Hoppträning 28/2-2011

Hoppträning på srk med Tucci , hon var LADDAD... Kände det redan när jag red fram henne...

Började hoppa fram på 2 galoppbommar framför en oxer och hon var laddad som sagt, hade lite svårt att hitta rätt in på första bommen men hon hoppade super på oxern ut.. Tryckte lite åt höger över oxern , kan ibland känna att jag inte inverkar tillräckligt för att få henne att inte trycka åt höger... Får jobba på det.. Fick lite problem när vi efter hindret skulle sakta av till trav innan väggen ( Fick knapt stopp på henne ) för att sedan rida ett varv på volten över 3 travbommar... Travbommarna var inte heller okej eftersom hon var så laddad och blev som sagt var alldeles för spänd..

Sen skulle vi hoppa ett språng på ett räcke och ett på en oxer , under räcket låg det 2 runda vattenmattor som Tucci INTE skulle hoppa.. Trodde absolut inte att hon skulle tycka de var äckliga, men tydligen.. Sen var det dags för banan, Då blev hon så stark att jag inte hade någonting alls att säga till om hon bara sprang med mig.. Det var inte kul. Skrittade lite och hoppade banan ett varv till på 1m ca .. Hade bestämt innan träningen att hoppa lågt bara för att få känslan och sen tycker jag inte man behöver hoppa stora banor varje gång det sliter ju ändå på hästarna..
Det gick lite bättre men ändå inte helt ok, hoppade någon mer linje och började ändå få ok känsla.. Men hon slog lite väl mycket och låg på för mycket..

Sen hoppade vi lite omhoppningssvängar och det gick bra, får bara inte sätta för mycket press på henne så hon börjar slå mot min skänkel.. men ja det känns ändå OK inför umeå, hoppas som sagt bara att jag får stopp på henne och har lite reglering :P Ska byta bett på henne och Mave och hoppas att det funkar bättre :)


Ingen som ska till umeå, skulle behöva liiite hjälp i alla fall i 1m klassen på lördagen, känner att jag kommer få stressa ihjäl mig ;)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0