Hoppning

Idag bar det iväg till ridhuset igen :) Härligt att det bara var jag Mave ,Erika och Maggan, det är så mycket skönare när det inte är fullt med folk ;) Och så klart min mamma som är så snäll och hjälper till att bygga om medans vi hoppar :D

Mave var ritigt lugn och fin på framridningen måste jag säga i alla fall i jämförelse med i måndags, jätte skönt att kunna rida lite ordentligt :) Och han tänkte bättre framåt idag än i måndags också :) !

Vi hoppade en serie först i trav, vet inte alls hur många travbommar det var, men en hel del i alla fall..
Sen ett räcke 3 galoppsprång till en oxer och på slutet la vi ut en bom efter oxern.
Sen ändrade vi om det så det var travbom in ett litet räcke sen 4 ? galoppbommar till nästa räcke och 3 galoppsprång till oxern och sen en bom efter den på 3.5 m efter ?


Sen hoppade jag några språng på volt på oxern, och det gick väl ok ! :)

i traven skötte han sig kanon bra , men blev lite springig i galoppen och efter hindren, kastade sig på oxern och efter. Just när det är bommar mellan hindren så går det betydligt bättre, när han som får Tänka efter :)  Men ja jag får vara nöjd, trots en del tjaffs och så vidare så är jag ändå nöjd. Bara att bita ihop och kämpa på. Massor med mer ridning på bommar och hinder och så en massa massa dressyr ridning kan  förhoppningsvis göra susen.

Jag har lite problem när jag ska ta tillbaka honom till oxern, måste hitta rätt känlsa och kunna " fånga upp" honom med sätet, tar jag honom i munnen bromsar han upp för mycket men samtidigt som jag bromsar upp honom med sätet får jag inte glömma att lägga på benen. Allting är verkligen en balansgång med honom..

Sen som erika sa , vi hoppade först bara travbommarna och räcket och "skippade" oxern så när vi då skulle lägga på oxern i serien så gör mave en så stor grej av det. Det " vanliga " hästar reagerar lite grann på det gör han alltid en jätte grej av och det är där jag måste vara lite mer med..

Men jätte stort tack för hjälpen Erika, det underlättar verkligen att ha någon som hjälper en när problemen dyker upp :) Och någon som ser det från sidan och inte bara jag som sitter på :)

Måste se om jag stöter på Maria och prata med henne så jag får använda banan " utan att betala " årets avgift . Eftersom det är nytt år, jag flyttar mave om ca 2 veckor så känns det väldigt "onödigt " att betala avgiften för det här året som ligger på bara 300 iofs . Men men jag tror inte det kommer vara några problem , känns bara dumt att sitta där och rida innan jag pratat med henne :)


Får se hur det blir med hoppningen till veckan.. Känns kanske lite snabbt inpå att åka in på måndagkväll och hoppa. och på lördag vet jag inte om jag kommer hinna eftersom jag jobbar :/ Men vi får se, det behöver bli mer en vane sak som det blev i somras då jag hoppade i alla fall 2 gånger i veckan... Annars gör han en alldeles för stor grej av allting...


Nej nu ska jag ta och hoppa in i duschen , imorgon blir det nog ett lösgörande pass för Mave runt marken eller liknande :)

Ha en trevlig lördag !


Ge mig sommar och utebanor, det är så mycket trevligare att hoppa / träna ute tycker jag ;)


Kommentarer
Postat av: Louise

Sv: Ja, det är bara att smula ner i maten. Brukar ge med betfor för att gömma smaken lite.

2010-02-13 @ 17:57:49
URL: http://reitsport.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har ni kollat så hans sadel ligger helt ok? Det kan ju se ok ut, men vinkeln på paneler/bosser undertill kan vara fel i förhållande till hästens ryggvinkel, detta glöms ofta bort, och det är inte så lätt att kolla heller eftersom det är under sadeln. Så man får be en utprovare att göra en mall och jämnföra sedan med sadeln.De brukar bli lite som du beskriver att din häst är nämligen, om inte sadeln passar helt hundra. Den kanske tom kniper någon stans. Endel hästar bara biter ihopa, endel beter sig så här, endel blir jätteömma i ryggen. Värt att kolla kanske:)

2010-02-13 @ 20:10:33
Postat av: Warnmark -Vinn strumpor från Equiline -bloggen för dig & din häst

Åh vilken härlig bild :)

2010-02-14 @ 14:22:06
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0