Spy galla

Över livet och mig själv.. Så varning för känsliga läsare, här kommer ett dystert ledsamt och tråkigt inlägg ...

Jag har jobbat helg i helgen, har faktiskt varit en riktigt skön helg så det var härligt.. Min hjärna har gått på högvarv..
Har kännt mig galet deppad och bara kännt att man ( jag ) aldrig får någonting för allt jag sliter.. Eller också sliter jag inte tillräckligt hårt, eller på fel sätt...
I största del handlar det här om Mave...
Har tittat på filmerna om och om igen sen tävlingen och blir bara mer och mer besviken.. Visst han hoppar BRA mot för vad han har gjort , OCH han är lugn.. MEN han är lång som en fiol strång ( Eller öppen i formen , vet inte vilket som är att föredra.. ) - för att jag inte vågar sätta ihop honom mer på tävling för då finns risken för att han bara blir tjurig för att det blir jobbigt..

Samtidigt som han tjurar i nästan varje klass på SAMMA hinder, han tjurar bara för att, hindrena hade han kunnat hoppa från stillastående utan problem, visst han kanske är svagare i vänster varv, men han vill inte ens försöka..

När jag åkte hem var jag relativt nöjd men igår ville jag bara bryta ihop..
Det är inte roligt helt ärligt, jag vill gå in i en klass som är så pass låg och känna att jo men jag har en chans att bli placerad , men det har jag inte nu...

Det blev lixom att välja mellan att bryta ihop eller kämpa ÄNNU hårdare..

Och ja, jag känner ju mig själv så nu .. Nu har jag bestämt mig nu ska jag vara stenhård.. Jag ska inte tollerera en grej....
Började igår.. Han SKA lyssna på mig, skritt, trav ,galopp vilket som ber jag honom att flytta så SKA han göra det. Kickar han mot skänkeln eller dylikt då kickar jag tillbaka..
Han är 8 år nu, han ska kunna gå i en OK form , flytta för skänkeln i alla gångarter och det utan att protestera om det inte passar herren .. Så ja nu kommer jag köra som så att det blir stenhårt, jag tänker inte ge vika en tum och det får bära eller brista för Mave är som sagt var 8 år nu och jag vill ha roligt alla dagar jag rider ( Nästan ) Men sakerna ridpassen ska inte vara på Maves premisser ...
Thats it... De dagar jag känner att jag kommer inte orka ta igenom det om han börjar bråka, ja då får han antingen vila då eller bli longerad...

Det kommer att bli tufft , det är jag väl medveten om, för det är en hård häst med mycket egen vilja..

Av någon konstig anledning så älskar jag verkligen denna häst, och tror verkligen inte att jag skulle kunna göra mig av med honom ... Det är förmodligen ingen annan än jag och mamma som förstår det men så är det...

Och sen till nästa..
Kände mig helt vilsen, jag vet inte hur jag ska rida Tucci för att hon ska trivas ? Hon slår för mycket för att det ska kännas som att hon tycker att allt är ok. Och Jag måste , INNAN umeås nästa tävling som är 1 april ha fått ordning på vänster sidan så jag kan styra.. Kände mig helt värdelös, .. Nej usch vilken tung helg..

Det ÄR inte roligt att komma ut från en klass och känna sig som världens sämsta ryttare, och måsta tycka synd om hästen som försöker rädda situationerna hela tiden. Visst vi känner inte varandra än, och vissa träningar så har det ju verkligen gått klockrent, men jag är en ganska självkritisk människa, och jag har helt enkelt haft FÖR mycket tid att tänka på jobbet i helgen ;)
Det är jobbigt just nu att känna sig vilsen , verkligen :(

I alla fall så kikade jag lite på SM idag , erica har pratat om att jag måste bli lättare i sätet ( Jag har dock världens sämsta sits just nu som jag inte heller vet vad jag ska ta mig till med :O ? !) och i alla fall så kikade jag tittade på deras sitsar och nu idag började jag försöka att inte sitta så tungt i sadeln utan rida som de bättre ryttarna gör ( Kanske alla utom jag ;) och ja det kändes som att hon trivdes, rullade lite på volter på upphöjda bommar och det kändes bra hon lyssnade på skänklarna super, men då ska jag ju också hitta balansen på hinder i den sitsen så ja jag har mycket jobb framför mig med bägge hästarna .. Känns kul samtidigt som det känns jätte jobbigt . Känns som att jag varken vet in eller ut och VERKLIGEN skulle behöva någon som står och skriker åt mig hela tiden och varje dag ;S

ja det var lite av det som tynger ner mina axlar just nu...
Hoppas ni inte kräks på klagiga evelina men jag var bara tvungen att få skriva av mig lite !
Jag vill helt enkelt komma ut från banan och känna att åh vad VI är bra .. Sen ett pet hit eller dit det kan alla ha otur med, Men jag vill känna att det där gjorde vi bra...


Sen är det verkligen tråkigt, att sitta och redigera och lägga ut 7 filmer och sen inte få en endaste kommentar :(
Lite känns det som att man gör det i onödan faktiskt, för kika på filmerna på datorn kan jag ju göra själv ändå..


Okej nu ger jag mig, nu känns det bättre ;) Imorgon tar jag nya tag. Är ledig och jag ska njuta en massa kan jag lova :)

Sov så gott..Kommentarer
Postat av: Jessica

Men ge dig människa! Du måste ju skaffa en mental tränare eller nått! Nu letar du bara fel, det var första tävlingen på säsongen, ställ inte för höga krav på dig själv!!

Jag tycker ni var jätteduktiga, jag lovar om du bara letar så hittar du säkert betydligt mer possitiva saker på filmerna än negativa..

2011-03-13 @ 22:45:59
URL: http://stallbrannet.se/blogg
Postat av: Catrine

Svar: Hahaha, skyll på Nea! ;) Hon glömde usb-minnet med alla filmerna, så jag får det om ett par dagar ;)

2011-03-13 @ 22:51:38
URL: http://catrinek.blogg.se/
Postat av: Ronja&Sofia

Kika in på vår nystartade hästblogg :)

2011-03-13 @ 22:56:17
URL: http://dressyrtjejerna.webblogg.se/
Postat av: Jessica

Tror inte du behöver oroa dig för att hoppa 5cm till, ingen av dina hästar har ju speciellt svårt med höjderna. Det går nog bra ska du se och du får ju tänka på att du garanterat har en av dom mer svårridna hästarna och då tar det tid, men det kommer att släppa nån gång :)

2011-03-13 @ 23:19:32
URL: http://stallbrannet.se/blogg
Postat av: Angelica

Kan förstå hur du känner med Mave, Casper är ungefär likadan just nu. Allt ska vara enligt honom. Och det är inte rikigt så där jätte kul jämt.

2011-03-13 @ 23:25:47
URL: http://curiouscasper.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag tänkte när jag såg filmerna att mave inte verkar vara lättriden och du gör ett sjukt bra jobb med honom trots han tjurar ihop! Kämpa vidare, tror att ni kommer ta stora steg framåt i vår och sommar!

2011-03-13 @ 23:29:02
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Carro

Släpp ångesten, håll i manen och tuta och kör!!!

Det behöver inte vara så jäkla svårt alltid!

2011-03-14 @ 09:34:00
Postat av: olivia

sv; tack, jo jag är supernöjd :D

2011-03-14 @ 19:34:03
URL: http://norrlandsrytare.webblogg.se/
Postat av: Erica

Men Evve! Vad du är neg, de där dagarna måste man ju hitta de positiva grejorna och inte bara leta fel... tittar man på resultatet i Umeå är det ju inte alls tokigt. Så många tävlingar har ju inte Mave vart ut på, även om jag håller med om att det bara är dumheter såklart när han stannar vid utgången och kickar. JÄTTEkonsekvent framåttänk och komma upp i lite lättare sits så löser det sig. Nu är det helt enkelt dax för nästa steg precis som du säger, se det som en utmaning istället - detta fixar vi! ;D Ladda nu för hoppning imorgon, antar att det blir med Mave? =)

2011-03-14 @ 20:52:37
URL: http://ericasjostrom.se
Postat av: Åsa

Jag förstår precis hur du känner Evelina. Jag VET hur otroligt mycket skalle Maverick har. Men det gäller att vara den som vinner. Inte ibland, utan VARJE dag! Du ska, precis som du säger, inte ge dig. Det är aldrig roligt att fightas med en häst, men ibland får man ta ihop dem en gång för alla, och tro mig, det är värt det :).

Du har gjort ett jättejobb med Mave, och jag är FORTFARANDE så glad att han är hos dig! Vem som helst kunde ha gett upp, men det gör inte du! :D. Håller med Erica: Det är dags för nästa steg, och med det menar jag att det är dags att du vinner :).

Pussa lilleman från mig! :D. Kram kram!

Postat av: Hoppbloggen

SV; Det var verkligen super nyttigt och jätte roligt! Precis, det kändes så lätt! Sen kändes det helt kart att B är rutinerad och löser situationen om jag inte red perfekt, på ett enkelt sätt. Otroligt roligt!

2011-03-17 @ 11:01:16
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0