Senaste dagarnas ridning

Dagarna fortsätter att bara springa iväg ;) Och inte hinner jag blogga inte ...

I alla fall så i söndags trimmade jag Tucci på banan och checkade av så att allt fungerade inför hoppträningen på måndag ( trodde jag )... Men hon kändes i alla fall super fin då :)

Mave följde jag med Erica och hopptränade vi började hoppa fram på bom -2 gloppsprång bom - 2 galoppsprång räcke.. När jag red fram lät jag honom gå rätt fritt tänka frammåt och han kändes mycket mjuk och fin :) På bom övningen kändes han också fin lite oengagerad emellanåt kanske, fick tänka på att rida med ben ändå så att han skulle hoppa lite bättre..
Höjde upp räcket till 115 och det kändes helt ok :) Sen hoppade vi en bana som gick riktigt bra till en början .. han var lugn och backade av själv och hoppade fint.. Tills det att jag råkade förstöra en massa.. Kom mot kombinationen som var oxer - räcke med ett galoppsprång, såg inte riktigt avståndet och fick Mave att trampa om( hoppade i princip oxern stillastående ) vilket resulterade i att han naturligtvis inte hoppade räcket.. Han blev naturligtvis tjurig då - Man får bara inte göra sånna misstag på Mave... Hoppade något annat hinder klappade om honom direkt han gick på frammåt och berömde honom så han ändrade inställning ändrade vägen lite på hindret och så hoppade han igen :) Duktig kille :) Hoppade några språng till sen på ca 110 och han skötte det kanon, även en skarp sväng i vänster varvet utan att tjura ihop det minsta.. Nöjd helt klart, det lilla problemet får jag helt ta på mig själv :) ! Hoppas jag inte gör något liknande i helgen bara ;) För han kan vara långsint emellan åt , haha :)
Men som jag sa till Erica, så filmade som sagt ingen som vanligt när det går bra, så det är nog snart ingen som tror mig ;)

Måndag fick Mave vila och Tucci hopptränade på SRK ( kommer i ett separat inlägg annars blir det för långt)

Tisdag trimmade jag Mave på banan, jag var trött och slut ( 4 timmars sömn och 8 timmars jobb 2 dagar i rad funkar inte riktigt för mig ) träningarna både söndag och måndag gjorde så att jag kom hem runt 12 bägge kvällarna och sen upp 5 :/

I alla fall så gick det inte så bra, han kändes seg i kroppen om ni förstår hur jag menar, och var trutig i munnen och ville inte alls samarbeta.. I slutet gick han helt ok i traven i alla fall :)

Tänkte egentligen låta Tucci vila eftersom jag var helt knäckt, men lät min lillasyster skritta henne på banan medans jag red Mave, hon gjorde massor av halter och la lite volter och så. Tucci var lugn avslappnad och snäll , hon fick trava några varv på volterna också i bägge varven :)

Och idag släppte jag ut hästarna och red på förmiddagen, vilket jag tycker är super skönt :) Trimmade båda på banan och båda hästarna var som en dröm att rida :D Mave red jag frammåt jätte mycket till en början sen började jag öka och minska galoppen bara genom sitsen och benen ( Tog alltså inte i tyglarna ) ökade galoppen ordentligt ett par steg minskade den med sitsen och la sedan en jätte liten volt nästan bara med sitsen.. Jobbade lite med den förvända galoppen också . Och han var super fin , eftergiven , mjuk och tänkte frammåt på ett lungt sätt :) Duktiga kille <3

Tucci red jag mest tempo växlingar lite mindre volter, halter och igång sättningar och lite byten...
Idag var hon SÅ fin hon var jätte mjuk och lyssnade kanon bra på allt jag bad henne om :)
En riktigt bra dag på hästryggen helt enkelt :)


Nu är det inte många dagar kvar :D !!


Kommentarer
Postat av: Camilla

vad roligt när dom är så fina! :D

2011-03-02 @ 20:51:51
URL: http://unafraid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0