Påsk - långledigt

Nu är det påsk, vilket betyder långledigt för min del :D Jobbade i onsdags och sen är jag ledig tills tisdag då jag jobbar igen .. Det känns riktigt skönt och riktigt behövligt om jag ska vara ärlig :)

Den senaste månaden har varit riktigt tung, med mycket jobb och alldeles för lite sömn... Men nu hinner jag vila upp mig igen :) Vintern har varit lång med sena kvällar / nätter i ridhuset och tiidigar mornar på jobbet...

Men nu så är ridbanan på gården framme och igång igen vilket är helt fantastiskt :D


I tisdags hoppade jag och Erica en liten bana hemma , jag hoppade Mave och det gick sådär men det blev lite av och på osv.. Har mycket att jobba med just nu och det är en svår period att ta sig igenom..
Men jag har i alla fall beslutat att avstå från de kommande tävlingarna , träningstävlingen 1 maj, lokal/regional 13-15 maj och URF 20-22 maj,.. Just av den enkla anledningen att, känns det inte som att det funkar på träning så är det bara dumt att ens försöka sig på tävling..
Siktar in oss på att vara redo igen 6e juni då KDRF har hemma tävling, men vi får väl se :)


Lite luddigt vad jag gjort med hästarna de senaste dagarna ? Dagarna bara rinner ihop för mig ;)

Tucci har i alla fall varit lite hängandes i handen på mig den senaste veckan , och då mina axlar inte är av fräschaste virket så klarar jag inte riktigt av att reda ut det och det blir en tråkig dragkamp med Tucci hängandes " framme / nere " vilket inte känns så nyttigt för ben osv..
Tänkte prova stoppa in något aningens skarpare i hennes mun för att underlätta, så jag började med att prova ett pelham som jag lånat av Carro som är nästan som ett 3 delat , dock lite annorlunda, har ingen som helst aning om vad det heter ? :O Men det förbättrade ingenting alls..

Så dagen efter det så pratade jag och Erica om det då jag funderade för fullt på vad jag skulle kunna stoppa in i hennes mun för att  få en trevligare ridning.. Vi funderade hit och dit och så kom vi fram till att jag skulle prova hennes Peewee bett, så jag provade det igår , och oj.. En helt ny upplevelse var det....
Helt fantastiskt, det var som att sitta på en helt ny häst <3

Så jag provade att hoppa på det idag också och jaa oj oj vilken fin häst jag har .. Helt fantastiskt, och som hon hoppar.. WoW !!! Ska låna bettet i några dagar till och hoppas det fortsätter fungera lika bra , då blir det att köpa ett eget.. Känns bra att kunna rida med det ett par gånger så det inte bara är en tillfällig het :)
Hoppas hoppas....


Mave red jag på banan igår, han kändes sådär till en början men på slutet kändes han fin och avslappnad :)
Idag skuttade jag lite små språng på 70-80 på samma bana igen med grammanen på , och det gick helt ok blev lite av och på men tror jag ska hoppa på grammanen lite ett tag framöver och hoppas på att få lite ordning på grejjerna :)


Imorgon får vi se vad vi hittar på .. Blir mycket bana nu då kälen släpper och det inte är direkt drömunderlag ute :(


Men snart så kan vi börja rida över ängarna igen :D Fantastiskt !!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0