag 20/4-2010

Och det fortsätter i samma dåliga stil , Men på grund av att det händer väldigt lite intressant just nu så har jag inte så mycket att komma med...

Just nu är Mave inne i en smärre hysterisk tid , ( när jag rider på banan är han dock helt ok! ) men att rida ut med honom är inte alls kul .
Eftersom vi nu tills snön är borta måste rida efter vägen för att komma oss till "ridvägarna " är det inte alls kul . Det är en rätt stor väg där bilarna kör fort - 80-90 km/h..

Det gick jätte bra ett tag faktiskt han skötte sig utmärkt när bilar lastbilar och liknande passerade... Nu är han som sakt var verkligen jobbig att rida och jag uppskattar inte när min häst flyger ut på vägen titt som tätt.. Nu när alla grannarna har ställt ut grovsoporna är det inte bättre direkt...
Men men det är bara att bita ihop och rida på , tills Ericas bana är klar och snön har tinat bort så vi kan rida över ängen till skogen ;) haha...

¨
Igår var jag i alla fall in med Mave och hoppade lite. Alex och ester följde också med...
Vi red på utebanan, och underlaget var riktigt bra :D !!
Det nya hindermaterialet hade också kommit...


Eftersom min fantasi är superdålig när det gäller vad jag ska göra så byggde vi upp galoppbom - 2 studs - 6½m - oxer. Detta eftersom jag ska försöka börja hoppa lite bredare hinder med Mave igen för att få honom att använda bakbenen lite bättre. Och eftersom jag fortfarande får hjärtat i halsgropen direkt någon breddar ut hindren sen jag kraschade i somras så kändes det som en bättre variant att göra det i en serie där man inte lika lätt kommer " fel " :)

Mave gick hyffsat, hade lite brottom och kastade sig lite genom serien - kändes det som i alla fall. Ska kolla igenom filmerna och se om det är någonting att se :)


Det jag känner att Mave skulle haft göra nu är att hoppa Jätte långa studs serier, för hoppar man en studs serie på 3-4 studs kan han bara kasta sig igenom den, men lägger man upp en serie på ett x antal fler så måste han ju tänka efter :)
Sen skulle han behöva hoppa mycket långa serier, mycket breda oxrar och så hinder där man lägger upp bommar som v,n på översta bommen ( om ni förstår hur jag menar ). Det ska också hjälpa för att få hästen att använda bakbenen mer. Det fungerade i alla fall bra i sommras ;)Nu ska jag ta och äta någon morot sen hoppa på cykeln och bege mig mot stallet... Det blir att rida Ville och Mave idag. Får se vad man kan hitta på med dom :)

Kommentarer
Postat av: Titti

Jo underlaget är verkligen suuperhärligt just nu, alldeles lagomt mjukt :)ps visst tänkte man på julen när man såg dom grönröda bommarna?

2010-04-20 @ 12:27:04
URL: http://the0911.blogg.se/
Postat av: Anonym

då kan du tro att jag saknar det! att ha egen häst altså =) det är så mysigt att vara helt själv med hästarna=)

2010-04-20 @ 14:44:55
URL: http://siemprealgo.blogg.se/
Postat av: Lamia - VINN ETT EUROSTAR SCHABRAK

man skulle hoppat studs med typ 10 hinder ;) haha

2010-04-20 @ 22:34:21
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Sofie

haha ja klart, första gången hon är någon annanstans. hon var jätte duktig i transporten och allt annat :) tack! Jag hoppas det.

2010-04-20 @ 22:44:18
URL: http://sbhorses.blogg.se/
Postat av: Erica

Det brukar jag göra ibland på vintrarna (hoppa 10 studs) mjölksyreträning ;)Vi får ställa upp de på banan sen eve =)

2010-04-21 @ 17:50:58
URL: http://ericasjostrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0